Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 חדשה \ תקלת בלמים חמורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים קנינו מאזדה 2 חדשה. לפני כמה שבועות, במהלך נסיעה, הבלמים חדלו לעבוד. זה קרה פעמיים, כאשר בפעם השניה זה גרם להתנגשות עם משאית.

הבעיה הזו אינה קבועה ואינה מופיעה ככה סתם, ומאזדה מתכחשים אליה לחלוטין ומתעקשים שהבלמים בסדר. כרגע, איננו יכולים להשתמש ברכב מחשש לחיינו בעוד מאזדה מתעקשים שאנחנו הוזים.

קראתי לפחות על אדם אחד נוסף שזה קרה גם לו. האם יש כאן אנשים נוספים שזה קרה להם? אם כן, אודה לכם מאד אם תצרו קשר בכתובת [email protected]. אני משוכנע שמדובר בבעיה אינהרנטית במודל הזה של מאזדה, ונחוש להוכיח להם זאת, לפני שאנשים יהרגו.

תודה,

אלעד

פורסם

קודם כל המקרה שאתה מספר כאן הוא דבר חמור מאוד, נאמר החמור ביותר שיכול לקרות לרכב.

שאלה: אחרי שזה קרה בפעם הראשונה, למה לא הועבר הרכב למוסך? הריי יש אחריות. (או שכנראה שהועבר ללא טיפול מצידם?)

מה היה הנזק מההתנגשות עם המשאית? לפי איך שזה נראה לא חמור מאוד, ובטח לא אובדן מוחלט.

אתה יכול לתאר בדיוק מה קורה בעת התרחשות התקלה?

האם שאתה לוחץ על הבלמים פשוט אין תגובה, אולי הדוושה פשוט שוקעת? במהלך בלימה רגילה (שהמערכת עובדת) האם נשמעים רעשי מתכת בבלימה?

פורסם

האם אין איבוד שמן בלם? האם הנורה של הבלמים ((!)) לא נדלקת?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

בדוק פורומים בחו"ל, השוק בארץ די זניח.

לא מאמין שבבעיה מוכרת וקרדינלית מזדה לא תעשה ריקול לכל הדגם.

נא עדכן.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

כמו שאמרו לפניי, היו עושים ריקול (כמו בעבר שמאזדה עשו ל-3 אחרי שנשרפה כבר אחת) אם זו הייתה תקלה מוכרת.

בכל אופן, תמשיך לעדכן מה הסיבות. גם אני בעלים של 2 בלי בעיות עד היום (כולל :wink:). תמיד מעניין להיחשף ולדעת יותר על הבעיות שיש לרכב שברשותך.

כמו כן אל תיתן ליבואן\מוסכים שלו להפחיד אותך, תעמוד על שלך. מגיעה לך כל הזכות שבעולם שיטפלו לך במצב. אחרת באמת זה יגרום למצב של הרוגים, ואחר כך לא תעזור שום תביעה - חיים לא ניתן להשיב, והמצב אצלך ברכב מפחיד עד מאוד (הכוונה לבלמים).

גיא, לא הבנתי את הקטע עם הטיגון של הבלמים. איזו ירידה זו צריכה להיות? לחיצה של 5 קילומטר רצוף על מנת לטגן אותם? כי זה לא נשמע לי מציאותי (מהבחינה הבטיחותית) שעקב ירידה ובלימה חזקה תוך כדי הבלמים ייגמרו לגמריי ויהרסו קליל. אם זה המצב, אז המצב רע (ברכב הספציפי הזה, או בכלל הרכבים של ה-2 כמובן). מחכה להסבר פשוט וקליט :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא מדובר בבעיה ברכב הספיציפי, המאזדה 2 היא מכונית מצויינת.

אני מדבר באופן כללי, נניח בירידות מירושלים אם אתה תיסע 100 קמ"ש עם רגל לחוצה קצת על הבלמים, הם יתחממו ובשלב כלשהו פשוט יפסיקו לתפקד, ורק אחרי מנוחה קלה לבלמים הם יחזרו לעבוד בהדרגה.

אני לא מכיר את הגיר אצלך ב- 2, אבל בירידות אתה חייב להעביר לפיקוד ידני ולהוריד הילוכים, ואם אין לך תפעול ידני אתה צריך לשלב להילוך נמוך.

בירידות בנשר ליד הטכניון לדוגמא (למי שמכיר) אני תמיד נכנס לפיקוד ידני ומוריד ידנית 2 הילוכים, והרכב משייט בירידה תוך בלימת מנוע במקום להשתמש ממושכות בבלמים, ולפניי אני רואה רכבים עם אור ברקס עובדים לאורך כל הירידה (כמה ק"מ טובים).

פותח השרשור צריך לבדוק את הרגלי הנהיגה שלו.

פורסם

אכן נשמע הכי סביר שבעל הרכב "טיגן" את הבלמים.

הגיר האוטומטי שמכניס תמיד להילוך ההכי גבוה, בשילוב עם הנהג הממוצע שאינו מתערב ידית בבחירת ההילוך הנכון, גורם לכך שהרבה נהגים יורדים ירידות ממושכות תוך כדי בלימה ממושכת על מנת למנוע מהרכב לצבור מהירות גדולה מדי (במקום לשלב ידנית הילוך שני או שלישי בהתאם לתנאים).

יצא לי לא מעט פעמים להיות מאחורי רכב אוטומטי שכזה שאני רואה את אורות הבלמים שלו דלוקים כל הירידה (ואני בינתיים לא נוגע בכלל בברקס כי אני בשני), ואז אני מריח היטב את הבלמים שמתחממים להם מעבר לנקודת הפעולה היעילה.

ולאלעד פותח השרשור - לפני שאתה מתחיל לחפור ולחפש בעיות שאינן ברכב של יצרן ראוי, אנא פרט קצת יותר על הנסיבות שבהם איבדתם את הבלמים.

האם זה היה אכן בתום קטע ממושך של נסיעה בירידה?

ורק טיפ קטן - גם במצב של התחממות יתר של הבלמים, לחיצה ממש (אבל ממש) חזקה יכולה להביא להאטה כלשהי של הרכב, וכמובן שתמיד אפשר למשוך הנדברקס.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לא חושב שהבחור טיגן את הבלמים!!

אחרת הוא היה שם לב, אני תור נהג חדש שרפתי את הבלמים פעם אחת אחר כך למדתי להשתמש בהילוכים וכיום ( בירידות של הטכניון למשל) האוטו משייט לו עד למטה בשלישי...

אבל כשמישהו מטגן את הבלמים מריחים את זה... גם בתוך האוטו ( ככה זה בפאסאט שלי לפחות :) )

פורסם

האם אחרי ש"שורפים" בלמים נגרם נזק פיזי לרפידות עצמן? או שהכל חוזר למצב הרגיל לאחר התקררות.

כלומר, האם כאשר בעל הרכב יבוא למוסך, יבחנו את הבלמים שלו ויגידו לו: "מה אתה רוצה ממאזדה, טיגנת את הבלמים (שימוש לא נכון) - הנה"?

יואב

יואב :arrow:

פורסם

בטיגון כזה רוב הסיכויים שיהיו סימני התחממות על הצלחות אבל לא מחייב.

ולפותח התרד, כשלא היו בלמים האם הרחת ריח חריג כלשהו?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פותח התרד לא נראה לי שיכנס לפה יותר. זו ההודעה הראשונה שלו והוא השאיר מייל להתקשרות. לדעתי לא מעניין אותו ההסברים למה קרה מה שקרה אלא האם יש עוד אנשים שזה קרה להם ולהוכיח שיש בעיה מערכת הבלמים של מאזדה 2.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
לא חושב שהבחור טיגן את הבלמים!!

אחרת הוא היה שם לב, אני תור נהג חדש שרפתי את הבלמים פעם אחת אחר כך למדתי להשתמש בהילוכים וכיום ( בירידות של הטכניון למשל) האוטו משייט לו עד למטה בשלישי...

אבל כשמישהו מטגן את הבלמים מריחים את זה... גם בתוך האוטו ( ככה זה בפאסאט שלי לפחות :) )

Maybe you would have noticed.

I definitely would have noticed.

But you'd be surprised how inattentive the average, non-enthusiast driver is to the signs the car is giving.

I've seen people drive on a flat tyre without realising anything is wrong. I've seen people drive with a finished clutch without suspecting anything was wrong, and more and more.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

בקיצור, הבחור יצא אדיוט, הוא שרף בלמים והחליט לצעוק לכל העולם שהבלמים במאזדה 2 שלו הם גרועים.

לא חסרים אדיוטים בעולם.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...