רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
שלום לכולם. שאלה שדיי מעניינת אותי, אחיין שלי הגיע לגיל 17 ותכנן להוציא רישיון, אביו אומר לו שאין אפשרות לבטח אותו ברכב שלו (מליסינג) עקב והוא יהיה נהג צעיר. שאלתי היא דיי קלה, האם יש אפשרות לבטח נהג צעיר בליסינג, או שמא חברת הליסינג מונעת זאת, או החברה שלוקחת מכוניות בליסינג אינה מעוניינת לבטח? שאלה שנייה, במידה במידה ויש נכונות לממן את הביטוח מהכיס הפרטי, יש משהו שמונע את הביטוח לצאת לפועל? תודה על שיתוף הפעולה וסליחה על הבורות.
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חבר'ה!! בשעה טובה לאחר ייעוץ רב כאן בפורום, הרכבתי היום רביעיית צמיגי מרנגוני טריו מידה 185/70/14 על הסיוויק שבסימלון. לאחר נסיעה רגועה יחסית האוטו מרגיש ממש טוב לדעתי, ההגה ממש רך בניגוד לברידג'סטון השחוק, ממש נהנתי לנהוג! יש לציין שהצמיג הינו צמיג שרק לפני שבוע הגיע לארץ שיוצר בשבוע ה0909! מצורפות תמונות. בכל מקרה, לפני שהגעתי לפנצ'רייה בירושלים, הייתי בעוד פנצ'רייה די מוכרת באזור ולדעתי ניסו לעבוד עליי, הבחור הציע לי רביעיית טויו במחיר של 1450 שקל, שאין ספק שזה מחיר מצויין לכל הדעות, הבעיה שעל הצמיג היה רשום רק "TOYO" לא עם הלוגו הרגיל שלהם ועל המדבקה היה רשום "TOYO TIRES", משום מה זה היה לי די מופרך אז פשוט הלכתי משם. צירפתי תמונה בכל מקרה כדי לדעת…
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגעתי היום 10 דקות לפני שעת הסגירה על מנת לשאול דבר מה. המקום היה שומם לחלוטין, השערים היו נעולים ובפנים היו רק 2 מכוניות. השומר פתח לי, ותוך 2 דקות כבר הייתי בחוץ עם תשובה מהבוחן. השומר אמר לי שהיום כבר אין תורים והכל הולך צ'יק צ'ק.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול עברתי בדרך בגין ואין לי אלא לשבח את ציבור הנהגים שמקפיד מאוד לשמור על המהירות המותרת בדרך בגין בירושלים בשני הכיוונים,בנוסף מגיעה גם למערכת האכיפה מילה טובה מאוד על ריסון הנהגים. כעת פשוט תענוג לחלוף על דרך בגין מבלי להרגיש אי נוחות בעקיפות מסוכנות מנתיב לנתיב. עוד הוכחה שאכיפה משפרת ומבטיחה את איכות הנסיעה. תודה למשטרת ישראל ולציבור הנהגים.
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם! בני עבר לפניי כ10 חודשים טסט ואני רוצה לעשות לו הפתעה לפסח ולבטח אותו על האוטו שלי(יונדאי קופה 2007). דיברתי עם חברת הביטוח שלי והם אינם מבטחים נהג חדש על אוטו זה. האם מישהו מכיר חברת ביטוח אשר מבטחת נהג חדש על האוטו? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/03/26/leak-tesla-model-s-pics-surface-on-web-ahead-of-todays-debut/
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 840 צפיות
שלום אני מחפש זוג נורות חניה לסובארו אימפרזה ניו אייג', איזה סוג נורות אני צריך?והאם מותר לשים נורת לד? בנוסף אני צריך נורות ללוחית הרישוי האם אלו אותם נורות כמו הקודמות? ואם לא אז איזה? והאם מותר לשים נורות לד לקבלת אור לבן כמו בלקסוס? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי הצעה להצטרף האם כדאי? ירון
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 5 תגובות
- 831 צפיות
מי היה יצרן ראשון, שביצע שימוש במערכת קירור מים, כמו שהיא מוכרת היום, במרבית הרכבים. בגדול אין הבדל משמעותי בין מערכת קירור ברכבים משנות ה-80 ועד היום. מצנן, משאבת מים, תרמוסטט, מיכל עיבוי ופתח לחץ. קיים הבדל מסוים בין רכבים אירופאים לבין יפניים, בנוסף משאבת מים מונעת ע"י חגורה או מנוע חשמלי נפרד, אך בגדול אין הבדלים משמעותיים. איזה יצרן היה הראשון, ובאיזה שנה? תודה
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי בקרית ים וולוו לתרומת איברים לוולוו 244 שלי. הרכב ללא טסט ולא במצב נסיעה. מישהו יודע כמה אמור לעלות גרר לת"א? אשמח לקבל מספרי טלפון של הזולים מביניהם. בתודה אילן
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתוך גלובס: שלמה אחזקות (898.3+3.32%)הרוויחה ב-2008 מפעילות הליסינג וההשכרה 54 מיליון ש'; פעילות הביטוח הורידה את הרווח הנקי ל-25 מ' ש'. הדו"ח חושף לראשונה גם את מקור המימון החדש של ענף הליסינג: אשראי ארוך טווח מיבואני הרכב כנגד שיעבוד כלי הרכב והכנסות הליסינג הנובעות מהם. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000437732&fid=585
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
מצאו עוד דרך "גאונית" כדי לצמצם את כמות התאונות בכביש הערבה (יותר נכון להגיד שמצאו עוד דרך להגדיל את הקופה). רוצים לשים שתי מצלמות בכביש הערבה, אחת בכניסה ואחת ביציאה. ואז לפי הזמן שלקח לנו לעבור את המרחק באמצע ידעו על כמה נסענו ולפי זה נקבל דוח. אז אני מציע לכולכם להתחיל לבדוק את כל האתרים בדרך לאילת (עצירות ממושכות מורידות את הממוצע בצורה מצוינת) לא לשכוח את חצבה , כושי רמון, יטבתה (תמיד כדאי לשתות קצת שוקו). כביש הערבה מתחיל להישמע יותר ויותר כמו כביש אגרה. קישור לכתבה http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3246402,00.html
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם פעם הבא שתזמינו משטרה השוטר יבקש כמה שקלים לדלק, אל תהיו מופתעים... http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000437014&fid=829
הודעה אחרונה מאת gops, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום. אחרי שהבנתי שמנעול הילוכים יעלה ל 350 ש"ח. (יש תמיד את האפשרות למצוא בפירוקיות אבל לא יודע בכמה שם ימכרו ביותר זול, והבנתי שזה יהיה בגדר נס גם למצוא מפתחות שם שם המנעול) חשבתי על מנעול הגה, הבנתי שבניסור פשוט של ההגה מסירים זאת , אבל מה עוד אפשר לעשות. עלו לנגד עיני המנעולים הבאים : http://www.wallabuy.co.il/sap.aspx?xip=262081 לא הבנתי איך זה נועל את ההגה כי זה לא נראה ככה, אשמח אם תסבירו לי. ואהבתי את העניין של האלה. המנעול השני http://www.all4spy.com/product.asp?productid=2940&CatCode=139 הבנתי שזה נועל גם את ההגה וגם את הידית. זהו מנעול זול יותר. איזה מהם עדיף, והאם אלה המנעולי הגה הזולים ביותר שניתן למצוא? (למה באתר יד2 אני לא מצלי…
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
- 37 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אתמול הייתי בעוד יום צילומים של התוכנית החדשה שכלל גם את הפורומו,תוכנית עם הרבה אקשן יצא לי לצלם קצת ,מי שרוצה לראות תמונות מוזמן להיכנס ללינק : http://pic.co.il/UserAlbum.asp נ.ב עוד תמונות עולות כך שתיכנסו גם יותר מאוחר שתראו את האלפא בפעולה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
TATA ההודית הודיע כי היא תתחיל לייצר את דגם הNANO, המכונית הסדרתית הזולה בעולם. ב-23 למרץ יתחיל הייצור, וכבר בחצי הראשון של אפריל היא תשווק. לעוד מידע (ברוסית): http://auto.mail.ru/article.html?id=28126 ותמונות של החתיכה: אני אישית,היתי קונה אחת, ואז עוד אחת, לרזרבה מה איתכם?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מתאר לעצמי שזאת הפגנת בורות מוחלטת. שמעתי לפני הרבה זמן שנםתח מסלול חוקי לרכבים בערד. אך מעולם לא ביקרתי בו, והיום חיפוש נמרץ בגוגל ובפורום העלה 0 תוצאות שימושיות. האם המסלול באמת קיים? כיצד מגיעים אליו?
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חשבתם שאין דבר כזה יותר מוזר מהמיאטה של מוטי ?! מי שמעוניין לראות עוד תמונות, התמונה לקוחה מהגלריות של המסלול הזה בדנמרק.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן מכיוון שאני חובב אמריקאיות היה חשוב לי לדעת מהמשתמשים בפורום את דעתם לגבי מכוניות שרירים מהדור ה4 . דור הרביעי הוא בוא נגיד משנים 1993 עד 1997 . בשנים האלה לדעתכם איזה מכונית מובילה בכלליות . ביצועים עיצוב וכו' וכו' .. שברולט קאמרו \ פורד מוסטנג \ פונטיאק טראנס אם ? לא שמתי את הדודג' מכיוון שבארצנו קשה מאוד להשיג אחת . היה חשוב לי לראות את דעת המשתמשים לגבי מכוניות השרירים "האולטימטיבית" המוצלחת ביותר לשנים אלו . החלום הרטוב שלי הוא לרכוש אחת אולי אחת מהם תזכה להיות הקנייה הבאה שלי ? אין לדעת :]
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני יניב בן 27.[נקודה] אני למדתי באטליה עיצוב מכוניות כי זה החלום שלי וברצוני לבנות באגי שתיהיה חוקית כמו טרקטורון ותום קאר.[נקודה] עיצובים ושרטוטים כבר יש, אבל השאלה היא כזאת: איך אני מאשר אותה שתיהיה חוקית מבחינת חוק (מבחינת השרוטוט [שרטוט] היא בדיוק בתקנים הנדרשים לפי מה שלמדתי) ויאפשר [באופן שיאפשר לי] לי לייצר אותה, בעזרת השם, בכמויות, שגם שאר המדינה תהנה ולא רק ממוצרים שאנשים יכולים להזיל רוק רק בגלל שהמחיר לא מצדיק.[נקודה] אשמח לכל תשובה לטוב ולרע ולכל עזרה.[נקודה] ברצוני להשפיע מאוד על התחום המוטורי בארץ במיוחד עם הכשרון והידע שנטמע בי ואני יודע שיש עוד הרבה אנשים שחושבים כמוני, אז נעלה ונצליח בעזרת השם.[נקודה] יניב
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום : מישהו יכול לעזור לי בקשר ללימודים ? מהנדס רכב ?!! (אני רוצה ללמוד הנדסת רכב האם נמצא בארץ??!!!) יש דבר כזה בישראל או אין או שזה רק מחוץ לארץ??! אם מישהו יש לו מושג למה אני מתכוון שיעזור לי בבקשה . תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
-
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי ב.מ.וו 89 יבוא אישי. הפעם אחרי יותר מעשור בארץ נזכרו במכון רישוי שהסאן רוף שלי לא מופיעה ברישיון, ושאני צריך להתקין וינקרים בצדדים. אין כוח לשטויות האלה. האם יש דרך לללכת למכון אחר או שאין בררה? תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
שלילת רישיון
מאת igorbur- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה השאלה שלי היא כזאות מתי שהאיתי נהג חדש תפסה אותי המשטרה לקחה לי את הרכב והרישיון לחודש וניקבע תאריך למישפט עכשיו חודש לפני המשפט ניגמר לי הנהג חדש אז שהיגעתי למשפט לא האיתי כנהג חדש השאלה שלי עם זה שהגעתי למשפט ללא נהג חדש עכשיו אני אומר לקחת את הרשיון בלי טאוריה בלי טסט או שאך זה הולך??????
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 887 צפיות
לא הסטיישן.
הודעה אחרונה מאת oded555, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 951 צפיות
קראתי את זה כאן איפשהו בפורום, שהם יכולים לקבל הנחה על מכוניות חדשות, זה נכון? אפילו בסדר גודל של 40K ש"ח? למה בעצם? ואם יש לי חבר תייר שנמצא בארץ, מה ימנע ממני לתת לו כסף כדי שיקנה אוטו בהנחה שכזאת, ויום אחר כך לעשות העברת בעלות על שמי?
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
מישהו יכול לספר לי מה הולך שם כי לא מצאתי שום דבר ברשת חוץ מהפרסומת בטלוויזיה שזה יהיה ב 27-29 לחודש איזה שעות?כניסה?איזה חברות יהיו שם?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני שוקל עם כמה חברים לטוס לאיטליה לכמה ימים. במקום לשכור שם רכב, חשבנו לקחת את הרכב של אחד מאיתנו (אלפא 159). יש למישהו מושג מה העלויות הכרוכות? כמה זמן לוקח לרכב להגיע? האם יש קו מעבורות ישיר מכאן לשם?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, איפה ניתן למצוא חומר על רכבים היברידים בעברית (כגון עקרון פעולה של המנוע החשמלי והדלק ביחד ופירוט חלקי המערכת)?
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום כאשר קונים מנוע משומש מאדם פרטי, איזה מסמכים יש לבקש מהמוכר כדי לבצע את השינוי ברישיון?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 730 צפיות
שלום רב.. רציתי לשאול מאיפה אני יכול להשיג באזור ת"א שעון סל"ד פשוט שמתאים לסובארו DL 86..? תודה לכל העוזרים..
הודעה אחרונה מאת רפי לין,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,668 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tom78
- benny62
- פולו,גולף
- שחר 1
- יבגניפ
- davemustaine87
- גולדן191
- amosbmw
- yossiaviel
- Matan1515
- parnuk
- jpex