Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בטוח לא בריא לרכב, אלא אם מאטים למהירות נמוכה מאוד. אבל מצד שני, אנשים לא נוסעים במהירויות הגיוניות באזורים עירוניים וממש לא מתחשבים בעובדה שילד או כלב או כדור יכולים לקפוץ לכביש.

העניין הוא שבישראל הכל קיצוני והם בטח ישימו מלא פסים כאלה בלי שום טיפת מחשבה - העיקר להגיד שנלחמים בתאונות הדרכים. מופז יכול להסתפק בכבישים שמקיפים בתי ספר וגני ילדים ושם להכריח את כולם להאט - בזה יש היגיון. אם הם יתקעו פסים כאלה על כבישים עירוניים 'מהירים' יותר, הם רק יגרמו לנזקים לרכבים וסביר להניח שגם לעומסים מיותרים (אנשים מאטים).

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין בידי את הסטטיסטיקה המתאימה...

נשאלת שאלה מאוד מעניינת ...

ייתכן ואני טועה...

ממה ששומעים...

נוצר אצלי הרושם....

אינני קונה את הפתרון הנ"ל...

אתה מבין איפה הבעיה, אתה מכריז שאין לך נתונים, שואל שאלות היפוטתיות, עונה עליהן בעזרת "מה ששומעים עליו ונוצר הרושם"" ובסוף אפילו מכריז שיש מסקנות נחרצות למחקר: "זה לא יעבוד"!

ההודעה הזאת היא יותר בדיחה מאשר גיבוב של מילים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ההודעה הזאת היא יותר בדיחה מאשר גיבוב של מילים.

אוקיי, קיבלתי את הערתך ואמקד את ההודעה שלי.

אני חושב שהמאמץ הנ"ל הינו תדמיתי וחסר תועלת. אני חושב שהוא יסב יותר נזק מאשר יביא תועלת (יציל חיי אדם).

לפי דעתי, שוב נעשה מה שיותר קל מאשר מה שצריך ומטפלים באופן אשר יוצר אשליה של פעילות למען בטחון בכבישים.

למיטב ידיעתי (ואשמח לנתונים מדויקים, אם יש למישהו. לא, הלמ"ס הוא לא מקום עבודתי) רוב הקטל בקרב הולכי הרגל מתבצע במקומות שהם לא מעברי חציה, ולכן המאמץ לגרום לנהגים להאט לפניהם הינו תדמיתי בלבד.

אם יש בידך נתונים (או אפילו רעיונות) אשר מפריכים את טענותיי - אשמח לשמוע ולהשכיל. אם אתה חושב שהשתלחות בהודעה עוזרת לדיון... זכותך.

It's a golf GENERATION...

like no other!

פורסם
אז אני מבין שהגיע עוד שתול? או שמא זוהי השתלטות עויינת על אחד ממשתמשי הפורום :roll:
לא שתול ולא בטיח

אני משתמש במונח שניקרא "הגיון".

פשוט מצחיק שהוא אומר "אתם" ומתכוון אני מניח לחברי הפורום,כאילו הוא לא חבר ולא קשור לפורום.
לא התכוונתי בכלליות, אלא ספציפית לאותם משתמשים שהיו נגד זה וטענו כי זה לא יעזור, זה פוגע ברכב ובלה בלה בלה.

למיטב ידיעתי (ואשמח לנתונים מדויקים, אם יש למישהו. לא, הלמ"ס הוא לא מקום עבודתי) רוב הקטל בקרב הולכי הרגל מתבצע במקומות שהם לא מעברי חציה, ולכן המאמץ לגרום לנהגים להאט לפניהם הינו תדמיתי בלבד.
מקבל את זה.

אבל מה לגבי פציעות?

האם לדעתך הפתרון שהוצא כאן לא יכול לעזור במניעת פציעות מיותרות?

בין אם זה שריטה או בין אם זה שבר ברגל.

ואני רואה אנשים שנוסעים באיזורים של בתי ספר על 50 בכיף, בלי להתחשב באף אחד.

אצלנו בכביש ליד הבית ספר שמו 3 פסי האטה והאמת שמאז שיש את זה כבר לא שומעים ורואים את אותם פוזאיסטים.

וגם ליד החטיבה באותה שכונה שמו פסי האטה.

אז אתה רוצה להגיד שדברים כאלו בכלל לא משפיעים על אף אחד?

הצחקת.

הפגיעה הראשונה זה אך ורק עניין של זמן.

פורסם

חברה חברה מה הקוע של השתולים פה?

אתם חיים בסרט, אתם לא מעניינים אף אחד בשום מקום, תים לא שמים פה שתולים וגם לא המשטרה וכו'...

אני לא יודע אם זה ילדים קטנים שמתלהמים "שתולים" או אנשים שהולכים כמו עדר.

אני הייתי מוסיף חוק בפורום על כך שקוראים למישהו שתול, ברצינות...

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

יניב, בכל שאלה ניהולים אתה צריך לבחור בדרך מסוימת. גם כאן.

ישנה דרך למנוע פציעות במעברי חציה ע"י איסור גורף על שימוש ברכב ממונע. זה בטוח יחסוך את זה.

נו באמת... בואו ננסה לחשוב בהגיון. מעברי חציה עמוסים/בעיתיים צריכים להיות מרומזרים. מעברים עמוסים צריכים להיות עם גשר/מנהרה.

מיקום מעברי חציה צריך להיות מחושב היטב.

אינני אומר שצריך להטביע את הגז ליד בית ספר. נהפוך הוא. יש לנהוג בהגיון. יש לנהוג באחריות.

לפי ההגיון הזה - לא רחוק היום שנקבל החלטה מלמעלה על "הריסת כבישים באיכות טובה מדי - היא מעודדת נסיעה מהירה".

It's a golf GENERATION...

like no other!

פורסם

אין שום רצון להשתלחות אבל הסקת מסקנות על בסיס השערות שאין להן כל ביסוס שהוא, טוב אולי לתוקבקים בוואי-נט.

אצלנו משתדלים שאם אין לך נתונים, אז לא אומרים.

אם יש לך נתונים, אומרים מה שרוצים.

אין פה שום מקום ל"לדעתי", "עניות דעתי", "למיטב דעתי" כי זה לא מסוג הדברים שדעתך (או דעתי) בכלל לגיטימית, זאת לא שאלה עם מספר תשובות או מספר דעות, זאת שאלה של נתונים בשטח.

ה"דעה" היחידה שלגיטימית היא " עפ"י נתוני המשטרה, X מהולכי הרגל שנפגעו בשנת 200X נפגעו שלא במעברי חציה".

תביא את הנתון הזה ותבין שאו שטעית, או שצדקת ואז תוכל לכתוב את ההודעה בצורה הרבה יותר רצינית ומכובדת.

עכשיו רק בשביל להדגים לך איך עושים את זה נכון, מכניסים לגוגל "תאונות דרכים הולכי רגל" ומוצאים ב Y-NET את הכתבה הזאת.

מביאים ממנה את הנתונים האלה:

כמעט 40 אחוז מהרוגי תאונות הדרכים בישראל הם הולכי-רגל: לא נהגים, לא נוסעים, לא נהגים צעירים וחדשים - הולכי-רגל, שרובם נפגעים בתאונות בגלל התנהגות לא זהירה מצדם.

כך במקרה של חציית כביש שלא במעבר חציה, התפרצות לכביש בין מכוניות חונות, ריצה של ילד אחרי כדור מתגלגל, חציית כביש ברמזור אדום, ירידה למעבר חצייה כשהכביש אינו פנוי וכדומה.

בניגוד לנוסעים במכוניות, שחוקי הפיזיקה והתנועה מגבילים לעיתים את שליטתם בכלי הרכב, הולכי-רגל מסוגלים לשלוט טוב הרבה יותר בביטחונם בכביש. השיטה הכי פשוטה היא - לא לרדת לכביש בשעה שמכוניות מתקרבות לנקודת החציה.

אבל כמעט 200 הולכי רגל נהרגים על הכבישים מדי שנה, חלקם הגדול - רק בגלל שלא שמרו על הכלל הפשוט הזה. ויש אגב שתי אוכלוסיות שחשופות ביותר לצרה הזאת: ילדים וקשישים.

ועושים ממני, ממופז ומשאר התומכים בתוכנית בדיחה!

נא לנהוג ככה להבא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

והנה סיפור על רעיון שהגו בפ"ת לפני 20 שנה.

מעברי החצייה הצבועים דוהים וצריך לצבוע אותם לפחות פעם בשנה, באו החכמים ואמרו: במקום מעבר חצייה צבוע, נבנה מעברי חצייה מאבנים משתלבות (אקרשטיין) בצבעים שחור ולבן ולעולם לא נדע עוד צער - סליחה :ולעולם לא נצטרך לצבוע אותם יותר.

אמרו ועשו . הרימו צמתים השקיעו מליונים ובא לציון גואל בדמות מעברי חצייה עם צבע built in .

מה הסתבר ? הסיבה שמעבר החצייה "דוהים" היא לא בהכרח דהיית הצבע אלא ליכלוך על הצבע ! ליכלוך של שמן מנוע ובעיקר גומי מצמיגי המכוניות.

אז מה היה לנו שם? מעברי חצייה ששרפו עליהם מליונים, כמובן שתוך זמן קצר ותנועת משאיות ערה ,המעברים התחילו לקבל טופוגרפיה של חשפנית עם שתלים ושקעים מוגזמים...

כל זאת בגלל שלא טרחו להשקיע בדיקה ברעיון שעל פניו נראה נחמד.

אין באמור לעיל שלילת הרעיון של משרד התחבורה.

הרעיון נכון ,בעיקר לייד בתי"ס.

פורסם
אז אני מבין שהגיע עוד שתול? או שמא זוהי השתלטות עויינת על אחד ממשתמשי הפורום :roll:

ידידי,למה עוד שתול למה אתה חושב כך הוא בפרוש אומר דברים הגיוניים,בכלל שמתי לב שהמיעוט כאן צודק המנהלים מחרישים והחגיגה נמשכת נאמרים כאן דברים הגובלים בבושה לאינטליגנציה.

פורסם
אין שום רצון להשתלחות אבל הסקת מסקנות על בסיס השערות שאין להן כל ביסוס שהוא, טוב אולי לתוקבקים בוואי-נט.

אצלנו משתדלים שאם אין לך נתונים, אז לא אומרים.

אם יש לך נתונים, אומרים מה שרוצים.

אין פה שום מקום ל"לדעתי", "עניות דעתי", "למיטב דעתי" כי זה לא מסוג הדברים שדעתך (או דעתי) בכלל לגיטימית, זאת לא שאלה עם מספר תשובות או מספר דעות, זאת שאלה של נתונים בשטח.

ה"דעה" היחידה שלגיטימית היא " עפ"י נתוני המשטרה, X מהולכי הרגל שנפגעו בשנת 200X נפגעו שלא במעברי חציה".

תביא את הנתון הזה ותבין שאו שטעית, או שצדקת ואז תוכל לכתוב את ההודעה בצורה הרבה יותר רצינית ומכובדת.

עכשיו רק בשביל להדגים לך איך עושים את זה נכון, מכניסים לגוגל "תאונות דרכים הולכי רגל" ומוצאים ב Y-NET את הכתבה הזאת.

מביאים ממנה את הנתונים האלה:

ועושים ממני, ממופז ומשאר התומכים בתוכנית בדיחה!

נא לנהוג ככה להבא.

מהירות סבירה בעיר יכולה בקלות למנוע הרוג שלא חצה במעבר חצייה,מהירות גבוהה בעיר זה אסון,תראו מה קרה רק היום ברחבי בעיר תל אביב פשוט תוהו ובוהו.

פורסם
זה בטוח לא בריא לרכב, אלא אם מאטים למהירות נמוכה מאוד. אבל מצד שני, אנשים לא נוסעים במהירויות הגיוניות באזורים עירוניים וממש לא מתחשבים בעובדה שילד או כלב או כדור יכולים לקפוץ לכביש.

העניין הוא שבישראל הכל קיצוני והם בטח ישימו מלא פסים כאלה בלי שום טיפת מחשבה - העיקר להגיד שנלחמים בתאונות הדרכים. מופז יכול להסתפק בכבישים שמקיפים בתי ספר וגני ילדים ושם להכריח את כולם להאט - בזה יש היגיון. אם הם יתקעו פסים כאלה על כבישים עירוניים 'מהירים' יותר, הם רק יגרמו לנזקים לרכבים וסביר להניח שגם לעומסים מיותרים (אנשים מאטים).

אני בהחלט מסכים איתך שנוסעים מאוד מהר בעיר.

אני מציע להכביד ולנקוט יד קשה נגדם.

שישתמשו בכל האמצעים העולים על הדעת העיקר שיעצרו את המפגפה הזו.

פורסם
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1448735

לדעתי זה יכול לעזור ממש קצת.

שאין הגבהה פשוט נוסעים מהר, ויש הגבהה אנשים מםחדים על הרכב (יותר מאשר על הבנאדם שחוצה) נראה לי שיעזור מה דעתכם?

ומצד שני אפשר פשוט כל במפר לצבוע פסים ולשלט את האיזור וככה לחסוך הרבה עבודה בכבישים והרבה כסף למדינה.

פעם מזמן לא היו באמפים.

מי למעשה הביא את זה ?אנחנו על עצמנו ורק בשל חוסר זהירות תשומת לב ונסיעה מהירה מאוד היכן שאסור.

פורסם

אני גר ברחוב שיש בו 3 מעברי חציה, ממש לאחרונה פינקה אותי העירייה בחמישה פסי האטה, מהם אפילו לא אחד תיקני.

באותה ההזדמנות הם החליטו גם "ליפות" את הרחוב ובנו מפרצון תנועה, הבעיה היתה שכעת הרכבים שחנו קודם לכן ללא בעיה, חוסמים חצי נתיב.

פניות למשרדים השונים אינם מועילות, תנועת האוטובוסים והמכוניות (מאיטים לפני מעבר חציה, מאיצים אחריו), ממש עריבה לאוזן.

כל זה בזכות הנהג המצוי שלא רק שאינו מעט לפני מעבר חציה, אלא גם לעיטים עוקף רכב שעצר.

מה שדרוש למניעת תאונות זה חינוך ואכיפה, אם היו מגייסים שוטר שיתן דוחות על מעבר שלא במעבר חציה ואל אי מתן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה היו נחסכות הרבה בעיות.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

בגירה,הזכרת לי מקרה שקרה אתמול:

לאחר שמילאתי דלק,המשכתי לעבר ההשתלבות לכביש; ההשתלבות נראית כך:

27947788.jpg

האיקס האדום מסמן את המיקום שלי,השחור בצדדים - מדרכה.

אני מסתכל שמאלה,מחכה שתפסק תנועת המכוניות. התנועה מפסיקה,מתחיל לנסוע ומסתכל ישר,ופתאום רואה 3 פוסטמות סנטימטרים ספורים מהפגוש,שעוד שניה הייתי פוגע בהן. פשוט הרתיח אותי!! למה?

1. ממתי עוברים סנטימטרים ומקדימה של רכב שמחכה להשתלב אל תוך התנועה? (במקום אין מעבר חציה)

2. הרי רואים שאני מפנה את הראש שמאלה!! למה לעבור ולהסתכן??

אני אישית לפני שאני עובר כל מעבר חציה,מהסתכל על הנהג ויוצר איתו קשר עין ע"מ לוודא שהוא אכן הבחין בי,ובמידה ואני רואה שהוא לא (כבר קרה),אני פשוט עוצר ולא ממשיך לעבור (לא באמצע הנתיב,אלא איפה שלא נוסעים).

אז לא תמיד הנהגים אשמים,ישנם הרבה מקרים שהתנהגות יותר זהירה של הולכי הרגל יכולה למנוע תאונה. ומה שמצחיק (או עצוב) בכל העניין,הוא שגם אם הולך הרגל אשם בוודאות,רוב הפעמים האשמה תופל דווקא על הנהג.

ובעניין השתולים - כן שתולים,לא שתולים,באמת לא מעניין...רק נראה לי תמוה שלפחות 4 משתמשים בעלי דיעה זהה נרשמו לפורום ביומיים האחרונים ומטיפים פה לכולם.

• תוכן חדש...