רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היה פה דיון פעם אם יש מייבאך בארץ או לא. אז ככה, לפני כשבועיים הייתי באשדוד באזור הפורום וראיתי מרצדס בצבע לבן, על אחוריה רשום S63 וממנה יצא אדם קירח שנראה גרוזיני. הייתי ממהר, אבל רק אחר כך עיכלתי שזכיתי לראות מייבאך, עוד בחיי. חבל שלא צילמתי אותה. מה שהיה מוזר בה זה שהיה לה גריל של מרצדס רגילה עם צלעות לרוחב ולא לגובה. מישהו יודע למה? והיא באמת הייתה ענקית, הוא חנה על המדרכה, כי נראה שהוא התקשה למצוא חנייה לרכב הזה. הייתי מציע לו שיעגון בנמל.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז מכל עבר אני קורא מידע סותר, שאלתי היא כמה כ"ס מוצהר יש לגולף V5 שנת 2001 אוטו' 3 דלתות (בגיר יש לה 1 2 3 מתחת לD אבל למיטב ידיעתי זה לא טיפטרוניק) מצד אחד קראתי שV5 אוטו' היא 150 כ"ס ושלשנתון 2001 יש 150 כ"ס מוצהר ומצד שני הבנתי שהסמל V5 מייצג 170 כ"ס ועכשי וראיתי את ההודעה הזאת: " בארץ הוא קיים בשנים 00-04. 170 כ"ס בדגמים של 01+...(150 בדגם משנת 00) " אז מישהו יכול להסדיר את העניין אחת ולתמיד בבקשה?
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 2 תגובות
- 850 צפיות
בצפייה חוזרת בפרקים ישנים ,( נדמה לי העונה הראשונה ) הופיע בחור עם ניסן ב 100 פאונד (פחות מ 700 ש"ח) בחיפוש בגוגל אחרי הדגם ההוא הנתונים הפילו אותי מהכיסא , מדובר בניסן 300C מכונית גדולה אמינה מאוד , מנוע V6 3 ליטר, 155 כ"ס . כל האבזור החשמלי המקובל ומעלה מסוף שנות ה 80 כולל וישרים לפנסים . היא לא יפה, לאספורטיבית , לא הכי חסכונית , ובטח פחות נוחה מצרפתית-איטלקית (אם לא הפכו לחלודה כבר) אבל היא עולה 100 פאונד!
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
בפרק של אתמול, הבורר נוסע ב- B9, אשתו עוקבת אחריו עם פורסטר, אחד החיילים של אבי מדווח לו בטלפון בעודו ישוב ב- STI חדשה והמשטרה, כמובן, בניידות B4 כחולות... זה בטח מקרה.
הודעה אחרונה מאת Shy_C5, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, בשיטוטיי באינטרנט ראיתי שקיימת הוטנדה סיויק LS מבריטניה, מעבר לכך שהיא נראית שונה מה- SR ושיש לה 5 דלתות, מה ההבדל ביניהן? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת reuvengfn, -
-
- 5 תגובות
- 851 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/04/20/rumormill-lexus-is-f-evolution-coming-next-summer-not-for-u-s/ נשמע מעניין למדי אך המחיר....
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כאן, בארץ הקודש, בדיחות הקושרות בין B.M.W לערסים/עבריינים/פושעים הנן דבר שבשגרה. הופתעתי היום לראות בטופגיר(עונה 11) סדרת גיחוכים מתמשכת בין המגישים(התותחים לטעמי) העוסקת בעבריינים וסוחרי הסמים(בדגש על האחרונים!) הרוכשים את ה X5 וה X3 לבית B.M.W לצרכי "עבודה" וכו'. לא ידעתי(באמת) שהקישור הלז חוצה גבולות ומתקיים גם באירופה.
הודעה אחרונה מאת aviv1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רצ"ב ידיעה על קלאב "MAD" אמיתי... מועדון חברים לנהיגת מסלול על מכוניות ספורט באירופה
הודעה אחרונה מאת 777rami777, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
אם טעיתי באופן כלשהו אני מצטער כי זאת פעם ראשונה שאני פותח אשכול/ שרשור. טוב ככה, אני ממש אוהב מכוניות MUSCLE של פעם. ובכלל מכוניות אמריקאיות משנות השישים. קראתי שמכוניות MUSCLE היו גדולות, מהירות בעלות מנוע עצום עם נפחים מטורפים ובמחירים שפויים! לדוגמא, מלימיוט GTX שנט 1970 חדשה לגמרי עלתה 3,355 דולר. אני יודע שבשל המשבר של שנות ה70 ו 80 המנועים קוצצו והMUSCLE כמעט נעלמו. רציתי לדון אתכם, מדוע כיום, כל המכוניות במחירים "השפויים" (100 אלף עד 160 אלף) הן מכוניות משפחתיות משעממות, אפרוריות בלי שום נטיה לספורטיביות או לפחות קצת כיף מנהיגה? מדוע כל מכונית בעלת נטיה ספורטיבית או לפחות הנעה אחורית עולה לפחות 180 אלף ועד אינסוף? למה פעם היה אפשר ועכשיו לא? נכו…
הודעה אחרונה מאת alesly, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הייתי מעורב בתאונה בה נכנסתי מאחור ברכב (ליסינג) במהירות איטית ונגרם נזק מינורי (רצ"ב תמונה) חברת הליסינג קיבלה הערכת נזקים משמאי בגובה של מעל 3000 ש"ח בתמונה שצילמתי ניתן לראות סימני ניגוב אבק כדי לראות את הפגיעה (מסומן בעיגול) פגיעה קטנה בפגוש האחורי ופגיעה קטנה (בתא המטען, התאמצתי כדי לראות את זה בשטח) השמאי העריך: עבודות פחחות 750 ש"ח עבודות צביעה 900 ש"ח שיפוץ מגן אחורי 400 ש"ח עבודות חשמל 50 ש"ח ירידת ערך 1% לי נראה שבעלות של 1650 ש"ח (פחחות + צביעה) אפשר לצבוע חצי רכב ולא את התיקונים המינוריים שהיו מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני יודע שאסור ברכב פרטי להכהות את החלונות הקדמים (נהג+נוסע) קדמי + אחורי. אך מה החוק אומר לגבי הכהיית/השחרת חלון אחורי ברכב מסחרי? האם יש שוני? ממילא לא רואים דבר דרך החלון האחורי ברכב מסחרי עם ארגז סגור כאשר הוא מועמס (וגם כאשר לא מועמס) או בכלל גם ארגז פתוח כאשר הוא מועמס. (בקצרה - מעוניין להכהות חלון אחורי בטנדר שלי - ארגז פתוח) אשמח לתשובה, תודה, ארז.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/880/138.html כשאתה נוהג ברכב יחסית נדיר במדינה קטנטנה כמו שלנו, גם מדבקות רפלקטור לא יעזרו לך...
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 735 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/04/20/bertone-project-m-episode-vii-reveals-zr1-based-mantide-in-all-i/
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נשבר לי הגריל ברכב , האם הוא יעבור טסט? תודה
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
אני זוכר שלפני כמה שנים הסתובבה ברשת מצגת על "נשים ונהיגה". בין השאר הוצגה תמונה של אישה שנסעה מתחנת הדלק כאשר הפיה עדיין עמוק בחור. תמיד היה חשד שהתמונה מבוימת. והנה, לפני כיומיים-שלושה חבר שלי ביקר בתחנת דלת "פז" ליד מלון מרידיאן בחיפה. עכשיו ניתן לתמונה לדבר, תהנו
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
כמו שרשום בכותרת: נסענו 2 רכבים,אני וחבר,אני מקדימה,פנינו לחנייה גדולה ריקה לגמרי,הרמתי אמברקס החבר אחרי,איך שאני מסתובב אני קולט עומדת מולי מכונית,אני מתקרב קופץ לי סמוי מוציא לי מפתחות מהרכב,שוטר שני עושה אותו דבר לחבר שלי. חייב לציין שנכנסנו לחנייה הזאת רק בשביל פרסה ולא בשביל להשתולל. עכשיו כרגיל הדוח לא ניתן לקריאה,מובן רק שרשום שש נקודות וזימון למשפט בעוד חודש בדיוק ברמלה. אין לי פשוט מילים לתאר את הכעס על הבני זו"""ת האלה,ניטפלו ל2 ילדים במקום לעשות משהו מועיל,ויש הרבה מה לעשות ברמלה,ועוד אומרים לי שאני רוצח,שאני יגיד שלום לרישיון שלי. השוטר אומר שהרמתי אמברקס ואני אמרתי שלא. בדוח רשום שהרמתי אמברקס ולא שלטתי ברכב. אני שלטתי לגמרי ברכב,לא סיכנתי אף אח…
הודעה אחרונה מאת dandango, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
במשך 3 שנים החליפו לי פעמיים דראמים וברקסים במשאית, רנו מידלום 06 במסגרת אחריות, ללא תשלום. השבוע הייתי צריך (שוב) החלפת דראמים ודיסקים. היום ראיתי שחויבתי על הדראמים והדיסקים בטענה שהאחריות לא כוללת החלפת דיסקים ודראמים. חשוב לציין שאני עדיין במסגרת אחריות 3 שנים, ועוד לא הגעתי לשנה רביעית (אחריות מורחבת אגב בתוספת תשלום). מה אתם אומרים ? חויבתי על 4XXX ש"ח, למה בדיוק שאני יוותר על כזה דבר ? עד היום החליפו לי את זה ללא תשלום, ואפילו כשעדיין לא נכנסתי לאחריות שנה רביעית החליטו לבטל את זה, למי כדאי לפנות ? באיזו דרך לדעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום לכולם היה לי היום טסט ובכביש שמותר עד 70 אני נסעתי כל הזמן 55-60 האם יש איכשהו סיכוי להיכשל ? דרך אגב הטסטר הוא אחלה של בן אדם !!
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
- 5 תגובות
- 704 צפיות
קניתי לאחרונה פג'ו 206 יד שניה. רכב ראשון שלי. סגרתי בטלפון עם חברת ביטוח על מחיר יחסית זול, אך אחד הפרמטרים שנשאלתי הוא האם יש לי תביעות קודמות או משהו כזה. עניתי שנהגתי ברכב של ההורים ולא היו לי תביעות קודמות ב-3 שנים האחרונות. הוא אמר בסדר, רק תשלח לי אישור כזה מהחברת ביטוח שלהם. העניין הוא שבביטוח של ההורים שלי רשומים רק 2 נהגים, ההורים בלבד. האם זה מהווה בעיה? האם צריך להודיע על כך ולהעלות את התעריף של הביטוח שהתחייבתי אליו או שדברים כאלה מגלים חלילה רק כשמאוחר מדי?
הודעה אחרונה מאת viper05, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/כתבה-22819-מאזדה-3-רשמים-ראשונים-מאירופה.aspx#comments ושימו לב לאפילוג ומה אצלנו? המסקנות הראשוניות מגרמניה בהחלט יכולות לעודד את היבואן המקומי כאשר על פניו משמרים במאזדה את הפוטנציאל להמשיך את ההצלחה הפנומינלית בארץ גם עם הדגם החדש. אבל, נציין כמובן בהסתייגות שמדובר במכוניות שנבחנו בגרמניה, באופן ראשוני ושטחי למדי, על כבישים גרמניים ובתנאי אקלים/סביבה גרמניים. אנחנו מחכים כמובן להניח ידיים ישראליות על הגה של מאזדה 3 חדשה בכדי לדווח ממקור ראשון מה נשתנה. המבחן האמיתי והמשמעותי עבורינו ייערך מן הסתם על כבישי הארץ, באולמות התצוגה ובישיבות הסיכום בין נציגי היבואן לחברות הליסינג אצלנו... בהתחלה דווח על הגעה לארץ כבר במאי, אך סביר להנ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בשעות הבוקר בעודי יושבת מול מסך המחשב שמעתי רעש של תאונה, פתחתי את חלון ביתי והבחנתי באופנוע מוטל על הכביש והאופנוען כבר על הרגליים עומד על ידו. תושבי המקום שחלפו במקום, ורכבים שנסעו בקירבתו עצרו וסייעו לו להזיז את האופנוע הצידה ממסלול הנסיעה. לא חלפו 15 דקות ורעש נוסף, אופנוע שני, בהחלקה לכיוון הכיכר, באותו המקום בדיוק. עכשיו כבר ניתן לראות בבירור את סימני הסולר שהיו מרוחים על הכביש לאורכו ולרחובו, מה שלא השאיר לקטנועים סיכוי מולו ומול הצבע של מעברי החציה. טלפון למשטרה ודיווח מדוייק על שהתרחש ועל המיקום המדוייק של המפגע, ואופנוען 3 שלא הבחין בתושבים שמסמנים לו להאט מחליק אל תוך הכיכר. כל 3 הרוכבים בריאים שלמים, (שיפשופים בידיים), ומלבד נזקים קטנים לאופ…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
מישהו יכול לזהות את כולם לפי סדר התמונות? ממ.... כמובן שאי אפשר לפספס את המכונית הכי מהירה בעולם. http://www.zulanews.com/view_article.php?aid=55533 נ.ב. טוקבק מס' 2 מסכם את כל התמונות הללו.
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום! יש לי אודי ואיבדתי את אחד המפתחות שלו. לשמחתי יש לי עוד מפתחות וגם את הפלסטיק הזה שמקבלים עם המפתחות כשהאוטו חדש. שאלתי היא כזאת: איפה חוץ ממוסך של צ'מפיון אפשר לשכפל כזה מפתח בלי שאני אצטרך למשכן שני צמיגים טסה מגנזיום וסאן-רוף...? תודה למשיבים, ישי
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
שלום חברים . היום ראיתי את האלפה מי-טו ספורט החדשה על הכביש .האם למישהו יש פרטים ...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
שלום,שאלה אולי קצת מוזרה,אבל אני בכל זאת אשאל,מדוע ברכבי הגולף המד של המהירות,רשום שם עד 260? כבספר רכב כתוב לי מהירות מקסימלית 198 קמש.זה סתם בשביל היופי?ומדוע ברכבים יפנים זה עד 220? אני חייב להבין את המשמעות..תודה לעוזרים וחג אורים שמח רכבי גולף 99 1800 אוט'.
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום. חיפשתי בחיפוש תשובה לשאלה הזאת ולא מצאתי. אני יודע פחות או יותר מה ההשלכות של הגירים הנ"ל, אבל מעניין אותי לדעת מה ההבדל המכני ביניהם. ז"א,האם בגיר קצר הגלגלי שיניים קטנים יותר , וכו'. מצטער אם השאלה היא לא בפורום הנכון,היה התלבטות קשה בין כללי לבין טכני ונאלצתי לבחור. תודה מראש, אריק. נ.ב מקווה שלא תצחקו,אני די בור במוטוריקה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז כמו בכותרת, מה ההבדל בין AWD ל 4WD? ועוד כמה שאלות, ראיתי אתמול אינפיטיטי FX50S (בהיכל נוקיה מגיע לכל משחק של מכבי ת"א) עכשיו המספר רישוי שלו הוא XX-000-XX זה יצא בפוקס או שזה "מספר קומבינה"? וגם קרייזלר קרוספייר עם מספר שמסתיים ב64, לא ידעתי ש64 זה מספר של יבוא אישי אבל אולי כן? או שהם כן משווקים אותה בארץ ביבוא סדיר? תודה רבה מראש, אוהד
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 472 צפיות
אני מחזיק טוסטוס (טייפון 50) שרשום על שם חבר, אני מעביר את הבעלות אל אבא שלי ( לא נכנס כרגע ללמה הוא לא יהיה רשום על שמי). השאלה היא אם עושים ביטוח על שם אבא שלי על הטוסטוס בחברה א' והוא מבטח את הרכב שלו בחברה ב', וחלילה אני מגיע למצב שצריך תביעת ביטוח מול חברה א' , האם הפרמיה בחברה ב' גם כן תעלה ? תודה אומי
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי סוזוקי בלנו 1600 סמ"ק אני רוצה לדעת כמה דלק אצרוך בנסיעה מירושלים - נהריה או ירושלים - אילת איך מחשבים את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3703363,00.html הצעות לסדר היום ?
הודעה אחרונה מאת Night Driver,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 1,261 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- borsood
- needforcs
- בנס
- ArikC
- santiago
- chrono
- Night Driver
- yohai71
- TomerP
- ronrobin
- 123Shmuel
- Paprika-Metuka