Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אינני אומר שצריך להטביע את הגז ליד בית ספר. נהפוך הוא. יש לנהוג בהגיון. יש לנהוג באחריות.

אני ואתה עושים זאת, ואני בטוח שעוד עשרות כאן.

אבל מה לגבי המאות שלא עושים זאת?

אז אם הם לא רוצים לעשות זאת מרצונם, יש צורך לגרום להם לעשות זאת.

אז לא תמיד הנהגים אשמים,ישנם הרבה מקרים שהתנהגות יותר זהירה של הולכי הרגל יכולה למנוע תאונה. ומה שמצחיק (או עצוב) בכל העניין,הוא שגם אם הולך הרגל אשם בוודאות,רוב הפעמים האשמה תופל דווקא על הנהג.

אני מסכים איתך שיש צורך להגביר את המודעות לזהירות בדרכים.

בדר"כ יש את זה בכיתה ה או ו ( לא זוכר בדיוק, אבל כל אחד עובר את זה ), ואני ממש לא בטוח שזה מספיק.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן בכתה ה-ו יש את זה (משמרות זה"ב - ילדים בכתה ו' מנווטים את התנועה - הזוי לגמרי אם תשאל אותי :roll:).

גם בכתות י'-יא' יש את זה,אתה רוצה לחשוב לבד איך ההתייחסות למקצוע או שאתאר לך? :?suicidal.gif

פורסם

ב י' יא' זה בעיקר לגבי הנהיגה ולא ממש איך להתנהג כהולך רגל.

לי אישית השיעורים לא ממש עזרו, רוב הזמן דיברו על אלכוהול ותמרורים, ואלכוהול אני בכלל לא שותה והתמרורים היו אחרי התיאוריה ככה שידעתי כבר הכל.

זה לא כזה הזוי להגיד מנווטים, סה"כ עוצרים מכוניות כשאפשר בשביל לאפשר לילדים לעבור את מעברי החציה בשקט.

פורסם

הבאמפים זה קצת מעצבן

פגיעה בהולך רגל מאוד מצער

זה נכון שיש גם אשמה בהולכי הרגל אבל גם לנהגים לא חסרה אשמה בקטע הזה,אני לא יכול לקבוע בודאות מי אשם יותר אבל אין ספק שהוספת מקפצות כאלו תפחית פגיעות,אם חושבים בהגיון אז אנחנו הנהגים הבאנו את זה על עצמנו בעקיפת רכב על מעבר חצייה,באי מתן זכות,ובנסיעה מהירה לפני מעבר גם אם אנשים וגם ריק מאדם.

בשורה תחתונה צריך להיות כנים כל הגזרות שמפילים עלינו הם בסופו של דבר באשמתנו שלנו הנהגים.אני באמת לא יודע איך יסתיים נושא התאונות אבל אני יודע בצער שכנראה עוד נשלם מחיר כבד בחיי אדם וזה פשוט נורא.

לי אין פתרון יצירתי בשלב זה מלבד לבקש משנה זהירות ונהיגה נבונה.

ומסר אישי למי שאחראי על אכיפת החוק,אל תרפו תחזיקו קצר את הנהגים אחרת זו תיהיה קטסטרופה כאן.

פורסם

דבר ראשון בשביל לפתור את הבעיה של דריסת הולכי רגל צריך להבין ממה היא נובעת.

האם היא נובעת מנסיעה מהירה של נהגים לידי מעברי חצייה?

האם זה נגרם מחוסר זהירות של הולכי הרגל?

ועוד מיליון טענות.

קודם נבין מה הבעיה ואז ננסה לפתור אותה.

לדעתי צריך פשוט לצבוע את הפסי ההאטה הקיימים ולחסוך מיליונים פשוט.

פורסם

צריך לגרום להולכי הרגל להבין מה קורה מסביבם.

אמרתי את זה בעבר ואני אגיד את זה שוב.

אני בטוח שיש קורלציה חזקה בין היעדר רישיון נהיגה והסיכוי להידרס.

כלומר, אם אין למישהו רישיון או לפחות ניסיון בנהיגה, יש לו סיכויים הרבה יותר גבוהים להידרס.

למה?

כי הוא לא יודע איך חושב הנהג ומה רואה הנהג.

תפיסת המרחב של הולך רגל ושל נהג היא מאוד שונה, ואם הולך הרגל לא מבין מה רואה הנהג, גדלים הסיכויים שהוא יעשה משהו לא צפוי.

פורסם

יוסי מה שאתה אומר הגיוני לגמרי, אבל לא בהכרח נכון.

אני רואה הרבה בעלי רישיון שעוברים מעברי חצייה באור אדום ובחוסר זהירות ועוד כאלה וכאלה.

זה לא אנשי שאין להם רישיון, לדעתי זה הגישה הישראלית.

אבל מה אפשר לעשות נגד הולכי רגל? אין אפשרות לאכוף חוקים בצורה מחמירה איתם.

פורסם

אולי אפשר לתת קנסות עם נקודות מיוחדות שלא קשורות לרישיון נהיגה, ואם תופסים מישהו מסכן את החיים שלו יותר מפעמיים, לשים אותו במעצר למשך הלילה.

תהיו בטוחים שהוא יחשוב על זה טוב טוב.

אולי אחד או שניים ינסו להימלט מהמשטרה וידרסו אותם, אבל זה יציל הרבה אחרים.

פורסם

איפה נעלמו כל תוכניות הזהירות בדרכים שהיו בטלויזיה כשהיינו ילדים?

דובי דוברמן, דני דינה, בולבול הקבולבול,דלת הקסמים ועוד?

כנראה שעם גסיסתה של הטלויזיה החינוכית התפגר גם אלמנט החינוך בטלויזיה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בנוגע לטענה שהעלו, שרוב הנפגעים מקרב הולכי הרגל לא נפגעו במעברי חציה.

בתנאי השטח דהיום, אין סיבה להולך רגל להעדיף לעבור במעבר חציה מאשר בכל מקום אחר.

בין כה כמעט ולא עוצרים ולא מאפשרים לו לעבור. השיקול היחיד שלו הוא לחסוך בזמן.

אם נצליח לגרום לרוב הנהגים לאפשר להולכי רגל לעבור במעבר חציה בבטחה ובעיקר במהירות...

סביר להניח שמעטים בלבד יהיו אלו שיעברו במקומות לא בטוחים.

פורסם

מעברי חציה ממוקמים במקומות ברורים לנהג הרכב וגם במקומות שגם ככה צריך להאט בהם כמו בקרבת צמתים וכיכרות.

לזה שמעליי אגיד שאתה טועה ובגדול וזו לא אשמת הנהגים.

אני לא יודע איך אתה נוהג אבל אם תראה מישהו עומד ליד מעבר חציה אתה תאט יותר מאשר תראה אותו סתם עומד על המדרכה, וגם אם לא תמיד תעצור אתה תאט לרמה שתוכל לעצור במרחק סביר.

בקשר לבמפרים, זה דבר מעצבן שמזיק לרכב בכל מהירות שלא תיסע בה אבל כל עוד אנשים לא שומרים על המהירות אין ברירה לצערי.

• תוכן חדש...