Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Mazda Rx8 1.3 250HP?!

חנזו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

אתמול ב'על האש' עם כמה חברים חבר טען שמזדה Rx8 מצויידת במנוע 1.3 ליטר שמפיק 250 כ"ס!

הוא ניסה לחזק טענה שטותית שמישהו סיפר לו כנראה, על שני טורבינות ומנוע שלא עובד רגיל. (פה צחקתי)

טענתי שזו שטות גמורה, מכיוון שלא לפני הרבה זמן הוציאו (לא זוכר מי) מנוע 1.5 שמפיק 240 כ"ס (תקנו אותי אם אני טועה), וזה מה שנקרא הצעקה האחרונה, גם במנוע הזה, מאוד קשה לי להאמין שהוא יחזיק לזמן רב, מנוע קטן כ"כ שמפיק 240 כ"ס, נשמע לי הזוי ביותר.

עכשיו איך זה מתחבר...

את הRx8 לא הוציאו לפני שנה או השנה, אלא לפני הרבה זמן, והוא טען שגם אז המנוע היה 1.3 250HP

אם זה נכון (מה שלא נראה לי), אז מה בעצם עשו המהנדסים שהוציאו את ה1.5 250HP?

בעצם הם לא חידשו שום דבר או המציאו שום דבר חדשני (במידה והטענה נכונה).

עוד משהו שלא נראה לי בכלל שמנוע כ"כ קטן (נשווה לסוופיט הישנות :roll:), יכול להוציא 250Hp ולא להתפוצץ לחתיכות.

אני נמנע מלהיכנס ל: אם באמת המזדה Rx8, הרכב לא הכי חדש בשוק היום, מצוייק במנוע קטן כ"כ ומפיק 250HP אז...

(אחד מממליון, למה מזדה לא השתמשו במנוע הנ"ל במזדה 6,3, 6 החדשה, 2, מיאטה וכו'?)

מקווה שהבנתם,

תודה ושבת שלום. :-)

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ועדיין, מנוע וונקל סובל מבלאי גבוה ביחס למנועי בנזין רגילים (מחזור אוטו).

בנוסף, עד כמה שאני זוכר רצועת הכוח שלו מאוד צרה ומגיעה בסל"ד גבוה.

כלומר יש לשמור את המנוע בסל"ד גבוה כל הזמן. לא כל כך נוח בחיי היום יום.

פורסם

מה הקאצ'?

אם המנוע כ"כ מהפכני וחזק, למה לא השתמשו בו במיאטה ובשאר הדגמים שלהם?

ועוד משהו, מה בעצם עשו המהנדסים שהוציאו את ה1.5 250HP שכולם כ"כ התלהבו ממנו? הם לא היו מודעים לRx8?

פורסם

עזוב את זה, הRX7 מסוף שנות ה90 הייתה מוציאה בעזרת אותו מנוע בדיוק מעל 260 כ"ס בעזרת טורבו

למה לא משתמשים במנוע הזה לכל שאר הדגמים של מאזדה? אללה יודע, אולי תחזוקה גבוהה, אולי לא יודע מה. מה שכן, אין ספק שזה אחד המנועים הכי טובים בעולם

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה לא היחיד שהיה בהלם כששמע את זה. גם לי סיפרו את זה פעם, יום אחרי ראיתי טופגיר שבחנו את הRX8 עם אותו 1.3 וכן, הוא מסתבר כמנוע חזק מאוד לנפח שלו.

פורסם

אכן מנוע זה צורך גם יותר דלק ממנוע רגיל (למרות שבשנים האחרונות מאזדה עשו אחלה עבודה בלהוריד אותה לרמה נורמאלית).

בקשר לסל"ד גבוה: המנוע אכן נותן את הכוח שלו בסלד גבוה אבל זה לא בעייה כי לרוב הוא פועל בסל"ד גבוה מהרגיל .

הקאץ הוא שהמנוע הזה לא מפורסם ולכן יחסית יקר ליצור (למרות החדשנות שלו כמו יכולת לפעול על בנזין ומימן בו זמנית)לכן הוא לא מישתלם ליצור במיספרים גדולים .

פורסם

זה מנוע בעל בוכנה אחת, משולשת

שנעה בתנועה סיבובית

ולכן קל לה לספק הספק גבוה יותר ממנוע זהה בעל בוכנות אנכיות שצריכות להעביר את התנועה האנכית לתנועה סיבובית

וכן

זהו מנוע ישן

הסיבה שרק בשנים האחרונות החלו להשתמש בו היא מכיוון שהיה בעבר קשה לקרר אותו

היום

כנראה שהבעייה הזו נפתרה.

פורסם

ומה קורה עם המנוע החדש שייצרו שמפיק 250HP מ1.5 ?!

והוא נחשב לאחד המנועים החזקים והטובים שיוצרו.

• תוכן חדש...