רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
כן הכותרת היא פרובוקציה. למה? ממכיוון שהייתי עד הבוקר לת.ד קטלנית בפ"ת. עמדתי ראשון ברמזור ליד סוכנות פורשה מכיוון מערב למזרח . היה פקק בז'בוטינסקי וכולם זחלו. האוטובוס עמד לידי בנת"צ.הטרקטורון הגיע גם הוא מכיוון מערב וככל הנראה ניסה לעקוף את האוטובוס ולפנות שמאלה והוא פשוט לא הצליח. האור התחלף לירוק, התחלנו לסוע ואז שמעתי מנוע של טרקטורון שואג, ואחרי עוד כמה שניות שמעתי קול ריסוק וקול גרירה של פלסטיק על הכביש. במקביל ראיתי את רוכב הטרקטורון עף באוויר מתגלגל על הכביש ונשאר ללא תזוזה. עברו כ 10 שניות של תדהמה ויקיפאון מוחלט עד שהבנתי מה אני רואה ואמרתי לאשתי (שיש לה רקע רפואי) לרוץ אל הפצוע (אני נשארתי עם הילד באוטו) במקביל רצו עוד מספר אנשים אל הפצוע. הפגיעה ה…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם זה הפוסט הראשון שלי. השאלה שלי היא כזאת,בהנחה שמישהו עושה ניתוח מהסוג הנ"ל,וברשיון מופיעה חובת הרכבת משקפיים,מלבד לפנות למשרד הרישוי ולבקש לקבל רשיון מעודכן(ללא משקפיים) אין יותר מדי מה לעשות,נכון? ואם במקרה מישהו כבר עבר משהו כזה,אשמח לקבל קצת מידע,איך מתבצעת הפרוצדורה(אני מניח שיש צורך לעבור בדיקת ראייה עדכנית ללא משקפיים אחרי הניתוח).
הודעה אחרונה מאת ilanzi, -
המכוניות האמינות ביותר בעולם
מאת Guest American V12-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 914 צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090323_1073074
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
חבר'ה! הייתי רוצה לדעת כמה קילומטרז' עברתם מאחורי ההגה, וכמה שנים יש לכם רישיון. אני בחישוב מאוד גס עברתי מינימום של 230 אלף קילומטר מאחורי ההגה. מתוכם 60,000 ראשונים (לא כולל שיעורי נהיגה) היו על מיצובישי קולט. 110,000 על פיג'ו 206 ידנית. 40,000 על אאודי A6 2600 על מרצדסטיישן בגרמניה\איטליה. 15,000 על הפאביה הנוכחית. * כל זה לא כולל כל מיני סיבובים ונסיעות על מכוניות "זרות" שאין ביכולתי כרגע לחשב את המרחקים. יש לי רישיון כבר 8 שנים, מתוכם כחצי שנה הייתי בשלילה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הכתבה בYNET
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
נסיעה עם וו גרירה שלא מופיע ברשיון הרכב זוהי עבירה. ידוע. שאלתי היא, האם נסיעה ללא וו גרירה ברכב כשהוא כן מופיע ברשיון זו עבירה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלתי היא האם מותר לנהג רכב פרטי לחבוש קסדה בזמן הנהיגה, או שמדובר בעבירת תנועה? כמו כן, האם נהג של רכב פתוח יכול לחבוש קסדה, לדוגמא, ג'יפ או טרקטור?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://www.nagtroc.org/forums/index.php?showtopic=29242&st=0 בחור בן 20 ריסק אותה...
הודעה אחרונה מאת edanj, -
שכן מעיר אותי ב6 בבוקר, אני יורד לחניון וזה מה שאני רואה. (הוסרו שתי נקודות מיותרות) הבני זונות פרצו את האוטו, פירקו את הדלתות, הבגאז', הבמפרים, המערכת והרמקולים. (הוסרו שתי נקודות מיותרות) החבלן והשוטר שהגיעו אמרו שהם בחיים לא ראו דבר כזה!!! מישהו ראה מקרה כזה?! ועוד באמצע ירושלים?! מי יודע איפה מוכרים דלתות של הונדה? כמה זה אמור לעלות? חג שמח בוקר טוב וחג שמח גם לך, אין צורך בכותרת בומבסטית. עם כל הצער שבדבר, האירוע כבר קרה, וכעת אין צורך לזרז אף אחד.
הודעה אחרונה מאת elad-86, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 16.7 אלף צפיות
שלום! האם ניתן לרכוש מסוכנות מאזדה ,מאזדה 3 ידנית? האם הם מייבאים מאזדה 3 ידנית לארץ? האם אפשר לעשות הזמנה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
שלום. לפני שעה נכנסתי לתחנת דלק של פז לשירות העצמי כמו שאני עושה בדר"כ,אחרי שסיימתי להקיש את כל הפרטים הושטתי יד להוציא את ידית התדלוק של ה 96,מנסה למשוך,הידית לא יוצאת מסתכל,היא מחוברת באזיקונים לבסיס של המשאבה. קראתי למתדלק ובמקרה היה שם מנהל התחנה שאמר שהם הפסיקו למכור 96 והחל מסוף החודש בעקבות החלטה של מנהל הדלק תופסק מכירת ה 96 בכלל התחנות בעקבות זיהום האויר שנגרם מהעופרת שבדלק.מה עושים בעלי רכבים שצורכים 96 שאלתי,יתדלקו 95 ויוסיפו תוסף אשלגן שמחליף את העופרת הוא ענה. אז גם נצטרך לשלם יותר על כל ליטר וגם לרכוש תוסף שהשד יודע כמה יעלה,ממש מדינה בתיקונה. יוסי
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
מחר בבוקר אני צריך לסוע לטבריה אני גר בירושלים בפסגת זאב ומי שמכיר את הדרך יודע שאני אמור לעבור הרבה כפרים ערביים בדרך , אני קצת חושש לסוע בכביש 437 , כביש 60 , 90 וכו'...הדרכים האלה אכן מסוכנות או שאני סתם פחדן ? מה אתם אומרים מהי הדרך הכי בטוחה והכי קצרה ? ( בבקשה תשובות רציניות ולא להגיד לי לעשות עיקוף מכביש החוף עד חיפה ואז לשבור ימינה עד לכינרת).
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול בלילה הילד שלי יצא לבלות עם האוטו {הונדה} וחברים לתל אביב הם החנו ברחוב המסגר קרוב לחנות של BWI הם נכנסו למועדון , כשיצאו גילו שפרצו לאוטו ושברו את החלון ליד הנהג גנבו את המערכת DVD וגם עקרו את המושב האחורי היה מחובר אליו מגבר לגב וגנבו גם את המגבר הם פעלו במיומנות וממש ניקו לי את המערכת הכבלים והמגבר , את הרמוקלים לא הצליחו לקחת כנראה הפריעו להם או משהו כזה .... הוגשה תלונה במשטרה אבל למיטב ידעתי אנחנו לא היינו הקרבונות היחדים אמש או בכלל ... אם למישהו קרה מקרה דומה באיזור הזה או יכול לייעץ או לסייע אשמח . אני ממש מבואס ה"בילוי" של הילד אתמול בלילה עלה לי 5.000 ש"ח - אתם יכולים להבין למה אני נסער .... שיהיה שבת שלום ובשורות טובות !
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 998 צפיות
ערב טוב חברים, אני גר בישוב חילוני בלב השומרון, אם אני אגיד את השם שלו זה לא יגיד כלום לאף אחד, אני בטוח. מה שכן הוא שכל יום אני יוצא מהבית ללימודים ולעבודה ונוסע בכביש 5 אם אני לא טועה, הכביש שנמשך לאחר שנגמר החוצה השומרון החדש (כלומר ממשיך לכיוון בקעת הירדן ולאחר מכן מתחבר לכביש 90). בקיצור כביש 5 הוא כביש די ישן אפשר לומר, 2 נתיבים, אין תאורה כמובן, הרבה עליות ירידות וגבעות. על הכביש המדובר היו אין ספור פיגועי ירי עם נפגעים ומקרי מוות, וכמו כן זריקות אבנים ובקט"בים. כאמור אני נוסע בכביש הזה כל בוקר וערב, ותמיד אני שואל את השאלה: איך המחבלים יודעים לזהות את הרכב שלי בלילה ולהיות בטוחים שאני רכב ישראלי ולא פלסטינאי? (כי יש יותר רכבים פלסטינאי…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש מנוע של גולף מפירוק דור 4 1.6 ליטר תודה לעוזרים ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 870 צפיות
שלום לכולם. אני מקווה שלמישהו יש מידע שאני צריך. אחי חוגג בר מצווה השנה ומיכוון שהוא ממש חולה מכוניות, אבא שלי החליט לצרף שני דברים יחד: הוא הציע לי שאני אסע עם אחי לאירופה, נקנה שם רכב (חדש או כמעט חדש מסוג ספציפי שנבחר קודם) ואז נסע עם הרכב דרך אירופה ליוון/טורכיה, משם במעבורת לקפריסין ולארץ. כאן נעשה יבוא אישי לרכב. כך "נהרוג" שני ציפורים במכה אחת: גם אחלא טיול לאחי וגם חסכון קל (בתקווה) בקניית רכב. האם יש למישהו ידע או נסיון שיוכל להמליץ לי בנושא? רק כדי לתת כיוון, לא מדובר ברכב פאר אלא משהו בסגנון RAV4, FORESTER.... אולי AUDI A4 או BMW בסיסית. כלומר צריכים להתכנס לתקציב של ~150-170K עלות הרכב בארץ (קנייה + מיסים).
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 5 תגובות
- 990 צפיות
היסתכלתי על הקריטריונים באתר איגוד המוסכים בעניין הסמכה למכונאי רכב ושמתי לב בתנאי הקבלה ללימודים צריך נסיון בתחום או שנות וותק מינימאליים. זה באמת אומר שאם לא עסקתי לפני כן בתחום אני לא יכול לעשות לימודים בתחום והסבה מיקצועית? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת חיים יוד, -
- 15 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אם אני לא טועה יש טבלה כזאת, שאומרת כמה אני יכול לשתות אם אני נוהג לפי המשקל שלי, מישהו יכול להעלות אותה ? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
מצ"ב הלינק http://www.runyourcarwithwater.com/?hop=toron158 אודה לגולשי האתר המבינים דבר וחצי בתחום, שיאירו את עינינו האם זה נכון או עוד ספין ששוטף את העולם (כדוגמת כדורי הנפתלין/FFI וכדומיהם)? כמו"כ לטובת הגולשים נא פרטו את התהליך בשפת העברית. תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת fanmanuv, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכם. כמה בערך יעלה השכרת רכב ל3 ימים בארץ לנהג חדש? האם בכלל יש חברות השכרה שמסכימות להשכיר רכב לנהג חדש? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
כל שעליכם להוכיח, ע"י חוו"ד מהשרות-המטאורולוגי, כי באזור האכיפה הייתה סבירות לגשם בשעת המדידה ולו טפטוף קל. מידע זה ניתן כשרות מהכרעת דין זו.
הודעה אחרונה מאת Borka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ערב טוב , רציתי לדעת אילו צבעים קיימים ברמת אבזור הליסינג - מדובר על פוקוס טרנד(רמת האבזור הכי נמוכה) האם שחור כלול? ובכלל איך בודקים דבר כזה? (אין באתר או בקטלוג מידע כזה)
הודעה אחרונה מאת taz3k, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש על הרכב של אמא שלי(מזדה 323 03) וינקרים שקופים אם לדים לבנים, זה עובר טסט?
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 95 תגובות
- 13 אלף צפיות
המכוניות הסיניות כבר כאן. חברת 'דויד לובינסקי', השיקה היום את המותג הסיני הראשון בישראל, אצלכם בינואר 2010 http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1453284 אומרים שהיא לא תהיה זולה משמעותית מהמתחרות . אז למה היא פה ?!
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
- 1 תגובות
- 584 צפיות
היי לכולם שמי אסף ואני בחור בן 27 ממרכז הארץ אני מתחנן להתחיל ללמוד לרישיון על אופנוע של עד 500 סמ"ק אך יש ברשותי מספר שאלות שלא הצלחתי למצוא להם תשובה מעמיקה ואשמח עם תוכלו לשתף אותי כאן בידע שלכם אני חולה סכרת נעורים מגיל 3 העם קיימת איזה שהיא הגבלה מבחינתי בנוגע לאופנועים?(כמה שידוע לי אני יכול לעשות רישיון עד 500 בלבד לא בטוח שזה מדוייק) לאחר ואין לי רישיון לאוטו(כן יש כאילו) אני מבין שעלי לבצע את כל השיעורים +תאוריה+טסט מה היא עלות שיעור בימינו? התוכנית שלי היא ברגע שהסיים את הלימודים והטסט לרכוש קטנוע של עד 125-150 סמ"ק לצורך התחלה ולהשתדרג עם הזמן לצורך הגשמת חלום ששמו GPZ 500 היתי מעוניין לדעת מספר דברים לגבי זה ראשון והיא חשוב מה על…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן, הרכב: מיצובישי קולט 94', הביטוח חובה נגמר לי לרכב ב31.1.09, יצאתי קשר עם הסוכן ביטוח (סוכנות פרטית שעובדת עם כל החברות בשוק) וסגרתי עם המזכירה של הסוכן (היא גם סוכנת אבל לא בעלת החברה - אותו דבר בסופו של דבר) שהיא תחייב אותי בסכום של 2200 שקל לשנה (אני נהג צעיר, אהיה בן 21 ביוני) דרך האשראי, והיא תשלח לי את הטופס ביטוח חובה חתום הביתה והכל מאושר. פרסתי את הסכום של ה2200 שקל ל12 תשלומים ונשלח לי אחריי יומיים מכתב ובו הטופס ביטוח, בכלל לא הסתכלתי מה רשום רק ראיתי שהוא בתוקף עד 31.01.10 וקיפלתי אותו חזרה ושמתי אותו באוטו בתא כפפות\מסמכים שיש שם. היום במקרה ניקיתי את האוטו מבפנים ועברתי על כל הניירת שם והסתכלתי בטופס ביטוח חובה שנשלח אלי לפני 3 חודש, מסתבר ש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 709 צפיות
שלום לכולם. אשמח לקבל כל מידע,מאמרים כמובן בעברית,תמונות על המכוניות היברדיות. וכמו כן מה ההטבות(מבחינת מס וכו') למי שקונה מכוניות היברדיות בארץ ישראל. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Cc_Tripo, -
משרד התחבורה החל במבצע לאיתור כלי רכב של חברות השכרה וליסינג שלא ציינו ברשיון הרכב "החכר". משרד התחבורה החל היום(15/03/09) במבצע ארצי נרחב לאיתור כלי רכב של חברות השכרה שלא ציינו ברשיון הרכב "החכר" (השכרה) כמתחייב מהנוהלים, כך הודיע היום סמנכ"ל בכיר לתנועה, עוזי יצחקי. במסגרת המבצע הנערך ביוזמת שר התחבורה והבטיחות בדרכים, שאול מופז יעצרו ניידות הבטיחות של אגף הרכב כלי רכב של חברות השכרה וליסינג בצידי הדרכים ויבדקו אם הרכב רשום כרכב "החכר" ברשיון הרכב.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
נתקלתי הבוקר באתר של פולקסווגן במחירון מיום 12/3/2009. מחירי דגמי 1.6 ל' עלו ב-3K. מחירי דגמי TSI 1.4 עלו ב-5K. מחיר דגם TDI 2.0 עלה ב-5K. בדגמי הטיגואן הדגם הבסיסי ירד ב-3K, האחרים עלו. לא מצאתי מחירי שירוקו באתר. bar72, מקווה בשבילך שאם החלטת על פולקסווגן, שהם היו מספיק הוגנים כדי לספר לך על ההתייקרות הצפויה.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רנוספורט טווינגו במבחן ROCKET POCKET - http://magazines.drivers-republic.com/driversrepublic/pocketmonsters043/?fm=2 מגאן R26R : http://magazines.drivers-republic.com/driversrepublic/prizefight042/?fm=2
הודעה אחרונה מאת duki, -