רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן אנשים וחג שמח . רציתי לדעת מה העונש על נסיעה ללא הפלסטיק של הרישיון שהרשיון עצמו בתוקף ובלי שלילה. פשוט לא עלייך במהלך הנסיעה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 5 תגובות
- 822 צפיות
ביטוח ישיר ??? הזהרו מהם כמו מאש ..... קיראו למטה בהמשך והכי חשוב העבירו לאחרים שלא יפלו בפח !!! הנה משהו שלא כולכם ידעתם על ביטוחי רכב ישירים. אני לקוח של ביטוח ישיר כבר הרבה שנים. השבוע החלפתי, במזל טוב, את מכוניתי. קבלתי מספר הצעות לבטוח המכונית החדשה. ההצעה של ביטוח ישיר הייתה פחות אטרקטיבית, והעסקה הלכה למקום אחר. למחרת מכירת המכונית הישנה, בקשתי מבטוח ישיר לבטל את הבטוח שלה. והנה ההפתעות: 1. ניתן לפתוח בטוח חדש ולהכניסו לתוקף תוך דקות (רק תיתן את פרטי כרטיס האשראי), אבל לבטל- צריך הודעה של 21 יום מראש.כך גבו ממני 250 ש"ח נוספים. 2. בעת הביטול, יש קנס של 10% על כל הפוליסה. הנה לקחו עוד 350 ש"ח. 3. יש גם קנס של 10% על כל מה שש…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני רוצה לרשוך מוט גישור עליון לרכב שלי מאחר ולא מצאתי כלום בארץ. מצאתי את זה באי ביי http://cgi.ebay.com/PEUGEOT-306-STRUT-TOWER-STRESS-BRACE-BAR-NEW_W0QQitemZ170314925354QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item170314925354&_trksid=p3286.m63.l1177 רציתי לדעת מה כרוך בהבאת החלק הזה לארץ? תשלום מכס? אישורים מסויימים? אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת or_18d, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב! מי מכם התנסה עם המרת דוח חניה באזהרה? מדובר על חניית 4 גלגלים על המדרכה, מעוללם לא קיבלתי דוח. מה הסיכויים לבטל. תודה
הודעה אחרונה מאת oferh, -
*** דיון שהתחיל בשרשור הזה, וחלקים נכבדים ממנו שלא מתייחסים לתקלה שהועלתה בשרשור המקורי, אלא לנושא החדש הועברו לכאן *** ארנון, עם כל הכבוד, אני חושב שאתה נותן (הרבה) יותר מדי קרדיט לפועלים בקו ההרכבה בצרפת ומאשים יותר מדי את המתקינים הישראליים (לא שהאחרונים צדיקים גמורים - נהפוך הוא). התקלה שמתוארת בהתחלת השרשור מעידה על נתק מוחלט של מקור החשמל (המצבר) מהרכב. לדעתי אין פעולה, גרועה ככל שתהיה, שיכול מתקין ממוצע לעשות כדי לגרום לתופעה כזו. אני יכול לקבל השערות כאלה על קצרים למיניהם, על מערכות שונות שלא עובדות, על תקלות מוזרות שמגיעות ונעלמות - אבל לא על אובדן מתח כללי. לדעתי, מדובר בפירוש בנתק שנוצר באחד המקומות בהם יש חיבור ראשי, ולא בנזק כלשהו למערכת המתוחכמת…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
שלום! השאלה פשוטה - למה בכל מוסך מפורסם על שלט גדול מחיר של שעת עבודה במוסך... אם זה לא נלקח בחשבון אף פעם?? עבודות של דקות מחויבות כ"טיפול 10K" ולכן מחושבות כ 250 ש"ח. (לדוגמא) או החלפת גומיות מייצב - חוייבתי על כך 450 ש"ח (!! - ללא חלקים. רק עבודה) - עבודה אשר ארכה כחצי שעה. יש מה לעשות בנידון? זה חוקי? אני מניח שזו פרצה מסוימת בחוק, המאפשרת לגבות תשלום על עבודה ספציפית ולא על הזמן אשר היא לוקחת. אני צודק?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
לא ראיתי אף אחד שמסביר מבויק מה זה trip. בנוסף, הייתי רוצה לקבל הסבר מפורט על trip a, trip b, ו-odo. תודה.
הודעה אחרונה מאת יונדאי999, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם יש למישהו ניסיון עם גג פנורמי, כמו שניתן למצוא באסטרה/A3/308/רומסטר וכו'? אם כן - האם הגג, שבד"כ מגיע מושחר וחוסם UV, ומגובה בוילון, גורם להתחממות הרכב או שההגנה באמת טובה דיה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אז ככה נשלח לי מכתב שאני אמור לעשות קורס בנהיגה(אני משער שזה נהיגה מונעת) בגלל שצברתי 18 נקודות. רציתי לדעת אם עבירות באמת נמחקות אחרי שנתיים כמו עצירה בעצור/חגורה/מהירות. ואם עברתי את הקורס נהיגה מונעת בבסיס שלי אז יש מצב שאני פתור מזה אם אני מודיע למשרד התחבורה?
הודעה אחרונה מאת HEBO, -
- 4 תגובות
- 722 צפיות
אהלן, ביום שישי נכנס בי רכב בצידי הרכב, הנהג הודה שהוא החליט לפרסס ללא איתות כאשר עמד בשוליים וכאשר יצרתי איתו קשר היום, על מנת לבדוק מה הוא דיווח (הנחייה של סוכן הביטוח), הוא נתן לאבא שלו לדבר וטען שאני אשם והוא לא מוכן להודות בכלום. מה עושים במצב כזה? ההשתתפות העצמית שלי היא 1700 ש"ח במוסך הסדר. האם לא לבזבז את מאמצי ופשוט לספוג או ללכת עם זה לבית משפט? כמו שזה ניראה לי, ניתן להוכיח שאין סיכוי שאני אשם מכיוון שהפגיעה היא מהצד.
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם למי שזה מעניין אותו, עלתה ב-Ynet ,באדיבות רועי צוקרמן, הכתבה שהכנתי על 4 השנים האחרונות שלי באיטליה, שם עבדתי כמעצב רכב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3691426,00.html
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רואה שלא מעט מוסטנגים מהדור האחרון הגיעו לארץ ביבוא אישי,אם ככה אז למה שהיבואן פורד בארץ לא ירים את הכפפה וישווק אותה כדגם סדיר בארצינו? היא בטוח תוכל לתת תחרות טובה ליונדאי קופה עבור אלה שרוצים רכב קופה עם לוק ספורטיבי. UMI הולכים לשווק את הקאמרו אז בעצם למה שגם דלק מוטורס לא יביאו את המוסטנג?
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. השאלה שלי היא כזאת: האם כל פגיעה כלשהיא ברכב גוררת אחריה ירידת ערך של האוטו? ( זאת אומרת פגיעת פח והחלפה של כל מיני חלקיי פלסטיק ) או רק פגיעת שלדה ? תודה!
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
החבר של מכרה נפטר והיא הוכרה כידועה בציבור שלו על ידי ביטוח לאומי. ברצונה להעביר בעלות הרכב שלו על שמה . למי לפנות? אלו טפסים/ מסמכים נדרשים?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פעם ראשונה אני רואה כזה אתר מושקע http://www.fordvehicles.com/f150raptor/?searchid=426441|28121033|205363816
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
עכשיו עקפה אותי ניידת טויוטה פריוס, של משטרת התנועה! לא ידעתי שמישהו שם קיבל קצת שכל והכניס רכבים היברידיים לשרות המשטרתי במקום הb4 הזללניות דלק! ממש הופתעתי לטובה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 780 צפיות
נתקלתי כבר כמה פעמים בכפתור הזה ואני לא מבין מה בדיוק הוא עושה. אפשר הסבר?
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם משהוא יודע על אתר המפרסם מדד אמינות (תקלות) לכלי רכב (לא בטיחות)? הכוונה שיש לכל דגם/רכב מספר המציין את כמות התקלות הממוצע שנתגלו במשך שנה רצוי בחתך של מדינה?
הודעה אחרונה מאת גים, -
- 0 תגובות
- 694 צפיות
תמיד כשאני קורא ביקורות על רכבים אני רואה שבעיקר ברכבים יוקרתיים (מרצדס, ב.מ.וו, אאודי) הם מתפארים במערכות הבטיחות שלהם, אבל בחיים לא מצאתי הרחבה והסבר מפורט על המערכות הנ"ל. לדוגמא, לפי מה שהבנתי במרצדס החדשות יש מערכת עם מצלמה שאם אתה נרדם וסוטה מהנתיב, היא מחזיר אותך לנתיב, אם אתה נצמד לרכב יותר מדי, היא בולמת אותך, חלק מהמכוניות יכולות להחנות את עצמן לבד בחלק מהמצבים, מערכת שמוסיפה כוח לבלימה (TCS אם אני לא טועה). אשמח לקבל פירוט על המערכות הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת Roy-GTI, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפי מיטב ידיעתי ישנה מכונת שטיפה שהייתי משתמש בה במשך שנה בתחנת דלק באיזור בת גלים משום מה, המכונה הפסיקה לעבוד ולא נראה לי שמתכננים לתקן אותה. האם יש עוד מקום בחיפה עם מכונה כזאת ממש תענוג לשטוף את הרכב ככה
הודעה אחרונה מאת Pengo, -
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן. קיבלתי בדואר כנס על חניה שאחי קיבל, אבל הקטע שאחי גר כבר 3 חודשים בחו"ל והוא לא מתכוון לחזור לארץ. השאלה מה אני יכול לעשות בנידון? לשלם או לא? מה הם יכולים לעשות במקרה ולא אשלם, הרי הוא בחו"ל. תודה!
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=_N1JcPsplUA וגם אותו: זה סטופי באיטי ורגוע
הודעה אחרונה מאת Yairfk, -
- 7 תגובות
- 966 צפיות
הנאשם הינו יליד 1989, שצה"ל דחה את שירותו עד לסיום הליך שיפוטי זה, עבר מקבץ נבחר של עברות הן במישור הפלילי(נהיגה פזיזה ורשלנית בדרך ציבורית, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו) והן במישור התעבורתי(אי ציות לאור אדום, לתמרור עצור, כל זאת תוך נהיגה במהירות מופרזת ובקלות ראש שגרמה לת.ד.). הנאשם הופנה לשרות המבחן, שרות המבחן לא הצליח לגבש מסקנה לגביו. הנאשם לא הכיר האחריותו למעשיו, והטיל על כל העולם ואשתו את דרך התנהלותו. הנאשם לא הסכים להצטרף לדרך טיפולית כלשהי וטען שדי בגיוסו לצה"ל כגורם שיעזור לו להתמודד עם קשייו בעתיד. חרף אלו, התרשם השרות כי בהשפעת הוריו ובעזרת ההליך השיפוטי הפיק הנאשם לקחים חיוביים. הנאשם סיים 12 שנות לימוד עם תעודת בגרות מלאה. עכשו, לשאלה שבכותרת: …
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
- 1 תגובות
- 965 צפיות
שלום במסגרת עבודה קטנה שאני מבצע לקורס ממשקי אדם מחשב אני צריך לבחור ממשק ולנתח אותו. בשביל כך הייתי רוצה לדעת האם הכפתורים על ההגה של ה סיטרואן C4 מוארים או שיש לך נק' ירוקה קטנה שנועדה רק לסמן בגדול את מיקום הכפתור (כמו בקסארה)? תודה
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לי היה מותר ישר וימינה,לה היה מותר ישר ושמאלה והיא פנתה ימינה ועקפה אותי בתוך צומת,המורה הספיק לבלום כדי שלא תהיה תאונת צד קטלנית, והיה תאונה של הפגוש ושיפשוף. הורידה לי תביטחון העצמי. חשוב לציין שבטוח הצומת היא עשתה את זה, ואסור לעקוף בתוך הצומת. חשוב לציין איפה שהיא פנתה היה רק נתיב אחד! והיא נהגה בלי ביטוח,המורה אמר למה זה פג תוקף! היה לה את הדפים הזמניים היא נהגה כנראה בלי מלווה! והיא לא רוצה להודות,היא רוצה להשמים אותי/מורה נהיגה בזמן שהיא התפרצה במהירות! זה קרה באזור תעשייה בראשון הישן,איפה שנמצא הטאבון אז ממש לפני איך שנכנסים. עידכון: היא נתנה כתובת לא נכונה שלה,ולא רוצה להודות באשמה מה עושים במקרה כזה?
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לשים חלונות שחורים\כהים בחלונות מקדימה ומאחורה, מאחורה אני יודע שזה חוקי אין עם זה בעיה. הבעיה היא בחלונות הקדמיים (של הנהג ומקבילו) יש שאומרים שמותר עד אחוז מסויים (למיטב הבנתי עד 30%) ויש שאומרים שזה אסור לחלוטין! למישהו יש מושג? ואם כן מותר, אני לא רוצה מדבקה אני רוצה לעשות אורגינל בחברה טבילה, לייזר איך שלא יקראו לזה רק לא מדבקה! האם מישהו כבר עשה ויודע אולי בערך את המחיר של כל הסיפור הזה? אגב מדובר בפאסאט.
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 2 עוקבים
- 32 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
סוף כול סוף ניתן יהיה לראות מכוניות יותר מעניינות בארץ! http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090402_1075846
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 10 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
לאחרונה נולד לאחי במזל טוב תינוק עד עכשיו עם 2 בנות - לא הייתה בעייה - בוסטר וכסא + גיסה בספסל האחורי. השאלה היא עכשיו - עם התינוק החדש - כבר אין איפה לתקוע אותו... האם יש דרך חוקית שאני יכול לתת טרמפ לאחי ומשפחתו? 1. האם מותר (לפחות בשנה הראשונה) לאמא להחזיק את התינוק בידיים? 2. נניח ושוטר עוצר אותי לביקורת שגרתית כשהתינוק בידיים של האמא - קנס? נקודות? כלום? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת FOREVER ANGEL, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום במיוחד בשבילכם הכנסתי לכאן קישור שיעשה לכולנו את החיים קצת נוחים יותר זהו טופס שבוא אנחנו ממלאים את הפרטים שלנו כדי שמגוון של חברות ביטוח יוכלו לחזור אלינו ולתת לנו הצעות לביטוח לרכב שלנו וכך נוכל לערוך השוואה בין כולם ולעשות איפה שהכי זול והכי כדי ובלי לחפש ובלי מאמץ וכמובן השירות חינם חברים עשיתי ביטוח חובה + צד ג' וגרר ועל זה 2200 במעוגל אז להנהתכם http://www.wesell.co.il/click/czBZ91F3BPzLYTx/R6TVEZVvxXMDk0P/TsczBZ91F3BPzLYTxtS
הודעה אחרונה מאת d.k., -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הכוונה לא נהג חדש נהג צעיר. אמרו לי שאדם שלא מלאו לו 24 שנים יש לו ביטוח שונה משאר הוותיקים בכביש זה נכון? * הכוונה היא שעליו לעשות ביטוח שונה מנהג חדש/ביטוח של נהג וותיק.
הודעה אחרונה מאת wil,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,530 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itamar_by
- WideFocus
- קוסקוס
- zvigolden
- IsraCar
- mazda2011
- mottis
- שחר 1
- DareDevil
- itzik123
- Aviady001
- Or05230