רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 21 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש ברשותנו רכב מדם C4 מליסינג השאלה שלי היא כזאת.. עד 08 ה C4 היו רגילות ללא מתיחות פנים וללא שום שינוי במנוע.. עכשיו השאלה שלי היא כזאת הרכב שלנו עלה לכביש בסוף 08 תחילת 09 שזה אומר שהרכב שברשותנו הוא בדגם 09 בעל מתיחת הפנים.. הרכב הוא 1.6 השאלה האם המנוע נישאר אותו מנוע? תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כידוע, ה"רינג" הוא אחת הפנינות המוטוריות של אירופה. בימים שהמסלול פתוח לציבור(כשאין שם אימונים, מירוצים או ימי מבחן של יצרני רכב) אתה מגיע עם גלגליך, משלם פר הקפה, משתדל להיות הכי מהיר שאתה יכול - ולסיים את העניין בשלום. מדוע בשלום? מאחר והרינג הוא מסלול טוטאלי, לטוב ולרע. הנה סרטון חובבים שצולם שם בתחילת שנות השבעים, כאשר לרבות מהמכוניות עוד היה מנוע אחורי... http://www.youtube.com/watch?v=FQa2w...e=channel_page וזה קרה רק בפניה אחת מתוך ה-76 שיש שם. צפיה מהנה.
הודעה אחרונה מאת ilan a, -
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
שלום, אני בקרוב אולי קונה רכב. הכנסתי אותו כבר לבדיקה פתחתי עליו שירשור בייעוץ לפני קניה. אני רוצה מראש לדעת שאם אני קונה לאיזה חברת ביטוח ללכת, או לפחות איזה אופציות עומדות לפני (חוץ מהרשימה הארוכה של חברות הביטוח) שידוע שהן אמינות וזולות וטובות ונוחות יותר מהאחרות בשביל התנאים שלי ואוכל להתקשר אליהם. הרכב הוא סוזוקי סוויפט שנת 92. מנוע 1300. סדאן. יש לציין שאני נהג חדש וצעיר. נגמר לי בקרוב הנהג חדש ככה שאז המחיר לביטוח יהיה זול יותר לא? אז איך הפרוצדורה אפשר לחלק את זה? או שהם לבד יורידו מהמחיר? או לשלם לפי חודשים? בקיצור צריך הסבר על זה. בכל אופן אני אתן פרטים על מתי שהוצאתי רישיון ומתי נגמר לי הנהג חדש. ביוני אני אהיה בן 20. ככה שנהג צעיר אני גם ככה אה…
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
סתם שאלה שמסקרנת אותי, למה רוב נהגי המוניות רוכשים את הרכב הזה? כששאלתי כמה אמרו לי:"לא יודע זה מה שחבר אמר לי לקנות".
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זה סיפור שקרה לחבר שלי ורציתי לדעת את דעתכם בנושא. חבר שלי נשא [נסע] ביום שישי בשעות הצוהרים ברחוב מסוים בחולון.[נקודה] הכביש היה דו סיטרי (שתי נתיבים לכיוון אחד).[נקודה] חבר שלי התחיל להתקרב לעבר מעבר החציה.[נקודה] הוא היה על הנתיב הימיני, [רווח]בנתיב השמאלי היה רכב שהתחיל להאט אבל לא עצור לחלוטין.[נקודה] הוא המשיך ליסוע עד שראה מולו אישה שחוצה אתה המעבר [את המעבר] מהצד השמאלי של הכביש.[נקודה] הוא נבהל [ו]בלם בלימת חרום.[נקודה] הוא הספיק לעצור.[נקודה] כמובן שהיתה חריקת צמיגים אבל לא משהו קיצוני.[נקודה] האישה עברה את המעבר בשלום.[נקודה] ליד החבר שלי בנתיב הימיני היה אופנוע של שוטר.[נקודה] הוא צעק עליו ואמר לו: "מה אתה משוגע מה עשית עצור בצד".[נקודה] הוא [השוטר] בי…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ולמעשה דווקא בזכות המשבר הכלכלי ערוץ France 24 מדווח השבוע (כולל הכתבה המצולמת עצמה): http://www.france24.com/en/20090306-renault-dacia-orders-automobile-industry-crisis-car-makers-romania-germany במפעל דאצ'יה-רנו אשר ליד בוקרשט רומניה התהפכו היוצרות. רק לפני פחות משלושה חודשים עמד המפעל לפטר 4000 עובדים . אבל כעת למפעל יש צבר הזמנות אשר מחייב את העובדים לעבוד גם בשבת, היום החופשי שלהם. לפועלים רומנים אלו המשבר הכלכלי הינו זיכרון רחוק. זאת בזכות השוק הגרמני, מסביר מנכ"ל המפעל. בשנה שעברה מכר המפעל 25 אלף מכוניות לשוק הגרמני. אבל השנה למפעל יש את אותו מספר הזמנות בחודש אחד. בעידוד מענק של 2500 איירו למי שנפטר מאוטו ישן, הקונים הגרמניים כמעט מתנפלים ע…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 3 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום. באפריל מגיע אליי לביקור תייר מדנמרק, נהג בן 18 וחצי, בעל ותיק רישיון נהיגה דני של חמישה חודשים. מעולם לא היה בארץ, ואין לו שום אזרחות ישראלית. אני מעוניין לתת לו לנהוג ברכבי, לגבי הביטוח כבר ביררתי, וזה לא בעיה. אבל כשפניתי למשרד הרישוי על מנת לקבל פרטים לגבי הזכויות והחובות שלו קיבלתי מידע סותר. בפעם הראשונה נאמר לי, שיש צורך ברישיון נהיגה בינלאומי בתוקף(ואכן יש לו רישיון בינלאומי שנוצר השבוע),וותק על הכביש של לפחות חצי שנה. לאחר בירורים שונים באתרים שונים קראתי את המשפט הבא: "עולה חדש, תייר, תושב ארעי ותושב חוזר (אשר שהה בחו"ל לפחות שנה ברציפות), רשאים לנהוג בארץ עם רישיון נהיגה זר בתוקף, במשך שנה מיום הכניסה לארץ, ברכב המתאים לדרגת הרישיון ובתנאי …
הודעה אחרונה מאת morsofer, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1448735 לדעתי זה יכול לעזור ממש קצת. שאין הגבהה פשוט נוסעים מהר, ויש הגבהה אנשים מםחדים על הרכב (יותר מאשר על הבנאדם שחוצה) נראה לי שיעזור מה דעתכם? ומצד שני אפשר פשוט כל במפר לצבוע פסים ולשלט את האיזור וככה לחסוך הרבה עבודה בכבישים והרבה כסף למדינה.
הודעה אחרונה מאת Edward216, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
עשיתי כרגע ביטוח חובה לרכבי ושלחו לי בפקס את התעודת ביטוח הזמנית, התעודה המקורית צריכה להגיע בדואר עד יום שישי אך בכוונתי לגשת לטסט כבר מחר בבוקר, האם תהיה לי בעיה עם התעודה המצולמת הזמנית? תודה מראש והמשך ערב נעים ושקט לכל חבריי הפורום.
הודעה אחרונה מאת bosss, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 732 צפיות
היה סרט דוקומנטרי בערוץ 8 (צולם ב-2007). כמה דברים שמם: - לפני 20 שנה להחזיק רכב פרטי זה היה מביש ומגונה (לאותם בודדים שיכלו להרשות לעצמם) - סופר/כתב מערבי מספר שהוא נחת בבייג'ין בשנת 1982 והלך ברגל בשדרה מרכזית שעה שלמה וראה רכב אחד בלבד - היום באותה שדרה יש 4 נתיבים לכל כיוון ואין ספור רכבים שתקועים בפקקים בכל שעות היממה - כל יום 1000 מכוניות חדשות עולות על הכבישים של בייג'ין (350,000 לשנה - דווקא נשמע לי לא הרבה יחסית לכמות האוכלוסיה) - מתוך 16 ערים בעולם עם זיהום אוויר הכי כבד - 12 נמצאות בסין - 75% מהמכוניות הם מותגים מערביים - טויותה קאמרי מאובזרת עולה כ-50,000$ (לא אמרו איפה היא מיוצרת - אבל סביר להניח שהיא סינית) - שכר של עובדת QA במפעל של …
הודעה אחרונה מאת Croc, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1442008 הקופרה תגיע רק באוגוסט
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום לכם. קיבלתי ממקום עבודתי רכב קבוצה 2. מלבד שווי השימוש ברכב איני משלם עליו. לדברי המעביד, אני יכול לנסוע ע"ח העבודה עד 600 ק"מ בחודש (נסיעות פרטיות), ומעבר לכך ינוכה ממשכורתי סכום של 1.5 ש"ח לק"מ. אשמח לחוות דעתכם לגבי הפן החוקי בענין, העלות של הק"מ העודפים, רישום נסיעות - לדברי המעביד הרישום הוא חובה. סך הכל הסיפור די מציק, ועושה חשק להחזיר את הרכב.. (אני נוסע כ1300 ק"מ פרטיים בחודש) תודה, צביקי
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 888 צפיות
סרטון מעניין מבית פיפת גיר:http://www.youtube.com/watch?v=eeDjz4Eg7xQ&feature=related מעורר מחשבות רבות,הדבר גם רלוונטי לרכבי שטח עם שורת מושבים שלישית.מעורר הרבה מחשבות.
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נסעתי ברכב שפג לו תוקף רשיון הרכב תקופה קלה לפני כן, אני אודה כי עשיתי את זה בידיעה כי לרכב פקע הרשיון ועדיין לא חידשתי אותו, משמע מגיע לי דו"ח ואני לא חולק על זה. מה שקרה הוא כי הגיע שוטר תנועה אנאלפאבית שנתן לי הזמנה למשפט על "נסיעה ברכב שתוקף רשיון הרכב פקע מעל חצי שנה". הקטע היותר דבילי הוא כי השוטר רשם בהזמנה את תאריך המעצר וגם את תאריך תוקף פקיעת הרשיון כאשר המרחק בינהם הוא מס' ימים. נסיון להתווכח /להסביר לשוטר כי הוא אמור לתת לי דו"ח נדמו לוויכוח עם קקטוס. הגעתי לשימוע בבית המשפט וראיתי את הזימון המקורי, מה שקורה הוא שהמשטרה הבינה שהזימון בעיתי אך במקום לנצל את יכולתה לבדוק במחשב מה הוא תאריך פקיעת הרשיון האמיתי ולהמיר את ההזמנה למשפט לדו"ח, מישהו פשוט שי…
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן בתור אחד שנוסע ונוהג להטעין את הפלאפון שלו בזמן הנסיעה, נמאס לי לראות את המטען יושב במצת ותופס לי אותו לדבר שבאמת צריך (למשל חיבור GPS וגם פלאפונים של אחרים תוך כדי נסיעה וכ"ו...). החלטתי לקנות מתאם כמו מטען ולחבר אותו ברכב במקביל למצת בתצורה כזו שהמצת חופשי למה שרוצים ובלי קשר יש מטען בילט-אין בתוך הרכב, תמונות לשיפוטכם: הפרוייקט עצמו לא מפוצץ וסיפור של שעה+ סך הכל, לקח הכי הרבה זמן להיכנס מתחת לכל אזור הדשבורד ולהוציא את החוטים משם. מימין לשמאל: - הקונסולת רצפה מפורקת ונמצאת מחוץ לרכב. - משכתי חוטים והתחלתי ללפף אותם, בנוסף רואים את אחד הקונקטורים (השחור) שמתלבש על המצת עצמו. - רואים את המתאם ובתוכו יושב כבר המטען של הפלאפון עצמו. - התוצאה הסו…
הודעה אחרונה מאת ohanaohad, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ! יש לי פג'ו 306 שהורדה מהכביש כמו שציינתי ואני מעוניין למכור אותה האם יש למישהו מושג אם אני צריך לעשות איזהשהוא זכרון דברים עם הקונה של הרכב כי הרי אי אפשר לעשות העברת בעלות כי הרכב מורד מהכביש , יש בידיי שטר מכר של המנוע אם מישהו עשה טעות בעבר עם מכירה כזו ויכול ללמד מהטעויות אז בבקשה בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכם וצהרים טובים,בעת שיתותי ברחבי האינטרנט מצאתי את התמונות של הרכב הבא:לדעתי העיצוב הקדמי שלו הוא עיניין של טעם,העיצוב האחורי והפנימי פשוט מדהים.מכונית אמוד יפה חבל שאנחנו לעולם לא נראה אותה בכבישי ארצינו תמונות: לינק סרטון:http://www.youtube.com/watch?v=wqdc6kVqN4o&eurl=http://www.bmwclub.ru/vb/showthread.php?t=234287&highlight=%F1%E8%F2%F0%EE%E5%ED+%F16
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לחדש את הביטוח וההצעה שלהם הייתה הזולה ביותר. למישהו יש ניסיון כלשהו איתם? לטוב ולרע...? אף פעם לא שמעתי על החברה הזאת פשוט. מה דעתכם? שווה לבטח אצלם?
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
שלט נהג חדש בחו"ל 1 2
מאת thesprvzr- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, יש חוק שמחייב לשים שלט נהג חדש באיזושהי מדינה חוץ מישראל? (הכוונה היא למקומיים ולתיירים) אם יש אז איפה?
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
וגם- סובארו טנדר חדשות- יבוא? בתודה.
הודעה אחרונה מאת SupersoniK, -
-
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם.! ברצוני לבצע יבוא אישי לפונטיק סולסטיס מודל 2007. רציתי לדעת: -האם ניתן לבצע יבוא אישי לרכב בכזה שנתון. -כמה אצטרך להוסיף לתשלום המיסים וההובלה בארץ "(באחוזים). תודה רבה לכל העונים!! אחלה שבוע לכל חברי הפורום. תומר.
הודעה אחרונה מאת SupersoniK, -
שלום! ראיתי היום בערוץ אגו את התכונית "הילוך חמישי" והם עשו השוואה בין GTI לSTI על המסלול שלהם, והGTI עקפה את הSTI בהפרש של 2 שניות כמעט, האם זה הגיוני? כי ברור שלSTI יש יותר כוח, ס-100 בפחות זמן מהGTI אחיזה יותר טוב מהGTI. זה לא היה נראה לי שיהיה הפרש של 2 שניות בין הגולף לסובארו. האם זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת yonivi91, -
- 3 תגובות
- 811 צפיות
יש לי על הרכב דוד אחורי של דראגון שעליו מוטבעת החותמת של מכון התקנים הישראלי. בעזרת ה' יש לי בעוד חודשיים להעביר את הרכב טסט, אמור להיות בעיה כשהאגזוז מורכב על הרכב? בנוסף יש לי אישור של הדוד, ועל האישור רשום לי " ח.מ. 1942" מישהו יודע מה זה אומר? מי שרשם את זה זה מי שחתם על הטופס כשהוא הרכיב את הדוד על האוטו.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
ערב טוב! אני ממש מקווה שזה מקום מתאים לשירשור. כי את הסירטונים האלה כבר ראיתי 10 פעם ואני עדיין נדהם. אני בטוח שחלקכם ראה אותם גם, אבל לטובת אלו שלא: (פניה מסוכנת שפשוט כולם, מחליקים בה) מנהרת לפורטובו שבמוסקווה, שוב כשל בתכנון והתאמת מהירות. לראות ולא להאמין
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
היי, חבר שלי נתפס כאשר הוא מסיע איתו עוד 4 חברים (בעוד הוא נהג חדש), ורשיונו נשלל ל30 יום (+משפט בעוד חודש). מישהו יכול להגיד לי מה העונש הצפוי שלו? (אני מקווה שזהו המקום הנכון לשאלה) בתודה, דור.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם בתאריך 19.03.09 -26.03.09 אני נוסע לנורבורינג פעם 7 אם יש מעונינים להצטרף השמח מאוד יאיר
הודעה אחרונה מאת yair69, -
שבת שלום. אתמול ב'על האש' עם כמה חברים חבר טען שמזדה Rx8 מצויידת במנוע 1.3 ליטר שמפיק 250 כ"ס! הוא ניסה לחזק טענה שטותית שמישהו סיפר לו כנראה, על שני טורבינות ומנוע שלא עובד רגיל. (פה צחקתי) טענתי שזו שטות גמורה, מכיוון שלא לפני הרבה זמן הוציאו (לא זוכר מי) מנוע 1.5 שמפיק 240 כ"ס (תקנו אותי אם אני טועה), וזה מה שנקרא הצעקה האחרונה, גם במנוע הזה, מאוד קשה לי להאמין שהוא יחזיק לזמן רב, מנוע קטן כ"כ שמפיק 240 כ"ס, נשמע לי הזוי ביותר. עכשיו איך זה מתחבר... את הRx8 לא הוציאו לפני שנה או השנה, אלא לפני הרבה זמן, והוא טען שגם אז המנוע היה 1.3 250HP אם זה נכון (מה שלא נראה לי), אז מה בעצם עשו המהנדסים שהוציאו את ה1.5 250HP? בעצם הם לא חידשו שום דבר או המציאו שום…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
לפני כשבועיים שמתי לב שחסר לגולף TSI שלי חלק מסויים מהגריל הקדמי התחתון, סוג של "תריס" כזה שנמצא בתוך החלק התחתון של הפגוש הקדמי. מאחר שלא ראיתי סימני אלימות, הנחתי שפשוט "נשר" לו מתישהו. מי ירצה גם לגנוב כזה חלק? (נכון, אפשר לענות "מי שחסר לו", אבל בואו נהיה לרגע רציניים, מה גם שבשכונה יש הרבה מאוד גולפים חדשים דומים ולא הבחנתי שחסר להם כזה חלק) פניתי למוסך צ'מפיון הראשי בבני ברק. בירור קצר העלה שהחלק עולה 202 ש"ח (ואפילו לא הייתי בצנחנים). נכון, לא סכום גדול, אבל בתור מי שהוציא 160K על רכב עם אחריות מפגוש לפגוש, ביקשתי התחשבות והנחה. יחס הפקידה היה ירוד ולא קשוב או מתחשב כלל, למעשה יחס כאילו באתי לרכוש משהו בשוק הימאים בחיפה ולא במוסך המרכזי. היא שלחה אותי למנהל המ…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
כמי שעוסק בצמיגים וגאנטים הרבה זמן פיתחתי את הרעיון וישמתי אותו! הרכבת צמיגים וגאנטים בבית הלקוח, לכל המעונין אשמח לקבל חו"ד מה אתם חושבים, ילך? לא ילך? הישראלים יאהבו את זה או לא? לילה טוב
הודעה אחרונה מאת itay24, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, חיפשתי באינטרנט אבל לא ממש מצאתי תשובה. רציתי לדעת האם תערוכת אוטומוטור/גלגלים תתקיים השנה בחול המועד פסח? ואם לא-יש איזשהי תערוכה שתתקיים בפסח? תודה!
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,649 אורחים (הצג רשימה מלאה)