רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. אולי ינעלו לי את הנושא, אבל אני פשוט חייב וסקרן לדעת אם יש בארץ אלפה 147 שנתון 02 בצבע שחור (חוץ מGTA) כי עוד לא יצא לי לראות, ושחור יהיה מהמם לרכב. וחוץ מזה שאני מעוניין לרכוש אחת כזאת בצבע השחור. ועדיין לא יצא לי לראות כזאת.
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
חיכיתי לרכבת בת"א אוניברסיטה וכמובן אני תמיד מסתכל על המכוניות העוברות (גם היה פקק אז יותר קל) ונסעה לה להנאתה כזאת. האם התחיל יבוא סדיר של פרארי לארץ? לא ראיתי אם הלוחית מקומית דרך אגב, זאת שראיתי הייתה עם ג'אנטים אחרים הרבה יותר יפים וקסנון כמובן.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו מכיר את חברת השמן הזו? מישהו מכיר ייבואן שלה בארץ? חנות שמוכרת את השמנים של החברה הזו?
הודעה אחרונה מאת dabab, -
-
השאלה היא כזאת, אם אני נוהג בהילוך רביעי, ואני רואה סתם דוגמא רמזור אדום לפני, מה שאני עושה בדר"כ זה ברקס, מכניס קלאץ' ומוריד את ההילוכים ללא הרמת הקלאץ', האם זה גורם נזק לגיר או למשהו ברכב? האם עדיף להרים את הקלאץ' אחרי כל הורדת הילוך?
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בוקר טוב, חניתי אתמול באדום לבן שאינו מפריע לתנועת מכוניות או הולכי רגל (כן אני יודע, לא אמור, אבל יש מצוקת חניה לא פשוטה במרכז תל אביב). כשהשגעתי בבוקר לרכב גיליתי דו"ח חנייה על החלון. המקום והשעה נכונים, אבל הרכב הכתוב בדו"ח הוא סיטרואן לבנה מסחרית עם המספר שונה משלי . פקח בהזיות () או שמישהו ניסה לעשות לי תרגיל ( )? בכל מקרה אני יכול לזרוק את הדו"ח בלב שקט? תודה ויום כתום
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הבוקר אמא שלי נסעה לעבודה בכביש 58 , מלפניה נסעה משאית , תוך כדי נסיעה נפל מהמשאית חתיכת מתכת שפגע ברכב שלנו והוריד חצי טמבון קדמי . עוד לא יצא לי לראות את הרכב אבל יש מצב בטח לעוד נזק . הרכב שלנו : פוקוס 2004 המשאית לא עצרה והמשיכה בנסיעה אבל מספר המשאית נרשם . (משאית שהיה רשום עליה נמל חיפה ) מה אתם ממליצים לעשות ? רוסלן
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני רוצה ליקנות כיסויים מדמוי עור או לרפד התקציב הוא בערך 400 שקל פלוס מינוס משהוא באזור ראשון אם אפשר........
הודעה אחרונה מאת opel turbo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 53 תגובות
- 5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3679678,00.html השופט באמת הגזים, שוב בית משפט לנצרת, אוקי אז נתפס עם רמת אלכוהול פי 3 מהמותר(לטענת השוטר), הנהג ללא שום עבירות תנועה בכלל וקיבל שנת מאסר בפועל, 10 שנות שלילה ושנת מאסר על תנאי.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתכנן ביחד עם עוד קרוב משפחה לעשות קורס נהיגה באחד מבתי הספר לנהיגה באירופה, הכוונה היא לא לצאת עם רישיון מרוצים אלא להעמיק את הידע והיכולות וגם להתנסות בנהיגה על מסלול ללא מגבלות של כביש ציבורי וגם כמובן להנות. אשמח לשמוע מנסיונם של כאלו שעברו קורסים דומים לגבי המלצות לגבי באיזו מדינה?, ובאיזה בית ספר? ודגשים שצריך לבדוק לפני שמזמינים קורס כזה. אציין רק שבארץ עשיתי קורס נהיגה מתקדמת. בתודה מראש, ואשמח לשמוע מנסיונכם. בר.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 6 תגובות
- 802 צפיות
אז ככה: יש לי רישין בדרגה B למעלה מחמש שנים. לפני שנה שלחו לי בדואר רשום הזמנה להשתלמות נהיגה שבה כתוב כי אני צריך לבצעה תוך 10 חודשים. עכשיו כבר עברה שנה ועדיין לא עשיתי את זה כי בזמן הזה היה לי צבא על הראש וגם כי הוצאתי רשיון לאופנוע בדרגה A1 שבמסגרתו נבחנתי במבחן תיאוריה. אז חשבתי שאם עשיתי תיאוריה אז אני לא אצתרך לעבור קורס ריענון. אבל מה שקרה בסוף זה שעל הרשיון הזמני של האופנוע מודפס: "תנאי לרישיון קבוע - קורס ריענון" ועד שאני לא עובר אותו לא ישלחו לי רישיון קבוע. השאלה היא האם אני יכול להיפטר מהקורס הזה? או שאני בכל מקרה חייב לגשת אליו? נ.ב. יש לי צילום של המסמך שעברתי תיאוריה. בתודה מראש!
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
צילומים לתוכנית רכב 1 2
מאת נועה גל- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם שמי נועה גל ואני מפיקה תוכנית רכב בשם- "טסט ראשון" לטובת צילומים שמתקיימים מחר, ובעוד ימים במהלך החודש הייתי שמחה ליצור קשר עם בעלי מכוניות בעלות מראה יחודי אשר ישתתפו בצילומים, מדובר בכמעט יום שלם עם אופציות להתגשמות, הצילומים יערכו בתחנת הדלק "סונול" בקיבוץ משואות יצחק הסמוך לאשקלון, יום טוב נועה
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 3 תגובות
- 843 צפיות
אם אני לוקח מנוע של פולריס 97 400 סמ"ק 2 פעימות מול מנוע של DVX 2008 גם 400 סמ"ק 4 פעימות ושם את המנועים על טרקטורון ניטרלי, איזה טרקטורון יהיה יותר מהיר?
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
סתם רציתי להיות ראשון. התמונות של הפולו החדשה כמה דקות פני כל אתר ישראלי אחר. http://www.autoblog.com/2009/03/02/geneva-preview-volkswagen-unleashes-the-goods-on-new-polo/
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם זה הכרחי להוריד הילוכים בזמן שעוצרים ברמזור? או שאפשר לעצור מהילוך חמישי מבלי להוריד את ההילוכים?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
אני אנסה לקצר פה את העניין. אבא שלי קיבל דו"ח על נסיעה בנתיב השמאלי, בזמן שהכביש יחסית מלא. (לדעתי זה לא משנה אם הוא עמוס או לא) החוק אומר שעקיפה מותרת רק מצד שמאל אבל מה הרעיון שאסור לנסוע בנתיב? זה רק אני או שהמדינה שלנו מט!מטמת? זה החוק הכי טיפשי ששמעתי עליו מימיי. נראה הגיוני שעומדים ברמזור בכביש של 2 נתיבים, רק בצד הימיני? חוק מטומטם חד משמעית.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
משפחתית היא לא. אפילו לא משפחתית קומפקטית. בכל זאת מבוססת על סוויפט. אבל בתור אלטרנטיבה לסופר-מיני היא לוקחת את המתחרות בלי להתאמץ. מה שמעניין שבמסירה ניגש אלי אחד מאנשי מכשירי תנועה ושאל למה דווקה את הדגם הזה ולא 4 דלתות? הסברתי לו שזה הרבה יותר מעניין ויפה. הוא אמר לי שמכירות שלה עוברו את כל הציפיות. 200 בחודש הראשון בלי חשקה וקמפיין פירסומי. יצאתי ב106 אש"ח לדגם היקר כולל חבילת איבזור מאוד מכובדת.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהמשך ללא מעט שרשורים שנפתחים פה אודות פגמים וכשלים ברכב חדש אשר לא מטופלים כראוי ע"י היבואן (לאו דווקא צ'מפיון), הפעם סיפור עם סוף טוב (רק חבל שטחנות הצדק טוחנות לאט): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3680331,00.html
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
בזמן האחרון אני פוגש הרבה אנשים שמספרים לי איך הם הצליחו לסגור עם הרכבים שלהם סקאלה,או שהם שמעו מאחרים איך הם סגרו סקאלה עם הרכב שלהם,או שנסעו במהירות של 180 קמ"ש ויותר. שאני שומע את זה אני בטוח שמדובר על רכב חזק אבל אז אני מגלה רכבים כמו מזדאה 3 סיוויק ישנה יונדאי לנטרה או רכב משפחתי רגיל שכבר יותר מ-10 שנה על הכביש. שאני בודק את נתוני היצרן של הרכב אני רואה שרשום שמהירות מקסימלית של כל אחד מהרכבים היא 160 קמ"ש מקסימום 170 ,וגם למהירות כזאת לרכב שיותר מ 10 שנים על הכביש היה קשה מאוד להגיע וגם אם הוא יצליח להגיע הרכב יכול לא לעמוד בעומס,אך אני שומע מאותם אנשים שהרכב מגיע בקלות למהירות ומסוגל ליותר. היום שוב שמעתי מאחד האנשים איך שהוא הצליח להגיע עם מזדה 2 למהירות ש…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 862 צפיות
אני מחפש חברת השכרה כמה שיותר קרובה לשדה התעופה SFO שתוכל להשכיר Mercedes SL55 AMG. מישהו מכיר או יודע על חברות אמינות שאפר להזמין מהארץ? כל חברות ההשכרה הרגילות לא משכירות רכבים גרמניים - כחוק-ישנן בודדות אבל את הדגם הספציפי הזה קשה למצוא. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת RoyCo, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
1. כל כמה זמן מתעדכן המחירון של יצחק לוי, מתי היה העדכון האחרון ומתי צפוי העדכון הבא ? 2. סתם מתוך סקרנות, כאשר יש מכה בפח של הרכב, והפח בעצם נכנס פנימה, למשל, בדלת הנהג, בכנף וכו', כיצד בפועל מתקנים זאת במוסך ? אני מניח שהם יכולים לפרק את החלק, לדחוף את הפח מאחורה כיד שיצא חזרה החוצה, אבל כיצד הם גורמים לתוצאה הסופית להראות חלקה לחלוטין ללא אף עדות לבעיה ? (גם סתם לבצוע לא נראה לי מספיק, כדי שהכל יהיה ממש חלק) (או במילים אחרות, מה עושים ב "פחחות וצבע" ? ) תודה !
הודעה אחרונה מאת ClickRisk, -
- 1 תגובות
- 710 צפיות
האם אביזרים חיצוניים כמו ספויילרים או אביזרי נוחות פנימיים נחשבים לחלקי חילוף וממוסים ב45%?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום. לפני פחות מחודש נגמר לי המלווה ושבוע אחרי שנגמר, שלחו לי רישיון נהיגה. היום, שלחו לי שוב פעם עוד רישיון נהיגה. עכשיו, יש לי 2 רישיונות נהיגה (דומים אחד לאחד), למה שלחו לי פעם שנייה? תודה.
הודעה אחרונה מאת *Ronen*, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התוכנית הישראלית עם זה שפעם היה משחק עם הכדור כדורגל , בעניי היתה מוצלחת יותר מהקקי הזה. הביאו 3 אפסים שאין להם שום נגיעה לתחום המוטרי (ללא תחקיר מצדי יש להדגיש), הרקע שלהם הוא שהם מתלבשים כמו האפסים האלו שהולכים לדיסקוטקים והם פעם היו בלהקות. טיפוסים מאוד מעצבנים והניסיון המלאכותי ליצור את הדינמיקה סטייל אנגליה שוב נכשלה בצורה שמזכירה את המקבילה האוסטרלית אבל פי עשר יותר מביך. בהתחלה הם ירדו על הרכבים של השותפים שלהם (דיסקוברי או רנג' רובר לא זוכר לא היה אכפת לי מספיק לשים לב , MX-5 ופורשה 911 שנת 85 אם זכור לי נכון ). מדדו את הזמנים על המסלול , ההתרשמות שלי הייתה שמדובר במסלול שלא תוכננן בצורה מאוזנת מספיק , אבל אין לי מספיק ניסיון בשביל לתת חוות דעת רצינית. אחר…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לראשונה חושף לוי יצחק את השיטה לפיה נקבע ומשוקלל מחיר המכונית המשומשת מדי חודש. והנוסחה לפניכם, בחלוקה לפי המשקל שמקבל כל סעיף במחיר המתפרסם: 20% - נתונים המוזרמים למחירון על-ידי כ-100 מגרשי טרייד אין וסוחרי רכב. 18% - סוקרי המשרד מתקשרים ל-1,000-1,200 מפרסמי מודעות בכלי התקשורת, מציגים עצמם כרוכשים מעוניינים ואף מתמקחים על המחיר. 15% - מידע שמגיע ממודעות של סוחרי רכב בעיתונות. 12% - מחירי רכב גלויים המתפרסמים במודעות. 10% - בדיקה עם מפרסמי מודעות, כ-10 ימים עד שבועיים מיום פרסום המודעה, בנוגע להצלחת ניסיון המכירה. 10% - תגובות הציבור. 5% - סקר באולמות תצוגה ומכוני בדיקה, כדי לוודא את המחיר האמיתי. 5% - סקר שוק השוואתי, הנוגע לטעם הציבור בסוג רכב מסוים. …
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הזאת? בתקופה האחרונה ירידות המחירים של המשומשות מחודש לחודש נהיות מפלצתיות, מאזדה לאנטיס 2001 ירדה ב2000 שקל בחודש הזה לצורך העניין.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. יש לי מספר שאלות על מקרה מלפני כמה ימים שקרה בחנייה והנהג נתפס ועושה בעיות. ביום שישי נכנס באוטו שלי (שהיה בחנייה) רכב אחר, אבא שלי ראה וזיהה אותו. האוטו הפוגע נשאר בחנייה כמה מטרים לפני האוטו שלי. הלכתי לאותו פוגע והסברתי לו על הפגיעה, כמובן שדבר ראשון הוא הכחיש ולאחר שאמרתי לו שראו אותו הוא הסכים לראות במה מדובר. חשוב לציין שהוא זיהה את האוטו שלי ואת המכה לפני שאמרתי משהוא. אני אמרתי לו "אני רואה שאתה יודע באיזה רכב פגעת?" וכמובן שהוא התעצבן. סיכמנו שאלך למוסכים וניראה איך נתקדם (לפי דעתי אם זה היה יקר הוא היה מכחיש) המכת פח מאוד קטנה, ונגרם נזק לתושבת של הפנס הראשי (דרוש החלפה של הפנס) המכת פח אינה מעניינת אותי מהסיבה שהאוטו גם ככה ל…
הודעה אחרונה מאת ADVANT, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום היה לי רכב שאני הבעלים שלו (דייהו סופר רייסר - לא משהו שיעניין פה מישהו ). החלטתי להוריד את הרכב מהכביש כיון שהעלות לא הייתה כדאית. לאחר ואני מדגיש לאחר, ביצוע ביטול רשיון רכב במשרד הרישוי קיבלתי טופס כתום שעליו כתוב מבוטל התיישנות, מכרתי את הרכב למישהו מהשטחים. בכל אופן - עברתי כאן על הפורומים בחיפוש אחר הודעות רלונטיות לנושא הורדה מהכביש/ביטול רשיון הרכב. יש לי מספר שאלות שלא מצאתי להן תשובה. מהקריאה הבנתי ש: 1. רכב מבוטל מחמת התיישנות או פירוק לא ניתן להעלות על הכביש יותר. השאלה - אם זה כך, האם במצב שאותו ערבי מהשטחים יחליט "להשמיש" את הרכב ויסע ברחבי הארץ או שיחליט להשתמש במספר של הרכב שלי ויעלה אותו על הכביש, ותבוצע עבירת תנועה (שוטר או מצלמה) או חני…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
יש חברות השכרה שמשכירות רכבי VAG (לא מסחריות) עם מנוע TDI? אני חושב שיש כאלה בליסינג (ג'טה, פאביה, רומסטר), אבל רציתי לדעת אם יש גם להשכרה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 8 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום יש לי פג'ו 306 1.6 סאדן 2001 אוטומטית ויש על התיבת הילוכים כפתור ספורט, רציתי לדעת מה זה ? זה משפר ביצועים ? חוסך בדלקק חח מה שלא נראה הגיוני .. מה זה עושה ? תודה רבההה לעונים. נקה את המקלדת שלך - נראה שיש לך כמה מקשים תפוסים (במיוחד: "." "!" ו-"ם").
הודעה אחרונה מאת General M, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן, נתקלתי בבעיה מול הביטוח, הרכב שלי הוא פיג'ו 106 שנת 96 דגם XS 5 דלתות. גם במחירון של לוי יצחק וגם במחירון של יד 2 הרכב לא מופיע. הוא מופיע בתצורה של 3 דלתות. ב 3 דלתות הוא עולה משהו כמו 13,000 אבל אני יודע שיש הפרש במחירים לטובת ה 5 דלתות, לדוגמא דגם ה XR , שיש הבדל של כמה מאות שקלים בין הדגם של ה 3 דלתות ל 5 דלתות. מה שעשו מבחינת הביטוח מכיוון שהביטוח הוא אינו מקיף פשוט רשמו לי את הרכב על דגם XR 3 דלתות, מה שכן, לא רשום בחובה שיש לי כרית אויר אחת. כמה שאלות, 1. האם זה תקין מה שהביטוח עשו? 2. איך אני יכול לדעת מחירון של הרכב? תודה, טל
הודעה אחרונה מאת matzri,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,649 אורחים (הצג רשימה מלאה)