רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נהג הפונה שמאלה או הממשיך ישר חייב לתת זכות קדימה לרכב מימין. רכב הבא מימין יכל להמשיך ישר (להלן -מקרה 1) או לפנות שמאלה (להלן-מקרה 2). אם החוק לא מבדיל בין תנועתו של הרכב הבא מימין ,חייב הנהג שממשיך ישר או הפונה שמאלה,לתת זכות קדימה לרכב מימין בשני המקרים,נכון? זה המצב אליו אני מתכוון: http://www.1giga.co.il/file/mwgdv8plmp רכב ב' חייב לתת זכות קדימה לרכב א' במקרה בו רכב א' נוסע ישר="תן זכות קדימה לתנועה מימין". האם במקרה בו רכב א' פונה שמאלה,רכב ב' חייב לתת זכות קדימה? במקרה זה,רכב א' ממשיך להיות רכב הנע מימין אך כעט רכב א' מבצע תמרון בצומת-הוא פונה שמאלה תודה
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה.. אני וחבר מתכננים ככל הנראה בחודשים הקרובים לטוס לשבוע לאיטליה דברים שהם חובה מבחינתנו הם ביקור במפעלים/בתי תצוגה: למבורג'יני, פרארי ופגאני דברים נוספים כגון יום במסלול מומלץ ומוזיאונים עם ההסברים יתקבלו בברכה. אם זה מסלול אז כמה זה עולה לשעה? ואיפה מזכירים רכב מתאים ובכמה למסלול הנ"ל? אני חיפשתי נושאים דומים במנוע חיפוש ולא מצאתי נתונים כמו: איך להגיע לכל מקום? מה העלות כניסה לכל מפעל? מה העלויות בכלל של טיול בסדר גדול כזה ואיך כדיי לנו לנוע? רכב מושכר? (אני בן 21 יותר מ-3 שנים רשיון וידידי בן 22 ואצלו יש רשיון נראה לי 4 שנים+) אני מבקש מכם עזרה בתכנון הטיול. תודה. מנואל.
הודעה אחרונה מאת gt3rs, -
חדש מהתנור - בהתאם לפרסום מהיום הביואיק להקרוס החדשה צפויה הלגיע כבר בחודשים הקרובים. אז מה היה לנו בתפריט? שם מותג יוקרתי יחסית, 5 מטר אורך, בסיס גלגלים ארוך במיוחד, רצפה של אופל אינסיניה (רע זה לא יכול להיות) ועיצוב שהוא משהו בין האינסיניה (היפהפיה לכשעצמה) ובין לקסוס GS. לכל זה נחבר מנוע 3 ליטר עם 260 כ"ס, גיר 6 הילוכים, עיצוב פנימי מרהיב, 6 כריות, אבזור רב ועוד. הלהקרוס הקודמת נראית כמו עגלה ישנה ובלויה לידה. אפילו אני (שמעדיף גרמניות) התלהבתי. והמחיר - החל מ-180 אלף ש"ח!!! נראה לי שאצל היבואנים האירופאים מתחילים להזיע. מישהו חכם אמר פעם שאמריקה היא כמו אוניה או קטר - קשה מאוד לשנות את הכיוון, אבל כשהוא כבר משתנה לא ניתן לעצור אותם. אז נכון שהם לא …
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול במהלך נסיעה בכביש מהיר, מכונית לפניי החלה להסתובב סביב עצמה כנהג זהיר, האטתי וסטיתי לנתיב השני ופרט לשבירה של אחת המראות ופנס של הרכב השני, אין נזקים שאלתי היא: בהינתן שבאמצע נסיעה מהירה בכביש מהיר מגלים כי המכונית הקרובה מסתובבת סביב צירה, מהיא ההתנהגות האידיאלית שתמנע סיכויים לתאונה? שימו לב שזמן התגובה במקרה כזה הוא קצר מאוד בנוסף, מה יכול לגרום למכונית להסתובב סביב עצמה?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
בדרך כלל, ידיעות כאלה לא מתפרסמות כאן כי זה לא כלכך מעניין אבל... הידיעה הזו כן מעניינת. סמל"ת הודיעה שהחודש, חודש אפריל נירשם שיא במכירות אלפא בעשור האחרון. 35 !! מכוניות נמכרו, 31 מהמכוניות כבר נמסרו, 22 מכוניות מדגם 159 ועוד 8 מכוניות מיטו. לא יודע אם זה עצוב או משמח, תחליטו אתם.
הודעה אחרונה מאת RK, -
- 32 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הקטינו את התנגדותו לגלגול של הצמיג והורידו את כמות ה-CO2 הנפלט מהמנוע.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
סיטרואן C6 , הונדה לג'נד ויגואר XK יש את הפטנט הזה ובכל פעם שיש התנגשות בפגוש המנגנון של מכסה המנוע או בשמו המקצועי "חופת המנוע" משנה את צורתו ההנדסית יש צורך להכנס למוסך לאתחל אותו מחדש , לא כך במרצדס קלאס E החדשות , די לפתוח לסגור את החופה על ידי הנהג והאיפוס/איתחול נעשה מעצמו. אני תקווה שחומר זה לא משעמם אותכם. תודה
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
רכבת על גלגלים
הודעה אחרונה מאת yoyoam, -
אתמול יצאתי ממועדון בתל אביב , עליתי לאיילון ונעצרתי על ידי שוטר, ששאל כמה שתיתי. עניתי לו (כוס אחת), והוא נתן לי לעשות בדיקת נשיפון (יצא ירוק), ואח"כ בדיקת ינשוף - יצא 500. לא מובן לי איך יצא כל כך גבוה - עברו לפחות 3 שעות מאז ששתיתי את הכוס. האם יתכן שהמכשיר מזייף?? והאם יש דרך לבדוק את זה? קיבלתי זימון לבית משפט באוגוסט. יש לי רישיון עשר שנים ועבירה אחת בלבד (אי עצירה בעצור). האם יש סיכוי שהשופט יתחשב בכך ויקל איתי? נאמר לי שאם לא אשכור עו"ד אני עלולה לקבל שנתיים שלילה (אם לא חמש ואף יותר מזה). זה נכון?? אין לי שום סיכוי ללא עזרת עו"ד? ואם כן, האם מישהו מכיר עו"ד טוב במחיר סביר? (יש לי 4000 ש"ח בלחץ).. יש עורכי דין שלא גובים שכר במידה ולא הצליחו ל…
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב... קיבלתי היום קנס של 250 + 6 נקודות . הקפצתי ידידה בזמן שהיא עשתה בייביסיטר על ילד, והם ישבו מקדימה והוא עליה חגורים יחד. מסתבר שזה לא תופס, ורק מאחורה מצב כזה מותר. מה שעצבן אותי שאחד השוטרים דיבר אליי כמו לילד - "אם תתנהג יפה ותנהג כמו שצריך בתקופה הקרובה אולי נבטל לך את הדוח.." ואז שוטר אחר אמר לי בצד שבגלל שזה העבירה הראשונה שלי מאז שעשיתי את הרשיון לפני 4 וחצי שנים, אני יכול להגיש ביטול, אבל זה גבולי כי צריך וותק 5 שנים ולא בטוח שיקבלו את זה, אבל כדאי לנסות אין לי מה להפסיד. סליחה על החפירה אבל איך אני עושה את זה בפועל? תודה.. פעם ראשונה שלי ואין לי מושג בעניינים האלה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
ביואיק לקרוס, איפה נמצא כתפור נעילת מהירות?
הודעה אחרונה מאת idan_gal, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מהיכן משיגים זה ממש נותן צל מאחורה תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
אכיפה בכביש 6
מאת SuRuK- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כבתור אחד שחורש את 6 לפחות פעמים ביום, פעם ראשונה שהבחנתי בסמויה.. אז סופית לאלה המהרהרים, אין עוד מה להרהר - יש אכיפה. ק"מ לפני מחלף נצני עוז (מדרום לצפון) למי שמעוניין יש לי סרטון מצולם
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
שלום, לאחר יום מלא צרות וריצות ממוסך למוסך,הגיע הקינוח. נתפסתי עם פאלפון ביד. תיאור המקרה: יצאתי מהחניה באזור התעשיה באשדוד,בשיחה עם אמא שלי.. נסעתי 2 מטר וראיתי רכב מסחרי יוצא מהחנייה שחסם את הכביש לכן נצמדתי לימין והמתנתי שיצא. ניידת סמוייה כורזת לי לעצור בצד. טענתי שלא הייתי בזמן נהיגה וסיימתי לדבר בטלפון כי בידיוק יצאתי מהחנייה,השוטר אמר "ראיתי אותך עם מכשיר ביד בזמן נהיגה." תיאור של המקרה בדוח : במהלך סיור שגרתי,הבחנתי ברכב הנל בנתיב הימני כאשר הנהג לבד ברכב מחזיק פלאפון ביד ימי ומצמיד לאוזן ימין,כרזתי לו שהוא מולי והבנחתי אותו מוריד את הפאלפון. לציין כי הנהג חדש ואין לו שלט בשמשה האחרוית ועל כך הוזהר בעל פה. דברי הנהג "לא דיברתי." 10…
הודעה אחרונה מאת iz2, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הקדמה (מי שאין לו כוח ליקרוא מוזמן לדלג לרשמים): חיפשתי באופן אינטנסיבי רכב לאבא שלי נכה. בהתחלה הכיוון היה מיניבוס, אבל קשה מאוד היה למצוא בנזין אוטומט. רובן היו או דיזל או ידניות או שחוטות לחלוטין (או הכל ביחד) . גם מבחר בנזין אוטומט די קטן, זה או אמריקאיות כגון ספארי, ונדורה או L300. היו פה ושם טרנספורטרים, חלקם הגדול היו עם בוקסר וללא הגה כוח (בנוסף לכך שהם לרוב גם מאוד ישנים). בהזדמנות הזאת אני רוצה להודות לMOSHE18 חבר פורום שהפנה את תשומת ליבי לוולוו. בנוסף ברצוני להודות לו על הערותיו המועילות שעזרו מאוד להתמקד על דגמים ספציפיים. בוולוו סטיישין נכנס כיסא גלגלים ללא קיפול. תודה רבה, ידידי. האקזמפלר הספציפי היה הראשון שבדקתי ווולוו הזאת הייתה היחידה מבין ס…
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קיבלתי השבוע התראה לפני מפשט מעיריית פתח תקוה על דוח חניה מסוף שנת 2007. אף פעם לא היה בבעלותי רכב כלשהו (היה רכב שכור על שמי, אבל זה היה מספר חודשים לפני זמן מתן הדוח, והרכב השכור היה בעל מספר רישוי אחר) ואין לי מושג מה הרכב לו ניתן הדוח. מה עושים במקרים כאלה, בהתחשב באטימות פקידי העיריה? תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 0 תגובות
- 517 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/05/11/opel-reportedly-mulling-reviving-wartburg-as-low-cost-brand/
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 5 תגובות
- 825 צפיות
אם עשיתי ביטוח צד ג' במקום אחד וביטוח חובה במקום אחר, ומישהו פגע בי ויש נזק לרכב. לאיזה חברת ביטוח אני פונה? (הביטוחים מפוצלים בגלל שמהעבודה צ'יפרו אותי ועשו לי בחברה שלהם רק את הביטוח חובה).
הודעה אחרונה מאת ישה, -
שאלה לגבי אלכוהול 1 2
מאת shmuel121-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם אני שותה שישית בירות עד השעה 3 לפנות בוקר באיזה שעה אני יוכל ליסוע ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למישהוא יש את הרכב הנ"ל כבר? ואשמח גם לראות תמונות של מערכת הרדיו הלא-מקורית והאם היא סבירה?
הודעה אחרונה מאת torian, -
מתלבט ג'אנטים לגולף 1 2 3
מאת dudu g- 43 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מתלבט לגביי ג'אנטים שיתאימו לגולף שבסמלון
הודעה אחרונה מאת Casper_2001, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום אני נוהג כבר מספר שנים, ועדיין לא היה לי רגע שבו אני אומר התשתיות בארץ מפגרות! ולסיפור: אני חוזר הביתה מהעבודה ונעמד ברמזור אדום לאחר כמה מוכניות שהיו לפני,מגיע ממש לפני הרמזור כשאור ירוק מופיע! אני מסתכל ימינה ושמאלה (יש לי פחד מאנשים שעוברים באור ירוק) וממשיך את ניסעתי לסיום הצומת.לפתע אני רואה כשאני נוסע כבר באור צהוב ואז לאחר מכן אדום שנייה לפני שאני סיימתי את הצומת. הירוק לא הבהב ישר נהפך לצהוב ואז לאדום! לפתע אני מסתכל שיש מצלמה ועכשיו שאלתי לאנשי המשטרה והתשתיות בישראל אם יש מצלמה למה לא עושים ירוק מהבהב?! האם יכול להיות שצולמתי?(ממש שנייה לפני שסיימתי את הצומת נהפך הרמזור לאדום)? אני לא אקבל שלילה אבל נקודות וכנס כספי זה גם משהו מה שלא קרה לי עד…
הודעה אחרונה מאת osher4441, -
- עוקב אחד
- 60 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
כל מנוע שיוצר ב3 העשורים האחרונים?? מנוע שיירד איך שהוא מפס הייצור ללא כל שיפורים מכניים תודה
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מאחר וחסר לי אוויר בצמיגים אני רוצה למלא אוויר, אבל הבעיה שאני לא יודע מהו לחץ האוויר שצריך בצמיגים אצלי. ניסיתי לחפש אם רשום על הצמיגים אבל לא רשום. מידת הצמיגים היא 165/65R14 , מישהו יכול לאמר לי כמה אוויר צריך למלא? תודה ויום נפלא לכם, לירן.
הודעה אחרונה מאת gimlison, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תחשבו לרגע איך יהיה בעוד 10 שנים מצב התחבורה בישראל. מבחינת זוהמה, עד אז ייכנסו לתוקף תקנות יורו 4 ו-5, סביר להניח שזה השתפר. אבל.... מה לגבי הפקקים? מכירות מכוניות זה דבר מבורך, אבל כשזה בא ליידי ביטויי בגודל הפקקים שנוצרים זה כבר דבר אחר. למישהו יש פיתרון? אאאמממ.... שלא נדבר על מכוניות ספורט שלהחזיק מכונית עם הרבה סוסים ספורטיבית למהדרין זה יהיה זוועה, לא יהיה ניתן לנצל אותה עד הסוף. כרגע הדבר היחיד ששמעתי עליו הוא הטלת מס בכניסה לערים כמו תל אביב, אבל זה ייביא איתו גל של כעסים מצד הרבה נהגים וביזבוז רב של כסף על כניסות. אם לא יימצאו לזה פיתרון בהקדם, המצב יהיה פה זוועתי ביותר.
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 403 תגובות
- 120.8 אלף צפיות
חשבתי שיהיה נחמד לפתוח שרשור עם המכוניות הכי יפות, ישנות וחדשות כאחד, בליווי תמונות. מה אני אוהב במיוחד? Ferrari 288 GTO , באדום כמובן! יאללה חברים, לעבודה ! מוטי.
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
-
שבת שלום. לפני שבועיים בדיוק, (יום שישי ב-3:10 לפנות בוקר), בצעתי פנית פרסה ליד ביתי (לא היה אף רכב בכביש פרט לי) והמשכתי בכביש אל הרחוב שלי ופניתי ימינה. מיד לאחר מכן, ניידת משטרה שהיתה מאחוריי אמרה לי לעצור בצד. השיחה בין השוטרים לביני הלכה כך: שוטר מס' 1: "פייי, נראה לי עכשיו חזרת מהסרט מהיר ועצבני החדש אה"? אני: "דווקא לא, עוד לא יצא לי לראות אותו". שוטר מס' 2: "אנחנו עמדים לתת לך דו"ח והזמנה לבית משפט". אני: "טוב". שוטר מס' 2: "מה יש לך להגיד"? אני: "תוותרו לי" (למרות שאין לי מושג מה היתה העבירה). שוטר מס' 1: "תן לי רישיונות". לאחר כ-25 דקות של ייבושים וחרטוטים ובדיקות... שוטר מס' 2: "החלטנו לתת לך רק 250 ש"ח ללא נקודות ובלי הזמנה לבית משפט…
הודעה אחרונה מאת the_player, -
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
והאם לא מחליפים אותם זה יכול להוביל לנזק גדול יותר והאם יש הבדלי איכות בין מקורי לתחליפי שיורגש בנסיעה?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתוך הידיעה ב Y NET "מחזיקים ברישיון נהיגה ישן? מחר (יום ב', 11.5) הוא כבר לא יהיה בתוקף, ואם תיעצרו לבדיקת רישיונות - תקבלו דו"ח ותידרשו לשלם קנס בגובה 250 שקל. משרד התחבורה מודיע היום (א') כי החל ממחר, רישיון הנהיגה היחיד שיהיה תקף בישראל הוא הרישיון החדש, המותאם לתקינה האירופית. המשמעות: מי שייעצר ובידו רישיון נהיגה ישן, יידרש לשלם קנס בגובה של 250 שקלים" להמשך קריאת הכתבה כאן. ל'
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 6 תגובות
- 826 צפיות
שלום רב יש לי סובארו אימפרזה 2003 איך אני מוצא את המנגנון שאחראי לעמעום האור בהדרגה אחרי סגירת כל הדלתות ??? איפה הוא יושב פיזית? האם אני יכול להשיג שרטוטים חשמליים שלו וכו' ? תודה רבה מראש על העזרה מושיקו
הודעה אחרונה מאת מרק10,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 2,738 אורחים (הצג רשימה מלאה)