Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן נסיעה לגרמניה (מתחיל במינכן, המסלול עדיין לא נקבע, אשמח לקבל המלצות) בתחילת חודש יולי, עם חברה.

אנחנו בני 22.

התכנון הוא "טוס וסע" וכחלק מזה אני מתלבט איזה רכב לקחת.

2 דברים שאני לוקח בחשבון - 1. הגיל שלי מגביל אותי בסוגי רכבים. 2.תקציב - אני משתדל לשמור על טווח נורמלי (סביבות 400 דולר לשבוע).

האופציות שראיתי רלוונטיות מחיפוש ארוך במספר אתרים (בעיקר של חברות גדולות) העלה מספר אופציות (כולן עם גיר ידני)-

* גולף - סביבות 300 דולר לשבוע

*A3 ספורטבאק - כנ'ל, סביבות 300 דולר לשבוע

*פאסאט - 350 דולר לשבוע

*מרצדס סי קלאס - סביבות 425 דולר לשבוע (קצת חורג)

ההתלבטות היא בעיקר כדי לבחור בסופו של דבר את הרכב שהכי נהנה בו בסופו של דבר, גם מהנוחות, וגם מהכיף שבנהיגה בכבישים מהירים/הררים.

אשמח לשמוע את דעתכם או לקבל המלצות אחרות?

ואם כבר בענייני מהירות - מה העניין של הגבלת המהירות באוטובאנים? זה נכון שהרוב המוחלט של הכבישים הוגבלו ל 130 קמ"ש?

תודה.

פורסם

עוד שני דברים שחשבתי עליהם שצריכים להלקח בחשבון ואני צריך את עזרתכם:

1. עלויות דלק בכל אחד מסוגי המכוניות

2. אם אני בוחר גולף- מה אני יכול לקבל? (אסטרה :( ) , פאסאט = מונדאו/וקטרה? A3=?

יש דרך לוודא איזה רכב אני אקבל...אני לא כל כך רוצה לנהוג שבוע באסטרה/וקטרה/מונדאו משעממים...

פורסם

A3 דיזל אתה לא תאמין למה הוא מסוגל ...

כן הרוב בגרמניה הוא 120 ולא 130 אבל אתה תראה כמה מקומות שמסומן קו על ה120 ושמה השמיים הם הגבול :D

Audi A4 2002 2.4 V6

פשוט כי הגיע הזמן להתקדם ! 8)

206CC לעולם נזכור :-D

פורסם

בטוס וסע בדרך כלל הרכב הוא קלאס A או B או גבוה יותר אם מדובר ב4 אנשים.

אין לך אפשרות להבטיח דגם רכב אלא רק קטיגוריה.

אני לא בטוח שבגיל 22 אתה יכול לשכור מרצדס קלאס C.

המלצה אישית שלי, הדבר היחיד שחייבים לוודא שיש מזגן ברכב השכור, אירופה בקיץ יכולה להיות יום אחד גשם ולאחריו יום של 30 מעלות...

לגבי האוטובאנים, הרוב כבר מוגבל ל120-130 ויש חלק שעדיין אין הגבלה, אבל תעשה לעצמך טובה גדולה ואם יש שלט הגבלת מהירות אל תעבור את המהירות הזו, משטרת גרמניה זה לא המשטרה שלנו הם אוכפים כמו שצריך והקנסות הרבה יותר כבדים מבארץ.

פורסם

אם נושא הדלק חשוב לך, ויהיו כמה אפשרויות בחירה, כדאי לבחור ברכב דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מחזק את ההמלצה לא לעבור את המהירות המותרת, המשטרה הגרמנית היא לא משטרת התנועה בארץ.

והקנסות ביורו, מה שהופך אותם לכבדים במיוחד.

ספק אם יתנו לנהג מתחת לגיל 24 מרצדס C קלאס.

A3 דיזל זה אכן רכב חסכוני ונחמד, וגם אסטרה היא לא רעה בכלל.

פורסם

בהחלט. יכול להיות גם עם מנוע 1400, גיר ידני, חלונות חשמל מקדימה בלבד, ללא ABS ועם רדיוטייפ קסטה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי ההמלצה על רכב - אישית הייתי לוקח את הA3 ספורט-בק דיזל. המנוע דיזל הופך את הA3 לחיה.

המחיר דומה עד זהה לזה של הגולף - אז למה לא להתפנק עוד קצת?

הC CLASS סתם יקרה, ובנוסף מאוד קטנה - דבר שיצור לכם בעיה עם מזוודות בבגאז'.

הפאסאט, לדעתי, מיותרת (מצד שני, אני השכרתי סדרה 5 כשטסתי עם החברה אז... :roll:).

בטוס וסע בדרך כלל הרכב הוא קלאס A או B או גבוה יותר אם מדובר ב4 אנשים.

אין לך אפשרות להבטיח דגם רכב אלא רק קטיגוריה.

אני לא בטוח שבגיל 22 אתה יכול לשכור מרצדס קלאס C.

א. כשאתה עושה "טוס וסע" אז יש כמה אפשרויות דרכן תגיע להשכיר A3 או C CLASS

1- אתה מוסיף עוד קצת כסף ומשדרג את הדיל.

2- אתה לא עושה "טוס וסע" דרך מבצע אלה באופן עצמאי (דרך סוכן או דרך אינטרנט).

ב. להבטיח ב100% אי אפשר, אבל בהחלט אפשר לבקש, ומנסיון העבר עם SIXT - הם לא איכזבו.

תמיד מה שביקשתי חיכה לי שטוף, נקי ומוכן להתקפה על האוטובאהן. במקרה הבודד שלא חיכה מה שהזמנתי (בגלל שאיחרתי לקחת אותו ב~4 שעות) - שדרגו אותי למשהו טוב יותר ללא תוספת תשלום.

ג. בגרמניה, לפחות דרך SIXT, החל מגיל 21 אפשר להזמין עד הרמה של במוו5/מרצדס E CLASS/אודי A6.

שוב, מנסיון ;)

(פעם אחת סדרה 5 ידנית, פעם שניה A6סטיישן 3.0TDI אוטומטית (שודרגה מ5 סטיישן ידנית שכבר נמסרה ללקוח אחר בשל עיכוב)).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בהתאם לגיל ולדרישות, ממליץ שתבדוק את מסלול Sixti.

מדובר בהיצע מוגבל של מכוניות (סמארט/פנדה) עם 100 ק"מ ביום, אבל בעלות נמוכה בהרבה.

כמו כן, בדוק את האפשרות לשכור את הרכב בהולנד או בלגיה. יש סיכוי טוב שתמצא אותו במחיר

נמוך יותר, ו"על הדרך" תוכל לחסוך כסף על הטיסה מישראל ובחזרה.

בהצלחה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

לגבי פאנדה/סמארט במחיר זול יותר - אני מעדיף לשלם קצת יותר ולהנות מנהיגה ונסיעה הרבה יותר טובה ונעימה, מאשר לחסוך כמה שקלים. בכל זאת - נוסעים להנות, לא לחסוך.

לגבי רמת האבזור והמנועים של המכוניות - יש לי דרך לברר את זה או שאני מזמין רכב, ו"מה שבא בא"?

בכלל - איך עדיף לבצע את ההזמנה? בטלפון דרך הסוכנות בארץ? בחו"ל? באינטרנט?

פורסם

בנסיעה האחרונה שלי לגרמניה (לפני שנתיים), שכרתי פאסאט דיזל 2.0 ידנית. אני ממליץ עליו בחום, רחב גדול ומרווח ועם זאת מהיר מאוד ומאיץ בזריזות מפתיעה. להגבלת המהירות ב"רוב האוטובנים" לא ממש שמנו לב. באוטובאן נסענו רוב הזמן במהירויות של 220-240 (המהירות המקסימלית של הרכב, מוגבלת אלקטרונית אאל"ט), לא נתקלנו בהרבה מקומות בהם הגבלה ל130, וגם בהם אנשים שייטו על 200+ בכיף בלי יותר מדי אכיפה. אני שמרתי על המהירות במקומות האלה, כמובן שזו החלטה שלך מה לעשות (למרות האכיפה המועטה, הקנסות די כבדים בגרמניה אז כדאי לקחת את זה בחשבון).

נהגנו בו בכבישים הרריים ומפותלים, בעיר, בכפר ואפילו במסלול מירוצים (הנורבורגרינג המפורסם, לא לפספס!) והוא עמד בכל המשימות בגבורה והיה מאוד מהנה לנהיגה. פשוט כיף של אוטו.

ברוב סוכנויות הרכב, אתה מזמין קלאס מסוים של רכבים (לדוגמא קלאס A כולל VW פולו ופיאט פונטו, קלאס B כולל אופל אסטרה וגולף וכו'), כאשר אתה יכול לציין את העדפתך לדגם מסוים בתוך הקלאס והחברה באה לקראתך (אני אישית טרם נתקלתי במקרה שנתנו לי רכב אחר מהקלאס, אבל שמעתי שלפעמים אם חסר הדגם שרצית הם "נאלצים" לשדרג אותך לקלאס יותר טוב באותו מחיר). באתרי האינטרנט של הסוכנויות השונות תמצא את כל המידע הטכני המפורט.

לגבי הפרוצדורה אני ממש לא זוכר, סורי.

פורסם

לגבי השכרת רכב ומהירות נסיעה.

חשוב מאוד גם לשמור מרחק מהרכב לפניכה כי יכול להיות גם כנס על זה.

החישוב שלהם מהירות לחלק בחצי מרחק במטרים .

כלומר 160 קמ"ש צריך לשמור מרחק של 80 מטר מהרכב לפנים

אני קבלתי גם דוח על זה בגרמניה ועל מהירות שהדו"ח היה על 225 יורו

וגם יש הרבה מצלמות מהירות מקבלים את הדו"ח הביתה בדואר לארץ

לגבי רכב זה תלוי מאוד גם בנציג במקום ואפשר לבקש להחליף רכב תלוי כמה אם נחמדים

פורסם

תודה רבה לכולם, אני אלך ככל הנראה על פאסאט דרך SIXT שמציעים "הולידיי-קארס". יוצא 288 יורו לשבוע, כולל כל הביטוחים וההשתתפויות וכולל את זה שאני נהג בן 22.

• תוכן חדש...