Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל בגדול אתה צודק אבל... אני יכול להגיד לך מתוך נסיון אישי שלי והיו לי כמה וכמה רכבים שנקנו מאנשים פרטיים לחלוטין.בן אדם

שמוכר רכב רוצה לקבל עבורו את התמורה הגבוהה ביותר ,ופה בעצם כל אחד הופך להיות אותו "סוחר מניאק" שמשקר מסתיר

תקלות וכו' ,ממש לא מזמן רכשתי רכב מזקן נחמד שהחזיק אותו 4 שנים וטיפל במורשה בלבד לפי דבריו. על הנייר אין אופציה טובה יותר מלקנות רכב כזה .בדיעבד התברר שהכל שקרים והיו כמה תקלות שהוא ממש שיקר לי בפנים לגביהם.כמובן שיש יוצא מן הכלל

אבל ככה זה הרוב.

רכישה ממגרש אולי לא האופציה הטובה ביותר, אך אל תשכח שאם היה מדובר ברכב שנקנה מאדם פרטי במקרה המדובר,לבחור לא

היה אפילו עם מי לדבר ...

נ.ב

ג'רמי אהבתי את התאוריה לגבי בעלי היפניות :)

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ממליץ לקבל עצות מהתמימים כאן בפורום שמטיפים לרכישה מסוחרים (למרות שחלקם נכוו מהם)

1.אסור לקנות רכב מסוחר, אלא אם כן אתה מזוכיסט או מקצוען אמיתי שיכול לאבחן רכב באמצעות טלפתיה.

2.רוב הרכבים שמגיעים לסוחרים הם במצב מחפיר, במיוחד כאלה עם עבר ליסינג או השכרה.

3.רוב הסוחרים הם נוכלים + שקרנים פתולוגיים שיש להם משהו להסתיר.

4. אין שום סיבה שרכב 2003 מכל סוג שהוא , עם ק"מ סביר , יזדקק לראש מנוע (או אפילו אטם) אם טופל כיאות - ראש מנוע מצביע או על זיוף קילומטרז' או על טיפול קלוקל או על רכב בעייתי שאין שום סיבה לרכוש אותו.

כנראה שאתה קצת מקל ראש בחשיבות הממצא של ראש מנוע. מדובר בפגם מהותי שטומן בחובו פוטנציאל גדול לצרות בהווה ובעתיד.

אני ממליץ לפעול לביטול העיסקה ורכישת רכב מאדם פרטי או חברת ליסינג שמכבדת את עצמה - אולי אפילו הרכב שאתה עצמך מחזיר לחברת הליסינג (אני בטוח שישמחו למכור לך אותו)

ושוב: לא להתקרב לסוחרים / טרייד אין שהם לא של יבואן רשמי או חברת ליסינג גדולה/ בן אדם שמוכר את הרכב של גיסתו או דודתו או אחותו וכו'.

חברת הטרייד אין שממנה נרכש הרכב היא גדולה וסניפיה פרוסים בכל הארץ. היא חברת טרייד אין רישמית של כמה יבואני רכב (או לפחות מתהדרת ככזו בפירסומיה).

נכון להיום הרכב מטופל במוסך מוכר יחסית על חשבונם ואנו עם רכב חליפי שלהם.

לגבי מה יסגר עם העסקה הזו, אני עוד לא בטוח - או ביטול והחזרת הכסף + פיצוי על עוגמת הנפש, או החלפת הרכב לשווה ערך מהמלאי שיש להם לבחירתינו + פיצוי, אני עוד לא סגור על זה. כרגע אינני מפעיל את עוה"ד שלנו, על מנת שנוכל לראות אם ניתן לפתור את הבעיה על מים שקטים.

עדכונים בהמשך.

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

פורסם
אייל בגדול אתה צודק אבל... אני יכול להגיד לך מתוך נסיון אישי שלי והיו לי כמה וכמה רכבים שנקנו מאנשים פרטיים לחלוטין.בן אדם

שמוכר רכב רוצה לקבל עבורו את התמורה הגבוהה ביותר ,ופה בעצם כל אחד הופך להיות אותו "סוחר מניאק" שמשקר מסתיר

תקלות וכו' ,ממש לא מזמן רכשתי רכב מזקן נחמד שהחזיק אותו 4 שנים וטיפל במורשה בלבד לפי דבריו. על הנייר אין אופציה טובה יותר מלקנות רכב כזה .בדיעבד התברר שהכל שקרים והיו כמה תקלות שהוא ממש שיקר לי בפנים לגביהם.כמובן שיש יוצא מן הכלל

אבל ככה זה הרוב.

רכישה ממגרש אולי לא האופציה הטובה ביותר, אך אל תשכח שאם היה מדובר ברכב שנקנה מאדם פרטי במקרה המדובר,לבחור לא

היה אפילו עם מי לדבר ...

נ.ב

ג'רמי אהבתי את התאוריה לגבי בעלי היפניות :)

אני אגיב לך בצורה זהירה:

לא לקנות מסוחר / טרייד אין מוריד משמעותית את הסיכוי ליפול בנפילת רכב.

בשביל לא להגיע למצב שאתה קונה רכב עם תקלות מהותיות, אתה מבצע לו בדיקה כמו שצריך.

כשאני קונה רכב, הוא עובר בדיקה מכון בדיקה, בדיקת פחח מומחה ובדיקת מוסך המתמחה ברכב.

אם הרכב שאתה קונה מאדם פרטי עובר את כל הבדיקות הנ"ל, אז הסיכוי שנפלת הוא נמוך מאוד.

אם ויתרת לעצמך והעדפת לוותר על הבדיקה או להתעלם ממצאי בדיקה שמדליקים 20 נורות אדומות ,לדוגמא כמו ראש מנוע / נזילה מראש מנוע , אז כבר אין יותר מדי מה לעשות.

פותח השרשור, אני לא יודע על איזה טרייד אין בפרישה ארצית אתה מדבר, אבל אני דיברתי על דוגמאות כמו : לובינסקי טרייד (למשל) שהוא טרייד אין יבואן, ששמעתי על לא מעט מקרים שהם לקחו אחריות מלאה על כל תקלה שהיתה, גם ברמה של החלפת רכב בלי ויכוח.

אם אתה מדבר על כאלה שהם לא חברות הליסינג / השכרה עצמם, אלא סתם סוחרים לכל דבר -רק בפריסה ארצית ,אז לא עשינו בזה כלום.

בכל מקרה- אני בעד שתי האופציות שאתה מדבר עליהן, ונגד להשאיר את הרכב. ברגע שאתה נכנס למצב של בעיות בראש מנוע/ מערכת קירור / אלוהים יודע מה, עדיף לברוח כמה שיותר מהר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
פותח השרשור, אני לא יודע על איזה טרייד אין בפרישה ארצית אתה מדבר, אבל אני דיברתי על דוגמאות כמו : לובינסקי טרייד (למשל) שהוא טרייד אין יבואן, ששמעתי על לא מעט מקרים שהם לקחו אחריות מלאה על כל תקלה שהיתה, גם ברמה של החלפת רכב בלי ויכוח.

אם אתה מדבר על כאלה שהם לא חברות הליסינג / השכרה עצמם, אלא סתם סוחרים לכל דבר -רק בפריסה ארצית ,אז לא עשינו בזה כלום.

בכל מקרה- אני בעד שתי האופציות שאתה מדבר עליהן, ונגד להשאיר את הרכב. ברגע שאתה נכנס למצב של בעיות בראש מנוע/ מערכת קירור / אלוהים יודע מה, עדיף לברוח כמה שיותר מהר.

OK, מדובר על חברה שככל הנראה פרטית רק שעוברים אליה רכבים מיבואנים. כרגע אני נמנע מלפרסם את שמה של החברה מסיבותיי האישיות. לא התעמקתי בעניין של "האם החברה אכן חברת טרייד אין רישמית של..." והאמת שרכשנו שם רק בגלל שמצאנו רכב שמתאים לצרכים ולתקציב שלנו.

הרכב עבר בדיקה במכון מורשה (המעבדה בחולון) ונמצא ליקוי במערכת הקירור שהובטח כי יטופל ע"י חברת הטרייד אין.

ההחלטה שלנו לביטול העיסקה עומד בעינו ויטופל ביום א'.

חיפוש מהיר ברשת מגלה כי היו שתי תביעות נגד חברה זו רק ההבדל המשמעותי הינו ששני התובעים לא לקחו את רכבם לבדיקה כלל.

לגבי רכישת האוטוליסינג שלנו - חשבנו על כך רק אתמול, אולם יש כמה בעיות, אחת הרכב מעל לתקציב שלנו (קאיה סרנטו 2007), שתיים, מחר הרכב חוזר ל"פול" של החברה, שלוש, אנו מעדיפים רכב קטן יותר בעל חמש דלתות למרות שכרגע כמעט כל רכב יתאים רק שייסע ולא יתקע...

פורסם

מכיוון שחברות הליסינג נתפסו במשבר הנוכחי עם המכנסיים למטה, במצב של מינוף יתר, הן ישמחו לצמצם את צי הרכב המשומש שלהן, גם ע"י מכירת הרכב במחיר נוח. מכיוון שקאיה סרטו הוא לא רכב מבוקש, וכמו רוב דגמי קאיה, נמכר חזק מתחת למחירון, במיוחד כאשר הוא מגיע מליסינג, לדעתי לא יזיק לך לבדוק. אולי תופתע מהמחיר ותנאי המימון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אנחנו עם תקציב מוגבל של 50K וכרגע עם הכנסה מוגבלת מסיבות אלו ואחרות, אנו לא מועניינים להיכנס ל"הלוואת מימון", אחרת היינו רוכשים רכב חדש, או חדש יותר. בכל מקרה, אציג את העניין בפני זוגתי, הרכב שלה מהעבודה, אולי היא תצליח לדלות פרטים מחר לפני ההחזרה.

תודה לכולם על התגובות עד כה. אני מבטיח להמשיך ולעדכן.

פורסם
לא ממליץ לקבל עצות מהתמימים כאן בפורום שמטיפים לרכישה מסוחרים (למרות שחלקם נכוו מהם)

1.אסור לקנות רכב מסוחר, אלא אם כן אתה מזוכיסט או מקצוען אמיתי שיכול לאבחן רכב באמצעות טלפתיה.

2.רוב הרכבים שמגיעים לסוחרים הם במצב מחפיר, במיוחד כאלה עם עבר ליסינג או השכרה.

3.רוב הסוחרים הם נוכלים + שקרנים פתולוגיים שיש להם משהו להסתיר.

4. אין שום סיבה שרכב 2003 מכל סוג שהוא , עם ק"מ סביר , יזדקק לראש מנוע (או אפילו אטם) אם טופל כיאות - ראש מנוע מצביע או על זיוף קילומטרז' או על טיפול קלוקל או על רכב בעייתי שאין שום סיבה לרכוש אותו.

כנראה שאתה קצת מקל ראש בחשיבות הממצא של ראש מנוע. מדובר בפגם מהותי שטומן בחובו פוטנציאל גדול לצרות בהווה ובעתיד.

אני ממליץ לפעול לביטול העיסקה ורכישת רכב מאדם פרטי או חברת ליסינג שמכבדת את עצמה - אולי אפילו הרכב שאתה עצמך מחזיר לחברת הליסינג (אני בטוח שישמחו למכור לך אותו)

ושוב: לא להתקרב לסוחרים / טרייד אין שהם לא של יבואן רשמי או חברת ליסינג גדולה/ בן אדם שמוכר את הרכב של גיסתו או דודתו או אחותו וכו'.

תיאורייה בגרוש, שלא שווה לעיתים גרוש.

יש לא מעט מגרשים אשר בוחרים אך ורק מכוניות בעלות עבר תקין, וימכרו אותן הלאה לקונה שיהנה מהן, כולל אחריות מורחבת (דוגמה קטנה - גיסי קנה רכב מ"אוטו סנטר". לא רשת יבואן ולא נעליים. הוא לא מבין גדול וקנה רכב שהיו בו ליקויים כאלה ואחרים.

הליקויים צצו לאחר חודשיים ושלושה. למרות זאת - הוא קיבל אחריות מלאה על כל מה שסוכם, הרכב נלקח למוסך ופורק שם באופן מאסיבי, כולל שיפוץ גיר - עד שיצא תקין לחלוטין, התיקון היה במלואו על החברה, ומאז בוצעו אך ורק טיפולים שוטפים באוטו (במהלך 4 שנים).

יש עוד מגרשי רכב מכובדים ומוכרים, אשר עומדים מאחורי הסחורה שהם מוכרים - בדיוק כמו במקרה הנוכחי (שוב, זה שהרכב התחמם זו אשמת המוסך המטפל, לא המגרש (אם כבר, כנראה שגם לקונים הייתה מעט רשלנות תורמת בכך שהניחו לרכב להתחמם למצב הזה, אבל בהתחשב בנסיבות ובחוסר הידע, החברה תיקח אחריות מלאה ובצדק). אין לצפות ממוכר במגרש להבין יותר מדי במכניקה. תפקידו למכור, לא לעשות אוברול.

לעומת אדם פרטי, שימכור לכם אוטו עם ליקויים כאלה ואחרים, מצב נקיון כזה או אחר, מצבר וצמיגים במצב רעוע וכד' - ממגרשים אלה תמיד אפשר לקבל מצבר/צמיגים/נקיון נורמלי ותיקוני פח/ תיקון ליקויים כאלה ואחרים וגם אחריות, מה שאין בשום אופן במצב של קנייה מפרטי.

לפיכך, לקפוץ למסקנה שכל הסוחרים הם גנבים מראש זה מופרך. אני לא מתפלא שדווקא היועץ ה"דגול" נותן אותה, כי הוא מבין במכוניות, אוניברסיטאות, ערי מגורים, מסעדות, פוליטיקה ויחסי ערבים/יהודים - ורק דעתו נחשבת (בעיניו לפחות).

כפי שיש לבדוק כראוי רכב מאדם פרטי, יש לבדוק אותו גם בקנייה ממגרש, ולא להסתמך על הבטחות אנשי המכירות במגרש - שזה תפקידם בחיים (למכור, לאו דווקא לרמות).

להרוויח במסחר יש שתי אפשרויות:

1. לקנות בזול ולמכור ביוקר (יחסית) - הסוחר ירוויח את חלקו, אבל המוכר והקונה יקבלו בערך את מה שרצו.

2. לרמות ולמכור סחורה ע"י מצג שווא.

כמו שלא כל בעלי המכולת/סופר, לא כל בעלי המסעדות/פאבים, לא כל החשמלאים/אינסטלטורים ועוד - לא כולם רמאים (ויש כאלה בקרב כל המקצועות) - גם לא כל בעלי המגרשים הם רמאים ושקרנים.

אגב, המחוקק פעל לאחרונה נגד תופעת הרמאות שהייתה נפוצה בעבר בקרב מגרשים לא מוסדרים, וכיום הם חייבים לפעול בצורה מוסדרת, כולל רישום כסוחר, כולל רישום הרכב תחת רשיון סוחר (בעבר לא ניתן היה להעביר את הרכב על שם הסוחר, מה שחייב קומבינות. היום פשוט מעבירים את הרכב ע"ש הסוחר ללא העברת יד), כולל חוק הגילוי הנאות לגבי עברו של הרכב (תקף גם לרכב פרטי, אבל נאכף על סוחרים הרבה יותר).

בדיוק נגד הרמאים יש את פרק העצות כאן בפורום (למרות שאי אפשר אף פעם לכסות את כל המקרים). כמו שתיתקלו בהם במגרש, תוכלו להיתקל בהם בקניית רכב פרטי. לפסול על הסף, זה בדיוק כמו להגיד שכל הערבים מחבלים. כמה צפוי שהקביעה הזו תבוא מאותו אחד שמוכיח כמעט בכל הודעה שלו שהוא ניזון מרגשי נחיתות ודיעות קדומות.

פורסם
זה שהרכב התחמם זו אשמת המוסך המטפל, לא המגרש, אם כבר, כנראה שגם לקונים הייתה מעט רשלנות תורמת בכך שהניחו לרכב להתחמם למצב הזה

הבהרה - הרכב יצא מבדיקה עם סעיף מע' קירור.

חברת הטרייד אין התחייבה לתקן את כל הליקויים שנמצאו ברכב, כולל החלפת צמיגים אחוריים דבר שלא נעשה בפועל.

העיסקה לא נסגרה מיידית מכיוון שהמחיר שנדרש על הרכב היה יקר מדי לכיסינו.

למחרת נסגרה עסקה במחיר נמוך יותר תחת אותם תנאי תיקון.

הרכב חזר מהתיקון לכאורה, בפרק זמן שנראה לי קצר מדי לתיקון הנדון.

ממגרש החברה, יצא הרכב נהוג ע"י זוגתי.

לאחר כמה דק' חייגה אליי ואמרה לי כי נורית אדומה נדלקה וכבתה מייד. הנחתי אותה לשים לב למחוונים ולעצור מייד אם יש שינוי.

באותו הרגע הרמתי טלפון אל איש המכירות ועדכנתי אותו כי נדלקה נורית וכבתה מיד. הוא אמר לי שאין מה לדאוג ושנשים לב לנורית.

זוגתי המשיכה לאסוף את התינוקת מהוריה ויצאה בשעות הערב לכיוון הבית.

לאחר כ 50 ק"מ הרגישה כי הרכב אינו סוחב, לא נדלקו נורות כלל. מכיוון שהילדה החלה לבכות בכיסא, עצרה בשול. חצי דקה אחר כך כבה המנוע ולא הניע שוב. לא נראו אדי מים.

לפיכך, הסברה כי "כנראה שגם לקונים הייתה מעט רשלנות תורמת בכך שהניחו לרכב להתחמם למצב הזה" אינה נכונה ואינה במקום.

כפי שיש לבדוק כראוי רכב מאדם פרטי, יש לבדוק אותו גם בקנייה ממגרש, ולא להסתמך על הבטחות אנשי המכירות במגרש - שזה תפקידם בחיים (למכור, לאו דווקא לרמות).

להרוויח במסחר יש שתי אפשרויות:

1. לקנות בזול ולמכור ביוקר (יחסית) - הסוחר ירוויח את חלקו, אבל המוכר והקונה יקבלו בערך את מה שרצו.

2. לרמות ולמכור סחורה ע"י מצג שווא.

כמו שלא כל בעלי המכולת/סופר, לא כל בעלי המסעדות/פאבים, לא כל החשמלאים/אינסטלטורים ועוד - לא כולם רמאים (ויש כאלה בקרב כל המקצועות) - גם לא כל בעלי המגרשים הם רמאים ושקרנים.

אגב, המחוקק פעל לאחרונה נגד תופעת הרמאות שהייתה נפוצה בעבר בקרב מגרשים לא מוסדרים, וכיום הם חייבים לפעול בצורה מוסדרת, כולל רישום כסוחר, כולל רישום הרכב תחת רשיון סוחר (בעבר לא ניתן היה להעביר את הרכב על שם הסוחר, מה שחייב קומבינות. היום פשוט מעבירים את הרכב ע"ש הסוחר ללא העברת יד), כולל חוק הגילוי הנאות לגבי עברו של הרכב (תקף גם לרכב פרטי, אבל נאכף על סוחרים הרבה יותר).

בדיוק נגד הרמאים יש את פרק העצות כאן בפורום (למרות שאי אפשר אף פעם לכסות את כל המקרים). כמו שתיתקלו בהם במגרש, תוכלו להיתקל בהם בקניית רכב פרטי. לפסול על הסף, זה בדיוק כמו להגיד שכל הערבים מחבלים. כמה צפוי שהקביעה הזו תבוא מאותו אחד שמוכיח כמעט בכל הודעה שלו שהוא ניזון מרגשי נחיתות ודיעות קדומות.

+1.

כאחד שמשתדל לא להיות מוזן מדעות קדומות, קיוויתי שאכן רכישה במגרש "ידוע ומסודר" שמתהדר באי אלו יבואנים שפרסו עליו חסותו, אכן תשבור את מיתוס ה"אל תרכוש ממגרש". לצערי התבדתי.

כל מה שאוכל לומר הוא כי הם שלחו גרר (אחרי המון טלפונים שלי ונסיון שלהם שאפעיל את הביטוח שלי שעשיתי רק כמה שעות לפני כן), העבירו למוסך ונתנו רכב חליפי. מצד שני, זה משהו שלא צריך בכלל לצפות מחברה שנותנת אחריות, כי הרי הדבר אמור להיות ברור מאליו ולא משהו "לצפות לו"...

פורסם

אם לא הובנתי נכון - הרשלנות התורמת היא בכך שראיתם את סימני האזהרה, אבל לא עצרתם מייד. העובדה היא שהרכב התחמם והגיע למצב זה אצל אשתך, ולא במגרש או במהלך הבדיקות.

עם זה - כיוון שהתקלה הייתה לפני, וכן אמורה להיות מתוקנת לפני שהרכב נמסר לידיכם, בצירוף העובדה שזה קרה כמה שעות אחרי המסירה - הביאה לכך שהחברה לקחה אחריות מלאה ותפעל לתיקון התקלה.

עד כאן- הכל סביר - לו הייתה החברה מתנערת, והייתם הולכים לבית משפט - רוב הסיכויים שהייתם זוכים, אבל להערכתי יש סיכוי שהיו מוצאים שיש גם לכם חלק בנזק (שוב, לא אחריות, אלא רק תרומה כלשהי).

כמובן שכל זה היפותטי כרגע, הרכב נלקח לתיקון וכעת השאלה היא רק אם תסמוך על התיקון (על סמך מה שכתבת, שאר הדברים באוטו תקינים) ותיהנה ממנו בהתאם לציפיותיך, או שתבחר לבטל את העיסקה (אפשר להבין את החשש שלך, בטח אם אין לך דרך לוודא את איכות העבודה).

שיקול שלך, אני מניח שהמגרש לא ישוש לבטל את העיסקה (הוספת יד לאוטו), אבל זה כבר באמת עניינך.

אגב- אפרופו קנייה מפרטי - אם הייתי קונה מאדם פרטי, רוב הסיכויים שהיית מדבר עכשיו ללמפות (אין כאן עניין של גילוי נאות, ידעת מהתקלה).

פורסם
המקרה הנפוץ במכוניות אירופאיות ישנות יותר זה שהלך אטם ראש מנוע' date=' וזה לא סיפור גדול. אין נזק משמעותי ועלות התיקון לא גדולה כל כך.[/quote']

תרמוסטט המנוע בחלק מהרכבים הארופאים (למשל איטלקי \ צרפתי) גומר את חייו מוקדם ,ואם בעל הרכב לא ערני , הולך אטם ראש עקב התחממות. שמעתי על נהגים שאותם האוטו לא ינצח. אז מה אם המנוע מתחמם ונכבה באמצע הנסיעה, מחכים קצת , מניעים ונוסעים. וכך הלאה עד הסוף המר.

תרמוסטט ברכב יפני חי הרבה שנים. תמיד התפלאתי למה אותם היצרנים האירופאים לא מתקינים תרמוסטט של רכב יפני. הרי החלק כל כך זול והשפעתו היא עצומה.

לגבי יפניות - יש לי תאוריה: אנחנו לא שומעים על בעלי יפניות שהלך להם ראש מנוע כי בעל הרכב מתבאס מזה שהלך לו ראש מנוע במכונית שהוא קנה בעיקר בשביל האמינות, והוא מתבייש לספר שהוא פישל ולהודות שבדיעבד היה עדיף אם הוא היה קונה מכונית אירופאית חדשה יותר באותו תקציב ולפחות היה נהנה מהנוחות והתנהגות הכביש עד שהלך הראש...

בעלי אירופאיות לא מתביישים לספר על בעיות אמינות ותקלות שהיו להם ברכב, ולכן שומעים עליהם יותר.

וכמו שציינתי - זה רק תאוריה שלי. אין לי נתונים אמיתיים כדי לבסס את זה.

כל הכבוד על חוש ההומור.

יהודה

פורסם

התאוריה שלי עם מגרשים אומרת כך:

בדרך כלל מגרשים יורידו מממוכר הרכב סכום די גדול בכדי לבצע תיקונים שנתגלו במהלך הבדיקה לפני קנייה וגם בכדי להגדיל את הרווח בתיווך, כך שברוב המקרים בעל רכב יקבל פחות כסף עבור רכבו מאשר בשוק הפתוח

אם כך מדוע לאדם שיודע שברשותו רכב טוב מתוחזק ותקין עם שוק (שיכול להמכר תוך ימים ספורים) ללכת לסוחר רכב ולהפסיד כסף? נכון ישנם אנשים שאין להם כח/ זמן מכור את רכביהם לבד או שהם מבצעים עסקה עם חברה כמו צ'מפיון שעובדת בשיתוף עם אוטודיל, (שם באמת ניתן להשיג רכבים טובים)

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כסף/זמן/עצבים/טרייד אין.

מגרש מאפשר לך לבוא עם האוטו שלך, לקבל אוטו אחר, לחסוך ריצות עם קונים למכוני בדיקה, לחסוך מוניות/אוטובוסים בזמן שאתה מחפש אוטו אחר.

כל זה שווה כסף ועצבים.

כמובן שיש כאלה שיש להם שתי מכוניות, סבלנות, ועצבים למכור באופן פרטי. בגלל זה יש שוק רכב יד שנייה ולא כולם עוברים במגרשים.

אתה יכול לראות את זה כאילו הסוחר/מגרש עובד עבורך בקבלנות במכירת הרכב. הוא עושה במקומך את פעולת המכירה על הכרוך בכך, ובתמורה לוקח ממך כסף (ע"י הפחתת המחיר).

פורסם

שמר צודק.

רק לשם חיסכון העניין של הריצות, הטלפונים, המיקוחים, ה"תבוא תלך". תאמין לי שחרשתי ת הנייד / טלפון / אוטוליסינג לפני הרכישה הזו. גם כשמכרתי רכב/אופנוע עניין המיקוח המאוס הזה בארץ (בעיניי בכל מקרה) מוציא לך את החשק לעשות משהו, אז אתה משלם למישהו שיעשה את "העבודה המלוכלכת" בשבילך.

עוד סיבה, יכול להיות שאתה נעול על רכב מסויים ורץ לחפש רק אותו, במגרש / תיווך / טרייד אתה יכול פתאום לראות דגם אחר שלא חשבת עליו ואולי כן יתאים לך..

פורסם

היי, אני כמעט בטוח שאני יודע מאיזו חברה קנית את האוטו, אבל אשמור על הפרטיות שלך בשלב זה.

רק אציין: אם אנחנו מדברים על אותה חברה, אז דע לך שזה שהם מתפארים בהיותם "טריידאין של יבואני הרכב", לא אומר שום דבר, הם לא יודעים הרבה על הרכבים, והם מחפשים רק למכור למכור למכור, אגב לפעמים מגיעים לשם רכבים מכוסחים של אנשים שבאו ישירות למגרש לבצע טרייד לרכב משומש אחר.

לראיה: פעם חיפשתי 206, מצאתי אחת עם 3 פגיעות שלדה, 3 בעלים קודמים, 150K ק"מ, מחיר מציאה והדובדבן "האוטו במצב חדש, בונבון".

בקיצר, לא הכל ורוד, אז תפקח עיניים ושיהיה בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אנחנו עם תקציב מוגבל של 50K וכרגע עם הכנסה מוגבלת מסיבות אלו ואחרות, אנו לא מועניינים להיכנס ל"הלוואת מימון", אחרת היינו רוכשים רכב חדש, או חדש יותר. בכל מקרה, אציג את העניין בפני זוגתי, הרכב שלה מהעבודה, אולי היא תצליח לדלות פרטים מחר לפני ההחזרה.

תודה לכולם על התגובות עד כה. אני מבטיח להמשיך ולעדכן.

אתה בכיף מוציא מהם את הסרטו בפחות מ-50.

תבדוק.

• תוכן חדש...