Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחלה כשראיתי את הכותרת אמרתי לעצמי: "ואו ! תירוץ מצוין להתחיל לתדלק את האוטו במיץ תפוזים ופאפיה" אבל אני רואה שגם בפירות והירקות הם מתכוונים לגעת :(

וברצינות - המיסוי על הדלק פוגע בעקיפין ומתבטא במחיר של המון מוצרים והעלאה נוספת שלו תזיק להרבה עסקים ומן הסתם לכל בעלי המכוניות. זה גם יהיה עוד מסמר בארון של חברות הליסינג. אבל, לומר את האמת, ההעלאת מיסוי על הירקות והפירות צריכה להדאיג יותר - זה יכול למחוק חקלאים מן המפה, בייחוד בזמן מיתון.

לכל האנשים שהתלוננו על ביבי - אני לא מהחסידים שלו אבל זה בהחלט לא אשמתו שכל העולם נכנס למשבר כלכלי.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

זה לא הכל, לא שמעתם על ההצעה לייקר את השימוש בליסינג פרטי?

כל הכבוד לממשלת ישראל. תסרסרו את האזרח

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

כבר מזמן אמרתי שאתה צריך להיות שר התחבורה

זאת ההצעה שלי

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני דווקא אשמח מאוד אם ייקרו את השימוש ברכב ליסינג.

למי שעוד לא הבין - הליסינג משתלם כי מדובר בהטבת מס מטורפת.

הטבת מס לא שיוויונית כי הרבה אנשים לא נהנים ממנה והם מסבסדים את האחרים.

הסבסוד מגיע לא רק מהמיסים, אלא גם ברכישת רכב חדש - אף אחד לא נותן הנחות מפליגות ללקוח פרטי, בטח לא ברמה של 20 אלף ש"ח הנחה שמקבלת חברת הליסינג.

עוד עיוות שנוצר - מכיוון שרכישת רכב חדש הצטמצמה לכמעט 20% מכלל רכישות הרכבים בישראל (השאר ליסינג) - אזרחי ישראל יכולים לבחור כיום מרשימה מאוד דקה של רכבים חדשים, רובם מאובזרים בצורה דלה מכל הבחינות.

כמו כן רוב הרכבים הנ"ל אינם חסכוניים מכיוון שלנהג הליסינג הממוצע לא איכפת מכמה דלק צורכת המכונית עם הדלקן.

לעומת זאת את הצרכן הפרטי שירכוש את המכונית הטחונה הזו, זה מאוד מעניין - אבל אין לו דרך לקנות שום אוטו אחר למעט המכונית של הליסינג.

כמו כן נעלם מוסד ההסעה המשותפת לעבודה - היום כולם עומדים בפקק אחד גדול, כל אחד עם המזגן שלו והדיווחי תנועה.

בכל מקרה - ראוי היה שהנוהג של הליסינג ייעלם מכבישי ישראל. הוא לא הביא שום דבר טוב למעט לאנשים שקיבלו מכונית צמודה עם דלקן.

פורסם

הטבת המס אינה מטורפת, היא עומדת היום על קצת פחות מאלף שקל בחודש. תוציא את עניין הדלק מהמשוואה, עניינו הוא רכב צמוד, ולא ליסינג (שני דברים שאינם בהכרח זהים).

עם היעלמות הליסינג - נעלמת גם הכנסה גדולה מאוד למדינה (ראה תוצאות גביית המיסים לאחרונה), מה שגורר אחריו צעדים כמו נשוא הכתבה (אתה לא באמת מצפה שהמימסד (פוליטיקאים ופקידים בכירים) יפגע בתנאיו שלו, נכון?) שפוגעים בסופו של דבר בכיס שלי ושלך.

הרצון לפגוע באלה שיש להם רכב מליסינג משול בעיניי לאחד שמוכן שיוציאו לו עין ולבלד שלשכנו יוציאו שתי עיניים.

פורסם

אני דווקא חושב שזה המס התחבורתי הכי צודק ובכלל עדיף לייקר משמעותית את המס על הדלק ובמקביל להוריד את המס על הרכב עצמו.

זהו מס שאתה משלם ביחס ישר לכמות הנסועה וכגודל הרכב כך שאם אתה רוצה להתפנק אז שתשלם על זה.

לגבי הטענות שזה ייקר הכל שים לב שמדובר רק על בנזין ולא סולר, מזוט וכו'.

לגבי הטענות על הטבת מס לא שוויונית בליסינג אז קודם שימסו את קרנות ההשתלמות אלא אם הכסף יוצא ללימודים כפי שהתכוון המחוקק (ואני כותב את הדברים למרות שיש לי קרן השתלמות ושאני משלם די הרבה על דלק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתי מסכים איתך, לו היה נקבע בחוק שאחוז מסויים (נניח 20 אחוז) מהכנסות המדינה ממיסים על רכב הולך ישירות לתקציב פיתוח התחבורה (לאו דווקא כבישים, גם מסילות רכבת למשל).

במצב הנוכחי, חולבים מהנהגים עוד ועוד (זו הקבוצה משלמת המיסים הבלתי מאוגדת הגדולה במדינה) בלי לתת שום דבר בתמורה.

פורסם

drsubaru

כפי ששמר כבר אמר לך מדובר על שווי שימוש רכב ולא על הליסינג

למה טכנאי שרות כלשהו שחייב את הרכב לצורך עבודתו יאלץ לשלם יותר מס עליו?

אין לו ברירה, הוא לא יכול לסוע ללקוחות באוטובוס

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

יניב, גם טכנאי השירות יכול להשאיר את הרכב בחניון של מקום העבודה ולא לשלם עליו שקל.

מה שכן, לדעתי צריכים לקבוע עבור כל תחום עיסוק כפונ' של גודל הארגון בנק ק"מ ו/או כמות אנשים עם רכב צמוד לצרכי עבודה שעבורם כל הוצאות הרכב מוכרות כולל הגילום של שווי הרכב ושעל הרכבים האחרים ישלמו מס גבוה.

המצב האבסורדי היום הוא שעל כל רכב מתחת למשקל כולל של 3.5 טון אי אפשר אפילו לקזז מע"מ על ההוצאות גם אם מדובר ברכב עבודה נטו ולעומת זאת אם אני אסע בטנדר אמריקאי גדול ובזבזני למרות שאני סתם רו"ח או רופא שיניים כל ההוצאות יוכרו ואפילו לא יהיה שווי שימוש למס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...