רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=5629 תהנו
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
----------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------- הערת הנהלת הפורום: תגובה זו התפרסמה בתוך דיון שנושאו "תיבת הילוכים רובוטית היא קטסטרופה ?" והובילה להסתעפותו לשני דיונים נפרדים. הדיון בנושא תיבת ההילוכים AL4/DP0 של פיג'ו-סיטרואן\רנו\סימנס פוצל לשרשור הדיון הנפרד זה. קישור ישיר להודעה המקורית בשרשור המקורי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1940316&postcount=72 ----------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------…
הודעה אחרונה מאת amir1979, -
- 1 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
איך הולך כל תהליך הורדת הרכב מהכביש ושליחתו לפירוק? האם צריך לשלם איזו אגרה למשרד הרישוי בשביל כך? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
נהג הניסויים של פורשה (51) לקח את הפרוטוטייפ 911 קבריולט למבחן בכביש הציבורי ואיבד שליטה באמצע הנהיגה (לא יידוע הנסיבות, ככל הנראה בעקבות איבוד שליטה ממהירות גבוהה), הוא התנגש במעקה "הבטיחות" () ונהרג. לסיקור המלא.
הודעה אחרונה מאת david cosworth, -
לא ברור עכשיו כיצד יוניון מוטורס יפטרו מהמלאי של הרכבים עם הגיר הרובוטי. בנוסף, לקוחות פרטיים שרכשו רכב כזה צפויים לספוג ירידת ערך גבוהה ביותר. לינק לכתבה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000397575&fid=3220
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היאריס הקודמת (דור ראשון) שווקה באירופה גם בגרסת דיזל 1.4 ליטר. האם יתכן שחתיכות ממנה מתגלגלות גם על אספלט הקודש? אורן
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה חבר שלי קנה ממשהי פרטית פיג'ו 206 , 2002 יד שנייה 158,000 ק"מ . עשינו לרכב בדיקה אצל אחד המוסכים בירושלים , הרכב היה נקי מתאונות , כמו כן מי שקנינו ממנה את הרכב טיפלה בו ממש טוב , ב-6 שנים שהאוטו אצלה קיבלנו את כל הקבלות על טיפולים. בקיצור עשו העברת בעלות , יום אחרי זה לחבר שלי נכבה הרכב תוך כדי נסיעה , ונידלקה מנורה (משהו אנגי'ן) לאחר כמה הנעות וכיבויים הוא הצליח להגיע למוסך פיג'ו מרכזי בירושלים , שלאחר בדיקה מצא כי , ה-אינג'קטור של בוכנה 4 ניזוק ויש להחליפו , (עלות התיקון 1519 ש"ח) השאלה שלי היא האם יש לנו בסיס לדרוש מהמוכרת הישתתפות בתיקון ?
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
קצת מבט: The 911 GT3 is powered by a 3.8-liter six-cylinder naturally-aspirated engine that develops maximum output of 435 bhp, up 20 bhp over its predecessor. The new GT3 accelerates from a standstill to 100 km/h (62 mph) in 4.1 seconds and reaching 160 km/h (100 mph) in 8.2 seconds. Top speed is 312 km/h or 194 mph. אחרי שקיבלתם התקף לב מהנתונים הטכניים (בקצרצרה). הגיע הזמן לעבור למחיר: 112,200$ אשר יימכר בארה"ב. תנחשו לבד כמה אצלנו. לסיקור המלא.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
ג'אנטים 17" נקנו ב-E&A. תודה ענקית לאלי ואביחי !!! אשמח לשמוע מה דעתכם וסליחה על האיכות, זה צולם בפלאפון. (מנהלים, סליחה אם זה בפורום הלא נכון)
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 978 צפיות
נסעתי בכביש 6 היום ב120 ועכשיו אני עם מלווה אבא שלי ראה את השוטר עם האקדח הזה של המהירות אמר לי להאט השאלה שלי אם הוא היה תופס אותי הוא היה עוצר אותי בצד ונותן דו"ח או שזה שולח את הדו"ח בדואר כמו מצלמה של אור אדום או מצלמה של מהירות תודה ומצטער על מיקודם
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 764 צפיות
תאונה שקרתה בבני ברק,אדם נסע עם מכוניתו בטעות לתוך מדרגות. מה שמצחיק שמאחורי הרכב יש את המשפט של הליסינג" איך אני נוהג? ומספר טלפון" . ואני רק חושב ותוהה מי הקונה המאושר שיהנה מהרכב בעוד שנה?! http://www.hnn.co.il/galleries_show.php?id=6645
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 1 תגובות
- 662 צפיות
אני נוסע נגיד בכביש 6 ויש שם רכב של משטרת התנועה עם רובה עם הוא לא אומר לי לעצור בצד אז אין מצב זה מצלם ושולחים בדואר או משו הוא חייב לעצור אותי ב צד לא ? ועוד שאלה בכמה מעל המותר הוא אומר לעצור בצד תודה מראש פשוט אני נהג חדש חחח שבת שלום
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- 12 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אהלן! כחלק מהמשבר הפוקד אותנו לטובה חבר יקר הולך לאבד את הליסינג היקרה לליבו בעוד כחודש. כמובן שהוא מתחיל לחפש עבודה חדשה, אשר, כנראה, תספק לו רכב חברה חדש. השאלה פשוטה - מה אם לא? מהי הדרך הזולה ביותר למצוא רכב לתקופה קצרה, אם כי לא מוגבלת (חודש עד 3-4). רכישת רכב ומכירתו? ליסינג פרטי מסוג כלשהו? השכרה? לא מדובר בלוקסוס. רכב שיהיה מספיק אמין ומספיק בטוח להסיע בו תינוק ושיעלה מחיר סביר (אני לא מבקש המלצה לקנית רכב ספציפי, אלא דרך פעולה). תודה ושבת שלום לכולם!
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חבר'ה! שבוע שעבר עשיתי נסיעה קצרה לכיוון ראשון והסביבה מכיוון ירושלים, בדרך עצרתי בשער הגיא ומילאתי טנק דלק מלא. מפה לשם אמרתי לעצמי, יאללה, בוא נבדוק את הצריכת דלק, כי מזמן לא עשיתי את זה, אז פשוט איפסתי את המד מרחק ויצאתי לדרך. משם, כיוון הנסיעה שלי היה לראשון וחזור לירושלים. בדרך חזור עצרתי בתחנת דלק פז בשורש עם 113.5 ק"מ מהנקודה בה איפסתי את המד, מילאתי שוב טנק מלא, ויצא לי 5.9 ליטר. בחישוב פשוט ניתן להסיק שצריכת הדלק של הסיוויק היא: 19.5 קמ"ל בנסיעה בין עירונית. יש לציין שנסעתי בצורה די אגרסיבית ורוב הנסיעה מד הטורים היה בין 3 ל-4. כמו כל ישראלי טוב, רצתי אצתי לספר לחבר'ה, והם ניסו להוריד אותי מהעץ שאין מצב שזאת הצריכת דלק. מישהו יכול להסביר לי…
הודעה אחרונה מאת no-speed-limet, -
- 1 תגובות
- 637 צפיות
שלום , אני מעוניין לשפר את הרכב שלי (רנו מגאן 97) מבחינה חיצונית אני מדבר על מגנזיום,מכסה מנוע ,רמקולים ואורות ... אני מאוד ישמח לראות את השיפורים שאתם עשיתם לרכב ולשמוע את מה שאתם מציעים ... תודה רבה, יום טוב
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שקלול מחיר רכב
מאת rkuntz- 0 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי סיטרואן פיקאסו 2003 שנסעה 122000 קילומטר. בגלל מכה באגן השמן נתפס המנוע ונאלצתי להחליפו. במוסך מורשה הרכיבו לי מנוע עם כ 4000 ק"מ. איך אני אמור לשקלל את מחיר הרכב? הרי הקילומטרים שעבר הרכב מהווים גורם חשוב בשקלול המחיר, אבל למרות שהמנוע חדש לגמרי, שאר המיכלולים "עשו" את כל 122000 הקילומטרים. יש כללים ? בטוח שאני לא הראשון שנתקל בסיטואציה. אשמח לשמוע דעות או כללים בנושא. תודה מראש, רונן
הודעה אחרונה מאת rkuntz, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
במסגרת החיפושים של חבר טוב שלי אחר רכב, הערב הלכנו שנינו לבדוק לו רכב מסוים. כהרגלי, אחד הדברים הראשונים שאני ניגש לבדוק זה הצמיגים. הדבר הראשון שקפץ לי לעין זה MADE IN CHINA. המשכתי לבחון את הכתוב על הצמיג, כשאני מצפה למצוא איזה יצרן צ'ינג-צ'אנג-צ'ונג שקר כלשהו, ולהפתעתי גיליתי שהיצרן הוא קומהו. ידוע לי שקו הייצור של קומהו נמצא בקוריאה, ומעולם לא נתקלתי בצמיג שלהם המיוצר בסין. האומנם קומהו מייצרים בסין? האם מדובר בצמיג הזהה באיכויותיו לצמיג קומהו מדגם זהה המיוצר קוריאה? והחשוב מכל: האם מדובר, רחמנא ליצלן, בזיוף כלשהו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול נגמר לי הדלק, למרות המלצה ממוסכי קרסו להחליף את המנוע, החלטתי לתדלק. בגלל שלא הייתי באזור התחנה הקבוע שלי (דור אלון בנתניה, 30 אג' הנחה) נכנסתי לתחנת פז בגלילות. 98 עלה 6.5 ש"ח בשירות עצמי. המשכתי הלאה לתחנה של סונול ברמת אביב וגליתי דלק 99 ב6 ש"ח בלבד ללא שום הנחה, מחיר סביר לכל הדעות. שאלתי את עובד התחנה האם יש הבדל והוא השיב שזה כמו 98 רק נקי יותר. בתור אחד שיודע את ההבדל בין 95,98 ו99 הבנתי שאין עם מי לדבר ותדלקתי בכל זאת. מדובר בקליאו ספורט, רכב שכן מרגיש את ההבדל בין 95 ל98 ואולי גם 99 ואמור להיות מתודלק רק ב98. אולי זה פסיכולוגי ואולי באמת יש בזה משהו אבל אחרי נסיעה לב"ש וחזרה נוצר הרושם שתגובת הדוושה השתפרה במעט. האם אני מדמיין? הרי כל הדלק באר…
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במגזין האינטרנטי Driver's Republic לקחו למבחן הוט-האצ' בכירות את האסטרה VXR, סיוויק Type R, קופר S משודרגת של John Works, פוקוס ST, אימפרצה WRX-S ורנו מגאן ספורט R26.R. שכנאמר בכותרת - הכי לא ישראלי, היות ואף אחד מהן לא נמכרת בארץ (פרט לType R, שגם במקרה זה מדובר על גרסא קצת שונה מזו הנמכרת בארץ). http://magazines.drivers-republic.com/driversrepublic/fiercecreatures038/?fm=2 -זהירות, ספויילר- לצפייה יש לסמן את הטקסט... and the big winner is.... הרנו מגאן ספורט R26.R and the big loser is... חובב ההגה הישראלי.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
cars..walla.co.il/?w=/4705/1435384&bigmaavaron=1
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
בוקר טוב. ראיתם את רשימת האיבזור ותג המחיר הנמוך? http://www.motocar.co.il/article/10520.aspx http://www.auto.co.il/כתבה-22443,74-סקודה-סופרב-החדשה-בארץ.aspx מה דעתכם - האם נתחיל לראות כמויות נכבדות של סופרב חדשות, או שלישראלי המצוי יהיה קשה להתגבר על הסמל שניצב לו בחזית? לדעתי, ה-קנייה. מוריד את הכובע בפני היבואן על המחירים הזולים להפליא (זולים יותר ממה שדובר בזמנו [חודשיים/שלושה אחורה]) .
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו מפחד מהאמת ? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3652815,00.html אולי כדאי להתחיל לבדוק את כל המכשור באופן עצמאי ? .
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, היום חניתי באזור חנייה בירושלים שמותר לחנות בו עם תו חנייה ולא בלי(ככה לפחות העירייה טוענת, שחניתי שם ). בכל מקרה, נגיע לעיקר, בפרטי הקנס רשום לי: צבע רכב:אפור! והצבע של הרכב שלי הוא כחול! הפקח התבלבל לגמרי, יש סיכוי לבטל? רועי.
הודעה אחרונה מאת Roysht, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול , הלכתי לטפל ברכב , אצל פחח ברחוב המסגר בשם א.כהן מחסן חלפים "המרכז לחלפים משומשים לכל סוגי הרכב" פחחות וצבע במחירים זולים ... אז ככה , אני הגעתי עם רכב סובארו להחלפה של כנף ולטיפול של צבע במכסה המנוע ולטיפול קוסמטי , סידור של טמבון , והחלפה של בקלית אחרי שהוא נתן לי הצעת מחיר של 1000 שקל לכל הטיפול הנ"ל שבתוכו הייתה אמורה הכנף להתחלף בחדשה ומכסה המנוע להיות צבוע אחרי יום הטיפול , הגעתי והרכב אכן היה צבוע , (הוא ביקש עוד 300 ש"ח על תיקונים בפח עצמו , שלא הבנתי למה כי גם ככה הטיפול הזה היה יקר לגמרי ) בכל מקרה שילמתי לו את ה 1250 אחרי שהוא התגמש איתי מעט ונסעתי הביתה , מיותר לציין שאני לא ממש מבין בפחחות ונראה היה כי העבודה …
הודעה אחרונה מאת A3ro, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רק רוצה תשובה אחת ברורה מספיק לי, ותודה מצלמות שאחרי הרמזור בדיוק או על צמתי הרמזורים מצלמות מי שועבר באדום או מי שעובר מהירות מיותרת ? ובנוסף אם המצלמה צילמה אותי תמיד מוציאה פלאש או לא ?
הודעה אחרונה מאת driver1, -
- 0 תגובות
- 613 צפיות
שלום, כולם מכירים את הפנסים/מחזירי אור שקיימים בכבישים בינעירונים/מהירים.שמתי לב שבחלק מהכבישים יש פנסים גבוהים במיוחד, אי אפשר להימנע מלנסוע עליהם כאשר עוברים בין נתיבים. השאלה שלי היא האם זה לא מסוכן לנסוע על הפנסים במהירות גבוהה (כמו שנוסעים בד"כ בכביש מהיר)? דוגמא לכך היא כשנסעתים מת"א לכיוון ראשון לציון ופונים ימינה בצומת בית דגן.
הודעה אחרונה מאת petrolhead-18, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לדעת מספר דברים לגבי התערוכה (למרות שבכלל לא בטוח שאני הולך): א) מניסיון שלכם או של חברים, כמה זמן צריך להקדיש לביקור? האם יומיים שלמים יהיו לחוצים? ב) ראיתי שנמכרים כרטיסים לתערוכה דרך האינטרנט. למה? יש מספר מוגבל של כרטיסים? ג) האם יש פה למישהו המלצות כלליות למי שיבקר בתערוכה? תודה !
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 1 תגובות
- 839 צפיות
פרטי המבצע מצורפים בקישור. האם למישהו כאן יש ניסיון ב"אימון" הנ"ל? ממליץ/לא ממליץ? תודה. http://www.hvr.co.il/main.html?info_maslulim.html
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב עברתי תאונת דרכים (מי ששואל מישהי נכנסה בי מאוחרה כשעמדתי ברמזור) והשמאי קבע שיש ירידת ערך לאוטו וחברת הביטוח של צד ג' לא מוכן לשלם בתירוץ שהאוטו ישן מדיי ומוכנים לחרוג אם אני יביא להם טופס בדיקת תאונות של הרכב ב3 שנים האחרונות הסוכן ביטוח שלי אמר לי שאני יכול ללכת לתבוע אותם ומה שאני בא לשאול האם כדאי לי לתבוע? הסכום הוא 700 שקל (הירידת ערך)
הודעה אחרונה מאת edanj, -
היו שמועות רבות לגבי המסלול שנסלל וחוסל , אבל הבנתי שלא ויתרו והוא היה אמור לקום לתחיה... מישהו יודע מה קורה עם זה? האם יש עוד להנות כאן בצורה חוקית?
הודעה אחרונה מאת dkny2,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,635 אורחים (הצג רשימה מלאה)