Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול במהלך נסיעה בכביש מהיר, מכונית לפניי החלה להסתובב סביב עצמה

כנהג זהיר, האטתי וסטיתי לנתיב השני ופרט לשבירה של אחת המראות ופנס של הרכב השני, אין נזקים

שאלתי היא:

בהינתן שבאמצע נסיעה מהירה בכביש מהיר מגלים כי המכונית הקרובה מסתובבת סביב צירה, מהיא ההתנהגות האידיאלית שתמנע סיכויים לתאונה? שימו לב שזמן התגובה במקרה כזה הוא קצר מאוד

בנוסף, מה יכול לגרום למכונית להסתובב סביב עצמה?

פורסם

בלימת חירום? בלם חניה?

כשאתה סוטה לנתיב שלצידך, אתה מסכן את העוברים בו ויכול לגרום לתאונה(לעוד אחת).

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם
בלם חניה?

למה, אתה רוצה שגם רכב שלך יסתובב סביר צירו?

כשאתה סוטה לנתיב שלצידך, אתה מסכן את העוברים בו ויכול לגרום לתאונה(לעוד אחת).

לפעמים צריך לסטות לנתיב אחר כדי למנוע תאונה, אבל כדי לעשות דברים כאלה, צריך כל הזמן במהלך נסיעה לנטר מה קורה סביבך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם שמרתה על מרחק אז מבט במראות ואם יש דרך מילוט עוברים נתיב.

אם לא,לוחץ על הברקס בכול הכוח ומתפלל שלא תפגע ברכב.:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

מוציא ידיים מהחלונות ומנפנף, ועובר מעל הרכב השני.

וברצינות, אם אתה שומר מרחק מספיק, יש לך גם מספיק זמן תגובה לבחור מה אתה יכול לעשות- או כלום חוץ מברקס ותפילת זבינאמו הנביא, או מעבר נתיב (כמובן תוך בדיקה במראות) - נהג שפוי יראה את הרכב המסתבסב ויבין שהולכים לזגזג לידו ויאט כדי לתת לארוע לחלוף גם אם זה לא בנתיב שלו, או ירידה לשוליים, או שילוב להילוך הנמוך ביותר שאתה יכול תוך העקה מאסיבית על הברקס (למניעת נעילת גלגלים מסוכנת) אך לא "עמידה" עליו.

לא יכול להגיד שזה קרה לי אי פעם אך קרו דברים דומים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
למה, אתה רוצה שגם רכב שלך יסתובב סביר צירו?

בנסיעה ישרה, אני מת להבין איך האוטו יסתובב סביב צירו.

לפעמים צריך לסטות לנתיב אחר כדי למנוע תאונה, אבל כדי לעשות דברים כאלה, צריך כל הזמן במהלך נסיעה לנטר מה קורה סביבך.

ברור שתמיד להיות ערני לסביבה. אבל יכול להגיע מכונית שהייתה מאחורייך ובשנייה שחשבת וראית את הסיבוב של הרכב, המכונית כבר בעקיפה עלייך.

לא לקחת כל דבר כמובן מאליו, בטח ובטח שלא לסטות כמובן מאליו(גם אם בדקת את המראה לפני עשירית השנייה).

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

עוד משהו שלא אמרו פה - לדעתי,נהג טוב צריך לזהות מצב שבו מכונית לפניו הולכת להחליק,ולפעול בהתאם.

פורסם

שני אלמנטים מאוד חשובים בנהיגה

שמירת מרחק

מבט כמה שיותר רחוק כדי לקרוא נכון מה שמתרחש על הכביש

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
לרוב המכוניות היום יש ABS, ואז בודקים במראות ולוחצים בכל הכוח והמהירות על הברקס

תיקון קל:

גם אם הרכב ללא ABS - הדבר הראשון זה ברקס חזק.

ברקס חזק זה עוד לפני בדיקת המראה. תוך כדי תחילת הבלימה אפשר לבדוק במראה כדי לוודא שאף אחד לא עומד הכנס בך מאחור (ואם אתה נהג עירני, אתה תדע בדיוק מי מאחוריך ובאיזה מרחק בכל רגע נתון).

למה קודם בלימה?

כי בלימה מורידה את המהירות, וקונה יותר זמן כדי לקבל את ההחלטה הבאה בהתאם להתפתחות המצב.

אם לא בולמים חזק ומיד, ממשיכים להתקדם בקצב מהיר, ומקטינים את הטווח שבו אפשר לקבל את ההחלטה הבאה ולפעול לפיה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אבל אם אתה בולם חזק אתה לוקח סיכון שמי שצאחוריך לא הבחין בכל מה שקורה ויכנס בך..

לדעתי, אם יש אופציה. הכי טוב לסטות, אם לא ויש אופציה לבלום, אז לבלום, ואם לא זה ולא זה.. תנחומיי

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מצטער, אבל אין כאן מקום לדעות.

אם אתה סוטה קודם ולא בולם, אתה עלול להיות במצב שבו תגלה שהמכונית המסתחררת מתקדמת לכיוון אחר מזה שצפית (וזה סביר בהחלט שזה יקרה), ובמהירות של 90 קמ"ש לא תוכל להגיב בזמן ולהמנע מהתנגשות.

תמיד יש אופציה לבלום, וזה הדבר שהכי חשוב לעשות, וכמה שיותר מוקדם, על מנת ליצור לעצמך חלון זמנים גדול יותר שבו תוכל להגיב בהמשך.

בכל מצב חירום על הכביש, התגובה הראשונה צריכה להיות הורדת מהירות. כל היתר יכול לבוא אחר כך, והוא יבוא יותר בקלות ועם פחות סיכון אם המהירות שלך תהיה נמוכה יותר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני מניח שאתה צודק, אבל עדיין, לא משנה איך אני מסובב את זה עדיין מרחפת לי מעל הראש האפשרות שיכנסו בך מאחורה (כל מיני שוטרים סמויים בג'טות שרודפים אחרי קאררה ב200 קמ"ש).

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...