Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצל על התשובה המאוחרת אבל ההבהרות הן:

שלחתי בקשה להשפט. לא קיבלתי זימון.

הכתובת שלי תמיד הייתה מעודכנת - כאשר בחלק גדול מהזמן הכתובת המעודכנת היא בית הורי (לפחות הכתובת הזו לא השתנתה לעומת כתובתי :-) )

אני לא זוכר אם קיבלתי אישור לבקשתי להשפט, יכול להיות שכן. זה עדיין לא רלוונטי אם לא קיבלתי זימון למשפט.

בכל מקרה - צילצלתי היום לבית המשפט - הם אמרו שאני צריך להגיע לשם ולחפש את הניירת בתיק (לא זמין באינטרנט). לאחר שאקבל את התיקים אחזור לעדכן ולהתייעץ

תודה רבה לעונים

ניב

פורסם

אוקיי, בכל מקרה, מה שתצטרך כרגע הוא :

1. אישור משלוח בדואר רשום לבקשה להישפט (למרות שלכאורה הבקשה התקבלה, עובדה שהיה משפט), ואם יש אישור מסירה, מה טוב.

2. העתק של הזימון למשפט (שתצטרך למצוא בתיק).

3. העתק או אסמכתא למשלוח הזימון למשפט, ואז תוכל לעקוב אחרי המשלוח בדואר.

אם שלושתם קיימים (במיוחד 3) - תיאלץ להסביר כיצד לא קיבלת את הזימון הנ"ל. אם יש לך הסבר כזה - שווה להגיש למזכירות ביה"מש בקשה לביטול המשפט ועריכת משפט חוזר. אם לא יתקבל, תוכל לערער למחוזי (תכין עו"ד).

פורסם

שמר, אל תבלבל אותו עם מונחים שאינם נכונים, עוד ישתמש בהם חלילה וייפול על שטויות.

הבקשה היא בקשה לביטול פסק דין ומשפט חוזר זו אופרה אחרת לגמרי שלא קשורה לענייננו. מכל מקום, יש עכשיו כ"כ הרבה עורכי דין, שאני בטוח שניב ימצא כאלה בין חבריו ומכריו והם יעזרו לו בשמחה, לפחות בשלב הראשוני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אמיר שליט:

תאמין לי או לא, אני יודע מה צריך בשביל להגיש בקשה לביטול פסק דין :lol:

מכל מקום, הפורום הוא בוודאי לא המקום לייעוץ משפטי, בוודאי בלא שכל המסמכים נמצאים על מנת לקבל את התמונה המלאה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הפורום הוא מקום מצויין להראות איך דברים מסובכים הופכים לפשוטים ואיך דברים פשוטים הופכים למסובכים ומי שלא מוצא ידיו ורגליו (בכל ענין) ראוי שילך לבעל מקצוע שיעזור לו :lol:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ובנימה רצינית יותר - ייעוץ משפטי ראוי אי אפשר לתת בפורום וייעוץ משפטי בפורום לא יכול להיות רציני ומקיף. על רגל אחת

כהכנה לייעוץ משפטי נורמלי - אולי. משהו מעבר - בוודאי שלא. אני נמנע מלתת ייעוץ מעל דפי הפורום מעבר לדברים הבסיסיים ביותר מסיבה זו בדיוק, על מנת שלא לתת ייעוץ שגוי כשלא כל התמונה מצויה לנגד עיני.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מכל מקום, יש עכשיו כ"כ הרבה עורכי דין, שאני בטוח שניב ימצא כאלה בין חבריו ומכריו והם יעזרו לו בשמחה, לפחות בשלב הראשוני.

אז הנה החבר העו"ד מגיע לעזרה.

ניב,

במקרה, או שלא במקרה, טיפלתי לאחרונה במקרה זה של קרוב משפחה (איכשהו, תמיד כשעושים טובה נתקלים במערכת המשפט האטומה בישראל ואילו ביומיום הדברים זורמים הרבה יותר חלק....אין הסבר לתופעה).

במקרה שבו טיפלתי - נשלחה בקשה להישפט. ביהמ"ש שלח לנאשם זימון למשפט בדואר רשום. הנאשם שהה בחו"ל עוד קודם למשלוח הדואר הרשום ושב ארצה לאחר שההודעה השנייה חזרה מסניף הדואר לביהמ"ש. ז"א - היה בידינו מסמך מטעם משרד הפנים שמאשר ברורות כי הנאשם שהה בחו"ל לכל אורך התקופה בה נשלח אליו הזימון בדואר רשום ומשום כך לא נדרש הדואר והנאשם לא ידע על מועד המשפט.

הגשתי בקשה מנומקת (בצירוף אישור משרד הפנים על שהות בחו"ל) לביטול פסק דין בהעדר. נדחתה.

אח"כ הגשתי בקשה לעיון חוזר. נדחתה.

השופטת הנכבדה קבעה, בריש גלי, כי נאשם המבקש להישפט בעבירת קנס חייב לוודא, מדי זמן סביר, בביהמ"ש, מה עלה בגורל הבקשה להישפט ולעקוב אחריה. עצם ההוכחה כי לא קיבל את הדואר הרשום מסיבה אובייקטיבית - לא מספיקה.

בשורה התחתונה - הנטל הועבר לכתפיו של המבקש להישפט. הא ותו לא.

מדובר בהחלטה שיפוטית מלפני חודש ימים ומתברר שכמותה יש עוד רבות.

לפיכך - בשורה התחתונה - אני מניח שבקשה לביטול פס"ד - לא תועיל לך, אפילו תוכיח שלא קיבלת את הדואר הרשום (במקרה עליו סיפרתי התקבלה הטענה כי הנאשם לא קיבל את הדואר הרשום).

אם אתה נחוש בכל זאת:

1. ראשית - בקשה לביטול פס"ד (דורש את הסכמת התביעה להגשת הבקשה אם חלפו 30 יום מפסה"ד).

2. ערעור למחוזי + בקשה להארכת מועד להגשת ערעור.

- - הדברים הנ"ל נכונים לבימ"ש לעניינים מקומיים בתל אביב מן העת האחרונה - -

---

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי עידן

קודם כל, רק היום ראיתי את ההודעה שלך (נשלח דואר רשום שלא התקבל ;-) )

ועידכון כללי

הייתי ביום חמישי בבית המשפט, התברר לי שההודעה על המשפט נשלחה לבית של ההורים שלי בזמן שגרתי בדירה שכורה (לא עידכנתי כתובת כי עברתי כל שנה). ההורים לא דרשו את המכתב וככה הלכה ההתראה הראשונה.

ההודעה על פסק הדין נשלחה לבייתי בתל אביב - שם גם לא הגעתי לדואר בזמן ופיספסתי...

קיצור - אין לי הרבה סיבות לבכות ולפי הדברים שכתבת אני מניח שאין לי הרבה מה לעשות בנידון.

עירעור על המשפט נראה לי כמו תהליך יקר - הדורש עורך דין, כסף וכו. לא בטוח שה 930 ש"ח שווים לי את זה...

מה הסיכוי שהתביעה תאשר לי ביטול של פסק הדין? בעיקר שאין לי סיבה טובה אמיתית לכך שלא קיבלתי את הודעות...

פורסם

תפנה לתביעה, לפני המשפט, בטענה שאתה רוצה להגיע להסדר על התשלום.

בהרבה מקרים התביעה תעדיף להתגמש ולהגיע להסדר מאשר להגיע לעוד דיון בבית המשפט.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

היי ניב,

על מנת להגיש בקשה לביטול פס"ד לאחר שחלפו 30 ימים מאז פסה"ד - חייבים את הסכמת התביעה לכך.

אינני רואה כיצד תצליח לשכנע אותם להסכים להגשת בקשה לביטול פס"ד, וגם אז - איניני רואה כיצד לגופו של עניין יסכימו לביטול.

כפי שפירטתי - מקרה בו הוכח בראייה ממשלתית כי הלקוח שהה בחו"ל בזמן משלוח הדואר הרשום ולכן לא יכול היה לדרוש אותו - גם כן נדחה על ידי בית המשפט.

בשורה התחתונה - את היכול לנסות לגשת לתביעה ולשכנע אבל הסיכוי נמוך מאוד. במקרה שכזה - ערעור למחוזי או תשלום.

---

• תוכן חדש...