Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדכון:

(שוב) הייתי היום בסקודה לא לפני שביקרתי (שוב) בסוזוקי.

אני מוכרח לחזור ולציין בנקודה הזאת שהסטיגמה על רכבים יפנים זמנה לחלוף מהעולם. לדעתי אין שום הבדל באיכות, רמת הגימור ואיכות הנסיעה בין רכב יפני מודרני לאירופאי מאותו הסגמנט. הסוזוקי סוויפט לדוגמה לא נופלת בשום פרמטר מהפאביה, לא מבחינת איבזור, לא מבחינת עיצוב ופינוק פנימי ולא מבחינה בטיחותית. אם למישהו רכב אירופאי "עושה את זה" - לבריאות, זה הכל בראש..

תשב ב308 או גולף ואחרי זה תעבור לקורולה או לנסר ואחרי זה נדבר על איכות,גימור,נוחות והשקעה.אם היית נכנס לתא נוסעים של 207 אחרי שהיית בסוויפט היית מבין כמה הסוויפט נחותה בכמה וכמה דרגות.ואני עוד לא נכנס לנוחות,רמת הבטיחות,בידוד רעשים, והמרווח.אז אם היפניות עושות לך את זה על הכיפאק אבל זה ממש רק בראשך.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיזו, סליחה, אתה הפרימיטיבי בדעתך.

קודם כל, אני מתמקד בסופר-מיני, לא במשפחתיות. גם ה SX4 היא לא בדיוק משפחתית אלא יותר סופר מיני מגודלת או משפחתית קומפקטית.

308, גולף, לנסר - לא באותה קטגורייה ובטח לא באותו מחיר. צרפתייה לעולם (כנראה) לא תהיה לי, לכן אפילו לא בדקתי אותן.

מבחינת איכות הרכבה וגימור - אתה משתייך לעדר הישראלי שנשען על הסטיגמות של פעם. לא מצאתי שום פגם בגימור או באיכות ההרכבה, אפילו לא ציקצוק אחד נשמע ברכב הההדגמה שבטח ראה ימים יפים יותר (ותאמין לי, אני מאוד קפדן בדברים האלה).

אין לי יותר שום חיבה מיוחדת ליפניות, וגם את הרכב הזה לא קניתי בגלל שהוא יפני אלא פשוט בגלל שהוא היה לי נוח והופתעתי מרמת האבזור, האיכות והגימור שלו. אין בכלל מקום להשוות אותו לבלנו ששווק רק כמה שנים לפניו, הבדל בלתי נתפס.

ואתה יודע מה עוד? אם הייתי אומר לך שבאירופה הרכב הנ"ל משווק תחת לוגו פיאט, זה פתאום היה הופך אותו למותג אקזוטי נחשק? פתאום הרכב היה הופך להיות "אירופאי"? תגגל fiat sedici.

מספיק עם הסטיגמות האלה. רכב קונים לפי תמורה לכסף והתאמה לצרכים, ובסעיפים האלה מבחינתי הסוזוקי ניצחה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תשב ב308 או גולף ואחרי זה תעבור לקורולה או לנסר ואחרי זה נדבר על איכות,גימור,נוחות והשקעה.אם היית נכנס לתא נוסעים של 207 אחרי שהיית בסוויפט היית מבין כמה הסוויפט נחותה בכמה וכמה דרגות.ואני עוד לא נכנס לנוחות,רמת הבטיחות,בידוד רעשים, והמרווח.אז אם היפניות עושות לך את זה על הכיפאק אבל זה ממש רק בראשך.

ישבתי וגם נהגתי בגולף. פשוט לא היו לי 50 אלף שקל מיותרים.

פורסם
התיבה טובה יות מטיפטרוניק בפוקוס ובטח שיותר טובה מזו ברנו שהייתה לי.

מחזק - גם אני לא אהבתי את התיבות של הפוקוס והמגאן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
פיזו, סליחה, אתה הפרימיטיבי בדעתך.

קודם כל, אני מתמקד בסופר-מיני, לא במשפחתיות. גם ה SX4 היא לא בדיוק משפחתית אלא יותר סופר מיני מגודלת או משפחתית קומפקטית.

308, גולף, לנסר - לא באותה קטגורייה ובטח לא באותו מחיר. צרפתייה לעולם (כנראה) לא תהיה לי, לכן אפילו לא בדקתי אותן.

מבחינת איכות הרכבה וגימור - אתה משתייך לעדר הישראלי שנשען על הסטיגמות של פעם. לא מצאתי שום פגם בגימור או באיכות ההרכבה, אפילו לא ציקצוק אחד נשמע ברכב הההדגמה שבטח ראה ימים יפים יותר (ותאמין לי, אני מאוד קפדן בדברים האלה).

אין לי יותר שום חיבה מיוחדת ליפניות, וגם את הרכב הזה לא קניתי בגלל שהוא יפני אלא פשוט בגלל שהוא היה לי נוח והופתעתי מרמת האבזור, האיכות והגימור שלו. אין בכלל מקום להשוות אותו לבלנו ששווק רק כמה שנים לפניו, הבדל בלתי נתפס.

ואתה יודע מה עוד? אם הייתי אומר לך שבאירופה הרכב הנ"ל משווק תחת לוגו פיאט, זה פתאום היה הופך אותו למותג אקזוטי נחשק? פתאום הרכב היה הופך להיות "אירופאי"? תגגל fiat sedici.

מספיק עם הסטיגמות האלה. רכב קונים לפי תמורה לכסף והתאמה לצרכים, ובסעיפים האלה מבחינתי הסוזוקי ניצחה.

אתה גם זה שפרימיטיבי גם עם דעות קדומות לגבי צרפתיות{אתה רשמת שלעולם לא תרכוש צרפתייה}ואתה דוהר עם העדר שקובע את איכות הרכב לפי ארץ המוצא מה שהיה נכון לפני 25 שנה.אם היינו הקבלה לאנשים אז היו קוראים לך גזען.מעבר לזה אתה יצאת בהצהרה לוחמנית שהיפניות איכותיות,נוחות,ובטוחות כמו האירופיות,אני פשוט נתתי לך דוגמאות חיות לכמה זה קישקוש{308 וגולף מול לנסר וקורולה}.וחוץ מזה 207 היא סופרמיני ומתחרה ישירה של הסוויפט והפביה.אני מקווה שתהנה מהסוויפט אבל הוא רכב נחות מה207 וגם מהפביה.

פורסם

PIZO, אתה ישבת ב207 יותר מ5 דקות? האוטו קלאוסטרופובי לחלוטין למרות המימדים הנדיבים. אפילו אישתי, אוהדת שרופה של פיג'ו, בעקבות 206 שהייתה לה, אמרה שצפוף לה שם.

אני מת על יועצים שלא מעניין אותם שיקול וצרכים של השאול אלא רק את מה שיש להם להגיד.

מה אתה משווה לנו לגולף או 308 שעולה לפחות 30 אחוז יותר באותה רמת איבזור?

גם אני יכול להגיד "שב קודם במרצדס או לקסוס ואחר כך תעבור לסוסיתא. תרגיש את ההבדל" 

אולי גם תועיל לקרוא מה בן אדם הזמין ותנסה גם לא לגעת בתגיות ציטוט אם אין לך מושג למה הן משמשות.

פורסם
PIZO, אתה ישבת ב207 יותר מ5 דקות? האוטו קלאוסטרופובי לחלוטין למרות המימדים הנדיבים. אפילו אישתי, אוהדת שרופה של פיג'ו, בעקבות 206 שהייתה לה, אמרה שצפוף לה שם.

אני מת על יועצים שלא מעניין אותם שיקול וצרכים של השאול אלא רק את מה שיש להם להגיד.

מה אתה משווה לנו לגולף או 308 שעולה לפחות 30 אחוז יותר באותה רמת איבזור?

גם אני יכול להגיד "שב קודם במרצדס או לקסוס ואחר כך תעבור לסוסיתא. תרגיש את ההבדל"

אולי גם תועיל לקרוא מה בן אדם הזמין ותנסה גם לא לגעת בתגיות ציטוט אם אין לך מושג למה הן משמשות.

כל אירופה יושבת בהנאה ב207 כי היא הסופר מיני הנמכרת ביותר באירופה בשנתיים האחרונות ובהפרש גדול.וכן ישבתי ב207 רק לציין שאני 1.86 ו115ק"ג וזה הסופר מיני היחידה שמרגישים בה בנוחות וללא קלסטרופוביה ואני עוד לא מדבר על איכות החומרים העיצוב והמרווח שהוא ב2 דרגות מכל סופרמיני אחרת בשוק וב4 דרגות מהסוויפט שמרגישה מבפנים כמו יפנית משנות ה90.אם היית קורא ולא סתם מחפש להגיב ללא קשר היית מבין שהבחור טען שאיכות תא הנוסעים הבטיחות והנוחות של היפניות כיום כבר ברמה של האירופיות כדי לחדד לו כמה הוא מקשקש נתתי דוגמא את נציגות הסגמנט המשפחתי-אירופי ה308 ו-הגולף לעומת הנציגות היפניות הקורולה והלנסר.בפעם הבאה לפחות תקרא על מדובר לפני שאתה מגיב!.

פורסם

קצת נסחפתם.

איתמר, אני לא נהגתי ואני גם לא מכיר את ה SX4 - אך אם מצאת אותה מתאימה לצריכך ולדרישותיך זה הכי חשוב.

בעניין ההבדלים, שוב, בגלל שאין לי היכרות עם הרכב הזה אני לא יכול לחוות דיעה ספציפית לדגם הזה. מה שכן, אני מכיר דגמים אחרים יפאניים ולהערכתי עדיין יש הבדלים מבחינת איכות תא הנוסעים, באופן כללי, בין האירופאיות ליפאניות. כל זה, לדעתי האישית, נובע באופן דיי ברור מסדר עדיפויות שונה בין היצרנים האירופיים ליפאניים; אלו האחרונים בונים בקפידה רבה את הרכב שיהיה נוח מאוד לפירוקים וטיפולים - ומי שמכיר את הקרביים של המכוניות היפאניות יודע שנעשת שם מלאכת מחשבת בכל מה שקשור לתיכנון החלקים בצורה כזו שיהיה סופר-קל לפרק, להרכיב ולתקן. מי שיודע להחזיק מברג ביד יודע שבשביל לטפל במכונית יפאנית לא צריך יותר ממברג פיליפס, מפתחות רינג בגודל 10-14 מ"מ וכלי פלסטיק קשיח להפרדה בין חלקי פלסטיק בדשבורד.

כל זה, כאמור, הוא תוצר של המון השקעה כספית ומלאכת מחשבת אדירה בשביל לבנות רכבים בצורה כזו. כל היתר צריכים ארגז כלים ייעודי בשביל לפרק ולטפל בהן.

עקב החשיבות של היצרנים היפאניים לשמור על המסורת הנ"ל - יוצא שחלוקת התקציב שלהם עדיין לא שמה בראש סדר העדיפויות את האיכות והנוחות במכוניות המשפחתיות הקטנות, מה שנקרא אצלנו מכוניות ה"לחם והחמאה". כשמדברים על משפחתיות גדולות (כדוגמא: מאזדה 6 וסובארו B4 למשל) רואים שהיפאניים יודעים לעשות דברים טובים (מאוד) כשהם רוצים והתקציב מאפשר - אך בכל מה שקשור למכוניות קטנות ומשפחתיות, הם עדיין לא ממש "שם". יוצאי דופן הן המקרים כמו ה SX4 המצויידת ב ESP ואיבזור נדיב מאוד ביחס ליפאניות מקבילות.

בניגוד גמור לזה, היצרנים האירופאיים (הגרמנים וצרפתים לצורך העניין) שמים בראש מעיינם את הנוחות והפאר כבר מהמכוניות הקטנות - וזה מתחיל מאוירה שונה לגמרי בתא הנוסעים וממשיך הלאה לכיוונים אחרים לגמרי. פה ושם היצרנים הגרמנים והצרפתים חרגו ממנהגם ובנו דגמים ספציפיים שנועדו להיות "בסיסיים" במהותם, אך הרוב המכריע הוא כזה.

בנוסף לזה; המסורת היפאניות והמנטאליות הכללית של היצרנים היפאניים שקולים, בד"כ, לגישה מאוד מקובעת ולא "חלוצית". בניגוד גמור לזה - היצרנים האירופאיים (ואני מדבר על הצרפתים והגרמניים בפרט) הם חלוצים בטכנולוגיה, גאדג'טים ועמידה בתקנות זיהום אויר. מה שמתחיל לקרות בשנתיים-שלוש האחרונות אצל היפאנים (מכוניות עם רשתות תקשורת ורמה טכנולוגית גבוה יותר) התחיל אצל הגרמנים והצרפתים כבר בשנת 2000 (!). אם נסתכל לרגע על השורה התחתונה במדינתנו הקטנה נוכל לראות שהרמה הטכנולוגית אליה שואפים היצרניים הצרפתים והגרמנים מובילה, בסופו של דבר, את מוסכי הרשת והצוותים להשקעות אדירות בהדרכות טכניות והזרמת כמויות אדירות של ידע לכלל אנשי הרשת - ובכך מביאה את מוסכי השירות של היצרנים הללו לרמות גבוהות מאוד בשנים האחרונות - ומתוך ניסיון אישי עם חברים שמחזיקים מכוניות יפאניות וגם קוריאניות, אני יכול לומר לך בצורה ברורה ביותר וחד משמעית שרמת אנשי האיבחון והצוותים הטכניים במוסכי הרשת של היפאניות והקוריאניות רחוקים שנות אור (!!!) ממה שיש ברשת לובינסקי, צ'מפיון מוטורוס ויצרני הפרמיום (BMW, מרצדס וכו').

כל מה שעושים הצרפתים והגרמנים בסופו של דבר נעשה גם ע"י היפאנים... וגם הם (יחד עם האמריקאים) בסופו של דבר יבינו וילמדו מהגרמנים והצרפתים איך לעשות מנוע דיזל טוב. אגב, כמו בכל דבר - גם כאן יש יוצאים מן הכלל (כמו למשל חברת הונדה) שהיא חלוצה בתחום המנועים ובארסנל שלה קיימים כמה מנועים מעולים ומוצלחים שכמותם לא נראו הרבה בייצור סדרתי.

בשורה התחתונה (אחרי כל הבילבול מוח הזה) אני אומר שבשביל לייצר רכב קטן וזול, עם תיכנון הנדסי ברמה גבוה מאוד (שמוביל את הטיפולים ברכב לסופר-קלים ופשוטים) צריך לעשות ויתורים במקומות אחרים - ונכון לרגע זה המכוניות הקטנות היפאניות עדיין לא שוות ברמתן לאירופאיות הקטנות. גם לזה, כמו שאמרתי, יש פה ושם יוצאים מן הכלל (אבל נדירים).

אני מקבל את דעותיך ותחושתך מנסיעות המבחן שערכת במגוון הרכבים עליהם כתבת - אבל מניסיון אישי אני יכול לומר לך שיש אנשים שיכולים להישבע לך שאין אוטו יותר נוח בעולם מלאנטיס 1999 או כאלה שפשוט לא יוותרו לעולם על הסובארו 1600DL שלהם, כי היא הכי מרווחת ואמינה בעולם. יש גם אנשים שאם תזרוק אותם בלנטיס 1999 או ב C5 חדשה, לא ירגישו את ההבדלים. על אותה הסקאלה אני בטוח שיהיו אנשים שההבדלים עבורם יהיו קטסטרופליים ויהיו גם כאלה שמבחינתם ההבדלים הקטנים בין מכונית X למכונית Y כלל לא מורגשים.

אל מול כל מה שרשמתי עד עכשיו עומד גורם בלתי-מנוצח שאותו לא מעניין שום דבר - והוא כמובן הישראלי המצוי :wink:

תהנה מהרכב :-D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה גם זה שפרימיטיבי גם עם דעות קדומות לגבי צרפתיות{אתה רשמת שלעולם לא תרכוש צרפתייה}ואתה דוהר עם העדר שקובע את איכות הרכב לפי ארץ המוצא מה שהיה נכון לפני 25 שנה.אם היינו הקבלה לאנשים אז היו קוראים לך גזען.

באמת שאני לא מבין איך גזענות קשורה לכאן, אבל הדעות הקדומות לגבי רכבים צרפתיים נכונה היום יותר מבעבר. אם פעם 205 היתה מאוד אמינה וה 504 היה סוס עבודה מנצח, הרי שהיום הצרפתיות הרבה יותר עדינות ורגישות עם מערכת חשמל מורכבת ושלל ההתקנות הישראליות לא עושות להן טוב. תריץ חיפוש סתמי עם המילים פיג'ו, סיטרואן או רנו בפורום הטכני ותראה כמה תקלות מוזרות ומציקות יש ברכבים האלה, שמבחינה סטטיסטית גבוהה יותר משמעותית מהרכבים מהמזרח.

כל אירופה יושבת בהנאה ב207 כי היא הסופר מיני הנמכרת ביותר באירופה בשנתיים האחרונות ובהפרש גדול.וכן ישבתי ב207 רק לציין שאני 1.86 ו115ק"ג וזה הסופר מיני היחידה שמרגישים בה בנוחות וללא קלסטרופוביה ואני עוד לא מדבר על איכות החומרים העיצוב והמרווח שהוא ב2 דרגות מכל סופרמיני אחרת בשוק וב4 דרגות מהסוויפט שמרגישה מבפנים כמו יפנית משנות ה90.

אתה משווה את הסוויפט החדשה ליפנית משנות ה 90? לבריאות :?

אתה בטוח שאתה לא עובד בפיג'ו או משהו? יש לך צורת התבטאות של איש מכירות.

כל מה שעושים הצרפתים והגרמנים בסופו של דבר נעשה גם ע"י היפאנים... וגם הם (יחד עם האמריקאים) בסופו של דבר יבינו וילמדו מהגרמנים והצרפתים איך לעשות מנוע דיזל טוב. אגב, כמו בכל דבר - גם כאן יש יוצאים מן הכלל (כמו למשל חברת הונדה) שהיא חלוצה בתחום המנועים ובארסנל שלה קיימים כמה מנועים מעולים ומוצלחים שכמותם לא נראו הרבה בייצור סדרתי.

יש ליפנים מנועי דיזל סופר משובחים, חזקים וחסכוניים (אני מדבר על טויוטה לדוגמה) הבעייה היא שהם לא מותקנים ברכבים המגיעים לארץ. למה? מדינת חלם.

בשורה התחתונה (אחרי כל הבילבול מוח הזה) אני אומר שבשביל לייצר רכב קטן וזול, עם תיכנון הנדסי ברמה גבוה מאוד (שמוביל את הטיפולים ברכב לסופר-קלים ופשוטים) צריך לעשות ויתורים במקומות אחרים - ונכון לרגע זה המכוניות הקטנות היפאניות עדיין לא שוות ברמתן לאירופאיות הקטנות. גם לזה, כמו שאמרתי, יש פה ושם יוצאים מן הכלל (אבל נדירים).

אם ככה אז כנראה ה SX4 האצ'בק יוצאת מן הכלל, ציטוט מתוך ויקיפדיה:

The Fiat Sedici is a

mini sport utility vehicle co-developed by Fiat and Suzuki mainly for the

European market

וגם:

Design was handled by

Giorgetto Giugiaro's Italdesign studio

אני מקבל את דעותיך ותחושתך מנסיעות המבחן שערכת במגוון הרכבים עליהם כתבת - אבל מניסיון אישי אני יכול לומר לך שיש אנשים שיכולים להישבע לך שאין אוטו יותר נוח בעולם מלאנטיס 1999 או כאלה שפשוט לא יוותרו לעולם על הסובארו 1600DL שלהם, כי היא הכי מרווחת ואמינה בעולם. יש גם אנשים שאם תזרוק אותם בלנטיס 1999 או ב C5 חדשה, לא ירגישו את ההבדלים. על אותה הסקאלה אני בטוח שיהיו אנשים שההבדלים עבורם יהיו קטסטרופליים ויהיו גם כאלה שמבחינתם ההבדלים הקטנים בין מכונית X למכונית Y כלל לא מורגשים.

מסכים איתך ב 1,000% :-D

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, מסכים איתך לגבי מנועי הדיזל של טויוטה.

לפני כמה שנים יצא לנו לנהוג באוונסיס DID ידנית והיא הפתיעה לטובה.

לדעתי, אין כמו מנועי הדיזל המשובחים של האירופאים - TDI CR של קונצרן VAG וה-MultiJet 16V של קונצרן פיאט.

(כמובן שיש גם את מנועי הדיזל של BMW, מרצדס וקונצרן PSA - עוד לא יצא לי לנהוג ברכבים עם המנועים הנ"ל)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יש ליפנים מנועי דיזל סופר משובחים, חזקים וחסכוניים (אני מדבר על טויוטה לדוגמה) הבעייה היא שהם לא מותקנים ברכבים המגיעים לארץ. למה? מדינת חלם.

משובחים יחסית. אשמח לקבל דוגמאות למנועים (הקטנים) המשובחים של טויוטה שאינם מגיעים לארץ (שכן הפעם האחרונה שהביאו לכאן קורולה עם מנוע דיזל, זה היה מנוע 2 ליטר עם 70 כ"ס ללא טורבו).

האירופאים הם חלוצים במנועי דיזל, בפרט VW, פורד ו PSA - גם בגלל שהביקוש שם יותר גדול לדיזל. לכולם יש מנועי דיזל גדולים עם הספקים מצויינים, אבל רק האירופאים השכילו להתחיל להקטין נפחים בדיזל לטובת צריכת דלק (ובמקביל שיפור הספקים). מנוע DV6 של PSA ופורד הוא מנוע שמפיק בין 75 ל 110 כ"ס, שכן מדובר בהספק כלל לא מבוטל עבור מנוע 1560 סמ"ק (נקרא 1.6 ליטר) עם מומנט מקסימלי של 240NM (!). גרסת ה 90 כ"ס הנפוצה בארצנו מספקת 215NM בסלד מאוד נמוך, מדובר במומנט ששקול למנוע 2 ליטר בנזין גמיש מאוד.

בשוק ממנו באות המכוניות היפאניות (ואליו הן משווקות) ישנו ביקוש יחסית נמוך מאוד לדיזלים (באמריקה בכלל אין דיזלים, הם שונאים...) ואילו בשוק האירופאי אחוזי הרכישה של רכבים פרטיים עם מנוע דיזל עבר את ה 50% (!!!).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כאן יש לך רשימה של מנועי הדיזל של טויוטה, החל משנת 56 ועד תחילת ה 2000.

מנוע ה 1.4 ל' D4D שמשווק ביאריס מוציא 90 כ"ס.

עם האוריס למשל ניתן להזמין מנוע 2.0 ו 2.2 ל' טורבו דיזל כאשר השני ליטר עומד בתקנות זיהום האוויר של יורו 5 והספקו נע בין 130 ל 150 כ"ס עם 31 קג"מ ו 34 קג"מ בהתאמה בעוד ה 2.2 ל' מתאפיין בפליטת מזהמים של עד 164 גרם CO2 לקילומטר והספקו נע בין 150 ל 180 כ"ס.

אם תרצה אני יכול לנסות לחפש את הספפיקציות המדויקות של המנועים.

איתמר.

פורסם

איתמר, ברשותך אני אייצג את האיחוד האירופי בדיון הזה.

קודם כל, תתחדש על הפיאט. אצלנו בספרד יש מלא כאלה, הן נמכרות כמו לחמניות חמות,

במיוחד בגרסת הידניזל (כמו משפחתומט, אבל לאנשים חכמים). אל תתרגש מכל הספקולציות

שאתה שומע פה לגבי הבדלים באיכות, הם לא בהכרח קיימים. יצא לי לבלות ימים ארוכים בנסיעה

על מיטב התוצרת האירופית (פורד מונדאו, פיז'ו 207 ו-308, BMW 1) ואני יכול לומר במידה רבה

של בטחון שאין הבדל משמעותי בין "איכות החומרים" ברכבים הנ"ל לזאת שבמתחרות המודרניות מיפן.

לגבי התאמת הרכב לצרכים שלכם, אני לא האמנתי עד כמה אמא שלי תתלהב מהמקרר שקניתי לה לפני

שעזבתי, העונה לשם "דייהטסו גראן מוב". יצא לי לנהוג עליו מדי יום במשך חודשיים, ואני חייב לומר שגם

אני למדתי לחבב אותו. מובן שנהיגה זה ממנו והלאה, ברכב הזה רק נוסעים. עם זאת, הוא הצליח להשתחל

לחניות שעם המגאן יכולתי רק לפנטז עליהן, והאקוסטיקה שלו עשתה בי"ס לכמה וכמה מחברי פורום אודיו.

השורה התחתונה: אל תתרגש מהביקורת, ואל תכניס את עצמך עמוק מדי לדיונים האלה. אין לך הרבה סיכוי

לצאת מפה עם הרגשה טובה, ואת דעתם של בעלי ה-VAGינות אתה לא תשנה. היה שמח בחלקך, ותתחיל

לחשוב על המערכת שאתה הולך לשים שם. יש לי בשבילך אחלה סאב ומגבר למכירה (גם בתשלומים)... 8)

פורסם

איציק

אני חושב שהגיע הזמן להתעורר מהקבעונות -

היפנים מייצרים מוצרים ברמה שווה לאירופאים, האירופאים מדביקים את יכולות האמינות ופלאי ההנדסה היפנים -

ואין לי מושג מה הנסיון שלך עם רכבים קטנים יפניים או אירופאיים, אבל אלא אם אתה משווה אאודי A2 ומיני לשאר מכוניות הקטגוריה - אין שום יפנית כרגע שנופלת ממתחרה אירופאית שלה בשוק המכוניות הקטנות.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ליצרנים היפניים אין ברירה - היצרנים הקוראניים "אכלו" להם את פלח השוק מלמטה, מה שאילץ אותם לשפר בצורה ניכרת את תוצרתם.

שנים ארוכות זילזלו היצרנים היפניים בתוצרת הקוראנית שייצרה מכוניות בסיסיות, מה שהיווה את חוט השידרה של תעשיית הרכב היפנית, וברגע שהתוצרת הקוראנית השתפרה פלאים, לא נותרה ליצרנים היפניים ברירה אלא לשפר את מכוניותיהם על מנת להתמודד באירופה מול טובי היצרנים.

ואכן, מכוניות יפניות רבות נימכרות באירופה במיספרים מכובדים - מזדה 3, הונדה סיביק וטויוטה קורולה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...