רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
שאלה|איזה אוטו זה? 1 2
מאת rO3I-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
איזה אוטו זה:
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום קניתי באוטו דיפו מכשיר שבודק את רמת האלכוהל בדם, זה בגודל ביצה +- והוא אלקטרוני נושפים לתוכו וכעבור כמה שניות אמור להציג על צג דיגיטלי את רמת האלכוהל, המכשיר עלה לי 75 שקל. הכל טוב ויפה רק שהיום ישבנו לנו ושתינו בירות (הנהגים) והשאר שתו וודקה כעבור שעה ניסינו את המכשיר ונחשו מה כולם יצאו עם 0.00 אחוזים בדם השאלה האם זה סתם בלוף או שלמישהו יש את זה וזה באמת עובד ורק המכשיר שלי דפוק? נ.ב קראנו את ההוראות לא עזר כלום רק עם שתיה בירה ומייד אחרי זה לנשוף יצא 0.07 (בחוק מותר עד 0.25) מדובר על המכשיר של ה75 שקל! יש עוד מכשיר ב300 שקל אני לא מדבר עליו
הודעה אחרונה מאת Edward216, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב ! לאור עשרות טלפונים, הודעות פרטיות, ועשרות שאלות בפורום, אני מצרף קישור מאתר NRG של מעריב, המכיל מידע רב בנושא, והעונה כמעט על כל שאלה בנושא. המאמרים פרי עטו של הכתב גיל מלמד ממעריב, ושל המהנדס דוד נמרי, אשר באדיבותו הרבה, שלח לי את המאמרים בנושא. כל הזכויות שמורות למעריב ואתרNRG, ותודה מיוחדת למהנדס דוד נמרי. הנה הכתבות: http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/852/872.html וכתבה נוספת בנושא: http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/852/629.html בברכה צביקה
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 742 צפיות
סובארו dl 88, ללא ממיר קטליטי. יש צורך להוסיף תוסף לדלק? מה תפקיד התוסף? בלעדיו הרכב לא עובר טסט? מה המחיר של בקבוקון? תודה
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
מעבר פסי רכבת 1 2
מאת gilzz-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי חברים, נסעתי לי היום מכיוון באר שבע לכיוון צריפין, בדרך עברתי את מעבר הפסים אחרי העיר רמלה- ממש ביציאה מהעיר לכיוון צריפין. לפתע האורות החלו להבהב ואני לא היתי מספיק לבלום המשכתי את הנסיעה, במקום היתה מצלמה- אין לי מושג צילמה או לא כי היה אור בוקר ולא ראיתי שום דבר מיוחד. רציתי לדעת באיזה מקרה המצלמה הזו מצלמת? קראתי קצת בפורום על הנושא הזה, אך לא מצאתי תשובה לשאלה, זה היה הבהוב ראשון שני ועברתי. אם מישהו מתכנן לכתוב תגובות כמו מטורף וכו.. תחסכו למה אני היתי מטר מהמעבר רכבת ולא היתי מספיק לבלום .
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
לילה טוב! לאחר חיפושים רבים, מצאנו רכב לרכישה. רכשנו מחברת טרייד אין מסויימת, רכב שנת 2003, יד ראשונה, ק"מ סביר. הרכב עבר בדיקה על ידינו ונמצא תקין למעט צמיגים אחוריים שחוקים וצורך לבצע ראש מנוע. החברה מתהדרת במכירת רכבים עם התחייבות ואחריות. חברת הטרייד אין התחייבה לביצוע תיקון הרג'קטים ולמחרת, לאחר התיקון (לכאורה), הוזמנו לבצע העברת בעלות ולגלגל כסף מידינו לחברה. בדיקה זריזה שלי גילתה כי המנוע לא נוקה וזה העלה בי חשש כי לא בוצע התיקון המבוקש (פאקונג ראש), הסבתי את תשומת לב הנציג לנזילה מצינור הרדיאטור והוא מיד העביר את הרכב למוסך לתיקון וחיזוק. הרכב חזר, בדקתי שוב ועל פניו נראה לי כי המצב תקין. נפרדנו לשלום. זוגתי לקחה את ביתנו בת שלושת החודשים איתה ברכב שרכשנו …
הודעה אחרונה מאת kangal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז קיבלתי תגובה למכתב התלונה. מסתבר שלמישהו שם יש קצת שכל.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמו שכתוב בכותרת. עדיף באשקלון (אם אין אז אשדוד).
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 973 צפיות
אפשרי לקחת סיוויק קופה 95', להשתיל בה מנוע 20vt של קופרה, ולהשתמש בהנעה האחורית של מאטה(או של כל מכונית בעלת הנעה אחורית)? אני יודע שהשאלה נשמעת מפ-גרת אבל עם אפשר לענות, בלי עקיצות .
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
היום ועם חזרתי מהעבודה בקריית שמונה, שמתי לב למכונית מדהימה שעצרה בצד הכביש מהיציאה מהעיר. VW פייטון שחורה וחדשה (הדגם הנוכחי). הבחנתי בסמל V6/V8 מאחור, אבל לא זוכר בדיוק. באופן לא מפתיע אחרי כמה דקות מצאתי אותה עוקפת אותי ואני ממשיך להיות מופתע למראה עיני כי עד היום חשבתי שאין כזאת מכונית בכלל בארץ. אבל מסתבר שיש. מישהו יודע כמה היא עולה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מסתבר שכן...למה לא מספרים לי שום דבר
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, מקווה שאני לא עובר על אחד מחוקי הפורום. אשמח לקבל המלצות על סוכן או סוכנות ביטוח לרכב בירושלים או בסביבתה. אני מחפש סוכן הוגן והגון שגם עובד בשביל הלקוחות המבוטחים שלו. כמובן שאני מחפש את המחיר הנמוך ביותר שאוכל להשיג, אבל עדיין עם עדיפות לסוכן אישי. בתודה מראש נ"ב: במידה וההמלצה בפורום הינה בניגוד לכללי הפורום אשמח לקבל הודעות פרטיות.
הודעה אחרונה מאת yovi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
חבר'ה! היום, אחרי 2 תדלוקים מלאים בביודיזל, החלפתי את הפילטר סולר. אתם לא מאמינים איזה גועל נפש הצטבר לי בפילטר סולר וכל מיני לכלוכים שחורים כאלה וחלודה ואלוהים *** לא תישא שם אלוהיך לשווא *** יודע מה עוד יש שם. לקחתי את הפילטר למוסך (מיצובישי מוטורס בחולון) והבחור היה בהלם! מסתבר שהוא מכיר את הביודיזל ואת התכונות הטובות שלו והוא אמר שכל החרא הזה שיצא זה בגלל שהסולר בתחנות דלק לא נקי, הוא גם סיפר לי שיש המון כלי רכב חדשים! שלא עוברים את בדיקת העשן בטסט בגלל הסולר ... מסתבר שאנחנו אוכלים חרא *** אוכלים חרא = נושמים אויר מזוהם ***בלי לדעת בכלל והנזק לרכב הוא לאורך זמן אבל זה חבל... אל תתדלקו בסולר זול מידי! ואם יש לכם איפה לשים מיכל אז אני ממש ממליץ לעבור לביודיזל! …
הודעה אחרונה מאת moshe-b3, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://igudbit.org.il/Index.asp?ArticleID=841&CategoryID=98&Page=1 מה אתם אומרים? יצא מזה משהו מעשי?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
חברות ביטוח
מאת ATok-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לעשות ביטוח לרכב. אני לא ממש מודע לחברות השונות שיש בענף חוץ מ ,AIG כמובן שיש להם פרסומת בכל מקום =) אשמח לשמוע חברות ביטוח שאתם ממליצים עליהם. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני מספר חודשים קנינו מאזדה 2 חדשה. לפני כמה שבועות, במהלך נסיעה, הבלמים חדלו לעבוד. זה קרה פעמיים, כאשר בפעם השניה זה גרם להתנגשות עם משאית. הבעיה הזו אינה קבועה ואינה מופיעה ככה סתם, ומאזדה מתכחשים אליה לחלוטין ומתעקשים שהבלמים בסדר. כרגע, איננו יכולים להשתמש ברכב מחשש לחיינו בעוד מאזדה מתעקשים שאנחנו הוזים. קראתי לפחות על אדם אחד נוסף שזה קרה גם לו. האם יש כאן אנשים נוספים שזה קרה להם? אם כן, אודה לכם מאד אם תצרו קשר בכתובת [email protected]. אני משוכנע שמדובר בבעיה אינהרנטית במודל הזה של מאזדה, ונחוש להוכיח להם זאת, לפני שאנשים יהרגו. תודה, אלעד
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 850 צפיות
שלום ברצוני להחליף את הפנסים בהונדה סיויק 97 4 דלתות, אני מדבר רק על המנורה עצמה ולא על כל הבקלית. יש למישהו מושג איזה מספר H יש לסיויק 97 ? לדוגמה H4 H7 וכדומה... והאם המנורות הכחולות דמוי קסנון הם חוקיות? לדוגמה שוטר יראה אותי נוסע אם פנסים כחולים, הוא לא יגיד לי כלום? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת baSS4, -
-
דלק זול = דלק רע? 1 2
מאת gregoryt-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם! אני מתדלק בתחנה שמצאתי ב-FULLTANK והיא הזולה באזור (תחנה של TEN). היום יצא לי לדבר עם מישהו, שהוא די מבין בכל מה שקשור למכוניות. לדבריו, תחנות הדלק שמוכרות דלק (95) במחיר הרבה יותר זול מאחרות, מדללות אותו כדי להרוויח והדלק בתחנות האלה פחות איכותי. האם יתכן שטענותיו נכונות? איך אפשר לבדוק את זה?
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
-
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נניח ומציעים לי במקום העבודה לסוע פעמיים בשבוע לאנשהו במסגרת תפקידי, ורוצים שאני אעשה את זה ברכבי הפרטי. למקום העבודה אין בעיה לשלם לי הצואות שימוש ברכב, השאלה היא איך אני מחשב כמה זה אמור לצאת?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מנכ"ל משרד התחבורה הורה להקפיא פסילות וזימון של 50 אלף נהגים לקורסי נהיגה נכונה. הסיבה: ההודעות נשלחו לנהגים בחודש ינואר האחרון, בגלל עבירות שבוצעו לפני שלוש עד חמש שנים. מתוך Ynet לכתבה המלאה לחצו כאן. ל'
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עוזר לאחי הגדול שעושה עליה לארץ הוא מייבא קרייזלר טאון אנד קאנטרי. אני רוצה לבקש את האישור מהיבואן הרשמי בישראל- "מכשירי תנועה" ואינני יודע למי לפנות בנידון. מישהו יוכל לעזור לי בעניין?
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מוניות מסוג סובארו וטויוטה אינן מונעות במנוע דיזל. אם זכרוני אינו מטעני, גם ראיתי מונית מזדה 3, וגם לה לא היה מנוע דיזל. אוקיי, יגידו אנשים, הסיבה היא שליצרנים אלה אין מנועי דיזל, אז למה שנהג מונית ייקח רכב עם מנוע בנזין? ברור שלא כל מונית חייבת להיות דיזל, אבל העובדות בשטח הן ש(לדעתי) 95% מהמוניות הן בעלות מנוע דיזל. מדוע בכל זאת מסתובבות בכבישי ארצינו מוניות בעלות מנוע בנזין? לילה טוב
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי, עוד יומיים צריך לנסוע מבאר שבע לנתב"ג בבוקר (התכנון הוא לצאת ב-7:15 והיעד הוא להיות ב-9:00 בנתב"ג ). ymap ממליץ על כביש 40, עם עליה לכביש 6 במחלף שורק וירידה ממנו במחלף נשרים. כידוע לי Ymap לא מודע לפקקים בבוקר.. בנוסף- האם שווה לנסוע על כביש 6 (עלות נסיעה לעומת חסכון בדלק)? אשמח לתגובות ממי שמכיר את המסלול הנ"ל בשעות הבוקר.
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
בהמשך למסורת ה CC שהתחילה אצל פג'ו כבר לפני כמה עשרות שנים גם כאן מדובר ברכב בעל שני פרצופים, קופה וקבריולה. הגג נפתח ב 20 שניות וניתן לפתיחה או סגירה תוך כדי נסיעה (עד 12 קמ"ש). בשלב הראשוני הרכב ישווק עם גיר ידני שישה הילוכים (או גיר אוטומטי למי שיתעקש) ושני מנועים : מנוע 1.6 מוגדש עם 150 כ"ס המוכר לנו מה 207 GT למשל ומנוע דיזל 2.0 ליטר 140 כ"ס. בעתיד הקרוב ייתווסף לליין גם : 1.6 אטמוספרי עם 120 כ"ס (גיר חמישה הילוכים). 1.6 HDI עם 112 כ"ס (גיר שישה הילוכים). בנוסף, מציעה הפג'ו החדשה סטנדרטים חדשים של אבזור פנימי כמו נעילה בשלט רחוק של תאים פנימיים כמו תא כפפות ותא מתחת למשענת היד. מערכת עם Bluetooth ו CD שקורא MP3 . מערכת ניווט עם הארד דיסק…
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
ישנה תוכנית חדשה שתעלה לאוויר ב-19.3 לפני החדשות בערוץ 11, היא תשודר במקביל גם בערוץ אגו ובוואלה באינטרנט. התוכנית בסגנון FIFTH GEAR. מונחית ע"י און יעקובסון וגיא אריאלי. בפרק הראשון יהיה מבחן השוואתי בין הרנו קליאו ספורט החדשה לבין ה-207GTI. לכבוד כך ובהתאם לזאת זומנו הסבתות של שני הצעצועים האלה - רנו 5 GT טורבו וה-205GTI 1.9 שלי. (כמו-כן תהיה כתבונת על סיומה של הייצור של ה-S2000, אני אישית לא יכלתי לצאת ממנה ) הנה קצת צילומים מהסט היום במנחת בדרום: _________________
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- 0 תגובות
- 853 צפיות
שלום רב, לאחרונה כאשר ביקשתי לחדש רשיון נהיגה , הסתבר לי שעומד נגדי קנס, על עבירת מהירות (מצלמה) . הקנס משנת 2005, ומעולם לא הגיע אלי ! באותה שנה היה ברשותי רכב ליסינג . החברה שבה עבדתי נסגרה ונרכשה ע"י חברה אחרת חודש לאחר תאריך רישום הדו"ח. פוטרתי מעבודתי בעקבות סגירת החברה (2005), וכן סביר שהדו"ח הגיע לחברת הליסינג וממנה לחברה החדשה. לא יודע איך, אך כנראה שחברת הליסינג או החברה "החדשה" מסרו את הפרטים שלי כמבצע העבירה , שכן הרכב היה רשום באותה התקופה על שמי. כעת מחיר הקנס הגיע ל 1300ש"ח ~ ולא רוצים לחדש לי את רשיון הנהיגה עד אשר אשלם את הקנס. אשמח לעצות
הודעה אחרונה מאת uvuv, -
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אבא של חברה שלי החליט שהוא מוכר את הרכב לפירוק (אחרי תאונה). מה שהוא עשה זה להחתים את הקונה על חוזה שומר שהרכב מיועד לפירוק בלבד, לקח את לוחיות הרישוי והוא הולך בימים הקרובים למשרד הרישוי להוריד את הרכב מהכביש. צריך לעשות עוד משהו?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
עזרה בזיהוי רכב.
מאת S^M- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נצפה לפני חודשיים באזור התעשייה פולג נתניה, הסמל על הרכב היה לא מוכר לי וככל הידוע לי לא שמעתי מעולם על חברה כזאת (לא זוכר איזה, אבל היה שם מוזר, אולי סמל קאסטום?). הרכב נראה כמו מאסל קאר, כנראה דודג' או פונטיאק כלשהיא. מצטער על האיכות הגרועה, צולם בחושך.
הודעה אחרונה מאת iwalup, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בכתבה, שעוסקת במחקר שנעשה מטעם אור ירוק, עולה מה שחשבתי כבר מזמן: נהגים צעירים מעורבים יותר בתאונות. כמה יותר? לפי המחקר, כ22-24 מכלל התאונות הקטלניות מעורבים צעירים. גם לא מפתיע לגלות שרוב התאונות הקטלניות מתרחשות בשעות חשוכות ובסופי שבוע, מתי שכל הצעירים נוסעים מתודלקים באלכוהול ומתים מעייפות הבייתה. כמובן שיש גם את האמונה הקבועה שלפיה מהירות = יותר תאונות, רק שכמובן לא מציינים אם המהירות הייתה לפי תנאי הדרך או באמת מהירות גבוהה שתנאי הדרך לא מאפשרים. אני אישית כבר עד לרמת החפיפניקיות והזלזול בנהיגה אצל נהגים לעתיד, על הנהיגה המאוד לא אחראית, על התייחסות אל חגורות בטיחות כאל המלצה בלבד ובכללי רצון עז להיפטר כמה שיותר מהר מהמלווה וללמוד כמה שיותר מהר ויאללה ל…
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לפני חודש בישרה לי אחותי הקטנה שהיא שבה משהות בת שנה בארה"ב. אחד התנאים לשובה () היתה מציאת מכונית שתמתין לה כשתשוב. ולא סתם מכונית, אלא יונדאי אלנטה GLS מהשנים 04' - 05', עקב ניסיון טוב עמם בעבר. לפני שלושה שבועות יצאתי לחלק סחורה באיזור רח' המסגר בת"א, ולפתע צדה עיני יונדאי כזו בדיוק, ואפילו בצבע כסף. מגרש המכוניות נקרא "טרייד מוטורס" ולעל המגרש קוראים אורי. עצרתי, שאלתי, ולאחר שבבדיקה ראשונית הכל נראה תקין, יצאנו לעשות נסיעת מבחן. לאחר שהתגלה שהמכונית נוסעת היטב, לקחתי אותה לחבר פחח ש "יזרוק עיין", למרות שבעל המגרש חתם לי שהמכונית נקייה מתאונות. בנסיעת המבחן שמתי לב לרעש עמום שמגיע בהאטה באיזור ה 30-40 קמ"ש, לא משהו קריטי, ואנחנו עוד נשוב אל מקורות הרעש. …
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,635 אורחים (הצג רשימה מלאה)