Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תרצה אני יכול לנסות לחפש את הספפיקציות המדויקות של המנועים.

אין צורך, אתה יכול לגשת ל WIKI ולראות בעצמך את כל רשימת המנועים. יש לציין שטויוטה היא דיי "יחידת סגולה" בכל מה שקשור לדיזל-יפאני וכל מה שאמרת עד כה (מבחינת עוצמה והספק) - כבר יש לאירופאים.

בניגוד לטויוטה, יתר היצרנים היפאניים המוכרים (הונדה, סובארו, סוזוקי) הפנימו רק בשנים הבודדות האחרונות את נושא הדיזל ובעיקר בדגמים המגודלים (גרנד ויטרה, לגאסי, אקורד), בעוד אצל האירופאים קיים כבר עולם שלם של מכוניות פרטיות עם מנועי דיזל קטנים, חזקים וחסכוניים. למעשה, כמעט ואין שום דגם אצל האירופאים שאין לו מקביל עם מנוע דיזל קטן וחסכוני.

אני חושב שהגיע הזמן להתעורר מהקבעונות -

היפנים מייצרים מוצרים ברמה שווה לאירופאים, האירופאים מדביקים את יכולות האמינות ופלאי ההנדסה היפנים -

ואין לי מושג מה הנסיון שלך עם רכבים קטנים יפניים או אירופאיים, אבל אלא אם אתה משווה אאודי A2 ומיני לשאר מכוניות הקטגוריה - אין שום יפנית כרגע שנופלת ממתחרה אירופאית שלה בשוק המכוניות הקטנות.

אם נסתכל לרגע על קטגוריית ה"קטנות" בארץ, אתה רוצה לומר לי שתא הנוסעים והאיכות של גטס\סיריון אינה נופלת מזו של 207\קליאו למשל ?! אם כך אתה חושב, אשריך... אני באופן אישי לא מסכים עם הדיעה הזו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שמנע מהיפנים לפתח מנועי דיזל קטני נפח, היו מיגבלות השיווק באירופה ולא ידע טכנולוגי.

מאחר ומכסות הייצוא לאירופה היו מוגבלות, העדיפו היפנים לייצר ולייצא מנועי דיזל במכוניות גדולות יחסית שבהן שולי הרווח גבוהים.

זה לא סוד שלולא מיגבלות הייצוא של היפנים לאירופה, סופה של תעשיית הרכב האירופאית היה (כנראה) כסופה של תעשיית הרכב האמריקאית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מה שמנע מהיפנים לפתח מנועי דיזל קטני נפח, היו מיגבלות השיווק באירופה ולא ידע טכנולוגי.

מאחר ומכסות הייצוא לאירופה היו מוגבלות, העדיפו היפנים לייצר ולייצא מנועי דיזל במכוניות גדולות יחסית שבהן שולי הרווח גבוהים.

זה לא סוד שלולא מיגבלות הייצוא של היפנים לאירופה, סופה של תעשיית הרכב האירופאית היה (כנראה) כסופה של תעשיית הרכב האמריקאית.

אל תזלזל באירופאים הם לא מטומטמים כמו האמריקאים!.

פורסם

תתפלא, אבל גם האמריקאיים לא ממש מטומטמים.

הם פשוט לא נידרשו להפעיל את התאים האפורים שלהם, מאחר ורבי המכר שלהם היו טנדרים ורכבי SUV מגודלים וזולים לייצור, מה שייצר להם שולי רווח עצומים.

האמריקאים, בניגוד ליפנים, לא ניזקקו לייצוא מאסיבי על מנת להרוויח, וכשהשוק המקומי היתכווץ, ביחד עם עליית מחירי הדלק, הם ניכנסו לבעייה.

גם את היצרנים האירופאיים הפסקתי להעריץ מזמן - אחרי יצירות מופת כמו הפיאט רגאטה, האופל קורסה דור שני או האלפא 33, די ברור שגם הם לא אימצו את מוחם יתר על המידה, והתבססו על פטריוטיזם, שהוא כידוע מיפלטו האחרון של הנבל..

היפנים חיסלו בעיקביות את תעשיית האופנועים הבריטית, תעשיית השעונים השוויצרית (יצרנים רבים נעלמו ואלו ששרדו התאחדו תחת חברת גג) ותעשיית האלקטרוניקה האירופאית.

לולא המגבלות הפוליטיות, היה סיכוי גדול שלא מעט יצרנים אירופאיים היו נעלמים או נאלצים להתאחד.

או פשוט לייצר מכוניות טובות יותר.

פורסם

הם פשוט לא נידרשו להפעיל את התאים האפורים שלהם, מאחר ורבי המכר שלהם היו טנדרים ורכבי SUV מגודלים וזולים לייצור, מה שייצר להם שולי רווח עצומים.

האמריקאים, בניגוד ליפנים, לא ניזקקו לייצוא מאסיבי על מנת להרוויח, וכשהשוק המקומי היתכווץ, ביחד עם עליית מחירי הדלק, הם ניכנסו לבעייה.

גם את היצרנים האירופאיים הפסקתי להעריץ מזמן - אחרי יצירות מופת כמו הפיאט רגאטה, האופל קורסה דור שני או האלפא 33, די ברור שגם הם לא אימצו את מוחם יתר על המידה, והתבססו על פטריוטיזם, שהוא כידוע מיפלטו האחרון של הנבל..

היפנים חיסלו בעיקביות את תעשיית האופנועים הבריטית, תעשיית השעונים השוויצרית (יצרנים רבים נעלמו ואלו ששרדו התאחדו תחת חברת גג) ותעשיית האלקטרוניקה האירופאית.

לולא המגבלות הפוליטיות, היה סיכוי גדול שלא מעט יצרנים אירופאיים היו נעלמים או נאלצים להתאחד.

תרשה לי לא להתיחס ברצינות לתגובה שלך לגבי יצירות המופת האירופיות. אפשר לדבר על רכבים כמו המיני החדשה, בוגטי וורון או יצירות מופת יפניות כמו כמה סוברו ליאונה וה B3 (רכבים משעמם ביותר) או לנסר (גם מאוד משעמם) - אני לקחתי את הדגמים היפנים האלו היות ולדגמים האלו יש גרסאות ספורט מאוד מוצלחות STI ו EVO.

אז מה כל זה אומר כלום - כלומר גם ליפנים, כמו לאירפיים או האמריקאים יש נפילות - מצד שני לכל יבשת יש גם יצירות מופות. כלומר דגם מסוים או אחר לא מסמן כלום.

Tubes Rule

פורסם

טוב שלא הגזמת.

תעשיית השעונים השוויצרית נעלמה? מה עם TISSOT, Tag Huever, Omega, Rolex, Oris, Swatch, Rado ויש עוד המון.

תעשיית האלקטרוניקה? נוקיה, פיליפס, אלקטל-לוסנט וכמובן שיש עוד.

אופנועים? אמנם לבריטניה אין, אבל מה עם KTM, דוקאטי, אפריליה?

emotion of motion

פורסם

בעשרים שנים אחרונות תעשיית שעונים השווצירית ידעה פריחה עצומה. כל מותג מת משנות ה70 ו80 קם לתחיה וחוץ מ3 הבתים הגדולים שריכזו תחתם את רוב התעשיה קמו עשרות רבות של חברות חדשות שמחירי תוצרתן מתחילות באיזור $100K.

תעשיית השעונים השוויצרית נעלמה? מה עם TISSOT, Tag Huever, Omega, Rolex, Oris, Swatch, Rado ויש עוד המון.

כל החברות שציינת, למעט רולקס שמייצרים הכל לבד, בעצם משתמשות באותם מנגנונים שמיוצרים על ידי ETA שהיא חלק מקבוצת סווטצ'. כל אחד מרכיב את המנגנון הקנוי בתוך הקופסה ושם את שמו.

סייקו לבד מייצרת ומוכרת יותר מכל החברות שציינת. ועוד לא דיברנו על סיטיזן שמייצרת את כל המנגנונים של חיקויים היקרים יותר.

פורסם

ושעונים זה רק מנגנון וזהו?

אם תהיה רק חברה אחת בעולם שתייצר מנועים וכל היצרניות ישתמשו בהם, זה אומר שיש רק יצרנית רכב אחת?

emotion of motion

פורסם
טוב שלא הגזמת.

תעשיית האלקטרוניקה? נוקיה, פיליפס, אלקטל-לוסנט וכמובן שיש עוד.

אופנועים? אמנם לבריטניה אין, אבל מה עם KTM, דוקאטי, אפריליה?

למעט רולקס, כל המותגים שציינת שייכים לחברת גג אחת.

לולא האיחוד בינהם, ספק גדול אם היצרנים שציינת היו שורדים, ואכן יצרנים שוויצריים רבים נעלמו בשנות ה 70'.

באלקטרוניקה בידורית השליטה היפנית והקוראנית כמעט מוחלטת, גם באירופה, ורוב מותגי העבר - ITT, גרץ ונורמנדה, לדוגמא, הם לא יותר משמות עבר על מכשירים סיניים.

KTM, דוקאטי ואפרילייה הינן יצרניות שוליות מבחינת כמות המכירות, לבטח בהשוואה למה שייצרה תעשיית האופנועים הבריטית ששלטה בתחום עד אמצע שנות ה 60'.

כל הדיון נסב על כך, שללא הגבלות מכירה פוליטיות באירופה, היו יכולים להיתקיים שני תסריטים;

1. תעשיית הרכב האירופאית היתה שוקעת ומיצטמצמת, תוך איחודים ומיזוגים רבים.

2. הם פשוט היו מייצרים מכוניות טובות יותר.

אפשר לראות עד כמה ראשי תעשיית הרכב ועיתונות הרכב האירופאית היו לא הוגנים כלפי היצרנים היפניים, לפי תוצאות בחירת מכונית השנה.

רק ב 93' זכתה מכונית יפנית לראשונה בתחרות, הניסאן מיקרה, וגם זה כהצבעת מחאה על אוזלת ידה של התעשייה האירופאית.

פורסם

תרשה לי חן להאיר את עיניך שהמסחר מול יפן אינו בתנאים שווים, כיוון שהיפנים עדין מגינים על תוצרת מקומית ואינם מאפשרים יבוא חופשי של רכבים ליפן, כך שלפחות האירופאים מגינים על תעשית הרכב שלהם ובצדק רב.

לגבי ארה"ב שבה אני נמצא כרגע , הסיפור פשוט , היפנים תחת מגבלות קשות של יבוא אשר הטילו האמריקאים , פתחו מפעלים מקומים אשר הלכה למעשה מחויבים לרכוש חלק גדול מהחלקים פה בארה"ב ..

פועל יוצא שיפניות רבות הם למעשה רכבים אשר מורכבים ומיוצרים ברובם בארה"ב.

על פי מידע זמין פה בארה"ב, מכונית יפנית ממפעל בארה"ב מורכבת מ כ 80% חלקים מקומים, יותר דרך אגב מהאחוז של שלושת היצרניות המקומיות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
למעט רולקס, כל המותגים שציינת שייכים לחברת גג אחת.

לולא האיחוד בינהם, ספק גדול אם היצרנים שציינת היו שורדים, ואכן יצרנים שוויצריים רבים נעלמו בשנות ה 70'.

באלקטרוניקה בידורית השליטה היפנית והקוראנית כמעט מוחלטת, גם באירופה, ורוב מותגי העבר - ITT, גרץ ונורמנדה, לדוגמא, הם לא יותר משמות עבר על מכשירים סיניים.

KTM, דוקאטי ואפרילייה הינן יצרניות שוליות מבחינת כמות המכירות, לבטח בהשוואה למה שייצרה תעשיית האופנועים הבריטית ששלטה בתחום עד אמצע שנות ה 60'.

כל הדיון נסב על כך, שללא הגבלות מכירה פוליטיות באירופה, היו יכולים להיתקיים שני תסריטים;

1. תעשיית הרכב האירופאית היתה שוקעת ומיצטמצמת, תוך איחודים ומיזוגים רבים.

2. הם פשוט היו מייצרים מכוניות טובות יותר.

אפשר לראות עד כמה ראשי תעשיית הרכב ועיתונות הרכב האירופאית היו לא הוגנים כלפי היצרנים היפניים, לפי תוצאות בחירת מכונית השנה.

רק ב 93' זכתה מכונית יפנית לראשונה בתחרות, הניסאן מיקרה, וגם זה כהצבעת מחאה על אוזלת ידה של התעשייה האירופאית.

לא הייתי מזדרז להשתמש באנאלוגיה מעולם השעונים למכוניות, שכן היא בהחלט יכולה לשמש טיעון חזק למתנגדיי. לשעונים היפניים יתרון שעיקרו מחיר זול יחסית, יכולת חיקוי מדהימה ואיכות בהחלט טובה. לשוייצריים מחיר גבוה משמעותית הנסמך על איכות ייצור והקפדה על פרטים שפשוט אינה נמצאת במתחרים היפניים. תעשיית השעונים השוייצרית, לא זו בלבד שלא נעלמה, אלא שהיא מתחזקת משנה לשנה. לא רק רולקס אגב משתמשת במנגנונים משלה, אלא לא מעט חברות אחרות כמו פטק, וושרון, אודמאר, פיאז'ה, ייגר, IWC, זניט והרשימה רחוקה מלהסתיים. לכל השעונים שהזכרתי כאן ( וזו אינה רשימה סגורה ) אגב, לא תוכל למצוא מקבילה יפנית ולא רק לענין המחיר.

פורסם

נראה לי שעוד מעט השרשור עובר לאוף-טופיק:shock:

לאלה שאומרים אין אח ורע יפני לHaute Horlogerie אני ממליץ לגגל על מונח Grand Seiko

פורסם

אין ויכוח שתעשית הרכב היפנית חזקה (אולי לא היום), והיא יידעה לנצל הזדמניות טובות ולהשתקע פה בארה"ב בצורה מעולה.

בחירת רכב צריכה להעשות על פי קרטריונים ברורים , ולנסות להימנע מדעות קדומות אשר נמצאות בארץ לרוב.

סתם דוגמא, הפעם הראשונה אשר יצא לי לנהוג ב מאזדה 5 היא פה בארה"ב כרכב שכור, הרכב אכן נחמד מאוד האמת, לא משהו לכתוב הביתה, אבל פה כמיד סייז מקומי הוא נחשב כרכב פשוט ודי זניח, שלא לדבר על זה שהפקידה מההשכרה שאלה אותי אם אני רוצה לשדרג לרכב גדול יותר כי הרבה לקוחות מתלוננים שלרכב אין בכלל מנוע.. (הם רגילים ללפחות V6..)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

צריך להבדיל בויכוח הזה, בין מה שזמין בעולם לבין מה שזמין בישראל.

בישראל אין רכב יפני/קוריאני/אחר שמספק, גם תמורת מחיר פרמיום, את הפרמיום שמספקים רכבי VAG, למשל, או רכבי אלפא, בקטגורית הגודל של מיני/משפחתי/קומפקטי/מנהלים (אני לא מדבר על פאר). פשוט אין. גם את תרצה לשלם הרבה עבור מכונית יפנית, מקסימום תקבל מזדה 6 או טויוטה טוונסיס. תרצה לשלם יותר? אין לך מה לקבל בתמורה. זאת, לעומת ה- 159 או פאסאט; ובסגמנט נמוך יותר - תוכל לרצות, אבל אין פה מזדה 3 זריזה ממש, לעומת רכבים אירופאיים זריזים (ונוחים משמעותית) יותר. תרצה מסך מגע? אין. תרצה מחשב דרך שנועל את הדלתות אחרי 15 קמ"ש? אין.

שוב, ההשוואה צריכה להיות על בסיס מה שיש פה, לא על בסיס מה שיש בעולם...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה פשוט לא צודק.

מעל האוונסיס יש לטויוטה את הקמרי, ומעל הסיביק יש להונדה את האקורד המצויינת, ומעליה יש את הלג'נד.

ברמה גבוהה יותר יש את האינפיניטי והלקסוס, אבל כאן מדברים על סכומים גבוהים בהרבה.

בעבר מכוניות יפניות היו מוקצות מחמת מיאוס בפלח שוק זה, אך בשנים האחרונות הם סגרו את הפער במהירות, ונכון להיום יש להם מכוניות מנהלים וסאלון מצויינות.

ואגב, הדגמים הבכירים של האלפא 159 עולים כמו לקסוס בערך.

• תוכן חדש...