רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם, אחרי בערך חצי שנה שאני רוצה לצבוע את הג'אנטים שלי (BBS מקוריים המיצרן), מצאתי (בעזרת אלעד, Redrose) בחור שעושה עבודה יפייפיה, ובמחיר סביר למדיי. חייב לציין שהג'אנטים נראו זוועה, צבע מקולף ואכול ומה לא. הג'אנט עבר ניקוי יסודי, וצביעה. ולהלן התוצאות:
הודעה אחרונה מאת mcherkass, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום צהריים טובים חבר'ה, אני גר במרכז ובאחד הרחובות פה יש תמרור עצור, מעבר חצייה - ושוב תמרור עצור. מעניין אותי לדעת אם יש לכם מושג על מה מדובר, או אם נתקלתם בדבר כזה. זו פעם ראשונה שאני רואה את התמרור עצור פעמיים ברציפות. אני אמור לעצור פעמיים? אם כן מה הרעיון?
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
דבר ראשון שלום לכולם, אני חדש פה. קוראים לי אמיתי ואני מחיפה, נעים מאוד. לעינייננו: קיבלתי דו"ח של 1000 ש"ח על דיבור בפלאפון ת"כ נסיעה (טעות מרה, לא יקרה שוב). בגלל הסכום הגדול, לקח לי זמן לשלם את הדו"ח. כמה זמן? מלא - שילמתי אותו אחרי שלושה וחצי חודשים. חרקתי שיניים, ושילמתי את הדו"ח. חשבתי שסיימתי עם כל הסיפור. שלשום הגיע מכתב בדואר שמודיע לי שהמשטרה קיבלה את הקבלה, אבל בגלל האיחור, אני מוזמן לבקר שוב בדואר ולשלם עוד500 ש"ח. קראתם נכון, 500 פאקין שקל. מסתבר שהייתי צריך לשלם אותו עד 90 יום מקבלתו, פרט שפיספסתי (זה דו"ח שני שקיבלתי בחיים). השאלה שלי היא - מה אני יכול לעשות?? לכתוב מכתב? מה לרשום בו? לפנות למישהו? תודה מראש, אמיתי.
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קניתי רכב מחברת ליסינג (400 ק"מ, מודל 2008), לאחר יומיים נתגלתה תקלה במערכת הגיר, מאז הרכב במוסך, מבירור שביצעתי במוסך, מתברר כי לרכב הנ"ל "עבר" עם התקלה הנ"ל, דבר שלא הועבר לי ע"י החברה שמכרה את הרכב (לשאלתי האם יש לרכב הנ"ל היסטוריה, נסמר כי הרכב נקי מתקלות), בטופס גילוי נאות לא נרשם דבר בגין התקלה. האם יש לי איזו שהוא CASE מול החברה ? מה עלי לעשות ?
הודעה אחרונה מאת stio, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש רכבים לצילומי סדרה חדשה רכב ישן - שנות ה70 המאוחרות/ה80 המוקדמות - אופציה לוולוו או למכונית אמריקאית, לא בצבע לבן פג'ו 205 אדומה - שנות ה90 - רצוי דהויה - אופציה לגולף או רכב דומה רכב נוסף - חבוט שנראה כלאחר תאונה, לא בצבע לבן בתודה מראש, רונן שגיא
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 867 צפיות
שלום רב, ברשותי אימפרזה משנת ייצור 1997 (דגם LX). אני מבין שעד שהדגם הוחלף ע"י NEW AGE בסביבות שנת 2001 (לא משנה), הוא עבר מספר (3?) תתי דגמים שהיה ביניהם שוני חיצוני קל (לדעתי, בעיקר בצורת הגריל של הרדיאטור). אשמח אם מישהו יעשה לי סדר, מתי בדיוק התחלפו הדגמים, ומה היה השוני ביניהם. מדוע אני שואל? כשקניתי את הרכב, היה מותקן עליו גריל שחור מרושת (כמו בדגם הספורטיבי WRX). תוך כדי תיקון פחחות טען הפחח, כי זהו אינו הגריל השייך לדגם שלי, והתקין לי גריל אחר (בעל קו אופקי עבה לאורך הגריל). העניין הוא שעתה אני מבחין שיש מרווח בין צדי הגריל ה"אחר" לבין הפנסים הראשיים, כך שאני חושש שהפחח טעה. אשמח לספק פרטים נוספים, ככל שנדרש. תודה רבה מראש, דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel_p, -
שלום לכולם
מאת beni12- 1 תגובות
- 537 צפיות
שלום רב אמי התחברתי לפורום כי יש לי בעיה ברכב שלדעתי בעלי המקצוע לא משתפי במידע עליה. יש לי אופל אסטרה 2001 cdx וחסר לי באופן קבוע מים במיכל הכמות נעה בסביבות 2 ליטר כשאין סימני נזילה על הקרקע. החליפו משבת מים ורדיאטור ועדיין הבעיה קיימת. מדברים איתי על רדיאטור חימום מתחת לדשבורד. רציתי לדעת אם קיים ברז שסוגר את תנועת המים לרדיאטור החימום. תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שלום אני מחפש ג'ילדה טובה שסופגת טוב את המים ולא משהו זבל אני שמעתי על ג'ילדה סינטטית ,עור צבי הם טובים? אני לא מבין בזה כולכך אני מחפש ג'ילדה טובה יש המלצות? תודה.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו מהסקודאים (או המקורבים: ע"ע צ'מפיונים ) אולי יודע?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 0 תגובות
- 603 צפיות
בס"ד שלום לחברי הפורום. אני בן 17 וחצי ומוציא רישיון למשא קל (C1 עד 12 טון ), לא היה לי מעולם רישיון לרכב פרטי או אופנוע. השאלה שלי היא זאת האם אחרי ה- 3 חודשיים של המלווה מותר לי להסיע יותר מ- 2 ? והאם אני יקבל נהג חדש שנתיים ? שאלה נוספת ע"פ החוק מותר לי לגשת לטסט בגיל 17 וחצי אבל את הרישיון אני מקבל בגיל 18 ובנתיים יהיה לי רק לרכב רגיל על שאני יגיע לגיל 18 השאלה שלי היא האם ברישיון שאני יקבל יהיה רשום B + C1 או רק B ? חבר שלי שהוציא שלושה חודשיים לפני 18 קיבל רישיון חדש שבו רשום לו C1 וגם B האם זה יגיע לי גם ? או שזה איזשוהי טעות ? נושא אחר, אני עושה עכשיו רישיון לאופנוע 125 סמ"ק בגיל 18 אני ירצה להגדיל את הרישיון ל- 500 סמ"ק השאלה שלי היא…
הודעה אחרונה מאת עופר 1991, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5 אלף צפיות
היום חזרתי מנסיעה של 4 ימים לירושלים ולרמת הגולן. כמה חברים הגיעו ממקסיקו לבקר ו"שכרו" את שירותי כמדריך דרך (למעשה הם לא שילמו לי אבל כן שילמו על אוכל, מלונות ומה לא). כיוון שהיינו 7 אנשים הוחלט שנשכיר רכב מסחרי שבו אני אוכל לנהוג. ההצעה הזולה ביותר שקיבלנו הייתה מאלדן, עם קיה קרניבל ב300 ש"ח ליום. הרכב הוא בעל מנוע 2900 בנזין. אספתי את הרכב בסניף הצ'ק פוסט וקיבלתי את ההוראה לנסוע לא יותר מ200 קילומטר ליום או שיגבו ממני 3.31 ש"ח על כל קילומטר. אחרי התמקחות קטנה ברוח טובה, השארנו את כמות הקילומטרים ב250 ליום, או 750 ל3 ימים. אני מעולם לא הייתי חסיד של רכבים קוריאנים ותמיד החשבתי אותם לסוג של מוצר מוקצא לגמרי מבחינתי, אחרי שהיו לי 2 ונהגתי על עשרו…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3673850,00.html הרכב הנ"ל לא אמור להגיע לארץ, עקב חיסרון בתיבה אוטומטית. לדעתי ממש חבל, ה206+ נאה מה207 וכפי שנמכרו הרבה 206 1.4 ידניות, גם לה היה סיכוי להצליח בארץ, בטוח יותר טוב ממה שה207 "מצליחה".
הודעה אחרונה מאת fizban, -
גם יום חלום יכול להפוך אסון היום בתל אביב ליד בית ספר ג'ון ברייס עוצר ליד הרכב שלי שוטר ואומר לי לפתוח חלון הוא שואל אותי איזה שנה האוטו , (כבר הבנתי לאן הוא חותר המלוכלך) עניתי לו "2000" הוא אמר לי לעצור בצד לפתוח מכסה מנוע הבן אדם הפך לי את האוטו כול תל אביב מסביב לרכב שלי בודק לי מידה של צמיגים,קסנון,אגזוז מתחיל לצעוק "הנה יש לך טורבו באוטו יש לך טורבו!" כאילו אני מבריח שק של קוקאין. אני מתחיל להסביר לו בנימוס שזה לא טורבו סה"כ צינור של פילטר אוויר הוא רשם לי טופס שאני צריך לתקן את המערכת קסנון הלא חוקית (אני : " מזה קסנון זה האור הזה הכחול ? ככה קיבלתי את האוטו אני לא יודע אמרו לי זה מגיע ככה) בקיצור הוא רשם לי רק על הקסנון לא על האגזוז ולא על ה"…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה מעניינת ומדאיגה אותי, מה יקרה אם עצר אותי שוטר ככה לסתם ביקורת, ופתאום נזכרתי כי שכחחתי את הרשיון וכל הארנק בבית? האם יתן לי קנס? והאם בכלל מותר לנהוג על הכביש בלי להחזיקר את הרשיון ברכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לפני כשלוש שנים גררו לי את הרכב שלא בצדק. עם החוב של הגרירה הגיע גם דו"ח שאיינו מצדק כמובן על 500 ש"ח. כיוון שהיה לי עד שאני חניתי בצורה תקינה ביקשתי לבטל את הדו"ח ולהשפט אם יש צורך. היום קיבלתי לידי מכתב בשם: התראה טרם ביצוע צו מאסר מסתבר שהיה משפט ללא ידיעתי, קיבלתי קנס של 600 ש"ח והיום הם דורשים ממני תוספת פיגורים של 330 ש"ח - סך הכל 930 ש"ח. המשפט התנהל לפני כשנה ורבע. אני אני יכול לעשות במקרה כזה? איך אני יכול להוכיח כי לא קיבלתי זימון והאם זה בכלל תקף בחוק? בעצבים רבים - ממתין לעצות... נ.ב פרוט הדו"ח: חניתי ברחוב יבנה בתל אביב (ליד המוזס) ליד מדרכה אפורה, כיוון שאני מכיר את נטיית הפקחים לגרור רכבים שחונים על המדרכה חנ…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
אימייל שקיבלתי, החלטתי לשתף: רשימה חדשה של תחנות בהן נתגלה דלק לא תקין : אל תתפלאו שמשאבת הדלק "תישרף" והממיר הקטליתי יתקלקל 1. אור חן, כפר מנדה 2. אלוןנתב'ג , פעם נוספת 3. אלעד שמנים, תלפיות ירושלים 4. דור אנרגיה - קבוץ הזורע ( בסמוך ל'שלוש המשאלות' ) 5. דור בקעה אל גרביה 6. דור סגולה, פתח תקווה שוב פעם 7. דור קדמה, מעלה אדומים 8. דור שעריים, רחובות 9. דור , גן התעשייה תפן 10. דיאלוג 2000, דימונה 11. דיאלוג 2000, רחובות 12. דלק אבן יהודה 13. דלק הסדנא, תלפיות ירושלים , שוב פעם 14. דלק קריית משה, רחובות , שוב פעם 15. דלק שועפת , שוב פעם 16. סונול בית שאן 17. סונול דרך יריחו 18. סונול מלי, באר שבע דרום 19. סונול נווה ש…
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
במסגרת שוטטותי בכבישים אני רואה מיני רכב מסחרי שיש להם גג מוגבה, וברור שזה הגיע כך מהיצרן משום שזה נראה אינטגרלי לחלוטין לרכב, למשל פורד קונקט, רנו טראפיק, פיאט דוקאטו ועוד אחרים. לעומת זאת יש אחרים שאצלהם זה נראה כמו איזה קומבינת אפרטרמקט, במיוחד טרנספורטרים והכי בולט זה באקונוליין וסוואנות אמבולנס, שיש להם ממש "גבעה" מפיברגלס על הגג. מה שמעניין אותי זה האם באמת מדובר באפרטמרקט, ואם כן - מה, הם חותכים את התיקרה המקורית של הרכב ? ומה עושים עם החיזוקים שבתקרה ?
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כשבוע נסעתי מכייון בית חשמונאי לכייון ירושלים נתיב אחד בכל כיוון למי שלא מכיר בכל אופן לפני היה טנדר שזחל על מהירות 20 נסעתי אחריו כמו ילד טוב עד שהגעתי לקטע בכביש שבו יש קו מקווקו כמובן שעקפתי את הרכב,פתאום מסתבר לי שהקו המקווקו עוד ס''מ נגמר אז כמובן שהגברתי קצת מהירות וישר חזרתי לנתיב שלי מאוחרי הייתה סמויה השוטרת אמרה לי לעצור לא משנה מה שאמרתי לה לא עזר לא משנה בכל אפון היא רשמה לי הזמנה למשפט בדו''ח היא רשמה נהיגה בקלות ראש תוך עבירה על חוקי התנועה לפי סעיף 62 א' מה זה אומר מה מצפה לי משפט ? מה יכול לעמוד לזכותי ראיתי פה בכמה מהנושאים עו''ד תעבורתי שממליצים עליו הרבה אבל אני לא מוצא מישוה יוכל להמליץ לי עליו שוב לא מצאתי בחי…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 56 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש כאן, חבר המליץ לי על הפורום , נראה על הכיפאק. אולי תוכלו לעזור לי - לסקרנות ואולי גם לאגו. אז ככה , אתמול בערב אני דוהר לי מבית שמש לירושלים ב- BMW 320 שלי , ובערך אף אחד לא עוקף אותי. בעליה אחרי סיבוב מוצא אני מאיץ לתלת ספרתי ועובר את כולם. פתאום מתיישב לי מישהו על הזנב ומהבהב לי . שמתי קיקדאון והוספתי מהירות כדי להתנתק ממנו. לא עזר , הוא אחרי ומסנוור שאתן לעקוף. לחצתי חזק אבל הוא צמוד. כמו ילד טוב עברתי ימינה , גם כי הייתי סקרן מה רוצה לעקוף אותי ואם יצליח. ואז עבר אותי רכב גדול , כהה ומוזר. הוא נתן גז והאיץ קדימה בספיד אדיר ופתח ממני רווח ענק. אני מכיר די הרבה מכוניות ולא הצלחתי לזהות בחושך החלקי מה זה היה .לא נראה אמרי…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 49 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/02/19/more-official-info-pics-of-hyundai-equus/
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4704/1438286 משהו לא מובן לי כאן. מנוע דיזל לרכב מירוצים ? ידוע שלדיזל מומנט חזק וזמין יותר מבנזין, אבל יכול להיות שהוא מתעלה על בנזין?
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי פיאט בראבו 1.6 שנת 98 אוטומטית דגם SX ברכב יש מנורה של ABS שבחיים לא נדלקת לא בהתנעה ולא בסויץ בוודאות אני יודע שלרכב אין ABS אחרי כמה עצירות חירום! בספר של האוטו כתוב על המערכת הזאת שכאילו קיימת השאלה שלי האם בכל דגמי הSX שנתון 98 חייבת להיות כזאת מערכת ושלי מנותקת או משהו? קנית את האוטו יד ראשונה מפנסיונר בהרצליה עם 45 אלף קילומטר לא נירא לי איזה קומבינטור שמנתק מערכות
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני שבוע קיבלתי בדואר רשום זימון לסור למשטרה בת"א, בעניין תאונת דרכים, ואני כמו אזרח תמים וטוב הלכתי. הגעתי לשם מלווה בבן דודה שלי קצין חקירות במשטרה, נכנסו ביחד לחוקר, הוא ביקש ת.ז נתתי לו, ואז הוא שואל אותי, "למה פגעת בהולך רגל ברחוב ההגנה בת"א כשרכבת על קטנוע?" ואני עניתי "מההההההההה?" אז הוא אומר לי שאני עובד כשליח פיצה בפיצריה ברחוב מקווה ישראל בת"א, ובתאריך 24.11 פגעתי בהולך רגל וברחתי. אמרתי לו שאין סיכוי, בחיים לא עבדתי בת"א, מעולם לא הייתי שליח פיצה בשום מקום בארץ ובעולם,ומעולם לא היה לי רשיון לקטנוע, ואני בכלל מהצפון, ואז הוא הגיע למסקנה שזה באמת לא אני. הוא אמר לי בוא נמלא פה איזה טופס בשביל הפרוצדורה זרמתי איתו. האמת הוא היה חוק…
הודעה אחרונה מאת קובי מוריה, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לכל עזרה,המלצה והארת עיניים בתחום. מי יכול לעזור לי, ולענות לי למה יש רכבים שמוגדרים כטרקטורים/טרקטורונים ויש לחלקם מספר צהוב עם אישור לעלות לכביש ולחלקם לו. (סתם טרקטורון לא יכול...מיול וריינג'ר כן....). מי נותן אישור לזה משרד התחבורה/מכון התקנים/משרד הרישוי? אם יש לי טרקטורון ללא מספר צהוב, אני יכול ל"שדרג" למס' צהוב? ושאלה אחרונה, אם אני רוצה להביא שני טרקטורונים מחו"ל ושיהיה להם מספר צהוב ואפשר לנסוע מגיל 16...היכן אני מתחיל את התהליך?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 896 צפיות
שלום לכולם אני מעונייין להזמין מאי ביי בקליות שקופות. האם יש צורך לבדוק שהם עומדים בתקן כלשהוא או שכל בקלית מתאימה וחוקית בארץ? תודה
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
רציתי לדעת מהי החוקיות לגביי מראות עם וינקרים . האם זה חוקי לבטל את הוינקרים שנמצאים בכנפיים עם יש לי מראות עם וינקרים?
-
קליאו B 2002 1.4 עושה 14 שניות מאפס למאה זה תוצאה טובה ביחס לרכב ולמתחרים שלו באותם שנים?
הודעה אחרונה מאת General M, -
שלום לכם, מה שלומכם אנשים ? ב2 בלילה שיצאתי מפאב עומר של ב"ש, אז ראיתי את השוטר שמחזיק את הפנס עם אור, לפני שהוא תפס אותי, אני רציתי להוריד את החבר להחוצה והוא ראה אותי שאני משליך אותו והוא תפס אותי עם עיניים שלו ממרחק 70 מטרים בערך .. והוא אמר לי לפנות לצד, אז השוטר אמר לי להוציא רשיון, אמרתי לו זוז אני רוצה לעמוד בשביל להוציא את הרשיון בכיס שלי .. אז פתחתי את הדלת ונתנתי לו את הרשיון שלי, הוא אמר לי שהסעתי 3 נוסעים עם נהג חדש, אחרי שיכנועים שאמרתי לו בספר התורה זו פעם ראשונה שתפסו אותי על 3 נוסעים, אני לא מחפש בעיות ואחרי כמה דברים שאמרתי לו במילים, הוא רשם בטופס שלו "בבקשה אל תדפוק אותי אני מכבד אותך תיתן לי אזהרה" כמו שאמרתי לו ככה...אז הו…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הייתי שמח אם מישהו היה זורק לי קצת אור על היסטוריית ההצת ברכב, כיצד הרכב הראשון הצת פעם, כיצד זה קורה היום ומה היה בניהם. ובמה יעילה המערכת מקודמיה, תודה!
הודעה אחרונה מאת Platinum, -
- 5 תגובות
- 987 צפיות
הרכב שלי הוא B4 שנת 2008 ואני רוצה להוסיף לו מגניי רוח. עכשיו ראיתי אחת כמו שלי אם מגני רוח והוא מיוחד כזה, זה לא שני חתיחות זה מגן אחד שהולך מהחלון הראשון עד לשני. רציתי לדעת איפה אפשר לקנות כזה ומה המחיר שלו עם מישהו יודע. תודה!
הודעה אחרונה מאת gUzA,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,635 אורחים (הצג רשימה מלאה)