רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 15 אלף צפיות
השאלה שלי היא האם לפי חוקי הארץ מותר לרכב פרטי לגרור רכב פרטי אחר ע"י כבל גרירה, ואם כן, אז באיזה אמצעי זהירות צריך לנקוט עפ"י החוק (חוץ מהעובדה שברכב הנגרר יישב נהג)?
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לפני כחצי שנה קניתי רכב מסוג סוזוקי ליאנה שנת 2004 יד 3 אם 185000 קילומטר, אני יודע שהרכב אומנם אם קילומטר'ז גבוה,ולקחתי את זה בחשבון וגם המחיר היה בהתאם כ-5000 ש"ח מתחת למחירון, הבן אדם אשר מכר לי את הרכב טען שזהו רכב אשר כל ידיו היו פרטיים, זאת אומרת הרכב לא היה שייך למדינת ישראל או לאיזושהי חברת ליסינג. לפני שבוע וחצי החלטתי למכור את הרכב משיקולים אישיים,והיה לי קונה אשר רצה לבצע החפה אם רכבי,ההחלפה הייתה מוצאת חן בעיניי,וגם בעיניין הסכום התאים לי לאחר ויכוח קל, הקונה בדק קצת על הרכב במשרד הרישוי ובחברת סוזוקי,דבר שלא עשיתי ( לא ידעתי שאפשר ) חשבתי שרק הרישיונות קובעים,ואם לא רשום ברישיונות של הרכב,אז הכול כשורה. היום בצהריי היום התקשר אליי הקונה ו…
הודעה אחרונה מאת yigal_van, -
- 29 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
היי, נוסע כל כמה ימים ותוהה- יש 3 מצלמות לכל כיוון בקטע הנ"ל. אמיתיות? דחלילים?
הודעה אחרונה מאת samc, -
- 1 תגובות
- 653 צפיות
מישהוא מכיר מורה נהיגה טוב בירושלים?? כמה עולהה שיעור אצלו וכמה טסט?? תודה רבה לעוזרים אחלה פורום!!
הודעה אחרונה מאת S_T_I, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ברצוני לדעת מה היטל המס על רכבי יוקרה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת drive21, -
נתפסתי כאשר אני נוהג נגד כיוון הנסיעה בכביש חד סיטרי, הקנס הוא 500 ש"ח אך השוטר לא ידע לציין כמה נקודות. כמה נקודות ניתנות על העבירה הזאת וכמה נקודות בתור נהג חדש אני יכול לצבור? בנוסף, נניח שהרכב שנהגתי בו ללא טסט, והשוטר לא שם לב לכך כאשר מילא את הפרטים, ונתן לי דו"ח על העבירה בלבד, אפשרי להרשיע אותי גם בעבירה של נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף בצורה רטרואקטיבית? כלומר לראות שבתאריך הנ"ל הרכב נסע ללא טסט בתוקף? ושאלה אחרונה, האם נשלח העתק של הדוח אל הבית? תודה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 4 תגובות
- 838 צפיות
שלום, ליפני כמה ימים הגיע אליי משלוח ראשון מי EBAY (לדים כחולים ללוח מכוונים), בכול מקרה זה לא קשור אבל אחרי הצלחה בקניה והבנה איך המערכת שם פועלת אני רוצה להזמין מאותו מוכר גם קסנון. הוא מוכר קסנון HID ב שקלים זה יוצא 270 ש"ח כולל משלוח. בארץ אני לא המצא מחירים כאלו זה בטוח. אבל השאלה שלי היא האם יעצרו את זה במכס ואני הצטרך אישורים ? והאם אני השלם על זה מיסים. (זה עולה 60$ כולל משלוח). השמח לעזרה בנושא. ועוד משהו אם אני הבקש מהמוכר שירשום שזה עולה 45$ נגיד כולל משלוח המכס יכול לעלות עליי? או שזה בילתי אפשרי ?\ תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם! סבא שלי הינו איש קשיש ונכה, הנעזר במקל הליכה, היה צריך להגיע ברכבו עם סבתא שלי לטיפול באיכילוב בעיר הדוויה ת"א, תובב"א. טוב, הגיע ונכנס לאיכילוב, אך אבוי - כל חניות הנכים נתפסו להן אחר כבוד. סבי סרק את רחובות מתחם איכילוב הלוך וחזור, אך מקום הגיוני לחנות בו - לא מצא. בצר לו, נאלץ לחנות בקצה הכיכר המרכזית של איכילוב על אדום לבן וסימן אין עצירה ודידה אל תוך בית החולים בהשאירו, כמובן, תו נכה בשמשה הקדמית של הרכב. כמובן שבשובו ציפתה לסבי "הפתעה" - קנס על החלון ע"ס 250 ש"ח מעריית ת"א (קוד55 - תמרור אין עצירה, הערת פקח: הפריע לתנועה בכיכר). הערה - הכיכר רחבת ידיים, והעובדה שסבי חנה ליד המדרכה לא גרעה כהוא זה מיכולת זרימת התנועה התקינה שבה(כולל רכב חירום), כ…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
שלום חברים, הבוקר נאלצתי להחנות את רכבי באדום לבן באמצע דיזנגוף ת"א בכדי לקחת קפה זריז. אחסוך מיכם את ההסבר מדוע לא חניתי באופן מסודר במרכז העיר... מכל מקום התעכבתי בקושי שתי דקות ואיך שאני יוצא שוטר "אדיב" על קטנוע רושם לי דוח. אמרתי לו שאני מזיז את הרכב ובקשתי שלא ירשום את הדוח אבל הוא המשיך לרשום בשיא המהירות, תוך כדי שהוא אומר לי שהוא לא יכול לבטל כי כבר התחיל לרשום וכי התעכבתי כמה דקות. לבסוף תחנוני לא הועילו השוטר היה אטום ונתן לי את הדוח ליד בסך 250 ש"ח. מאוחר יותר הסתכלתי מה הוא כתב בדוח ולהפתעתי בסעיף דברי הנהג הוא כתב "הדבקה" משמע שלא רק שהוא לא כתב מה אמרתי אלה גם שיקר וכתב שהוא הדביק ולא נתן ביד. אציין כי יש לי עדה מוכרת ב…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 801 צפיות
מבחינת מכוניות מענינות , מהפיכות טכנולוגיות , קונספטים חדשים, ומירוצים. אחרי מחשבה קצרה שהקדשתי לנושא נראה לי כי שנות ה 80 היו המסעירות ביותר , הפער בינהן לעשור הקודם היה הגדול ביותר מכל השוואה בין שני עשורים עוקבים . חוץ אולי מ F1 אם כי גם שנות ה 80 היו סוערות ב F1 ויותר ב ראלי . אהה .. זה דיון .. דעות נוספות ?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני גר באיזור נתניה ודיי משתעמם לאחרונה. רציתי לקבל את הצעתכם בנוגע לכבישים מעניינים או מקומות נטושים כמו מנחתים וכד' תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שוטר הוריד אותי מהכביש בגלל פנס אחורי שבור.אמר לי שעד יום שני צריך לבוא למשרד הרישוי ביפו ולהראות להם שתיקנתי.אם אני לא מגיע,מגיע לי דוח?או שאני פשוט מסתכן בכך שאם יתפסו אותי שוב ואז יראו שפיספסתי ביקור "בדיקת תקינות" במשרד הרישוי?כי השבוע אני בבסיס,אבל על האוטו עדיין נוסעים,ואני לא רוצה שיתקן את זה ב400 שקל,שבוע הבא אני ילך לערבים אני יסדר א זה ב-100 שקל. אז אם אפשר לדעת מה הסכנות שלי...על השטות הזאת...תודה
הודעה אחרונה מאת subwoffer, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 980 צפיות
לפני כשבועיים החלטנו למכור את הרכב של הבת . התקשר משהו וקבענו להיפגש למחרת . ואכן למחרת נפגשנו(אדם בשנות ה-60),סיכמנו מחיר ונסענו למכון בדיקה לפי בחירתו,ללא כל זכרון דברים בכתב. בבדיקה לא היו ממצאים חריגים(לא יותר ממה שניתן לצפות מרכב בן10) . לאחר שהקונה נידנד לבוחן כחצי שעה בכל מיני שאלות מוזרות, הוא דרש ממני לגשת איתו לבדיקה במכון אחר. סירבתי מחוסר זמן,ביקשתי שיהיה איתי בקשר לשם תאום מועד אחר ונסעתי. אחרי 3 ימים שבהם לא שמעתי ממנו, (לי לא היה מס' טלפון שלו) הגיע אלי קונה אחר שקנה מיד את הרכב ללא בדיקה.(נראה אחד שמבין.) למחרת האדון (שבדק את הרכב) מתקשר וכששמע שמכרתי,דרש שאחזיר לו את מחיר הבדיקה ששילם. הבהרתי לו שאין לי כל כוונה לעשות כן אבל הוא לא מפסיק להת…
הודעה אחרונה מאת M B3, -
תשב ב308 או גולף ואחרי זה תעבור לקורולה או לנסר ואחרי זה נדבר על איכות,גימור,נוחות והשקעה.אם היית נכנס לתא נוסעים של 207 אחרי שהיית בסוויפט היית מבין כמה הסוויפט נחותה בכמה וכמה דרגות.ואני עוד לא נכנס לנוחות,רמת הבטיחות,בידוד רעשים, והמרווח.אז אם היפניות עושות לך את זה על הכיפאק אבל זה ממש רק בראשך.
הודעה אחרונה מאת pizo, -
- 1 תגובות
- 778 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/04/23/report-bugatti-to-unveil-four-veyron-centenaire-specials-at-vil/
הודעה אחרונה מאת KoM, -
- 30 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
צהרים טובים. חלק מהאנשים אומרים לי שמותר לנהוג עם נעלי בית וחלק מהאנשים אומרים לי שאסור. השאלה שלי {בקשה} אם יש פה מישהוא שיודע את ה"חוק" האם מותר לנהוג עם נעלי בית או שלא? ושוב .. לפי החוק לא לפי שמועה או "חבר אמר לי" נ"ב שבת שלום : )
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
- 0 תגובות
- 983 צפיות
מצאתי את זה כשהסתובבתי ברשת, זה מבצע לתקופה קצרה Clarion S100 Security/Keyless Entry for $82+Free Shipping. המחיר הכי קרוב שמצאתי לזה עד עכשיו היה סביב ה100$
הודעה אחרונה מאת ירון, -
- 11 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
שלום רב, סבי ז"ל נפטר לא מזמן. הרכב אמנם רשום על שמו אך בפועל הרכב שייך לי ואני הנהג היחיד המשתמש בו. בזמנו בחרתי שלא לעשות העברת בעלות מחמת ירידת ערך הרכב אך כרגע אין ברירה והרכב חייב לעבור בעלות. לצערי הרב סבי לא ציין בצוואתו שום סעיף הנוגע לרכב. כיצד אני מעביר את הרכב על שמי? האם אפשר לעשות זאת ללא עו"ד? אם אפשר לקבל הסבר מפורט של כל התהליך זה מאוד יעזור.
הודעה אחרונה מאת SMoKeR, -
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לפרוש אני לא מתכוון , אבל אני לומד ימים ולילות באתר למד נכשלתי כמעט 8 טעויות כל פעם איך אתם הצלחתם ? איזה תאוריה עברתם מה העצות לעבור תאוריה ?
הודעה אחרונה מאת fords, -
- 1 תגובות
- 567 צפיות
מקרה שיצא לי לראות היום: נסעתי בשדרות משה דיין (בראשל"צ, אם מישהו מכיר), בשעה 17 בערך. בשדרה יש נתיב תחבורה ציבורית שהיה פעיל באותה שעה. כולם ע"פ החוק לא נוסעים בנתיב עד שמגיע יונדאי טוסון ועוקף את כולם מימין על הנת"צ, ונעמד ראשון בצומת. יצא לי לעמוד ראשון בצומת בנתיב המקביל, ואופנוען משטרה במקרה היה במקום. איכשהו, השיחה התחילה ככה "אתה רוצה לקבל דו"ח?! אתה בנת"צ" הנהג התווכח ואמר שהוא לא, ובזמן שהרזמור אדום השוטר מסביר לנהג למה הוא כן בנת"צ, ואני לא מוצא כאן מקום לויכוח, כי באמת שאי אפשר לפספס את הסימון הצהוב הבולט של הנת"צ, ואת העובדה שאף רכב פרטי לא נוסע בו! אבל משום מה, השיחה הסתיימה בזה שהשוטר פשוט נסע בלי לעשות כלום. ולא רק זה, ברגע שהרמזור הפך ירוק, …
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי את הסרטון הזה (מדהים, תשמעו ברקע את השוטרת קורזת "לא לעבור אותי" ויוצרת פקק ענק ולבסוף פותחת במיני מרדף אחרי פז'ו מורדת) מה תגידו ? פשוט מדהים אותי, איך קורה דבר שכזה ? (לפי הקול של השוטרת נשמע שזו איזו פאקצה מתלהבת)
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב! ברצוני לשאול האם בגרנד צירוקי מודל 2008 ה4X4 קבוע? או שניתן להחליף בין 2X4 ל4X4 תודה רבה, תומר.
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 735 צפיות
רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות קיט הנמכה ומה זה כולל? הבנתי שיש את הקפיצי הנמכה ומה עוד? אהה וכמה זה עולה מישהו יודע? תודה רבה מראש לעוזרים. אם זה משנה איזה רכב אז זה הונדה סיוויק 2009
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם יש בדגם טקנה של קשקאי מסך בתוך האוטו?
הודעה אחרונה מאת Caring, -
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
מעוניין לקבל המלצות לשמאי באזור ב"ש להערכת נזק לדלת הרכב, כמו כן מהו טווח המחירים שעליי לצפות ? האם הכסף עבור השמאי יחזור עליי בשעת התביעה בהנחה שזכיתי? ערן.
הודעה אחרונה מאת locomotive, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול בסביבות השעה 21:00 עברתי באור אדום וצילמה אותי מצלמה. המצלמה מוצבת בירושלים בעליה מרמות לגבעה הצרפתית ליד השכונה רמות שלמה. מי שמכיר יכול לענות לי על מספ שאלות: 1. האם המצלמה היא דיגיטלית או פילים? 2. אם היא פילים האם היא פעילה.? 3. כמה זמן לוקח לדו"ח אור אדום להגיע.? 4. איך אפשר לבטל דו"ח על אור אדום?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
אני כבר המון זמן מתדלק קבוע בתחנה של "דלק" תמיד, באותה משאבה כמעט, כבר חודשים רבים. בפעם האחרונה יצא לי לתדלק דווקא בתחנה של סונול באיזור אחר, ונראה כי האוטו נוסע מעט יותר טוב אך הכי חשוב נוסע פשוט הרבה יותר על אותו מיכל, משהו בסגנון של במקום 1:11 עלה ל-1:13 ויותר. האם יכול להיות שדלק איכותי בהרבה בסונול ? (אין צורך לציין כי סוג הנסיעות היה זהה כמו תמיד, וגם המזגן והכל, זהה). דיברתי עם חבר וגם הוא מאשר את התופעה בתחנה אחרת של סונול, נוסע פשוט יותר קילומטרים.
הודעה אחרונה מאת KoM, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי פרסומת, נכנסתי לאתר : http://mazda.co.il/innerPages/services.asp?innerPage=Mesayat מוקד טלפוני 24 שעות, גרירה חינם (למרכז שירות מורשה), רכב חלופי חינם וכו'. ואני שואל : מה הקאטצ' ? מי מממן ? מדוע ? (אולי יש צורך לטפל במוסכים שלהם לאחר הגרירה ?) בנוסף, אם מישהו נעזר בישרות הנ"ל, אשמח לשמוע דעתו.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 5 תגובות
- 849 צפיות
http://www.hnn.co.il/gallery7215.html
הודעה אחרונה מאת kiki666, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם אפשר לקבל נימוק קצר, אודה לכם.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,488 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- urich
- Michazzz
- Ron Poh
- ניקו פ.
- TheArcane
- שחר 1
- yuvk
- David32
- פינדר
- ליבמן
- yoni162
- Gavrik