רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבקש עזרה מאנשי המיקצוע המבינים עיניין. אני מעוניין להביא לארצינו רכב מסוג קרייזלר טאונקאנטרי. המוכר (בארה"ב) נותן את הצהרתו כי הרכב נקי מכל שיעבוד, תאונות ,או עיקולים. כאשר רשמתי את מספר ה-vin באתר מסויים, עלה על המסך המופיעה מטה. כי לרכב ישנם 4 רישומים. על מנת לדעת מהם אותם רישומים אני צריך לשלם כמה $$. באיזה משלושת האפשרויות כדאי לבחור ?ומהם כל אפשרות ואפשרות. ירון מאיר
הודעה אחרונה מאת koral7, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אני מקווה שאני מעלה את השאלה בפורום הנכון. שאלתי היא: האם מישהו יודע מהן המידות התקניות ללחזירי אור מהסוג המותקן על משאיות ונגררים? אני מתכוון ל"פלטות" האלה עם פסים זוהרים אלכסוניים. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חי מזה מספר שנים בארה"ב ומתעתד לחזור ארצה בעוד מספר חודשים. אני מתלבט לגבי האפשרות לייבא רכב עם שובי על מנת להקל את ההתאקלמות ולמנוע ממני את תהליך החיפוש המעיק. הרכבים פה כפי הידוע זולים בהרבה מהארץ אך שלבי היבוא לארץ מלחיצים. מבדיקתי עולה כי כיום ניתן לייבא מארה"ב רק רכבים שמיוצרים בארה"ב קנדה ומקסיקו. קיים גם נושא התאמת התקינה. אשמח לקבל טיפים מחברים שעברו את התהליך ויוכלו קצת לחלוק מנסיונם. האם יש לחברים המלצות על דגמים מסויימים שמתאימים לארץ? האם יש הגבלה במכירת הרכב לתקופה לאחר ייבואו? קיבלתי הצעה מדילר לקנות פורד אקספלורר 2006 דגם שנמכר כיום גם בארץ ב- 10,000$. הרכב לא חסכוני בדלק..... ועלול להיות יקר לתחזוקה בארץ. מה דעתך? כל טיפ או עז…
הודעה אחרונה מאת koral7, -
- 13 תגובות
- 44.7 אלף צפיות
שלום רב, מהו רוחב כביש תקני ומדוע? האם קיים קשר לבין רוחב מכולה שהוא כידוע 2,44 מטר? תודה, שחר.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב הגיעה לפני כשבוע אבל רק עכשיו היה לי זמן עוד איכשהו לצאת ולצלם אותו קצת(אולי בהמשך אצלם בצורה רצינית יותר). תודה לכל מי שעזר לנו להגיע להחלטה. כפי שאפשר לראות בתמונות מדובר בסקודה פאביה 09 אלאגאנס בכחול כהה מטאלי עם גג לבן,פנים הרכב בהיר-סוג של גוון קרמי כזה _ככה הסוחן הציג לנו אותו,אז נלך עם זה). http://img141.imageshack.us/img141/1952/dsc00875z.jpg http://img141.imageshack.us/img141/6655/dsc00876.jpg http://img141.imageshack.us/img141/5996/dsc00878m.jpg
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להזמין באגי Barracuda מחברת EDGE ויש לי מספר שאלות: -השאלה העיקרית היא האם יסכימו להכניס את הבאגי מורכב לארץ והאם זה לא ייתקע במכס? -במידה ולא, האם יאפשרו להכניס את הקיט עם כל החלקים ולהרכיב בישראל? -תחת איזה סיווג מקטלגים את זה במכס וכמה מיסים צריך לשלם? -האם החלקים זולים יותר בישראל? -האם יש מישהו שבונה אותם בישראל לפי התוכנית של EDGE וכמה זה אמור לעלות? (כמו כן, אם יש מישהו שיש לו ברקודה או פירנה ורוצה למכור, אני אשמח לשמוע) תודה, שלומי
הודעה אחרונה מאת liveisrael, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
1בדיוק כמו בכותרת, איזה שיפורי מנוע חוקיים בארץ? ואם אפשר גם מחירים וקצת מידע 2פילטר פתוח אני יודע שצריך אישור וכל זה.. מאיפה משיגים אישורים לכל הדברים האלה? מי ראשי לקבל אישור כזה? 3.איזה עוד שיפורים מנוע לא חוקיים בארץ (אבל עדיין אנשים עושים אותם אצלנו)? 4.למה אסור להלביש ספויילר (אמיתי.. לא פוצי כזה) על מכונית?? 5. איזה מכונית יבוא אישי הכי נפוצה בארץ? טוב אז פה בעיקרון יש את כל השאלות [מה שעלו לי בראש עכשיו] שאני יכול לחשוב עליהם שבוע טוב, אוהד
הודעה אחרונה מאת ohadaridor, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם בבדיקה שגרתית בודקים את הביטוח?כי שעצרו אותי פעם בדקו רק רשיון רכב ורשיון שלי,אז אני רוצה לדעת מתי יש להם את המניע לבדוק,ומה התוצאות אם הוא מגלה שאין ביטוח... *לא צריך להסביר לי כמה זה מסוכן*
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום וערב טוב רציתי לברר משהו, אני יודע שאם בן אדם נוסע בכביש באמצע העיר ומרים אמברקס [הנד-ברייק באנגלית או בלם יד בעברית] בפנייה, שוטר יכול לעצור אותו על נהיגה בפראות (אם אני טועה, אנא תקנו אותי). שאלתי היא, אם מישהו נוסע למקום מבודד כגוון מנחת מסוקים מרוחק או חניון נטוש ומחליק שם, יכולים לעשות לו משהו? עוד דבר, מה העונש המירבי על להרים הנד-ברייק בפנייה? (אל דאגה, אני לא מתכוון להחליק בעיר, אני נוהג על ברלינגו...) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
שלום, לאחרונה רכשתי רכב מהסוג הנ"ל ושמתי לב שליד תיבת ההילוכים קיים לחצן HOLD. מישהו יודע מה תפקידו? תודה מראש.
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היום הייתי באולם התצוגה, ראיתי את הרכב מאוד התרשמתי רכב יפיפה ומאובזר להפליא. בהתחלה הבנתי שישנה רק גירסא אחת שעולה 146900, הרכב בתצוגה היה מאובזר בפנסי חזית קסנון מקוריים, ג'אנט 18, מערכת בלאנקפוט עם חיבור USB וכו'... עכשיו אני קורא בכמה אתרים שבשביל כל התוספות האלה צריך להוסיף חתיכת סכום משהו סביב ה20,000 ש"ח יש אמת בדבר? או בקיצור מה הם כל ההבדלים בין הגירסאות? תודה.
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
מוזיאון פורשה
מאת Smi1ey- 2 תגובות
- 864 צפיות
מישהו יכול להרחיב על המוזיאון ההיסטורי הזה, לפי הבנתי לא מדובר בתערוכה כמו שכתוב בקישור אלא במתחם היסטורי של פורשה שהיא סיימה לבנות אותה לא מזמן. http://www.zulanews.com/view_article.php?aid=54335
הודעה אחרונה מאת Discover, -
פרארי ראיתי למבורגיני ראיתי רולס רויס כנ"ל פורשה בכלל בנטלי גם לוטוס מזמן אסטון מרטין לפני שנה אבל GTR זו פעם ראשונה הרכב נצפה בבוסטון ב-Newbury St.רחוב הקניות של העשירים באמת. ההגה שמאלי. זהו ללא ספק הרכב הלבן הכי מרשים שראית עד כה. כמובן שאשתי לא הבינה מה אני מתלהב. כולה ניסן היא אמרה לי. ואני לא הצלחתי להוציא מהראש חזיונות שלי נוהג בה בנורבוגרינג, חולף על פני פורש 911. אגדה.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 8 תגובות
- 803 צפיות
שלום רציתי לשאול אם לדגם הSKODA OCTABIA RS בישראל יש מנוע טורבו-דיזל והאם המונח טורבו-דיזל אומר שזהו מנוע דיזל עם מגדש טורבו. כי לפי מה שהבנתי באתר אחד לישראל יצאו גרסאות הGL בלי הטורבו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yossik17, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 50.4 אלף צפיות
יצא לי לראות כמה וכמה מכוניות שנפתחו להם כרית אוויר בעוד שמקדימה הטמבון נישבר ,ניכנס לבפנים טיפה מכסה המנוע אולי קצה שילדה לא יותר. מענין אותי לדעת האם מכוניות שנפתחו להם כרית האוויר זה אומר ישר טוטאלוסט נגיד ומדובר במכוניות חדשה ששוה 100 אלף שקל,יש מצב להחזיר לכביש מכונית שנפתחו לה כריות האוויר אני מדבר על חוקי ולא על חפאריות ?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
גם במחירון אני לא מוצא אותו... סובארו DL סטיישן?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נגמר לי לפני שבועיים המלווה, והרישיון הזמני, הדף, נרטב ונהרס. עכשיו אני בלי שום רישיון עליי והכרטיס עוד לא הגיע לי. אני יכול לנהוג ככה? אם עוצר אותי שוטר מה אני יכול להגיד לו? אני ממש בבעיה ואני לא יודע אם לנהוג או לא. תודה.
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
לאחרונה התחלתי להתעניין ברכבי הצ'בק.הופתעתי לראות שאין בכלל בארץ התייחסות לרכבים האלה בנפרד.כולם רואים אותם כמו כל רכב אחר ולא עושים הפרדה.רציתי לדעת עם אולי מישהו כן מכיר איזה מעודון כזה בארץ.בכל מקרה התחלתי מעודון "hatchback in israel" ב"פייסבוק".לכל המעוניין להצתרף נשמח. אשמח גם לשמוע מה דעתכם על הנושא. ב"group "בפייסבוק" הכנסתי כמה קישורים לאתרים מובילים בנושא ההצבק בעולם. תבדקו...אני אשמח לתגובות.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
תוקף רשיון הרכב שלי הוא עד 29/03/09. היום שלמתי את אגרת הרישוי.האם אני יכול לגשת ולהעביר את הרכב טסט כבר עכשיו,כשמונה שבועות לפני פקיעת תוקף הרשיון או שיש פרק זמן מקסימלי שלפניו אי אפשר עדיין לבצע מבחן רישוי?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאבא שלי יש אוטו יונדאי לנטרה ונגנבו ממנו הטסות (אם ככה קוראים לצלחות הפלסטיק האלה שעל הגלגלים) יש לו יומולדת עוד מעט אז רציתי לקנות לו חדשות.. מישהו יודע אולי מה המחיר בערך? אני לא רוצה מקורי משהו ככה זול העיקר שיהיו טסות כי בלעדיהן זה נראה לא יפה, ועוד משהו ראיתי שיש גדלים 13 14 15... מישהו יודע מה הגודל של יונדאי לנטרה? תודה
- 1 תגובות
- 651 צפיות
עפ"י כתבה ב YNET ישנו הסכם של כלל עם חברות הליסינג. בהסכם נטען שבכל מקרה של תאונה המבוטח יהיה אשם ב 20% מהנזק. האם ההסכם חוקי ? קישור לכתבה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3684571,00.html
הודעה אחרונה מאת ibarash, -
מכונית קארטינג 1 2
מאת Karter- 21 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום לכולם, שמי רון ואני גר ברמת השרון(זה לא בדיחה). אני די חולה הגה וכמוני גם הילדים שלי. הבן הגדול שלי(בן 13) ביקש ממני כלי ממונע כמו מיני בייק, קורקינט או טרקטורון, רק שיהיה ממונע אך לא הסכמתי לו רק בגלל עניין הבטיחות. הוא העלה בפניי הצעה של להביא מכונית קארטינג ושהוא יסע בה בסופ"שים. כעת עלי לדעת, האם אפשרי להביא דבר כזה ואם כן כמה הוא עולה? האם יש חלפים בארץ? האם יש כאלה בארץ? בתודה רבה, רון.
הודעה אחרונה מאת zizkebab, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
נכנסתי לתחנה, מילאתי טנק מלא, רשמתי בצד מה הקילומטרז' של הרכב, כמה ליטר מילאתי (למרות שהטנק לא היה ריק לגמרי), וכמה זה עלה לקראת התדלוק הבא, מה הדרך המדוייקת (ככל האפשר) לחשב מה צריכת הדלק ביחס לק"מ ? (כלומר, ליטר אחד לכמה ק"מ הרכב עשה בין התדלוקים)
הודעה אחרונה מאת ClickRisk, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 90 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
בעת גלישתי באחד הפורומים הרוסיים מצאתי כתבה מעניינת ,בא הכותב מביאה ביקורת על עולם הרכב המודרני. שמעתי לא מעט ש"פעם המהנדסים היו בונים את המכוניות היום עושים זאת מומחי שיווק".אומנם נכון העולם צועד בצעדים ענקיים קדימה ואיתו עולם הרכב אך אנו רואים מכוניות כגון חיפושית,מרצדס W123 שנוסעות עד היום קשה לי להאמין שמרצדס E קלאס של ימינו תסע ככה עוד 20-30 שנה.הקהל של מועדון האספנות יחזק אותי אבל כיום העיצוב הוא מעט יבש,רוב המכוניות דומות אחת לשניה כבר אין את היחיודיות שהייתה למכוניות בעבר.כן חלקן של המכוניות היום יפות בלי ספק אך אין בהם את אותו ה"ניצוץ" שיש במכוניות ישנות. עיצוב של מכוניות כמו מרצדס W126,סיטרואן XM ועוד רבים כמוה הוא הרבה יותר מושך ויחודי מאשר העיצוב המודרני. …
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי סיפור קטן לספר לכם על מקרה שקרה לי ביום שישי, רציתי לדעת אולי תוכלו לעזור לי, אתמול הייתי בעבודה, ואני והבוס שלי נאלצנו להשכיר רכב בגלל תקלה ברכב הקבוע שלנו, את הרכב הקבוע של העבודה שמנו במוסך אחרי שהרכב כבר תוקן נשארנו עם שני רכבים ונסענו אלי הביתה. הרכב המושכר נשאר אצלי והרכב שלנו נשאר אצל הבוס שלי. בקיצור היום בבוקר יצאתי עם הרכב השכור לכיוון ראש העין ונסעתי דרך כפר סבא ולא על כביש 5 הגעתי לרמזור לקחת שמאלה לכיוון מחלף קסם פתאום חתך אותי המהירות של 150 ק"מ בערך רכב מסוג פורד קונקט שבא מכביש 5 נבהלתי, והמשכתי בנסיעה בעליה לכיוון מחלף קסם פתאום אני קולט מאחורי שוטר צועק לי לעצור בצד באמצע הסיבוב של המחלף עצרתי בצד למעלה הוא ע…
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 696 צפיות
חברת הרכב אודי חוגגת 100 שנים . קישור לכתבה http://cars.walla.co.il/?w=/4713/1449397
-
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי עכשיו בטלוויזיה פרסומת חדשה על אור ירוק עם רנו מגאן ספורט כחולה שאומרים שיש לה 250 כוחות סוס, מהירות מרבית 240 קמ"ש ועם מערכות בטיחות כגון: ABS וESP וכו'. בסוף הם אומרים שעדיף שנקנה מכונית עם מערכות בטיחות שיש לרנו, אבל לתת לילד בן 18 מכונית עם 250 כוחות סוס זה בסדר? מה העיקר שיהיו למכונית מערכות בטיחות? לא הבנתי את הקשר של הפרסומת לפי דעתי פרסומת מטומטמת! או שהבנתי לא נכון או שבאמת הפרסומת מטומטמת.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 12 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
שלום רציתי לברר מהי תצרוכת הדיזל של המכוניות הללו: יונדאי H1 שנת 99 שנת 2000 ידנית יונדאי H1 שנת 99 שנת 2000 אוטומט פולסוואגן טרנספורטר שנת 2002 ידני+ אוטומט.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 1 תגובות
- 915 צפיות
כך קבע ביהמ"ש המחוזי י-ם בערעור שהגיש מר בגים(ע"י ב"כ עו"ד בעז ארד) נ' מר כוכב יצחק וחב' הביטוח המגן.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 785 צפיות
אהלן. אני מחפש כתבה לפני כחמש שנים כנראה שדובר על רכב מסוג סקודה שעבר מיליון קילומטר ללא כיבוי מנוע וללא עצירות רק לשם תדלוק. זה לא משהו ששמעתי, זכור לי שראיתי זאת בחדשות ערוץ 2 בוודאות משום מה לא זכור לי הדגם של הרכב אבל זכור לי שהרכב נכנס לספר השיאים של גינס מישהו יודע על מה אני מדבר? זכור למישהו משהו כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת elibaba, -