רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
אז ככה כידוע רכביי דיזל הם מעט יותר חלשים מרכביי בנזין ( אם טעיתי תקנו אותי ) ומגדילים את נפחיי המנוע שלהם כדיי לפצות על אובדן הכח. (לדוגמא קנגו דיזל 1900 שמרגישה חלשה מאוד לעומת בנזין 1600 , למרות ששניי הרכבים הם משני קטגוריות שונות ועובדים בצורה שונה) והשאלה שלי היא - למה למעשה רכביי הדיזל הם חלשים יותר ? מה שונה באופן העבודה שלהם שצריך להגדיל את נפח המנוע שלהם ? אשמח לתשובות מפורטות מהתותחים בפורום. תודה!
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 717 צפיות
אהלן חברים, אז ככה, החלתטי שאני חייב ללמוד איזה קורס בענף הרכב ולהתחיל לעבוד. אני הולך יותר לכיוון חשמלאות רכב , אז רציתי המלצות של תותחי הפורום והכוונה לקורס מסוים שיצא ממנו בסוף משהוא טוב. וגם רציתי לדעת איפה אפשר ללמוד את הקורסים האלה? אני מאזור הצפון.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 979 צפיות
אממ,רציתי לדעת מה ההבדל בין חיישני רוורס COBRA לכל מיני אחרים בשוק ? ההבדל משמעותי,קוברה 1400 והשאר בין 200-500 המחיר הרגיל : http://www.adisound.co.il/Product.asp?ProID=531 הקוברה : http://www.adisound.co.il/Product.asp?ProID=531 תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת IceCold, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בת זוג ש אחד שנפטר קיבלה הזמנה להעביר בעלות כ"בת זוג " על סמך תצהיר עו"ד. משהוא מכיר את הנושא? תודה
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
האמת פעם ראשונה שאני רואה מייבאך ומה אני יגד לכם? אין מילים! ושום מילה על סיטרואן? כתבה של רועי צוקרמן כתב YNET (מדור הרכב האהוב עליי). על מייבאך צפלין בגרסה מיוחדת. מתוך תערוכת ז'נווה 2009 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3670300,00.html ועוד תמונות להתרשמות:
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום , ברשותי סיטרואן C5 מדגם SX PACK שנת 2002 , לאחרונה שמתי לב כי דרגת הרישוי המופיע ברשיון - 5 . במחירון הרכב של לוי יצחק הדגם מופיע כדרגת רישוי 3 ... מה נכון ? ניתן או יש צורך בכלל לשנות ? האם הדבר משפיע על מחיר הטסט/ביטוח ? תודה , דני
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים . הצעה לשיפור ביצועי מזדה 3 : פתיחת מכסה מיכל דלק , מעט לכניסת אויר , גורמת לרכב לטוס כמו רכב מרוץ . לא יאומן !!! במצב נסיעה עם מכסה סגור הרכב , שלי ואולי של אחרים , מתנהג כאילו יש סתימת דלק חלקית . תנסו . מה דעתכם ? בברכה lahav
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שמעתי שאסור אוזניות רגילות. {נכון?} ואוזנית בלוטוס {בלוטוט}.?
הודעה אחרונה מאת redead, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נמצאה ההוכחה לכך יש דבר כזה "גן עדן" ! אזהרה - לקראת הסוף, הסרט הופך לפורנו (מוטורי) קשה לצפיה. בעלי לב חלש מתבקשים לצפות בישיבה. 0y6Q17rbCiQ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. והנה עוד קצת מזה: AerQlJHNr98 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תהנו. דני G.
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני מעוניין להתחיל ללמוד (באיחור) נהיגה. אני מחפש מורה שמלמד נהיגה (לא לעבור טסט), טוב, ורצוי שמלמד על בנזין. אם אתם מכירים מישהו מהאזורים האלה בלבד אשמח מאוד אם תכתבו. נ.ב. המחיר לא משנה כל כך.
הודעה אחרונה מאת tscr, -
עברתי באור אדום 1 2
מאת ריקיaa- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נסעתי בכביש לפני מחסום עופר יש תמיד פקק ארוך ורק אחרי המחסום הוא משתחרר לפני היתה משאית שחצתה את הצומת ולא ראיתי את הרמזור, נהגתי אחריה ואז ראיתי שהרמזור כתום אבל כבר הייתי באמצע צומת, לכן עברתי וצולמתי עוברת באדום, קיבלתי קנס של 1000 שח ועשר נקודות האם ניתן לעשות משהו בעיניין, יש לי רק שנה רשיון... האם ניתן להמיר את זה באזהרה?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! כחלק מהמאמצים להפגת השעמום בסופ"שים עלתה במוחי המחשבה על טרקטורון...(אופנוע בסוף ירד מהפרק.לא נראה לי מספיק בטיחותי) עכשו השאלות: 1.מצריך איזשהו רשיון ספציפי? רשיון לטרקטור? או שרשיון B הרגיל שלי מספיק פה? (מעל 4 שנים) 2.נגרר קטן לטרקטורון מצריך רישיון\רישוי\טסט? 3.עלות ביטוח מקיף? 4.מישהו מכיר אתר\פורום כמו זה אבל לטרקטורונים? (חיפוש בגוגל העלה רק חברות שעושות טיולים)
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אתם מוזמנים לקרוא כתבה שאותי השאירה די המום... לינק לכתבה - מתוך MAKO מקווה שזה הפורום המתאים.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, אני מחפש בנרות להשכיר נ"נ צבאי ליום אחד. לדאבוני דרך הצבא הפרוצדורה בלתי אפשרית. מישהו יודע או מכיר אפשרות אחרת? תודה ויום טוב, עמרי
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צולמתי במהירות 139 קמש בקטע שמותר לנסוע 90. יש טעם בעו"ד או שדיני נחרץ!
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה בפורום. ראיתי שאנשים פה משתמשים ב"רכב מקבוצה". כמו פג'ו 308 נכנס לקבוצה 2. הונדה סיוויק היא קבוצה 4 וכו'... רציתי לדעת מה בדיוק הקבוצות האלה אומרות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tscr, -
-
לחובבי הנהיגה הידנית אין אפשרות להשיג דגמים חדשים עם ידני מדוע?בגלל שאין דרישה?
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 19.1 אלף צפיות
הייתי צריך למלות במיכל קטן קצת דלק בשביל חבר עם קטנוע שנתקע, וכניראה שהיה קצת דלק שנזל טיפה החוצה מהמיכל וזה נשפך טיפה על המושב שליד הנהג. כל האוטו כבר 3 ימים עם ריח של דלק , ניסיתי אתמול לרסס קצת בושם, היום זה חזר שוב הריח. מה אפשר לעשות כדי להפתר מהמטרד?
הודעה אחרונה מאת m.l, -
אזהרה לרכבי טורבו 1 2
מאת ilan a-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בגלל מזג האויר היום (חמסין עם סופות חול ) מומלץ לא לנסוע ולגדוש ! האבק עושה ניקוי חול לטורבו .
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
ע"פ פס"ד שניתן ב-3/5/09 בביהמ"ש לתעבורה חיפה, בעניינו של נגמל מסמים אשר משתמש במתדול(אדולן) ברשיון משרד הבריאות, מתברר כי אין רשות אחת מיידעת רשות אחרת בנושא זה. מתוך פס"ד: "...זאת ועוד, אין מחלוקת כי איש לא הודיע לנאשם כי הנהיגה תחת השפעת סם המתדון במסגרת הטיפול התרופתי במרכז הטיפולי, אוסרת עליו את הנהיגה ברכב. לאור האמור לעיל, סבורני כי הדבר מעורר קושי, שהרי אם המדינה מעניקה, בהיתר לאדם לצרוך סם, לצורך טיפולי, והיא מודעת לכך שאותו אדם מחזיק ברשיון נהיגה כמו בענייננו, והיא לא מוצאת לנכון להתריא בפניו כי בעת נטילת הטיפול אסור לו לנהוג, הרי שבנסיבות אלו סבורני, כי אין זה ראוי או מתקבל על הדעת, כי המדינה תעמיד את אותו אדם לדין, על נהיגה תחת אותו השפעת סם שהיא התיר…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם בעת העברת הרכב טסט מבקשים לראות תעודת ביטוח של הרכב ? או שמבקשים רק רשיון? תודה
הודעה אחרונה מאת haim-fr, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים, הערב (חמישי) ב-20:30 ישודר בערוץ הראשון (11 בשלט!) פרק 5 של טסט-ראשון. הפרק החדש יהיה זמין לצפייה גם בוואלה-רכב החל מ-21:00. בפרק החמישי און וגיא לוקחים למסלול יגואר XK ובודקים למה היא עולה כמעט 900,000 שקל; משוחחים עם קובי ליאני על חזון המכונית החשמלית של בטר-פלייס; בוחנים את אופציית הסטיישן החדשה של פורד פוקוס; יוצאים עם יקי וההאמר לשטח ונוסעים בשיפוע-צד; ומארחים את בוני גינצבורג בפינת כוכב-הסטייג'. חברי מערכת טסט-ראשון עוקבים בעניין אחר תגובותיכם לתכנית, ועל-אף שהעונה הראשונה כבר צולמה במלואה, בעונה החדשה שתצולם בחודשי הקיץ ותשודר באוקטובר תוכלו לראות שינויים ושיפורים. כמו שהמנוסים שבין חברי הפורום יודעים - לא פשוט לעשות תכנית רכב בתקציב נמוך…
הודעה אחרונה מאת CARDUDE, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עשיתי סיבובים בעיר בין איזה 5 או יותר חנויות אני כבר לא זוכר וכמעט בכל מקום בלי צחוק! יש את הדבר הזה שצריך לשלם כדי להחנות באותו מקום עכשיו אני לא יודע אם היה שם את הדבר הזה או ואני מניח שלא היה כי לא שמתי לב שהיה שם וזה היה כל כך מעצבן לא שמתי לב לזה ובאמצע הדרך קלטתי את זה עצרתי בצד וקראתי את מה שרשום ורק פרטים על האוטו תאריך תפוגה וזהו! היום אני חוזר לשם לבדוק את העיניין הזה האם יש שם את הדבר הזה של החניה בתשלום... ממתי בכלל הרחובות פה הפכו לבתשלום מה זה השטויות האלה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שמתי לב שמדי פעם בסיבובים נורית הesp מהבהבת לכמה שניות ואז מפסיקה... זה אומר שהesp נכנס לפעולה כי עמדתי להחליק?? די מלחיץ אם כן.. אני לא נהג מרוצים אני נוסע לאט
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 77 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
לפי אתר HNN נהרגו בכבישי הארץ 101 אנשים מתחילת השנה http://www.hnn.co.il/memboard.php כאן תראו פירוט לפי ימים וסוגי רכבים צילום: חוסיין אלעוברה - panet.co.il שבעה בני אדם בהם שני שוטרים נפצעו קל בתאונת דרכים בכביש אשל הנשיא גבעת בר שבנגב 23.04.09 / 11:15 תגובות: 12 צילום: ד.צ.ל - מירון צפת: בתאונת דרכים בין שני כלי רכב נפצעו שני בני אדם באורח קל 23.04.09 / 06:24 תגובות: 8 צילום: עמית ברקאי, עמותת אנשים באדום תל אביב: עמותת 'אנשים באדום' ערכה מיצג של כיסאות גלגלים והחתימה עצומה להחמרת הענישה לעברייני תנועה סדרתיים 24.04.09 / 01:47 תגובות: 1 צילום: HNN פתח תקווה: בתאונת דרכים שאירעה בין 2 רכבים ברחוב ז'בו…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הגיע רכב "שברולט" OPTRA לבדיקה ומצאנו שהמנוע נוקש חזק מקסוות הטלטלים , הרכב לא נמכר והמוכר נדבק אלי והתחיל לריב איתי "אתה לא יודע לבדוק , אתה הרסת לי מכירה של הרכב , אני אתבע אותך "...., לאחר 1/2 שעה הבחור נרגע וביקש ממני להתלוות אליו למוסך השירות של סוג רכב זה , "נסענו למוסך כדורי בע"מ" , נגשתי יחד עם בעל הרכב למנהל העבודה מר ראובן עבדו ובקשנו ממנו שישמע את המנוע ויגיד לנו מה הוא שומע , מנהל העבודה במקרה היה תלמיד שלי בקורס הסמכה לפני שנים רבות , הוא האיץ את סיבובי המנוע ושמע את הנקישות אבל הוא הבין מהפנייה שלנו אליו היא שכנראה אני פיספסתי בבדיקה וטעיתי בבדיקה של המנוע ולא שמעתי את הנקישות ולכן ניסה "לעזור" לי ולמרוח את המוכר, הוא התחיל לומר "נכון יש נקישות באיזור המדחס …
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לשאול אם זה נכון שעכשיו מדברים על לבטל את נושא "היד" בבעלות הרכב, ולא תיהיה כבר חשיבות של ידיים במחירון הרכב?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא מצליח להבין למה היבואן הראשי בארץ לא מעוניין להזמין באופן אינדבידואלי גם דגמים של מכוניות שלא נמצאות ביבוא סדיר בסוג של יבוא אישי במחיר מיוחד או מתאים. הרי את כל התשתיות כבר יש לו, את ההזמנה הוא יכול לצרף לאותו משלוח, ואת המחיר המיוחד גם שש לו.. חשבתי על בעיה אחת והיא החוק של החלקים והאחריות, אבל איפה הבעיה להוציא איזה חוזה יבוא אישי או סעיף שמבטל את זה? או אפילו דרך איזה חברת בת? נשמע לי עניין משתלם וממש טיפשי מצד היבואן למשל לא להזמין לי דגם שספציפית אין כרגע בארץ משיכולי כדאיות כלכלית או מחשבה שהשיווק שלה לא יהיה טוב בארץ. למישהו יש רעיון? שבת שלום
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש דבר כזה לתקופה של שבועים- חודש? אני יודע שייש לתקופה של 3 חדושים בסיבות כמה זה יעלה לסוזוקי ליאנה 2005 אם אני בן 19 יש לי רישיון שנה וחודשים רק ביטוח חובה + צד ג
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
ערב טוב לכולם אתמול חזרתי מההקרנה של מהיר ועצבני 4 (סרט מומלץ מאוד!), וכמו שכולכם ראיתם (אם לא בסרט אז בפרומו) וין דיזל הרים את האוטו לווילי. מבחינת הגיונית, זה לא נשמע לי הגיוני שבמציאות אפשר לעשות כזה דבר, זה לא כמו אופנוע או טרקטורון שאין להם משקל והגוף של הנהג יכול להשפיע מאוד עליהם, אלא זאת מכונית שרירים ענקית עם משקל עצמי עצום, שלא משנה כמה הנהג יזוז הוא לא יזיז למכונית. בקיצור, מאז אני כל הזמן חושב על זה, קיים כזה דבר במציאות? זה אפשרי? (וודאי שלא על חצץ כמו בסרט, אבל אולי על אספלט איכותי?) ואם כבר אז כבר, יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה. לעיתים רואים בסרטים וסרטונים ברשת מכוניות נוסעות על 2 גלגלים צידיים, זה כבר נשמע ונראה לי הרבה יותר הגיוני מווי…
הודעה אחרונה מאת מוסך רון,
-
מי מחובר 17 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,413 אורחים (הצג רשימה מלאה)