Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל כח העבודה פה יותר זול מבאירופה, וגם במזרח אירופה למשל, בפולין המטבע יותר חזק.

אני לא מבין למה חברות לא מעבירים לכאן מפעלים, למה אף אחד בממשלה לא מאיץ את הרעיון הזה.

5 ייצרנים שייצרו כאן יפתרו לנו המון בעיות אבטלה, בנוסף המפעל יקבל איכות מעולה (קחו למשל את המזגנים שייוצרו בארץ, באיכות גבוהה ביותר!) במחיר יחסית זול.

יכול להיות שהבעיה היא בייבוא מכאן בגלל שאנחנו לא חברים באיחוד הסחר האירופאי?

אני אישית הייתי קונה רכב תוצרת הארץ, ואפילו קונה באהבה:)

כוח העבודה הוא מרכיב קטן בחישוב ההוצאות כי מדובר בייצור שרובו אוטומטי.

יש משתנים אחרים כמו עלות אנרגיה, זמינות חומרי גלם, מיסוי, שינוע וכו' שמשפיעים לרעה על ההחלטה לייצר פה.

שים לב שבתחום קבלנות המשנה לענף ישראל היא ספקית די גדולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רובו רובוטי לא הייתי אומר.

דווקא ביצור רכבים במדינות מתפתחות וגם לאחרונה במדינות רגילות, התערבות השלטון המקומי מונעת חדירה של טכנולוגיית יצור רובוטית לכל המפעל וע"י מתווספים אלפי ועשרות אלפי מקומות עבודה חדשים. יש מפעלי רכב שמפרנסים לא פחות מאשר עיירה שלמה בגודל של נס ציונה. המגמה דווקא מתחזקת בעולם, כך שלמרכיב האנושי יש השפעה לעלויות היצור בכל זאת.

פורסם

דניאל, כמה אנשי ייצור יש במפעל על כמה מכוניות ביום ומה העלות שלהם?

רוב העלות היא הפיתוח וחומרי הגלם. 5000 ארו לרכב שבנוי על מכללים קיימים והוצ' פיתוח נמוכות ששוקל טון ושלוש מאות קילו זה קצת יותר מעלות החומר וזה ברומניה שכוח העבודה בה כבר מזמן לא זול (ישראל היום קבלנתית משנה של מפעלים רומניים בגלל עלות עבודה זולה יותר).

פורסם

הפיתוח לא שייך כלל למפעל ולא נופלות עליו העלויות ואת חומרי הגלם המפעל לא מייצר רק מרכיב. אז מה נשאר מעלויות המפעל אם לא כוח האדם ותחזוקת הכלים?

ואם מדברים על רמה גולבאלית אז פיתוח של הלוגאן? אני מניח שמדובר ברכב מאוד פשוט שמבוסס על טכנולוגיות קיימות וותיקות של רנו כך שגם כאן אין השקעה אדירה.

פורסם

את חומרי הגלם צריך לקנות ולהביא למפעל וזה בהחלט חלק מהעלויות.

אם אתה ממקם מפעל לחלקי מרכב ליד יצרן הפחים שאיתו אתה עובד העלויות שלך יהיו הרבה יותר קטנות מאשר אם המפעל ימוקם בקצה השני של העולם.

אני עובד בתעשייה שהיא הרבה פחות אוטומטית מתעשיית הרכב ובכל הבדיקות שערכתי ייצור במכונות CNC בבעלותך בארץ עולה פחות מייצור אותם חלקים בסין ושינוע שלהם בארץ כי עלות העובד מתחלקת על כ 500 יחידות שהמכונה פולטת ביום והופכת את העלות שלו לזניחה לעומת המיסוי והשינוע.

פורסם

אתה שוכח או פשוט לא מודע לכמה דברים חשובים בענף:

1) ברגע שמפעל מתחיל לעבוד במדינה מסויימת יש מגמה לשימוש בחומרי גלם או חלפים מקומיים.

2) חברות רכב יודעות לעבוד מול ממשלות ומקבלות הקלות משמעותיות בכל הקשור ליבוא/יצוא/מס/מכס, חומרי גלם וזה חלק מהעניין מדוע היצרנים מוותרים על אוטומציה לטובת כוח אדם אנושי, זה חלק מהקלף מיקוח.

לסיכום, מפעל ליצור רכב במדינתינו רק יעשה טוב לכל התעשייה הקרובה לענף, חלקי חילוף, טכנולוגיה וכמובן מקומות עבודה רבים למפעל ולכל נותני השירות והספקים המקומיים.

המכשול העיקרי הוא דווקא עלויות כוח האדם ובירוקרטיה מקומית.

היו מגעים בעבר להקמת מפעלים יצור רכב בארץ אך בגלל גחמות שילטוניות זה נקטע באיבו. אולי עוד יבוא היום.

פורסם

היו הרבה יותר ממגעים ובשנות השישים היו פה כמה מפעלי הרכבה (קונטסה היפאנית, פורד, סטודיבייקר ועוד).

המגבלות בארץ הן זמינות חומרי גלם, נמלים לא יציבים (שביתות), עלות אנרגיה וזמינות כ"א. מבחינת מחיר כוח האדם בארץ לא יקר משמעותית.

שים לב שתעשיית הרכב המערבית פותחת מפעלית במדינות מתפתחות עם שכר גבוה ולא במדינות הזולות. כיום פועל טורקי לא מרויח הרבה פחות מפועל ישראלי והוא הרבה פחות פרודוקטיבי.

פורסם

נו, ומאז שנות השישים העליזות משהו קרה? לא. אנחנו מדברים על יותר מ 40 שנה.

אין לישראל שום בעיה עם זמינות חומרי גלם יותר מאשר לטורקיה למשל , לגבי נמלים - יש מקומות בעולם המערבי (שמרכיבים רכבים) עם יציבות יותר בעיתית משלנו (איגודי עובדים חזקים וכו') וזמינות כ"א - לא יודע למה אתה חושב שתהיה בעיה כזו? מדובר על עבודת הרכבה שלא דרושה לה השכלה ממשית.

לגבי הבדלי שכר ויעילות עובדים בין טורקיה ולנו - מהיכן המידע שלך?

פורסם

אני תעשיין (בתחום המים והביוב) ומקושר טוב עם טורקיה, גרמניה, ארה"ב וסינגפור.

פועל לא מקצועי באיזור איסטנבול משתכר כ 600$ לחודש ועל זה יש למעסיק הפרשות לתנאים סוציאליים די דומים למה שנהוג בארץ. אנשי מקצוע משתכרים החל מ 2000$ לחודש וצפונה.

מבחינת עלות חומר גלם קילו פלב"מ 316L יצוק בטורקיה עולה לי 2.5$ כשבארץ הוא עולה החל מ 22 ש"ח לק"ג בפחים ועד ל 120 ש"ח לקילו יצוק (ובעייה לקבל חומר יצוק מבחינת זמינות ואיכות). בברזל ההפרשים דומים ובאלומיניום אין לי מושג כי אני קונה מרוסיה יציקות מעובדות וצבועות בפיחות ממחיר גרוטאות אלומיניום בארץ (וזו הסיבה גם שהפסקתי לצקת אצלי אלומיניום).

כיום אני מחזיק סטים כפולים של מודלים לכל מה שאני יוצק בחו"ל רק בגלל הנמלים. שביתה או עיכוב בנמלים יכולים למוטט מפעל ולכן העדפתי להשקיע עוד יותר מ 200,000 ש"ח בסט כפול של מודלים.

הסיבות שתעשיית הרכב נעלמה מהארץ הן הסכמי סחר, לחצים פוליטיים וכדאיות כלכלית.

פורסם

כתעיישן שמעסיק עובדים אני מניח, משכורות זה הוצאה זניחה עבורך? תחשוב על מפעל שמעסיק 2500 עובדים, שמרוויחים רק 600$ נטו.

פורסם

תן לי את המחזור שלהם ואני מוכן לשלם גם יתר.

את מרכיב השכר אני מחשב לפי תפוקה ואז מקבל החלטה מול העלות האלטרנטיבית. יש מקומות שעברתי לייצור אוטומטי, יש דברים שהעברתי לקבלנות משנה (היקפים שלא מצדיקים קו ייצור אצלי) ויש מקומות שזה עדיין לא כדאי. בכל מקרה תמיד בחינת עלויות היא מול האופציות וסך כל העלויות.

פורסם

יפה, בדבריך אתה מאושש את הענין שעלויות כ"א מאוד משמעותיות, קל וחומר שמדובר באלפי עובדים.

כמות האוטומציה מוכתבת בעסקה בין יצרן הרכב למדינה ומביקורים שלי במפעלי רכב שונים באירופה, יש פחות אוטומציה ממה שהייתה מצפה, הרבה פחות!

ת'חלס, ניתן לבצע הרכבת רכב כמעט ללא מגע יד אדם.

את המושג שביתות נמלים לא אנחנו המצאנו ויש נמלים שמצבם יותר קשה משלנו כמו יוון, ספרד ואיטליה, לשנים האחרונים יש כמה מפעלי רכב בשטחם (אולי גם לראשון, אני לא בטוח) ושכר העובדים הוא ביורו כך שגם בישראל יש מצב לפתוח מפעלי רכב ולא נראה לי שמצב הנמלים או שכר המינימום הוא זה שמרתיע את היצרנים, אולי המצב הביטחוני?

פורסם

כן אבל כשיש שביתה בנמל אחד אין בעייה לפרוק בנמל אחר ולהוביל יבשתית. אצלנו כשיש שביתה בנמל אין לך איפה לפרוק כי התחנה הבאה של האונייה היא לא עקבה או מצריים אלא קפריסין או טורקיה ולך תביא את המטען שלך אחרי השביתה (זכותה המלאה של חברת הספנות לעשות את זה ואתה נושא בעלויות ההובלה הנוספת כולל דמי אחסון בנמל שבו נזרקה הסחורה).

מעבר ליציבות אצלנו יש בעייה של הסכמי סחר, מיסוי והובלת התוצרת.

פורסם

מסכים. אני יודע בפועל שזה אכן מבוצע, יש בעיה עם נמל (שביתה, מז"א) מעבירים לרכבת, אבל זה עדיין חריגה תקציבית גדולה בעלויות השינוע ולעיתים מעדיפים להמתין.

בארץ שביתה בנמל היא לרוב מקומית, אז ניתן אולי לשנע רכבים לנמל אחר. מצד שני עד שמפעל רכב יוקם בארץ בטח כבר יפריטו את הנמלים, ביבי בשלטון אז זה אולי יקרה מוקדם מהמצופה.

• תוכן חדש...