Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לך תדע...אולי מישהו מה"חלונות הגבוהים" קורא כאן?:D

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

לא אולי אלא בטוח שקוראים,די לעקוב אחרי השלבים של החמרת היד הקשה בכדי להבין שהם קוראים כאן.חלק מהמדיניות היא שאיבת מידע על הלך הרוח בקרב משתמשי הכביש,והתרגום כבר פשוט לא מסובך.

קח את מה שקורה בכביש ומה שאתה קורא כאן והנה לך התשובה מדוע "מתעמרים" בנו.

פורסם
הנה אני אומר בקצרה:

אתה טועה

המערכת הקובעת אינה נוטה לאמץ את גחמותיך,זו עובדה !

ממתי למערכת הקובעת יש את השכל.

אם 5% מהתאונות נגרמות בגלל מהירות ו 85% מהדוחות הם בגלל מהירות אז צריך להיות "חכם מאוד מאוד " כדי להבין שאין קשר בין הדברים.פשוט קל יותר לתפוס על מהירות מאשר על עבירות אחרות שהן הגורמות לתאונות.

זה לחפש את המיליארדים ליד הפנס ולא היכן שהם אבדו.

כאשר המערכת הקובעת אינה מעמידה תשתית תחבורתית ראוייה היא חוטאת לאזרחיה.

כאשר המערכת הקובעת אינה נותנת חינוך בכלל וחינוך לנהיגה בפרט היא חוטאת לאזרחיה.

כאשר המערכת הקובעת , קובעת ,כי כביש 471 בקטע שבין בר אילן לבין כפר מע"ש הוא כביש של 90 קמ"ש כאשר הכביש הזה מתאים לנסיעה במהירות כפולה ממנו, ואילו היה ארוך מספיק היה מתאים לנחיתת מטוסי סילון.

אם תבדוק את הגדרת כביש מהיר תראה שהקטע הזה עונה בדיוק לקריטריונים כך גם כביש 473 ועוד כבישים רבים אחרים, כפי שכתב שמר לפני.

ושים לב לפרדוקס המובנה בעבירות מהירות. המשטרה תמיד תציב את מארביה באותם כבישים הקוראים לנהגים לנהוג במהירות, כיוון שהנהג חש מנסיונו כי הכביש מתאים לנהוג בו במהירות גבוהה. לא תמצא אותם בכביש מפותל הררי ששם הנהג מתאים את מהירותו לכביש ואינו עובר על המהירות המותרת.

חז"ל אמרו בנדון " אין מטילים על הציבור גזירה שאין הוא יכול לעמוד בה" והמסקנה חכמינו אז היו חכמים אלף מונים מהמערכת הקובעת דהיום.

ישראל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הנה אני אומר בקצרה:

אתה טועה

המערכת הקובעת אינה נוטה לאמץ את גחמותיך,זו עובדה !

עכשיו זה ברור. אתה פשוט לא מסוגל להבין את מה שכתבתי, אז אתה מניח שאני טועה.

במיוחד בשבילך - ציטוט מהתגובה המוטעית (כביכול) שלי.

סלח לי, אבל התשובה שלי היא : בולשיט.

בוא לא נתייחס כרגע לכביש הערבה (אחזור אליו מיד), אבל כבישים מסויימים בישראל (1,רובו של 2, כביש 3 מלטרון עד מסמיה (למעט הקטע הקטן שעוד בבנייה ליד מחנה שורק), כביש 4 בין עד הלום (אשדוד) למורשה, כביש 5 מאריאל (קצת לפני, במקום בו הוא הופך ל-4 נתיבי) עד גלילות, כביש 7 , כביש 70 בין פרדיס ליקנעם, כביש 85 בחלקים מסויימים,431 החדש, 471 מבר אילן עד ליד כפר מע"ש) מאפשרים נסיעה בטוחה וחסרת מאמץ במהירויות אירופאיות (לפחות 140).

שים לב שלא כתבתי כביש 6, בו מותרת הנסיעה הכי מהירה בארץ (110) למרות שהתשתית שם מחורבנת למדי (נתיבים צרים ליחסית, שוליים ברוחב של מותני דוגמנית אנורקטית. אם שם מותר 110, אין שום סיבה שלא ירשו לנסוע מהר יותר בכבישים שציינתי (מלבד האינטרס הכלכלי - רצונה של המדינה לגרום לנהגים להעדיף את כביש 6). אם יהיה נתיב אגרה נוסף על כביש 1 בואכה ת"א, אתה תראה שגם בו יתירו לנסוע 110.

בקיצור - הכל פוליטיקה מלוכלכת. אין שום מניעה לנסוע 150 בכבישים שציינתי, בתנאי אחד - שינוי צורת לימוד הנהיגה ובעיקר מבחן הנהיגה לקבלת רשיון, כולל קורס רשות ומבחן חובה לכל הנהגים בישראל.

מי שלא יעבור מבחן כזה (יש מספיק מדינות להעתיק מהן, או - טוב מכך - לכנס פורום מומחים שיורכב , בין היתר, מאנשי מקצוע כגון מנהלי/מדריכי בתיה"ס לנהיגה מתקדמת) לא יהיה רשאי לנהוג.

כך נרוויח גם נהגים טובים יותר (ובעקיפין פחות נפגעים, מה שבוודאי יתקבל בברכה) וגם מהירות נסיעה נורמלית.

תגיד שאני חולם? נכון (לפוליטיקאים לא מזיז את הביצה השמאלית שהמצב הנוכחי מחורבן) , אבל זה מה שצריך לעשות.

לגבי כביש הערבה - בעיקרון אתה צודק, כמובן שתלוי בשעה, בעומס, במיומנות וכו' (אני לא משווה, אבל נהג ראלי נוסע על שביל עפר במהירויות של קרוב ל-200, ולא נהרג כל מטר. הנקודה היא שנסיעה במהירות כזו על תשתית גרועה יחסית אינה גורמת לתאונה בפני עצמה). בוודאי שאין מקום להרשות נסיעה במהירות 150 קמ"ש בכביש זה, אבל לא צריך לספוק כפיים על כל אחד שנוהג שם במהירות כזו.

יש להגביל שם מהירות - בהחלט - אבל להפסיק להשתמש בכביש הזה כשדה ציד עבור המשטרע ובמקום זה לשים שם את הכסף הדרוש לשיפור התשתית (אגב, לא חובה לסלול את כולו כדו מסלולי מייד. בדרא"פ למשל, איפה שהתשתית הייתה מפגרת בהרבה מישראל בפריפריה (אני מדבר על 15 שנים אחורה), דאגו מדי 2 ק"מ בערך לסלול קטע בן כמה מאות מטרים כדו-מסלולי, וכך אפשרו לתנועה האיטית לעבור ימינה ולשיירות להתנקז ולהמשיך בתנועה רגילה. אותו דבר קיים גם בארה"ב ובעוד מדינות. בכביש 90 (זו דוגמא קיצונית, יש עוד כאלה) אין חיה כזו, ואתה יכול להיות תקוע אחרי משאית במשך עשרות ק"מ אם לא תנסה לעקוף. יחד עם גובה הכביש המשתנה, זה הופך הרבה פעמים למלכודת מוות.

פתרונות (מעבר למשפט הידוע של : "הנהג אשם! שיתאים את עצמו") יש. יצור חי וחושב, להבדיל ממכונה או תוכנה (עד שמגיעה לבאג) - לוקח החלטות שלעיתים אינן מושכלות. גם הענישה הכי חמורה (נהיה קיצוניים ונלך על עונש מוות, לצורך העניין) לא תמנע מהאדם (וגם מחיה. ראית פעם חתול קופץ לכביש מול גלגלים של אוטו?) לטעות ולקחת החלטה לא נכונה.

תפקידה של התשתית (יותר נכון, של מי שמתכנן אותה) הוא לקחת בחשבון את שיקול הדעת המוטעה הזה, ולהשתדל לקחת מרווח טעות ואפשרות ספיגה/חיפוי על הטעויות שיגרמו.

כל עוד מתעלמים מתשתית בעייתית ורק מחפשים לזמבר את הנהגים, זה לא יעזור. אנשים ימשיכו למות כתוצאה מחוסר ידע ומתשתיות לקויות. את אלה שמתים בגלל טמטום הדברים הללו לא יצילו, אבל אותם המשטרה לא מחפשת (או לפחות לא מוצאת) בד"כ, וקוראים עליהם בתקשורת לאחר מעשה.

כתבתי כאן איפשהו שהממשלה או שלוחיה מסכימים איתי?

בקצרה (אולי ייקל עליך) - המימסד שם עליך (כאזרח) זין אחד גדול. זה תופס ברוב המשרדים הממשלתיים, רק ששם זה עולה לך בפרנסה קשה, בריאות פחות טובה, חינוך פחות טוב ופחות רווחה.

בכביש זה עולה לך ולי בחיים. אתה מוכן ללכת כמו כבשה לבית המטבחיים? בבקשה. אל תצפה ממני לעשות את זה גם.

פורסם

על כל מצלמה (עלות כמליון שקל, בדוק אותי אם אינך מאמין) ניתן לקנות 500 מצלמות וידאו ולהציבן בניידות מתנ"א. 20 מצלמות המצויות על עמודים = בערכן ל-10,000 מצלמות וידאו.

שים מצלמה כזו על כל ניידת בארץ, צלם את העבריינים שלא שומרים מרחק (בדוק מה קרה למכשיר האכיפה שיועד לכך - מרו"ם. הושבת לאחר קבלת פסק דין כנגדו בעת ששימש כמכשיר אכיפת מהירות, גם לאחר שהוכשר המשטרה אינה מעוניינת להשתמש בו בתירוצים שונים), צלם את גנבי הנתיבים, את אלה שחונים בנתיב השמאלי, את אלה שעוברים באור אדום, את הולכי הרגל שקופצים לכביש תוך איבוד עצמי לדעת, את הנהגים ששמים זין על זכות הקדימה של אחרים - ותקבל אכיפה הרבה יותר אפקטיבית.

יש רק בעייה אחת עם זה - החזירים יצטרכו ממש לעבוד, לא רק לרבוץ בחוסר מעש בניידת.

זו הסיבה היחידה.

יש תקציב, יש כח אדם (לא מושלם - רחוק מזה, אבל יש) - אין שום רצון.

.

שמר,

1. השוטרים הם אנשים שקמים בבוקר, יוצאים לעבודה ועושים מה שהבוסים אומרים להם, לקרוא להם חזירים, מעבר לזה שזה מעליב ומזלזל, זה בהחלט גם מאיר אותך באור עלוב ומזלזל!

2.להגיד ולחשוב שמצלמות העמוד לא נהפכות למצלמות וידאו בניידת כי השוטרים בניידת הם עצלנים שמעדיפים לרבוץ בחוסר מעש בניידת זה ללא ספק הקשקוש המופרך ביותר שנכתבה ב CF עד עכשיו בשנת 2009.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני חושב בצורה מאוד הגיונית, אבל לא כלכלית (למדינה ולמשטרה שלוחתה).

על כל מצלמה (עלות כמליון שקל, בדוק אותי אם אינך מאמין) ניתן לקנות 500 מצלמות וידאו ולהציבן בניידות מתנ"א. 20 מצלמות המצויות על עמודים = בערכן ל-10,000 מצלמות וידאו.

שים מצלמה כזו על כל ניידת בארץ, צלם את העבריינים שלא שומרים מרחק (בדוק מה קרה למכשיר האכיפה שיועד לכך - מרו"ם. הושבת לאחר קבלת פסק דין כנגדו בעת ששימש כמכשיר אכיפת מהירות, גם לאחר שהוכשר המשטרה אינה מעוניינת להשתמש בו בתירוצים שונים), צלם את גנבי הנתיבים, את אלה שחונים בנתיב השמאלי, את אלה שעוברים באור אדום, את הולכי הרגל שקופצים לכביש תוך איבוד עצמי לדעת, את הנהגים ששמים זין על זכות הקדימה של אחרים - ותקבל אכיפה הרבה יותר אפקטיבית.

יש רק בעייה אחת עם זה - החזירים יצטרכו ממש לעבוד, לא רק לרבוץ בחוסר מעש בניידת.

זו הסיבה היחידה.

יש תקציב, יש כח אדם (לא מושלם - רחוק מזה, אבל יש) - אין שום רצון.

עד שלא יבעטו בהם, נמשיך לשלם קנסות מיותרים (זה עוד מילא) וגם להיהרג .

אין צורך להעליב את החזירים ובטח שלא את השוטרים.

כפי שכבר כתבתי האכיפה נעשית כנגד עבירת מהירות "שתרומתה" לתאונות דרכים לא גדולה לעומת שלל עבירות תנועה שאינן נאכפות כלל וגורמות למירב התאונות.

אבל לצורך כך יש להשקיע עבודה וכפי ששמר כתב " אין שום רצון" והרצון הוא לא רק של השוטר בניידת אלא בעיקר של מפקדיו והמערכת הפוליטית שיודעת לצאת למלחמה נגד אוייבינו מחוץ אבל לא כנגד אויבינו מבית. אילו היו מתייחסים ל 7 הרוגי תאונות כמו ל7 הרוגי מלחמה, והיו משקיעים אמצעים בפרופורציה לא היו כל כך הרבה הרוגים בתאונות דרכים ולא היו כל כך הרבה הרוגים מסרטן ריאות בגלל מפגעי עשן .

אבל השלטון לא שם על אזרחיו ואת התוצאות אנחנו משלמים בדמים תרתי משמע

ישראל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ממתי למערכת הקובעת יש את השכל.

אם 5% מהתאונות נגרמות בגלל מהירות ו 85% מהדוחות הם בגלל מהירות אז צריך להיות "חכם מאוד מאוד " כדי להבין שאין קשר בין הדברים.פשוט קל יותר לתפוס על מהירות מאשר על עבירות אחרות שהן הגורמות לתאונות.

זה לחפש את המיליארדים ליד הפנס ולא היכן שהם אבדו.

כאשר המערכת הקובעת אינה מעמידה תשתית תחבורתית ראוייה היא חוטאת לאזרחיה.

כאשר המערכת הקובעת אינה נותנת חינוך בכלל וחינוך לנהיגה בפרט היא חוטאת לאזרחיה.

כאשר המערכת הקובעת , קובעת ,כי כביש 471 בקטע שבין בר אילן לבין כפר מע"ש הוא כביש של 90 קמ"ש כאשר הכביש הזה מתאים לנסיעה במהירות כפולה ממנו, ואילו היה ארוך מספיק היה מתאים לנחיתת מטוסי סילון.

אם תבדוק את הגדרת כביש מהיר תראה שהקטע הזה עונה בדיוק לקריטריונים כך גם כביש 473 ועוד כבישים רבים אחרים, כפי שכתב שמר לפני.

ושים לב לפרדוקס המובנה בעבירות מהירות. המשטרה תמיד תציב את מארביה באותם כבישים הקוראים לנהגים לנהוג במהירות, כיוון שהנהג חש מנסיונו כי הכביש מתאים לנהוג בו במהירות גבוהה. לא תמצא אותם בכביש מפותל הררי ששם הנהג מתאים את מהירותו לכביש ואינו עובר על המהירות המותרת.

חז"ל אמרו בנדון " אין מטילים על הציבור גזירה שאין הוא יכול לעמוד בה" והמסקנה חכמינו אז היו חכמים אלף מונים מהמערכת הקובעת דהיום.

ישראל

מה שאתה כותב כבר נדוש,די !

פורסם
שמר,

1. השוטרים הם אנשים שקמים בבוקר, יוצאים לעבודה ועושים מה שהבוסים אומרים להם, לקרוא להם חזירים, מעבר לזה שזה מעליב ומזלזל, זה בהחלט גם מאיר אותך באור עלוב ומזלזל!

2.להגיד ולחשוב שמצלמות העמוד לא נהפכות למצלמות וידאו בניידת כי השוטרים בניידת הם עצלנים שמעדיפים לרבוץ בחוסר מעש בניידת זה ללא ספק הקשקוש המופרך ביותר שנכתבה ב CF עד עכשיו בשנת 2009.

1. מצטער, אתה צודק. לאחר מחשבה נוספת הגעתי למסקנה שזה עלבון כבד לחזירים. לא יקרה שוב.

2. הסקת מסקנות מוטעית. קרא שוב את ההודעה. לא האשמתי את החזירים (אופס, עדיין לא התרגלתי. שוטרים כמובן, MY BAD) שבגלל רביצתם המולטנובות לא יעילות. הצעתי פתרון אלטרנטיבי ל"אכיפה" שמלבד הכנסה לקופת משרד המשפטים לא תורמת כלום להורדת מספר הנפגעים בתאונות.

פורסם

מעניין מה היית עושה בלי ה"חזירים" בימים של התרעות חמורות, בימים של הפגנות של בני דודניו האהובים שיש לרסן, בימי האינתיפאדה?

תחשוב על זה...

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

לא מעונין להכנס לפוליטיקה,אבל בסגירת מקום ארוע בטחוני,וחסימת צירי תנועה הם טובים מאוד.

אבל הבעייה שלך ושלי כאזרחים,שרק בזה הם טובים נקודה.

ראה כיצד פעלו הנמושות בחמשת הפיגועים האחרונים בירושלים,כלעומת האזרחים.

ועוד דברהפוזות שהם עושים על נהגים בחסימות צירי תנועה גורם להם סיפוק המביא להרפיה.

וכצופה מהצד, אותי זה מפוצץ מצחוק.

בתודה מראש.

פורסם
מה שאתה כותב כבר נדוש,די !

לידיעתך מה שנכתב הוא ממש לא נדוש לגבי מי שאיבד קרוב או נשאר נכה בתאונה ( לשמחתי לא במשפחתי ).

בעיניך נראה לי, כל מה שהשלטון עושה צריך לומר אמן.

בעיני ובעיני אחרים רבים וטובים זה לא כך, ולכן אנחנו מנסים לשנות אפילו אם בהרבה מקרים זה חסר סיכוי, אבל זה בטח יותר טוב מאשר שיטתך לומר אמן .

האם חוץ מלומר אמן יש לך איזה נימוק שתומך במצב הנוכחי. נימוק שכך קבע השלטון הוא לא נימוק!! נשמח לשמוע אותו ואז אפשר יהיה לקיים דיון לגופו של עניין ולא לגופם של אנשים.

כי הכי קל להגיד לך שאתה אידיוט , אבל התרומה של משפט כזה לדיון היא אפס אחד גדול, והמבין יבין.

ישראל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...