Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולמעשה דווקא בזכות המשבר הכלכלי

ערוץ France 24 מדווח השבוע (כולל הכתבה המצולמת עצמה):

http://www.france24.com/en/20090306-renault-dacia-orders-automobile-industry-crisis-car-makers-romania-germany

במפעל דאצ'יה-רנו אשר ליד בוקרשט רומניה התהפכו היוצרות. רק לפני פחות משלושה חודשים עמד המפעל לפטר 4000 עובדים . אבל כעת למפעל יש צבר הזמנות אשר מחייב את העובדים לעבוד גם בשבת, היום החופשי שלהם.

לפועלים רומנים אלו המשבר הכלכלי הינו זיכרון רחוק. זאת בזכות השוק הגרמני, מסביר מנכ"ל המפעל. בשנה שעברה מכר המפעל 25 אלף מכוניות לשוק הגרמני. אבל השנה למפעל יש את אותו מספר הזמנות בחודש אחד.

בעידוד מענק של 2500 איירו למי שנפטר מאוטו ישן, הקונים הגרמניים כמעט מתנפלים על דגמי הלוגאן והסאנדרו אשר נמכרים במחיר של כ- 5000 איירו. רכבים אלו יועדו במקור לשווקים מתפתחים אבל הפכו ללהיט דווקא באירופה.

המשך הכתבה בקישור כמו גם הכתבה המצולמת עצמה באנגלית (מומלץ)

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני לא מופתע, דווקא בשל המשבר אנשים קונים רכב זול יותר, והמפעל פשוט לא עומד בקצב.

אני תמיד תהיתי איך אין אף משקיע מחו"ל שיקים מפעל פה בארץ לרכבים עממיים כאלו.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

ואני שואל, דווקא, למה לא נותנים פה מענק של 2500 יורו (13,500 ש"ח לפי השער היום) למי שגורט רכב ישן.

באמצעות תעודה סחירה (שניתן להעבירה לאחר) שהרי מי שגורט פיאט אונו שנת 88 לא הולך בד"כ לקנות במקומה רכב חדש מהניילונים.

ואני אענה לעצמי.

אם ינצלו את הזכות עשרת אלפים איש בשנה זה יעלה למדינה 135 מ"ש.

סכום שהם מעדיפים להשקיע בבאמפים או מצלמות מהירות או השד יודע מה.

וחוץ מזה, אתם מתארים לכם איך יראה שוק המשומשות כשכל בעל דייהו חבוטה ב4000 ש' יוכל למכור אותה ב-13,500 למדינה?

איך זה עובד אצל הגויים האלה,אלוהים יודע.

בתאוריה, אפשר אצלם לקנות דאצ'יה כזו, לנסוע עליה שנתיים שלוש, ולא למכור. להעמיד בחצר שתחליד, עד שתגיע לשנתון שמאפשר גריטה בתשלום. עדיין תצא ברווח...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
אני לא מופתע, דווקא בשל המשבר אנשים קונים רכב זול יותר, והמפעל פשוט לא עומד בקצב.

כוח העבודה בארץ יקר הרבה יותר מכוח עבודה במצרים לדוגמא ולכן עדיף להשקיע שם ולא פה.

natco הבעיה היא ששם אתה מוסיף קצת וקונה רכב חדש מהנילונים שהוא יותר בטיחותי והרבה פחות מזהם. בארץ גם אם תכפיל את הסכום ותעגל (ל-30K ש"ח) את עדיין תמצא את עצמך עם רכב לא ממש חדש.

פורסם

לכל החברות הזולות יש עליה במכירות.

ליונדאי יש עליה במכירות בארה"ב בזמן שכל השוק קורס עם ירידה של 50% במכירות.

פיאט חוגגים בזמן שלפני כמה שנים היו על סף פשיטת רגל.

הקטע של 2500 יורו הוא בעיה רצינית לאוהבי מכוניות האספנות.

פורשה 924 , פיאט X1/9 ... נמכרות בגרמניה בפחות מה 2500 יורו.הם הולכים לגרוס שם הרבה מכוניות אספנות.

דיברו על זה גם בפולגז.אנשים הפסיקו לקנות דו"ג.הם קונים מכוניות במקום.

ZX2.0 קליאו בת שנתיים יותר בטוחה מדאצ'יה חדשה.

אייל

פורסם

לוטוס - אל תיהיה כל כך בטוח - סה"כ מדובר באותו מרכב עם אותם איזורי קריסה , בגירסאות המאובזרות יש גם אותן מערכות בטיחות.

בכ"א - אחרי שנסעתי בכמה לוגנים - אני לא מתפלא בכלל - האוטו לא רע בכלל מבפנים , נוסע לא רע ובמחיר שאי אפשר להתווכח איתו לרכב מודרני לגמרי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לוטוס- קליאו בת שנתיים לא עולה 30K ש"ח.

עריכה: הקליאו יותר בטוחה מהדאצ'יה לפי יורואנקאפ.

פורסם

אבל כח העבודה פה יותר זול מבאירופה, וגם במזרח אירופה למשל, בפולין המטבע יותר חזק.

אני לא מבין למה חברות לא מעבירים לכאן מפעלים, למה אף אחד בממשלה לא מאיץ את הרעיון הזה.

5 ייצרנים שייצרו כאן יפתרו לנו המון בעיות אבטלה, בנוסף המפעל יקבל איכות מעולה (קחו למשל את המזגנים שייוצרו בארץ, באיכות גבוהה ביותר!) במחיר יחסית זול.

יכול להיות שהבעיה היא בייבוא מכאן בגלל שאנחנו לא חברים באיחוד הסחר האירופאי?

אני אישית הייתי קונה רכב תוצרת הארץ, ואפילו קונה באהבה:)

פורסם

בפולין המטבע חזק?

המטבע הפולני נקרא זלוטי ובשנה האחרונה הוא ירד בעשרות אחוזים מול הדולר שבעצמו איבד לא מעט אחוזים מול מטבעות כמו האירו והשקל.

ואני לא מתייחס בכלל למשכורות המינימום בארץ לעומת המשכורות המשולמות בפולין.

מה גם שהשוק הפולני הרבה יותר קרוב - דבר שחוסך בעלויות ההובלה (במיוחד לאור מחירי הנפט שהרקיעו שחקים רק לפני חצי שנה).

ובלי שום קשר לרעש התקשורתי, ההפגנות והמחאות שיהיו מצד אי-אילו אירגונים פרו-פלסטינים במידה ורכבים שיוצרו בארץ ימכרו באירופה (וסביר להניח שגם איזה חרם ערבי על אותן חברות רכב שיעזו לפתוח מפעל בארץ).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הדאציה רכב בסיסי זה נכון , אבל ב 5K אירו הוא בהחלט נותן תמורה מלאה לכסף.

במצב כלכלי כמו היום, האירופאי הממוצע עושה חשבון שהוא יחזיק את הרכב שנתים וימכור אותו הלאה , במחיר של 2500 אירו זה שווה ובגדול.

אני לא הייתי מתנגד לדאציה הנ"ל להתנהלות יום יומית, אם אפשר עם מנוע DCI 1.5 גיר ידני בבקשה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אבל כח העבודה פה יותר זול מבאירופה, וגם במזרח אירופה למשל, בפולין המטבע יותר חזק.

אני לא מבין למה חברות לא מעבירים לכאן מפעלים, למה אף אחד בממשלה לא מאיץ את הרעיון הזה.

5 ייצרנים שייצרו כאן יפתרו לנו המון בעיות אבטלה, בנוסף המפעל יקבל איכות מעולה (קחו למשל את המזגנים שייוצרו בארץ, באיכות גבוהה ביותר!) במחיר יחסית זול.

יכול להיות שהבעיה היא בייבוא מכאן בגלל שאנחנו לא חברים באיחוד הסחר האירופאי?

אני אישית הייתי קונה רכב תוצרת הארץ, ואפילו קונה באהבה:)

לא יודע מאיפה אתם מביאים את הנתונים, אבל השכר הממוצע בארץ גבוהה יותר משכר חודשי לעובד פשוט ברומניה,

הם מרוויחים באזור ה500 אירו +- והייתי נדיב, בארץ מרוויחים יותר.

עברתי על יד המפעל של רנו - דאצ'יה והתרשמתי, בעיקר מהסוכנות של פורשה וכו' שקרובות, בכלל רומניה מפותחת יחסית בבחינה המוטורית, תן לבנאדם RON לקנות אוכל והוא ישקיע על תוספות ושיפורים לרכב.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הזלוטי מטבע חזק יותר מהשקל לדעתי אבל בלי קשר חשבתי ששם השכר גבוהה יותר.

זה היה ברור לי שיש כאן עניין פוליטי וזה די חבל יכלה להיות כאן תעשייה, אולי אמריקאית אם נגיד GM הייתה מעבירה את המפעלים לכאן במקום לתוריכה ושות'.

כמובן שהמחיר היה עולה...אבל גם האיכות.

אני הייתי שמח אם הייתה מכונית ישראלית (מודרנית אל תדברו איתי על דוכס)

פורסם

חבל שלא משקיעים בפיתוח בארץ.

פתיחת מפעל שבו ייצרו מכוניות יהיה יקר מאוד ולא מספיק רווחי (או לכל היותר לא רווחי כמו במצרים/תורכיה ושות') אבל פתיחת מפעל פיתוח זה סיפור אחר לגמרי.

פורסם

http://hamara.co.il/money-change-currency.php?sum=1&source=PLN&target=ILS

הזלוטי קצת יותר חזק מהשקל

אבל בפולין וכל מזרח אירופה המשכורות מינימום הרבה יותר נמוכות מישראל

בגלל זה מעדיפים שיהיו שם מפעלים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...