רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הגעתי למחסום של אילת, והיה שם שוטר תנועה. הייתי חגור מקדימה וזה שישב לידי גם היה חגור. מאחורה היו 2 חברים שלא היו חגורים. קיבלתי מהשוטר דו"ח של 250 ש"ח + 2 נקודות על זה שהרשתי לנוסעים לשבת מאחורה ללא חגורת בטיחות. השאלה שלי אם אפשר להמיר את הדו"ח הזה לאזהרה. יש לי רישיון 7 שנים, וב3 שנים האחרונות לא היו לי שום דוחות ושום עבירות.
הודעה אחרונה מאת מיני דיפנדר, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
החנייה היחידה שמצאתי הינה עם השלט שמופיע בכותרת. השאלה היא האם בערב חג (יותר נכון בוקר של ערב החג) אני יכול לחנות שם? כמובן שאיני רוצה לתפוס את החנייה של הנכה, שזקוק לה יותר ממני, מצד שני, אין לי שום רצון "לתרום" אותה לאף אחד אחר אם התמרור אינו חל מחר.. תודה, ירין. בנ.ב. במקרה ואין תשובה חד משמעית- האם דף נייר עם הסבר ומספר טלפון שלי (אני גר חצי דקה משם) זה פתרון הולם?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
קודם כל קצת עובדות: חמש שנים מאז שרכשתי את התמה. דגם 2000 סמ"ק אטמוספרי ידני מודל 1993, אני הייתי יד 3. שבועיים בלבד מתוכם לא יכלתי לנסוע עליה בגלל תקלה שלא הצליחו לסדר לי (כוהל שמנתק 2 צילינדרים). סה"כ קצת פחות מ50000 ק"מ צברתי על המונה שלה. הוצאות שנתיות כ 5500 ₪ על בלאי + טסט + ביטוח חובה + צד ג. איבוד ערך 17000 ₪ בכל התקופה. ללא ספק זו המכונית המהנה ביותר שהחזקתי לאורך השנים, מנוע שמושך מסל"ד נמוך ואז נותן עוד בעיטה קטנה כאשר השסתום של סעפת היניקה זז. הגה מתקשר ומהנה, אפשר להרגיש את הגלגלים הקדמיים היטב ואיבוד אחיזה לא הפתיע אותי אף פעם. בפנים התמונה לא שונה עם סלון מאוד נוח (לא חשמלי) ומרווח לכל המשתמשים עם הרבה מקום לרגליים ליושבים…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כמו בכותרת, אישה נהגה ברכב ושלחה SMS. האישה איבדה את הריכוז ונכנסה במכוניות חונות וכך הרגה אישה אשר שהתה באחד הרכבים הנהגת קיבלה 6 שנים מאסר. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1463922 ** לא בארץ! רציתי לדעת, מה דעתכם על העונש? לדעתי האישית, מגיעה לה.
הודעה אחרונה מאת shalom10000, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, העברתי את האוטו שלי טסט, ולרשיון החדש צורף הטופס של תקינות פליטת המזהמים. אני יודע שאת הרשיון עצמו חובה לשאת. האם אני צריך להחזיק ביחד עם זה גם את התעודה של פליטת המזהמים ? במכון של הטסטים הם שדכו את זה ביחד. האם זה סתם או שהם באמתצריכים ללכת ביחד ? תודה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 39 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכם, לפי כשעתיים נכנסתי במישהו מאחורה בתוך העיר . הבחור נסע במהירות מופרזת בתוך העיר ועצר באופן פתאומי בשביל לשוחח עם חבר שלו שעמד בצד. ואני נסעתי מאחוריו אבל הייתי עסוק בלהחליף דיסק [אני טיפש, אני יודע], ונכנסתי בו. למרות שהספקתי לבלום. מבחינתי יש לי ביטוח חובה + צד ג' + ביטול השתתפות עצמית + ביטוח נהג צעיר שמכסה אותי. הבחור שנהג באוטו הוא לא הבעלים אלא חבר שלו. הבעלים של האוטו ישב לידו. הנהג התלונן על כאבים בצוואר וביד. הצעתי לו שאני אזמין אמבולנס למקום ושאין לי שום בעיה להפעיל ביטוח. אחרי הכל הנזק שלי הסתכם בטמבון שנשרט ומכסה מנוע שהתעקם טיפה. אצלו מדובר במכה רצינית היות וכל האוטו שלו מאחורה מורכב מפיבר, הבית של הגלגל הרזרבי אצלו גם התעקם. הבחור סירב ל…
הודעה אחרונה מאת ofers, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אתמול בבוקר התעוררתי לבחינה שהייתה לי במכללה,אך שהגעתי לגשר שמוביל לאזוה"ת החדש בנתניה (מרחק של 3 דק' נסיעה בדיוק מהיעד) נתקעתי בפקק. אמא שלי אמרה לי להתקשר לחבר ולהודיע שאאחר(מכיוון שלא היה לי זמן ביציאה לא הרכבתי את הפאנל ולכן לא הייתה לי דיבורית), התקשרתי ובדיוק שוטר שהיה מאחורי עם אופנוע הגיע-שאל אותי לאן אני הולך עניתי לו והוא אמר לי אחרי הפניה לעצור בצד ימין. השוטר בדק את כל הרישיונות ולאחר שהסברתי לו את המצב ואמרתי לו שהבנתי את הטעות שעשיתי והבעתי חרטה הוא הסתפק באזהרה בע"פ בלבד למזלי, בנוסף הוא רשם פרטים ואת מספר הפלאפון שלי באיזה דף ראיתי שהכותרת הייתה "טופס מעקב" כנראה. -רציתי לדעת מה המשמעות של אזהרה בע"פ (בנוסף לכך שאני נהג חדש)? -אני יו…
הודעה אחרונה מאת Caring, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ע"פ כתבה ב YNET חברת ג'נרל מוטורס עלולה לפשוט רגל! דברים אלו נאמרו ע"י מנכ"ל החברה החדש שלא שולל זאת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3697940,00.html מעניין מה זה אומר לגבי מי שיש לו מכונית מתוצרת GM ? קרדיט:YNET
הודעה אחרונה מאת eNtity, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אותי אישית זה קצת מרגיז , בכל זאת, ה-M של במוו לא אמור להיות סמל סטטוס, הוא אמור להיות סמל של אותן מכוניות מיוחדות שנבנו למטרה אחת בלבד, מכונית ספורטיבית בלתי מתפשרת בעליל. אבל העולם משתנה ולצערינו, את רוב עשירי העולם מעניין יותר הסמל מאשר המהות. במוו חושפת גרסאות M ל X5 ול X6. המנוע יהיה V8 4.4 כפול מגדשים שיפיק 555 כ"ס, לרוכש המאושר יחכו חישוקים בקוטר 20 אינץ', 4 אגזוזים, צמיגים בגודל של 275/40 מקדימה ו-315/35 מאחור.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 1 תגובות
- 762 צפיות
בתור נהג חדש ונהג חדש על ידני בפרט יש לי שאלה.. נניח ואני במהירות 100 קמ"ש, עד היום שילבתי גם לחיצה על הבלם וגם הורדת הילוכים ושיחרור הקלאץ' לאחר ההורדה, על מנת לבלום את האוטו בדרך הכי יעילה. האם בלימה שכזו נחשבת "בריאה" לגיר? יכול להיות שעדיף לבלום רק עם הברקס תוך כדי קלאץ' לחוץ? ונניח שהדרך הזו תקינה, מה קורה כאשר אני מוריד סוג של קיק דאון אבל למטרת בלימה, זאת אומרת אני נניח בהילוך שלישי ויורד לשני והטורים קופצים והאוטו בולם, מה קורה לגיר במצב הזה? למרות שזה שאלה חובבנית למדי אני מקווה שיענו לי פה בצורה מקצועית.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תראו איזה חוצפה! הכבלים חוסמים את ערוץ RTL שהוא ערוץ בחבילה הבסיסית לשידור של פורמולה 1 ואנו נאלצים לקנות חבילה של ערוץ 5+ ב 24 ₪ בחודש יש למישהו פיתרון יאיר
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! מבקש להתייעץ בנושא מסויים. לאחרונה רכשתי רכב עם גיר אוטומטי אחרי שנהגתי 11 שנה על גיר רגיל. יש לי הרגל להוריד לניוטרל להתגלגל עד עצירה ברמזור. השאלה היא: האם פרקטיקה זו ישימה גם ברכב אוטומטי? או שזה לא מומלץ מסיבה כלשהי? מושה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בקיצור ,אני מדפדף ב ebay ופיתאום רואה bmw m3 שנת 2002 , כחולה , יפה , אם אגזוז של ac שניצל ,ניראת טוב . ולהפתעתי אני רואה שהמחיר שלה הוא 19 אלף דולר , היתכן ? ואם כן כמה עולה כל הסיפור של להביא אחת כזו לארץ ? (רק בתור תהיה כי אני לא סגור אם יש לי את הכסף , סביר להניח שלא ).
הודעה אחרונה מאת כושי, -
- 0 תגובות
- 616 צפיות
שלום רב, יש לכם המלצה אולי למראה אחורית שתאפשר ראייה מרחבית בעת חנייה / נסיעה לאחור? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת GOLD777, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
באוגוסט 2007 רכשתי מצבר של VARTA מדגם ASIA. זה היה בתקופה שבה מחירי המצברים הגיעו לרמות מטורפות. הוא עלה לי אז כ 1000 ש"ח כשיכולתי לרכוש שנפ ב 800 ומשהו עלום שם ב 750. השתמשתי בו ללא בעיה בערך עד ינואר 2008. באותה תקופה קיבלתי רכב מהעבודה והרכב הפרטי ישב ללא מעש. (עד כדי כך הוא שכב בודד עד שילד מסריח מהרחוב פשוט שבר לו את המנעול (למרות שהיה מכוסה) ודרדר אותו במורד הרחוב עד שהוא התרסק על קיר. טוטאל לוס.) הרכב עמד מכוסה עד שלפני חודש רכשתי שוב רכב נוסף לאשתי והמצבר שבו שבק חיים. לקחתי את הVARTA מהרכב המושבת - ששוב - ישב יותר משנה ברכב ללא הטענה, הבאתי אותו ליבואן - לובינסקי - שהטעין לי אותו במשך יומיים בהטענה איטית - והופה - הוא חזר לחיים כמו ענק…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- 2 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, אבא שלי עומד למכור את הרכב שלו מחר, הבעייה היא שהרכב שלו רשום על שם אח שלי (הרכב נקנה במסגרת מבצע מטעם מקום העבודה של אחי ולכן על שמו) ולאח שלי אין אפשרות להגיע מחר לדואר על מנת לבצע העברת בעלות. השאלה היא אם אח שלי יכול לתת לי או לאבא שלי ייפוי כוח שבאמצעותו (בצירוף תעודת הזהות של אחי) אני אבצע את העברת הבעלות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
שלום, אתמול בלילה השאלתי לחבר את הרכב של אמי והוא נתפס עם 370 מיקרוגרם של אלכוהול בגוף. כמה שאלות: החבר נהג בצבא ובעל רשיון נהיגה מדרגות B C E חשוב לציין שאין לו שום עבירות תנועה אפילו לא דו"ח חניה, כמה זה יכול להשפיע מבחינת העונש בבית המשפט? מה שעוד רציתי לדעת זה בקשר לרכב של אמי, האם יכול להיות שיקחו את הרכב אם כן לכמה זמן? מה הקרטריונים על מנת שבדיקה בינשוף תחשב תקינה ועל מה אפשר לפסול בדיקה כזאת? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין להשכיר ליום את הרכב,בתור מתנה לחברה. חיפשתי בחברות השכרה אך לא מצאתי. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
את האוקטביה הקודמת מאוד אהבתי, היה לה עיצוב משגע, כמעט מושלם. עכשיו יש דור חדש של האוקטביה, ובה משהו שמאוד מציק לי, משהו שלדעתי הרס את העיצוב הקודם של הרכב. אז החלטתי לעצב מעט את החזית של הרכב. לדעתי השינוי שעשיתי משנה את כל קדמת הרכב. ואני בטוח שהעיצוב שלי היה מוכר הרבה יותר. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מקרה בכיכר. אני בכיכר, אוטו מגיע מימין וכמעט מתפרץ לכיכר (בציפייה שאני אעצור), המשכתי לנסוע ונהג הרכב התקדם עוד קצת, גילח וקצת מעך את הדלת האחורית שלי. מתברר שהוא עשה את זה בכוונה. כאשר הוא יצא מהאוטו זרק לי "מתחכם הא" או "קיבלת ?!.. זה אוטו של עבודה לא אכפת לי". עוד כשהוא מוציא את הראש מהדלת הוא אומר "וואללה לא מודה, חפש אותי". החלפנו פרטים, ייחלתי לו שבת שלום והרבה בריאות. עכשיו.. מה לדעתכם עלי לעשות, הנזק לא חמור אבל לא נעים לעין ומעצבן, ללכת דרך שמאי-מוסך-ביטוח (אם לא ילך - לתבוע) האוטו לא שלו, הוא טכנאי או משהו כזה (ברלינגו). או ישר ללכת לתביעות קטנות ולתבוע את הנזק ישירות ממנו? אודה על עצות.
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חברים, אני זקוק לייעוץ. היום בערב ירדתי לקניון מלחה. נכנסתי לשביל בידוק תא המטען. המאבטח שניגש לאוטו על מנת לבדוק את תא המטען חייך למראה האוטו והראה התלהבות. הוא החל לבדוק את תא המטען, ושסיים הוא סגר את דלת תא המטען ואז התחלתי לנסוע כחצי שנייה/שנייה לאחר שהוא סגר . מכיוון שהייתה עלייה ממש מתונה, הרכב דירדר כחצי ס"מ במהירות של חצי קמ"ש, אולי פחות. שמעתי "איי" אבל לא התייחסתי ברצינות כי חשבתי שהוא סתם עובד עליי. החניתי את הרכב כ-10 מטר ממנו (באמת 10 מטר) וניגשתי לקניון. אני חייב לציין שכל העת הייתי עם גג פתוח ולא הייתה לי סיבה/תירוץ לא לשמוע את פנייתו של המאבטח. אני עומד לצאת מהקניון, אחד המאבטחים אומר לי לחכות רגע לקב"ט, אך הוא לא אמר לי במה מדובר. חי…
הודעה אחרונה מאת שטוטית, -
- 15 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
אהלן, כבר כמה זמן שאני נוסע עם ידית נהגי המנויות בהגה (הבנתי שקוראים לזה תפוח) מתוך הרגל מהרכב של המפקד שלי בצבא (הייתי נהג) ואני דיי מתקשה לנהוג בלי זה. רציתי לדעת אם יש אפשרות להוציא אישור לנהיגה עם התפוח הזה. סתם לפרוטוקול יש לי בעיות גב דיי קשות אבל אני מפחד שאם אני יתלונן על זה אז יגלו דברים קשים וישללו לי את הרשיון לצמיתות. מה לעשות? זה נכון שאם שוטר תופס אותי נוהג עם זה אז הוא יכול להוריד אותי מהכביש?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מומלץ לראות! בקישור הבא: http://www.youtube.com/watch?v=Q-4auGqi0Ss
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 3 תגובות
- 571 צפיות
רכב שהוקפא רישיונו לחודשיים - צריך לעבור טסט מחדש במכון רישוי? תודה!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב אז אני בן 23, לא נהגתי קרוב ל5 שנים (פעמים בודדות פה ושם) מה עושים במצב כזה? איך חוזרים לכשירות? אני לא רוצה סתם לעלות על ההגה ולהרוג איזה ילד. מורי נהיגה עושים "שיעורי רענון"? אם יש פה מישהו עם מקרה דומה שיכול לספר איך הוא התמודד עם זה אשמח לשמוע. (די מעניין האמת)
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 7 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
השבוע עשיתי פרסה בכביש די צר(לא הייתה בררה) לכביש לא היו שוליים, והיה חול כזה מצידיי הכביש שיותר נמוך מהכביש, בעוד שאני עושה את הפרסה(בזהירות רבה) עשיתי רוורס, לא שמתי לב וירדתי קצת מהכביש, שמעתי מכה, לא משהו רציני אבל עדיין זו מכה, היה איתי חבר שהתחיל לדבר איתי על המיכל שמן שהוא התפוצץ או משהו כזה. בסופו של דבר לא קרה כלום לרכב, אבל מעניין אותי לדעת מה יש בחלק האחורי של הרכב? לא אמור להיות שם רק פח? הרכב הוא אקסנט 06. תודה.
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 39 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
זוכרים את הC6 מרמלה? תהיתי לאן היא נעלמה מרמלה השבוע היא חזרה וביקרה במוסך ליד הבית שלי הרכב שהה בארה"ב והוסב לקורבט ZR1 מנוע שנקנה מGM הושתל (ניתן לקנות את המנוע בלבד) 6.3 SupreCharghed לרכב הוסיפו גם קיט חיצוני של ZR1 מבחינה חיצונית הרכב נראה כמו ZR1 חוץ מהספויילר מאחור והמכסה מנוע כמובן אני חייב לציין שהבנאדם היה ממש נחמד ואפילו עשה לי סיבוב לוח המחוונים שייך לZO6 מכיוון שלZR1 אין לוח מחוונים בקמ"ש הנה כמה תמונות שיוכלו להמחיש לכם את העוצמה והצליל של הבהמה הזאת מקווה שלקראת 11 בלילה אני יוכל כבר להעלות סרטונים מתוך הרכב
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, לפי דיווחים ראשונים מהגיהנום הירוק, יש פצוע קשה, כנראה רוכב אופנוע. המסלול היה סגור למשך שעה ארוכה עד פינוי הפצוע. הפצוע פונה במסוק מהמסלול ומצבו מוגדר קריטי. יאיר זאת היתה הפעם האחרונה שאתה מפרסם הודעה שלמה בפונט מוגדל. בפעם הבאה ההודעה פשוט תמחק.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלה כזאת כאשר מגיע.מקבלים דו''ח תעבורה ממשטרה, יש אפשרות להגיש בקשה לביטול הקנס כקבוע בחוק. כמו כן תוך 90 יום מקבלת הקנס יש אפשרות להגיש בקשה להשפט. נשלחה בקשה לביטול הקנס בדואר רשום למשטרה, אך לא התקבל מענה (שום מענה, יש ספח שליחה). עכשיו מגיע הסיום של 90 יום בהם ניתן להגיש בקשה להשפט, וזה מה שנשאר לעשות. איזה משקל בבית המשפט יהיה לעובדה כי המשטרה לא ענתה לבקשה לביטול הקנס שנשלחה קודם לבקשה להשפט?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
לא הבנת , הדגש עם השיווק של הגרסה ה"חדשה" זה על נוחות נסיעה על חשבון ספורטיביות
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,358 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TheArcane
- Avia
- 3n
- D4K
- רועי5
- במבליק
- samg
- ניקו פ.
- ofer-1973
- אלייייייייייחחח
- fatboy1340
- איציק נ.