Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ירוק: נהגים צעירים מסוכנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכתבה, שעוסקת במחקר שנעשה מטעם אור ירוק, עולה מה שחשבתי כבר מזמן: נהגים צעירים מעורבים יותר בתאונות.

כמה יותר? לפי המחקר, כ22-24 מכלל התאונות הקטלניות מעורבים צעירים. גם לא מפתיע לגלות שרוב התאונות הקטלניות מתרחשות בשעות חשוכות ובסופי שבוע, מתי שכל הצעירים נוסעים מתודלקים באלכוהול ומתים מעייפות הבייתה.

כמובן שיש גם את האמונה הקבועה שלפיה מהירות = יותר תאונות, רק שכמובן לא מציינים אם המהירות הייתה לפי תנאי הדרך או באמת מהירות גבוהה שתנאי הדרך לא מאפשרים.

אני אישית כבר עד לרמת החפיפניקיות והזלזול בנהיגה אצל נהגים לעתיד, על הנהיגה המאוד לא אחראית, על התייחסות אל חגורות בטיחות כאל המלצה בלבד ובכללי רצון עז להיפטר כמה שיותר מהר מהמלווה וללמוד כמה שיותר מהר ויאללה להתחיל לנהוג.

הנה הכתבה:

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1436192

Insane things comes from insanely people.

פורסם
המבוגרים לא פחות (50+),

פחות עירניים ומודעים לכביש, הרבה הרבה פחות, מניסיוני.

ניסיון אישי לא שווה כלום בניתוח (אלא אם זה ניתוח אישיות של האובייקט...).

מה שחשובה היא הסטטיסטיקה וכאן אין הפתעות, על הכביש יותר מסוכן להיות צעיר. השאלה היא "למה?" ואיך מתמודדים עם זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני בהחלט לא אומר שהצעירים לא מסוכנים, לרעתם עומד יותר טוסטורון וחוסר ניסיון, ולפעמים פזיזות יותר.

אבל להאשים (רק) אותם זה לא במקום. נתקלתי בקשישים (מה זה קשיש בשבילי? 80 וצפונה), שפשוט לא ראו בעיניים. תרתי משמע..

שלא לדבר על נהגי מוניות שכבר מאוד מרוגזים מרוב זמן באוטו, שלא אכפת להם מכלום.

לא אכפת לי סטטיסטיקה שמסטסטיקה, הכל אני רואה בעיניים שלי מידי יום-יום זה כבר שנים.

ועוד לא הכנסתי את סוג המין למשוואה.

אביחי

פורסם

אם יעלו את גיל הוצאת הרשיון ל 30.בני 30-32 יהיו הנהגים עם הכי הרבה תאונות.

נהג חדש הוא פחות טוב מנהג עם נסיון,לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה

פעם באחת תוכניות הרכב האנגליות דיברו עם איזה קשיים נותנים לנהגים בני פחות מ 20 באנגליה.

אז הם מוציאים רשיון אחרי גיל 20.

עולה הגיל של ההרוגים בתאונת אז זה נראה להם בסדר בסטטיסטיקות.

אייל

פורסם
אבל להאשים (רק) אותם זה לא במקום.

זה אף אחד לא אמר (לפחות לא כאן)

שלא לדבר על נהגי מוניות

לנהגי מוניות יש סטטיסטיקת תאונות מעולה, בוודאי ובוודאי בהתחשב בקילומטראז' שהם עושים.

מפתיע, אה?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם יעלו את גיל הוצאת הרשיון ל 30.בני 30-32 יהיו הנהגים עם הכי הרבה תאונות.

נהג חדש הוא פחות טוב מנהג עם נסיון,לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה

פעם באחת תוכניות הרכב האנגליות דיברו עם איזה קשיים נותנים לנהגים בני פחות מ 20 באנגליה.

אז הם מוציאים רשיון אחרי גיל 20.

עולה הגיל של ההרוגים בתאונת אז זה נראה להם בסדר בסטטיסטיקות.

זה לא לגמרי מדויק.

בעייתם של הנהגים החדשים אינה רק היעדר נסיון בנהיגה.

בעיות נוספות שקשורות הן - היעדר בגרות, נסיון חיים מועט יחסית, חוסר נסיון בקבלת החלטות גורליות בזמן אמת, אימפולסיביות מוגברת, ועוד. כמובן שחוסר הנסיון בנהיגה רק מחמיר, אבל באופן מפתיע (או שלא) זה החלק שהכי קל לפתור.

דני G.

פורסם

אני התחלתי לרכב על דו"ג בגיל 34-35.

הייתי מתרסק בלי הפסקה.

בגיל כזה כבר יש לך הרגלים שקשה לשנות.

בחור בן 17,בקושי יש לו הרגלים מאופניים,מלמדים אותו משהו וככה הוא עושה את זה.

תחשוב מישהו שלא הוציא רשיון לרכב לפני הצבא,מוציא רשיון לנגמש בצבא ורק אחרי זה מוציא רשיון למכונית...

אייל

פורסם

נהגים צעירים= חוסר ידע (מערכת אשמה) + רמת קבלת החלטות לוקה בחסר באופן יחסי.

התוצאה היא מעורבות היתר בתאונות.

במקום שהמדינה תנסה לשפר את החצי הראשון של המשוואה (החינוך והידע הלקויים שהיא מקנה לנהגים), היא מתעקשת לזמבר את הנהגים הצעירים, למרות שכמעט תמיד זה מביא למעשים קיצוניים עוד יותר מצידם.

פורסם
בכתבה, שעוסקת במחקר שנעשה מטעם אור ירוק, עולה מה שחשבתי כבר מזמן: נהגים צעירים מעורבים יותר בתאונות.

אה...אוקיי.

?

נשאלת השאלה: למה?!

אם עלה ירוק או אור לשמוק או איך שלא קוראים להם יודעים שצעירים יותר מועדים לתאונות, למה הם לא מנסים ללמד אותם יותר טוב? למה הם לא מנסים להעביר חקיקות שכל נהג חייב לעבור קורס נהיגה מתקדמת כדי לקבל רישיון, למשל? יש הרבה דברים שניתן לעשות.

אז טוב יעשו בעמותת נדל צבעוני אם יחליטו לעשות מעשים במקום לשגול בינות לריק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבעיה כמו שאני טוען היא במחבני הנהיגה.

הטסטר בודק את הנהג במצב שהוא הכי מרוכז, ביום, בכבישים עירוניים פשוטים.

במקום לבדוק אותו בשעה 22:00 בלילה באיילון.

בנוסף המורה מלמד את התלמיד לעבור טסט ולא להיות נהג ב99% מהמקרים...

עוד משהו, אחרי שתלמיד עובר את הטסט המיוחל, הוא מרגיש שהוא צריך להשתחרר, מהחוקים הנוקשים שנדרשים ממנו בכל תקופת הלימוד, אז מה שהוא עושה, הוא לוקח את האוטו של ההורים, שכיום מצויד בהספקים גבוהים מאד (כן 110 כ"ס זה המון כח) והולך לבדוק כמה חזק הוא...

פורסם

אין לי מושג כמה זה עולה היום, כשאני הוצאתי רישיון זה יצא לי בסביבות 4000ש"ח אולי פחות.

אחרי שמשקיעים כזה סכום רק בשביל לעלות על הכביש, המדינה יכולה לסבסד חצי מהסכום של קורס נהיגה יותר מתקדמת ממה שנעשה בשיעור.

כי עם תקציבים כמו של משרד התחבורע עוד אפשר להגיע לאיזה הסדר.

כמובן שזו אופטימיות מיותרת כי בסופו של דבר זה יותר השקעה בנהגים ופחות סיכויים לתת להם דוחות.

אולי יום יבוא וחבר פורום מכאן יגיע למשרד התחבורע וסוף סוף יהיה מישהו שיודע מה זה לנהוג.

שודד בנקים בפוטנציה8)

• תוכן חדש...