Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צפוי ביותר!!! סליחה שאנ יאומר את זה,אבל הם מצאו פרייאר,למהנראה לך שיבטלו את העיסקה??

מצטער שאני אומר את זה בבוטות אבל זה המצב לצערי.

הבנתי את המצב וההגדרה.אני כרגע תקוע במצב נתון והתגובה הלא עיניינית שלך, אינה עוזרת לי במיוחד (מקווה בשבילך שלא תגיע למצב כזה).

הדבר היחידי שנראה לי הוא לקחת את הרכב ולמכור.

לא נראה לי שהמקרה, לצערי, יעמוד במבחן ביהמ"ש בגלל כיסוי התחת של החברה...

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שלא כדאי לך לוותר מראש אלא לעשות כל מה שאתה יכול על מנת לקבל רכב אחר במקום זה שקיבלת.

למכור את הרכב יהיה לך קשה אם תתבצע בדיקה ואם תמכור צר לי לומר שתצא מופסד מאוד.

פורסם

לדעתי טיפלו בך בצורה נאה וראויה , קח את הרכב והאחריות וסע לשלום.

אנשים, תפסיקו לעשות מטיפול אטם ראש מחלה סופנית.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

קיבלתי הרגע פירוט היסטוריה של הרכב, היו ממש נחמדים במוסך המטפל של הבעלים הקודמים ושלחו לי פירוט בלי בעיה.

מה שראיתי הוא טיפולים שיגרתיים עד 92K ק"מ ואז איבוד מים - איבחון, רדיאטור רקוב.

ב 96.8K החלפת רדיאטור + טרמוסטט וסעפת יניקה.

פורסם

אני מצטער שוב על התגובה,זה לא היה במטרה לפגוע,אלא פשוט אולי כדי "לחמם"אותך שלא תוותר ותצא הקורבן.אמרת שיש לך עו"ד-תפעיל אותו מבחינתך העוגמת נפש שנגרמה לך,ולאשתך והילדה,גדולה יותר מזה שהם "טיפלו בך עם גרר.

תתעקש תתעקש תתעקש לקבל את הכסף ולבטל את העיסקה!!לזו הייתה כוונתי,אל תוותר- תקרא שוב את התגובות של אייל-מסכים איתו בכל מילה.אל תשתכנע מהאחריות שלהם והכל,בסוף הם תמיד יוצאים הקורבן.

פורסם

kangal שלום.

אני אגיב בזהירות.

לפי תאורך ואני מצטרף לדעתו של EREZFED,הטיפול וההתיחסות שקבלת היו בהחלט סבירים ואם ההית נתקל במצב דומה עם אדם פרטי לא היה לך עם מי לדבר ואל מי לפנות.

כאן בוצע לבסוף תיקון וע"פ דבריך:

kangal כתב:

הובטחה לי אחריות בכתב לחצי שנה על מנוע וגיר, כולל כל האסמכתאות על הטיפול.

במידה והתיקון של ראש המנוע נעשה באופן תקין הראש יחזיק מעמד לזמן רב ולמעשה יש לך רכב שעבר טיפול משמעותי ועם הוכחה ותיעוד לכך וגם אחריות על הגיר,דבר שאין לזלזל בו בייחוד לאחר שהראית שאינך מהסס לפנות ולדרוש תשובות כאשר יש בעיה.

השאלה אם נגרם נזק גם לבלוק המנוע (נדיר ביותר) ומה התיקון שבוצע לראש -

א. החלפת אטם בלבד.

ב. מילוי,השחזה והחלפת אטם

ג. החלפת הראש+אטם.

תנסה לברר מה בדיוק בוצע ואז חברי פורום בעלי ניסיון יותר ממני יוכלו לעזור לך בעצות מושכלות יותר לגבי המצב.

בגדול,אם בוצע מילוי,השחזה והחלפת אטם ראש זה אומר שהראש טופל.אם בוצעה החלפת אטם ראש בלבד אז יש שתי אפשרויות:

1. אין נזק לראש.בד"כ עקב התחממות חוזרת ונשנית של המנוע כמעט ואין סיכוי שלא יהיה נזק לראש,ולכן אם רק הוחלף אטם יש סיבה לדאגה.

2. "חיפפו" אותך.

בגדול,נראה שהמגרש כן לקח אחריות בסופו של דבר אתה יוצא עם רכב שהוחלף בו רדיאטור לא מזמן,טופל ראש המנוע ויש לך אחריות על גיר וראש מנוע.אולי המצב הוא הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב..

בהצלחה,ותעדכן.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
ראש מנוע לא נחשב כבלאי טבעי, לא בארופאיות וגם לא בספרדיות

ובזמן שאתם עסוקים בלהתקוטט, אתם מפספסים את העובדה שאלון מזרחי גולש כאן :lol:.

הכל ברוח טובה, ובהצלחה לפותח השרשור.

ושני הגרוש שלי - אם התיקון בוצע במוסך איכותי, לרבות תיקון הסיבות להתחממות המקורית (הרדיאטור הרקוב?) אני חושב שלהשאר עם האוטו זה בסדר גמור.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

1. גם לדעתי "דפקו" אותך. אבל הם עשו את שלהם, ככה שאין לך למי לבוא בתלונות.

2. לכל מי שמצדד כאן בהחלפת ראשים וטוען כי זהו תהליך תקין ונורמלי - אז נכון שהחלפת או פתיחת ראש אינה סיבה לפסול רכב.

רק יש כאן 2 סייגים:

א. ראש מנוע ש"הולך" לרכב יחסית חדש עם קילומטרז' לא בשמיים מעיד על הזנחה שהרכב עבר. שמר - למה הרמת ראש? כי לא החלפת רצועת טימיינג בזמן. זה מעיד על שגרת טיפולים תקינה לפי הוראות היצרן? - לא.

ב. לא פעם, אחרי תיקון בראש המנוע, הרכב חוזר למצב פחות טוב מאשר רכב שהמנוע של "מקורי" ונראה סחיבה מופחתת, איבוד שמן או צריכת דלק גבוה יותר. כל זה בגלל שהתיקון לא בוצע בצורה טובה.

אם כך לדעתי יש לומר.

אין שום בעיה לקנות רכב לאחר שעבר תיקון בראש מנוע בהנחה ש:

א. הוא תוקן באופן טוב. (ולך תדע מי ואיך תיקן אותו).

ב. הרכב טופל באופן טוב (ובד"כ כמו שאמרתי רכב חדש שמגיע למצב הזה הוזנח. כנראה שהריקבון במע' הקירור נבע מכך שהשתמשו במים באיכות ירודה.

פורסם
1.

אם כך לדעתי יש לומר.

אין שום בעיה לקנות רכב לאחר שעבר תיקון בראש מנוע בהנחה ש:

א. הוא תוקן באופן טוב. (ולך תדע מי ואיך תיקן אותו).

ב. הרכב טופל באופן טוב (ובד"כ כמו שאמרתי רכב חדש שמגיע למצב הזה הוזנח. כנראה שהריקבון במע' הקירור נבע מכך שהשתמשו במים באיכות ירודה.

אני מסכים.

מי תיקן את הרכב בעבר אני יודע, יש לי את ההיסטוריה (החל מהיום בצהריים).

מי שמתקן את הרכב עכשיו הוא מוסך ניר עם בראשל"צ אותו אינני מכיר אולם דרשתי פירוט מלא של העבודה והחלקים שהוחלפו. הרכב יעבור בדיקה חוזרת במכון.

בהיסטורית הרכב יש החלפת רדיאטור שהיה רקוב - מעיד על הזנחה ושימוש במים באיכות ירודה.

במידה והרכב ישאר אצלינו, דבר ראשון יוחלפו לו המים, למרות שבטוח החליפו אותם לאחר טיפול הראש. טיימינג לא צריך לעשות לליאנה (עד כמה שידוע לי), שמן גיר יוחלף לרענן וחדש. כל זאת במידה ואכן הרכב ישאר אצלינו.

פורסם
1.

רק יש כאן 2 סייגים:

א. ראש מנוע ש"הולך" לרכב יחסית חדש עם קילומטרז' לא בשמיים מעיד על הזנחה שהרכב עבר. שמר - למה הרמת ראש? כי לא החלפת רצועת טימיינג בזמן. זה מעיד על שגרת טיפולים תקינה לפי הוראות היצרן? - לא.

נכון, אבל במקרה שלי הוחלפה רצועה בזמן, ולהח' הבאה טרם הגיע הקילומטראז' (עברו פחות מ-50 אלף), אבל בהחלט הגיע הזמן. זה היה בתכנון, אבל לפעמים הנסיבות משיגות אותך, והרצועה הרימה ידיים מהר ממה שהספקתי לטפל. SHIT HAPPENS, לא סוף העולם.

ב. לא פעם, אחרי תיקון בראש המנוע, הרכב חוזר למצב פחות טוב מאשר רכב שהמנוע של "מקורי" ונראה סחיבה מופחתת, איבוד שמן או צריכת דלק גבוה יותר. כל זה בגלל שהתיקון לא בוצע בצורה טובה.

אם מדובר במנוע שהבלוק בו תקין, והטיפול מבוצע עפ"י ההוראות - ברוב הפעמים המנוע ייסע יותר טוב, מסיבה פשוטה: בשיפוץ ראש ראוי לשמו - מלטשים גם את תושבות השסתומים והשסתומים עצמם, כך שהם "יושבים" בתוך התושבת בצורה טובה יותר, מה שמצידו מבטיח אטימה טובה יותר = יותר קומפרסיה = מנוע חזק יותר. ראש מנוע הוא ממש ממש לא סוף העולם. רק להקפיד על הוראות יצרן.

אני מסכים.

מי תיקן את הרכב בעבר אני יודע, יש לי את ההיסטוריה (החל מהיום בצהריים).

מי שמתקן את הרכב עכשיו הוא מוסך ניר עם בראשל"צ אותו אינני מכיר אולם דרשתי פירוט מלא של העבודה והחלקים שהוחלפו. הרכב יעבור בדיקה חוזרת במכון.

בהיסטורית הרכב יש החלפת רדיאטור שהיה רקוב - מעיד על הזנחה ושימוש במים באיכות ירודה.

במידה והרכב ישאר אצלינו, דבר ראשון יוחלפו לו המים, למרות שבטוח החליפו אותם לאחר טיפול הראש. טיימינג לא צריך לעשות לליאנה (עד כמה שידוע לי), שמן גיר יוחלף לרענן וחדש. כל זאת במידה ואכן הרכב ישאר אצלינו.

לא צריך לעשות טיימינג. זה נעשה במסגרת שיפוץ הראש (אם לא מוזכר במפורש רצ' בחשבונית - לא לקבל את האוטו !).

עם כל החשש שלך - אני חושב שכעת יש לך אוטו במצב טוב מזה ששילמת עבורו, כולל אחריות מורחבת.

גם כלכלית - בהנחה כמובן שמדובר בעבודה שנעשתה כהלכה - לדעתי זו עיסקה עדיפה עבורך. עזוב את האפקט הפסיכולוגי של הרכב שנתקע אצלכם אחרי שעה. ברור שזה דבר מציק, אבל מכונות, להבדיל מאנשים - אפשר לתקן.

סיכוייכם לזכות בתביעה נגד החברה קלושים לדעתי (יכול להיות שיבוא עו"ד מלומד ויגיד אחרת, אבל לדעתי הסיכוי נמוך מאוד), קיבלתם רכב שתוקנו בו הליקויים עליהם סוכם (גם אם באיחור ולאחר עוגמת נפש). מכיוון שכבר בוצעה העברת בעלות - קשה לי לראות איך יבטלו את העיסקה.

מה כן כדאי לעשות? דאג שיחליפו לך את הצמיגים שהובטחו (אם לא נעשה כן), וכן נסה להוציא מהם מתנות כגון מצבר חדש (יש להם מלאי) וכיו"ב כפיצוי עבור עוגמת הנפש והטרטור.

אני מקווה מאוד בשבילך שזו הייתה תקלה חד פעמית ושתיהנה מהאוטו, למרות ההתחלה ברגל שמאל.

פורסם

מתנות זה בהחלט נחמד. בנוסף הייתי לוחץ חזק כדי להאריך את האחריות לגיר ולמנוע לשנה, למען השקט הנפשי (יאללה תשתולל, שנה וחצי :-)).

החברה טיפלה במקרה בצורה ראויה ולא התחמקה מתיקון התקלה + גרירה, התנה את סיום הפרשה בבדיקת התיקון ע"י גורם שלישי (חוות דעת ממוסך אחר) והמשך בחייך.

ברכב הבא תעשה להם בצפר.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

מגיעה לי בדיקה חוזרת חינם על הרג'קטים שנמצאו ב"מעבדה" בחולון, כמובן שאשתמש באופציה הזו. השאלה היא, האם בבדיקה כזו יכולים לעלות על איכות התיקון?...

לגבי פיצוי על עוגמת הנפש, על זה לא אוותר בקלות.

פורסם

עידכון אחרון בעניין:

ובכן, היום נסגרה הסאגה.

ברכב הלך מנוע, טוטאל. החברה החליפה מנוע קומפלט, תושבת מנוע, רדיאטור חדש, צינורות, פילטרים, נוזלים וכיוצ"ב.

את הרכב לקחתי לבדיקה חוזרת, אחרי ששמעו את הסיפור, כמובן. המנוע יצא פיקס. אמרו לי בבדיקה להחליף מים למי קירור מקוריים של סוזוקי (יש דבר כזה?) על מנת לשמור על המנוע.

קיבלתי מהחברה פירוט של כל מה שהוחלף (כולל מי קירור בסך 48 ש"ח, נחשב ל"מים איכותיים" או שלהחליף בכל מקרה??), שטר מכר של המנוע אני מקבל ביום ב'.

החתמתי את החברה על אחריות לחצי שנה על מנוע + גיר.

בסה"כ אני חושב שהעניין הסתדר בצורה סבירה.

פורסם

לא ממש מפתיע

לגבי התיקון עצמו - להערכתי - אם האוטו כבה באמצע הנסיעה עקב התחממות - יש (לכל הפחות) נזק לראש המנוע (עיוות בגלל החום) ואולי יותר מכך (אם כי רק בדיקת מוסך יכולה לקבוע).

האם יש לך מידע לגבי מקורו של המנוע? כשתקבל את שטר המכר, בדוק אם הוא מגיע עם רשיון ייבוא, או שבשטר המכר יש מס. רישוי של רכב ישראלי ממנו פורק המנוע.

מקווה בשבילך שהמנוע מייבוא, למרות שכל מקרה לגופו, אבל בסה"כ נשמע כאילו קיבלת אוטו במצב טוב יותר מאשר זה שקנית (אני מניח שאם נתנו לך אחריות של חצי שנה, הם דאגו להביא מנוע שלא יתפגר באופן מיידי).

סה"כ נשמע כאילו נהגו איתך די בהגינות, ספק גדול אם יצא למגרש רווח כלשהו מהעיסקה.

דבר קטן - אני מניח שזה מובן מאליו, אבל בקש לוודא (מופיע בחשבונית) שביצעו גם הח' רצועת טיימינג לפני שהכניסו את המנוע לרכב. סיכוי קלוש שלא, אבל בדוק זאת.

פורסם

בבדיקה נאמר לי שהמנוע מייבוא, אין לי מושג איך הם יודעים. בכל מקרה, שטר אקבל יום ב'. נראה לי ששינוי המספר ברישיון נפל עליי, מה הפרוצדורה?...

• תוכן חדש...