רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
חשבתי שיש מקום לסקר כזה. איזו מכונית לדעתכם היא בעלת צליל המנוע הטוב ביותר? (לא לשכוח לשים קטע התרשמות). לדעתי:
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
"תשכחו כל מה שידעתם על נפח מנוע: הגולף החדשה במבחן ראשון מול סיטרואן C4 המחודשת, יונדאי I30 ומיצובישי לאנסר ספורטבק". דרור ברלי ואודי עציון, ידיעות אחרונות, מוסף ממון, 27/3/2009 מתוך פורום מכוניות ב-Ynet. האם המבחן הזה יכול לשפוך יותר אור ולפתור סוגיות שהועלו בשרשור זה?
הודעה אחרונה מאת pizo, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בתחילת מאי אני נוסע עם אבי לטיול באיטליה, כל מהלך הטיול שלנו מתוכנן על חוויות מוטוריות ונסיעה במקומות שמעניינים אותנו. חרשנו את חברות ההשכרה המוכרות לנו ולא מצאנו חברה שמשכירה רכבים לנהגים צעירים. מי שמכיר חברות שמוכנות להשכיר לנהג בן 19 ועשרה חודשים, נשמח אם יפרסם את שם החברה בשרשור זה או בהודעה פרטית. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כן עברתי טסט ועכשיו אני במלווה (אוטו) אני דיי חרשתי על האוטו.. מקווה ללמוד פה דבר או שניים בנהיגה, או מכונאות.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 828 צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין בסיאט FR משנתונים 2005-2006 שמתי לב לשתי גירסאות אחת עם טמבונים קצרים יותר שדומים לגרסה הרגילה של האיביזה 1.4/1.6 ואחת עם טמבון מאחורה אפור איפה שלוחית רישוי ומקדימה יותר ארוכה וספורטיבית עם פנסי ערפל גדולים האם יש בזה רמות גימור שונות? השניה בעלת הטמבונים הספורטיבים נראת הרבה יותר טוב (וזה לא קופרה) להלן תמונות FR 2005 טמבונים ספורטיבים FR 2005 טמבונים יותר שמרנים האם יש עוד הבדלים בדגמים מלבד פגושים שונים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 1 תגובות
- 918 צפיות
אהלן חברים. שאלה קצת מטופשת, אבל מישהו יודע האם קיימת אנטנה כזו ? היכן היא נמצאת ? תודה מראש, אריאל.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
פרוייקט א-3 של המשרד לבטחון פנים (AKA משטרת ישראל) אושר. בשלב הראשון יתקינו 50 מצלמות אכיפה כאשר בהמשך יותקנו עוד 250. אמנם אני בעד מצלמות אכיפה לרמזורי תנועה (אין תירוץ וסיבה לעבור באדום - לא שמתי לב לא תקף - אם אתה לא מרוכז, אל תשב מאחורי ההגה) אבל כידוע לא מצלמות אכיפת המהירות הן הפתרון אגב עלות של 40 מיליון לשנה הראשונה תשתלם מאד מהר למדינה... http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3230583,00.html
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
- 7 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
נאמר באם אני מעוניין לקנות רכב שהוגדר ע"י חברת הביטוח כאובדן להלכה . האם חברות הביטוח מפרסמות מכרזים ? , או שמא רק סוחרי רכב עובדים מולן ? . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חבר'ה, מה דעתכם על קורקינט חשמלי? ראיתי כמה אתרים של קורקינטים, למשל האתר הזה: http://www.hanaayeruka.com מציע קורקינט עם 4 מצברים, מה שכבר מאפשר לו לנסוע ממש בין ערים מישהו התנסה בנסיעה כזו? בסך הכל בתקופת המיתון הזו זה יכול להיות פתרון אלגנטי לחסוך בהוצאות, מצד שני אני לא יודע עד כמה זה נח, ומה העלות הראשונית.. הסתכלתי ביד שניה וזה נע באיזור ה3-6 אלף..
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אין לי שום דבר נגד המשטרה (שעושה את עבודתה בצורה נאמנה ביותר), אבל עד כמה מטומטם אפשר להיות. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1460932
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
עכשיו חזרתי מנסיעה דרך כביש 6. באיזור בן שמן רואה מרחוק צ'קלקות כתומות, כחולות, אדומות. כל הסינוור שבעולם. נהגים מאיטים. מגיע לנקודה של המשטרה וכל הרכבים. מה רואה? תאונה בגלל פרה! רכב נכנס בפרה ושניהם תקועים על הכביש אז מי אמר שאפשר לנסוע 160 קמ"ש בכביש הזה בלילה כש"אין כלב על הכביש". כלב אין אבל פרה יש!
הודעה אחרונה מאת אמיר בניזרי, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
שלום. עשיתי היום תאונה קלה עם רכב נוסף. מוזר להגיד אבל אני לא זוכר במדויק את מהלך התאונה, מי בדיוק אשם, ואיך ולמה זה קרה. אני מניח שאני אשם על חוסר תשומת לב - אז נצא מנקודת הנחה שאני אשם בתאונה. עצרנו בצד החלפנו פרטים. אישה מבוגרת נראית אמינה. אמרה לי שאו שאני אפעיל ביטוח או שנלך למוסך שייבדוק כמה זה עולה ואני אשקול אם להפעיל ביטוח או לא. קבענו שנלך למוסך. הרכב הינו הונדה -לא יודע דגם מדוייק- נראה חדש מאוד. הנזק קל אך עלול לעלות ביוקר כיוון שהיא מעוניינת ללכת למוסך מרכזי של הונדה (רחוב מטלון בפ"ת) ובטח השמאים שם לא יחסכו בהערכת נזק. היא קיבלה מכה בכנף הקדמית השמאלית שלה. אני קיבלתי מעיכה בחלק האחורי הימני שלי. הנזק שלי לא ממש מעניין אותי - זה כולה סוזוקי סווי…
הודעה אחרונה מאת omeromer, -
אתמול נסעתי קצת יותר מדי מהר בתוך העיר, ונסעתי בכביש שאני הייתי ראשון ומאחוריי הייתה אקסנט כחולה כזאת, אני כמעט בטוח שהרכב צבאי(של איזה מפקד או משהו כזה, כי הכביש הוא כביש חזרה מבסיס צבאי) בקיצור, הייתה ניידת בשולי הכביש עם שתי שוטרים צבאיים שסימנו לי לעצור, הניידת הייתה צבאית, ראיתי שזו משטרה צבאית וגם ראיתי את הרכב מאחוריי ואני כמעט בטוח שהם רצו לעצור את ההוא שהיה מאחוריי. המשכתי לנסוע ועברתי אותם קצת יותר מהר מהמותר בתוך העיר(טעות שלי) עכשיו אני כולי בסרטים, כי אמרו לי שהמ.צ יכולים "להלשין" למשטרה הכחולה, הרגילה, ולתת את המספר רכב שלי(ואני בטוח שהם ראו את המספר והם אפילו רשמו אותו) והאם אני יכול לקבל דוח או משהו כזה. אני חייב לדעת אם יש קשר בין המשטרה צבאית למשטרה הר…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני חודשיים גנבו את הרכב שלי שהיה מבוטח בביטוח ישיר. במהלך ההתדיינות שלי עם החברה על הפיצויים וההחזרים המגיעים לי, עליתי על כמה תרגילים שהם עשו כדי לא לשלם את המגיע לי. הם דחו את הדרישה שלי בקשר לאחד ממרכיבי התביעה וסירבו לשלם אותה עד שהודעתי להם שאני מתכוון להתלונן על כך אצל המפקח על הביטוח. ברגע שהעליתי את האפשרות הזו הם מיהרו להתפשר איתי ולשלם וטענו שבעצם הכל נבע מטעות של המוקדניות וכו'. הבהילות שלהם לשלם ולסגור את הענין העלתה אצלי את החשד שהם עושים את התרגיל הזה גם לאחרים ולכן אולי היה שווה להם להשתיק אותי ולשלם את הסכום במחלוקת, שהיה סכום קטן יחסית, כדי שהם לא יצטרכו לשלם גם למבוטחים אחרים. כדי לברר אם מדובר בהתנהלות שיטתית או לא, אני מחפש מב…
הודעה אחרונה מאת רוני דפריס, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ממחרתיים אין עוד חובה לנסוע באורות דולקים בכבישים הבין עירוניים בשעות היום. למרות שאין חובה להדליק, ממליצים מומחי התחבורה להמשיך לנסוע באורות דולקים בשעות היום דם בחודשי הקיץ, שכן רמת הנראות של מכונית הנוסעת באורות דולקים גבוהה משמעותית משל רכב שאינו מדליק אורות. "ידיעות אחרונות" 30/3/09 נסיעה טובה. ל'
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 13 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אחי הקטן מגיע לבקר אותי בארה"ב בחופשת פסח ההפתעה שלי בשבילו זה השכרת מכונית ספורט וטיול של שלושה ימים בכבישים הרריים כדוגמת כביש 1 מסן-לואיס אוביספו וצפונה , כביש עם אינספור עיקולים מכל הסוגים , תענוג מנסיון עם קורבט שנת 2008. משום מה אני לא מצליח למצוא באינטרנט חברה שמשכירה מכונית ספורט ידנית! כולם אוטומטיות אני מחפש מכוניות בסגנון: קאיימן או 911 ידניות קורבט Z06 וייפר ואפילו S2000 העיקר שזאת תיהיה מכונית ספורט אמיתית ולא משהו כמו מוסטאנג וכו' וכמובן ידנית. אשמח לשמוע על עוד מסלולים פרט לכביש מספר 1 שאותו אני כבר מכיר בע"פ. באיזור לוס אנגלס או לאס וגאס. בעיתון "אוטו" זכור לי שפעם התפרסמה כתבה כזאת על השכרת מכוניות ספורט בוגאס. רוני , אם…
הודעה אחרונה מאת pelo911, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לפני כמה שנים התחילו לבנות גשר, שיאפשר כניסה לאיזור תעשיה חולון מכביש גהה, הגשר ממוקם ליד תחנת דלק "פז הסיירים". אבל אני כבר הרבה זמן רואה, שהעבודות הופסקו, הגשר נשאר חצי בנוי ולא מתקדם. מישהוא יודע, מה קורה עם הפרוייקט הזה ?
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חזרתי מהסביב ביום שישי וניידת בילוש עצרה אותי לאחר שעקפתי מכונית לטענתם בקו הפרדה רצוף, אך זה לא קרה באמת. השוטר נתן לי תופס משפט לעוד כחודשים, נשארתי במקום וצילמתי את החלק שבו בוצעה העקיפה, השוטר אמר לי ככה "אני אוותר לך ולא יכח לך עכשיו את רשיונותך וכל מה שיש לך להגיד תגיד במשפט". דברי הנהג:" לא עקפתי בקו הפרדה רצוף ואני אוכיח את זה ". אם אני לא יוצא זכאי במשפט, מה חשיבות העונש לנהג חדש? על פי תקנה 47 (ה) (5). לפי התמונות היה על הכביש קו קטעים ואני מערב עורך דין בעניין עכשיו. הייתי רוצה לדעת מה בערך העונש על דבר שכזה, ומה אני אמור לעשות בנדון כרגע. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
ביום ב' השבוע הוחזרה היונדאי גטס של אישתי היקרה למחלקת הטרייד-אין של כלמוביל,בדיוק לאחר 3 שנים,וזה הזמן לסכם את החיים עימה בפרק זמן הזה. המכונית היתה מדגם 1.35 GLS וכללה את כל האיבזור המקובל,זוג כריות אוויר ו ABS. המסירה היתה ב 30.3.04 והמכונית היתה עם 7 ק"מ "על השעון",ביום המכירה עמד מד המרחק על 34,782 ק"מ. הקנייה היתה במעין עיסקת ליסינג מימוני,שבו ניתנה לי חשבונית מס,וזה היה יתרונה הגדול. במעמד הרכישה קיבלתי את חבילת השירות המקיפה שנקראת TOP SERVICE וכללה 3 טיפולים חינם,ועליה אני ירחיב בהמשך. במהלך כל 3 השנים הפגינה הגטס אמינות מוחלטת,ולמעט נורת לוחית רישוי שנישרפה וזוג צמיגים קדמיים שלדעתי ניזקקים להחלפה,המכונית צלחה את התקופה היטב,וגם ביום המכירה היא היתנהגה…
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עברתי תאונת דרכים ב15.11 וב27.11. הייתי בשני המקרים בבית חולים, בלי אבולנס. בפגישה עם האורטופד הוא כתב במחשב שאני באתי בעקבות שתי תאונות, האם חברות הביטוח "הולכות" להפיל אחרית אחת על השניה לגבי הפיצויים? תן קצת פרטים על התאונות.. מי אשם באיזה תאונה? אתה? צד ג'.? מה היה? וכמובן שאין לדעת כיצד יתנהגו חברות ביטוח.. אם מישהו היה יודע, בטח היה מיליונר בתאונה הראשונה, אני וחבר היינו באוטו אני הייתי הנוסע ליד הנהג, נסענו ברחוב הראשי בלוד (רחוב הרצל) והצד ג' לא עצר בעצור ונכנסנו בו. (צד ג' הודה באשמה ) התאונה השנייה אני הייתי הנהג, בדרך למכללה עמדתי ברמזור אדום (הייתי הראשון) מישהי נכנסה בי מאחורה כשדיברה עם החברה שלה והעיפה אותי חצי צומת.
הודעה אחרונה מאת vladik23, -
- 0 תגובות
- 777 צפיות
שלום לכולם, רציתי להביא לתשומת ליבם של האנשים שאוחזים בכרטיס "תו נכה" החדש כי יש פיתרון לבעיה שנוצרה - שפשוט אין מקום קבוע עבורו על השמשה או על הדשבורד. זהו פטנט שנמכר במשרדי עמותת "אחוה" - איגוד נכי חיפה והצפון. חברי העמותה רשמו את הפטנט במשרד הפטנטים וכל ההכנסות הן קודש לפעילות העמותה. מדובר בנרתיק פלסטיק שמתחבר ב-3 נקודות לשמשה. ניתן להוציא ולהכניס את כרטיס "תו נכה" בקלי קלות וכמובן שכך גם קל לפקח להבחין בו. העלות - 10 ש"ח בלבד ומשיחה עם מנהל העמותה הבנתי כי הם עושים משלוחים. הטלפון במשרדי העמותה : 048522970 או טלפון נייד של שלום בנוליאל, מנהל העמותה: 050-7335520 מקווה שהודעה זו תהייה שירות מצוין גם לעמותה וגם לאנשים שזקוקים לפיתר…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הביטוח על הונדה סיוויק LS 2004 יש לי רישיון מעל לשנה וחצי, והיה לי ביטוח חובה (שעומד להגמר לי בעוד 3-4 ימים) עד עכשיו, את המקיף אני צריך לחדש בעוד 3 חודשים. למישהו יש המלצות על חברות זולות (ואמינות) בביטוח חובה? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר חיפוש ארוך לא מצאתי תשובה חד משמעית בנושא. כידוע קיימים היום מסכים "מקוריים" שכוללים את הפלסטיקה של הרכב ואין שום דרך לדעת שהמסך הוא לא מקורי מ"החברה". מרבית השימוש שלי הוא לניווט ולמצלמת רוורס כמו כן קיימים בניות למסכים בתוך הד"ש בורד (אני לא מדבר על מסכים נשלפים שחוסמים את שדה הראייה) אשמח לקבל תושבה חד משמעית על חוקיות הנושא. יצא לי לראות בעבר משהוא שאומר שכול מסך שאינו לשימוש ובקרת הרכב אינו חוקי - ומכן שגם ר"ד רגיל אינו חוקי...
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3691480,00.html http://www.iihs.org/news/rss/pr032409.html מעניין מתי הENCAP יכניסו את העיניין הנ"ל תחת המבחנים שלהם שגם הולכים ומחמירים.. לדעתי נתון מעניין לכל רכב ולא רק לרכבי השטח \ פנאי שטח (ברור שהנטיה שלהם להתהפכות היא גבוהה יותר) . מישהו פה חיפש מיאטה??
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
וקיבלו ציון 0 (אפס) (zero) וידאו של הריסוק: http://www.autoblog.com/2009/03/26/video-brilliance-bs4-fails-german-crash-test-with-zero-stars/ בקרוב על כבישי ישראל.
הודעה אחרונה מאת Wheezy, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם אם אתם זוכרים פעם התעניינתי על קניה של ניידת שיצאה משירות. אני ירדתי מהרעיון אבל אני בודק לפעמים את האתר כשיש מכרז של רכבי ממשלתיים. http://vehicle.mof.gov.il/Mof/Templates/RECHEV/Auctions/Sell/CarList.aspx?FRAMELESS=false&NRNODEGUID=%7b3639AA8F-D043-4CA4-9A3A-452C69EC6558%7d&NRORIGINALURL=%2fNR%2fexeres%2f3639AA8F-D043-4CA4-9A3A-452C69EC6558%2ehtm&NRCACHEHINT=Guest בקישור הזה מופיע הונדה שלפי האתר היא משטרתית אבל לא רשום כלום ברישיון הרכב. תבדקו את שאר הרכבים תחת בעלות משטרה, ואז תראו עוד דוגמאות. ראו הוזהרתם! 334_CarLicense.pdf
הודעה אחרונה מאת bara_fxp, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 839 צפיות
שבת שלום לכל חברי הפורום. אז ככה, בקשר לכותרת, לפי מה שנאמר לי, תערוכת "אוטומוטור" נערכת פעם בשנתיים ולפעמים נערכת בין השנתיים האלה תערוכת אופנועים. השנה כנראה לא יתקיימו אף אחת מהתערוכות, שוב, לפי מה שהבנתי. עכשיו ראיתי שיש פרסומות לאיזה שהיא תערוכה בשם "תערוכת הרכב והאופנועים" ולא הבנתי מה זה בדיוק. בכל אופן, השאלה שלי היא די כללית: מה זאת התערוכה הזאת? ואם יש עוד איזה שהן תערוכות רכב בפסח השנה? תודה לעונים ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
-
- 1 תגובות
- 708 צפיות
רציתי לדעת איך זה עובד, כי שמעתי שאפשר להגיע לשם ולשלם ולנסוע כמה הקפות, בכרב שכור או אפילו ברכב שלך. לא הצלחתי למצוא שום מידע שימושי באתר שלהם, וחשבתי שאולי מישהו פה ידע.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם מתחיל לשקול ברצינות נסיעה ע"מ לעשות קורס לנהיגה על פורמולה 1 או אם זה לא כזה ריאלי אז 3000. איפה מבררים עוד לגבי מה, מי , מו? חוץ ממסלולים שכבר ראיתי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו מכיר דרך טובה לנעול כיסוי רכב ולמנוע מכך שאנשים טובי לב יחליטו להרים את הכיסוי ולקחת אותו לעצמם? כל הנעילת חוט בבגאז' היא חרטה ולא עוזרת בשום דבר, בסופו של דבר, משיכה קלה והכיסוי בחוץ ללא כל בעיה! האם יש כאן מישהו שיודע איזו דרך יש לנעול (אולי רצועה עם מנעול?) כך שלא ניתן יהיה להסיר את הכיסוי בצורה כזו מזדמנת?
הודעה אחרונה מאת Trinity,