Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני צריך מונית וזה נדיר , אני לוקח רק נהג עם מרצדס ואני מציע את זה לכולם (למרות שהייתה לי ניו פליסיה)

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

הקילומטרז' שרשום במד אינו אומר דבר וחצי דבר על אמינות הרכב, תאורטית כל רכב יכול להמשיך לסוע לעד כל עוד יהו לו חלקים זמינים, בניגוד לבני אדם ברכב אפשר להחליף כל חלק .

לסוע 300-400 K עם רכב מודרני זה לא סיפור גדול, השאלה מה הוחלף כדי להגיע לקילומטרז הזה.

בכל מקרה האימינות אצל מוניות זה דבר קצת שונה מכוון שהם עושים את הקלימטרז הגבוהה הזה ממש בשנים הראשונות של הרכב עוד לפני שמתחיל שלב עייפות החומר כתוצאה מהשנים.

פורסם

אני לא יודע איפה אתה חי חביבי, אבל לא כל חלק אפשר להחליף ברכב, גם פיזית וגם מבחינה כדאית.

אז כן כשאני רואה אוקטביה שעל הכביש כבר כמה שנים טובות עם קילומטרז' שאצל רכב מסויימים אחרים אולי היה גורם לבלאי ושחיקה רצינית, אי אפשר לומר שאין פה דבר וחצי על אמינות של הרכב.

פורסם
אם אני צריך מונית וזה נדיר , אני לוקח רק נהג עם מרצדס ואני מציע את זה לכולם (למרות שהייתה לי ניו פליסיה)

אם אני צריך להגיע לאנשהו, אני אתיישב במונית הראשונה שתעצור לידי (ומצידי זה יהיה פיאט אונו עם לוחית רישוי שנגמרת ב-25). אולי תציע גם לשלם יותר בגלל שנסעתי במונית מרצדס!?

פורסם

מנסיון של נהג מונית במשפחתי שהיום נוהג על אוקטביה לאחר שנים עם מרצדס אפשר להבין שהיום סקודה פשוט עיסקה כדאית יותר מבחינה כלכלית .

לטענתו המרצדסים שיוצרו במהלך שנות ה80- 90 יכלו לגמוע בין שבע מאות למיליון ק"מ ברמת אמינות גבוהה יחסית מה שהמרצדסים החדשות של היום כבר לא יודעות לעשות .

הסקודה זולה יותר מצוידת במנוע מוכח ובדור האחרון גם בגיר הDSG המוצלח שיש שגמעו איתו 400K בלי לשפץ! אלו בשילוב צריכת דלק טובה גם בתוך העיר גורמים למכירות טובות של המותג .

דווקא מהשירות של היבואן הוא לא מרוצה בגלל חוסר מקצועיות ומחיר חלפים מוגזם לדבריו. ד"א האוקטביה בדור הקודם שלה כמונית היתה פחות אמינה ובד"כ באיזור ה200 K היתה נדרשת החלפה או שיפוץ של הגיר והטורבו.

בעיניין הפאסאט שהיתה נמכרת למוניות בצורה יפה צמפיון החליטה באיזה שהוא שלב להפסיק למכור רכבים שישמשו כמוניות לתקופה מסוימת אם אני זוכר נכון הצעד הוסבר בכך שהם רוצים לבדל את המותג כיוקרתי או משהו כזה...

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
אני לא יודע איפה אתה חי חביבי, אבל לא כל חלק אפשר להחליף ברכב, גם פיזית וגם מבחינה כדאית.

אז כן כשאני רואה אוקטביה שעל הכביש כבר כמה שנים טובות עם קילומטרז' שאצל רכב מסויימים אחרים אולי היה גורם לבלאי ושחיקה רצינית, אי אפשר לומר שאין פה דבר וחצי על אמינות של הרכב.

מבחינת כדאיות ברור שלא תמיד זה כדאי , לא דיברתי במישור של כדאיות .

איזה חלק אי אפשר להחליף ברכב? שילדה? מה כבר יכול להתקלקל בשלדה? (מלבד תאונה חמורה כמובן שגם כאלו אפשר לתקן שוב לא דיברתי במקרה של תאונה) שילדה ומרכב אחת ל-20 שנה אפשר להעביר פחחות + צבע + הגנה מחלודה + חיזוק התפרים והמרכב יחזיק מאות שנים ככה.

כל בלאי ושחיקה רצינית מבחינה מכנית אפשר להחליף (ממנועים לגירים טורבאים וכן הלאה להכל יש תחליף או שמשפצים) , כנ"ל חלקי אלקטרוניקה , צמיגים ברקסים ושאר רכיבים מתכלים.

עובדה הכי גדולה לכך היא רכבי אספנות מתחילת ה-120 או מסוף המאה ה-19 שאחרי שיפוץ (כניראה נרחב ומקיף) יכולים לסוע עד היום.

פורסם

זה גם יחסי

מי שיודע שיש לו הרבה נוסעים והוא נהג עם ותק ויש לו גם הרבה נסיעות...יעדיף לקנות מרצדס

מי שמתחיל בתחום, והנסיעות שלו בעיר, או שהוא מעסיק נהג יעדיף מונית כמו אוקטביה, קיה, קורדובה

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

300k-400k

זה כלום, לפני כשנה נסעתי במונית סקודה עם 756k‏, אמנם המנוע צרח כמו משוגע אבל לרכב נותרו עוד לפחות כמה אלפי קילומטרים טובים

פורסם

רגע אבל לא כל יבואן רשמי/יצרן נותן 3 שנים אחריות לרכב שלו? או שלא כל יבואן רשמי בארץ יסכים למכור את אותו רכב יהפוך למונית בגלל בלאי מואץ?

קילומטרז', חביבי. קיללומטרז'. האחריות שאתה מקבל ל-3 שנים מוגבלת, ל-100,000 ק"מ (או פחות), שזה הרבה לשימוש רגיל ברכב פרטי אבל כסף קטן למונית.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...