רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
שלום, לפי החוק כמה נוסעים מותר להסיע ברכב משפחתי רגיל 5 מקומות ישיבה? אלכס.
הודעה אחרונה מאת Psycho-Knight, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 925 צפיות
מדובר בפז'ו 306 שנת 99 רציתי לשאול איזה מחיר בערך זה מחיר טוב לקבל מסוכנות הביטוח לגבי ביטוח חובה ביטוח מקיף וביטוח צד ג' כל אחד בנפרד.. אני נהג חדש בן 17 וחצי תודה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי רישיון לאופנוע הוצאתי שנה שעברה בחודש 3 עד חודש 10 היה לי קטנוע בקיצר יש מצב שנסעתי באדום אולי זה היה כתום לא סגור והוצאתי החודש [ חודש ראשון] רישיון על אוטו ואני נהג חדש עדין באופנוע ובאוטו ועדין לא הגיע כלום ואז שנסעתי "באדום" זה היה בחודש 9 אני מעריך עם זה לא הגיע עד עכשיו זה אומר שהכל בסדר?
הודעה אחרונה מאת Edward216, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4700/1427292
הודעה אחרונה מאת pizo, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע מה הצריכת דלק של המשאית הנ"ל? או של LT?
הודעה אחרונה מאת idanaz, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני הבנתי שלפי חוק למי שייש מעל 3 נקודות חיב הניגה מונעת שהקורס עצמו הוא 3 ימים ועולה 1000 ש''ח האם זה נכון? ואם אלא מה הקקיטריונים לחייב בנהיגה מונעת ? ותוך כמה זמן נמחקות נקודות?
הודעה אחרונה מאת tsachi1, -
יצא די מקיף וכדאי שהידע יחשף גם פה... סקירה היסטורית על שיטות מספרי רישוי רכב. אני מתחיל מסביבות שנת 62-64 שבהן עברו הרכבים למספרים בעלי שש ספרות, לפני כן היו סדרות של 3, 4, וחמש ספרות, לא הצלחתי לאתר חוקיות כלשהיא, למעט העובדה שג'יפים קיבלו את התחילית 19,20,21,22,50, ו68. מוניות עד שנות ה90 היו בעלות לוחית רישוי של 5 ספרות, המתחילות ב40, 41,42. מוניות מזרח י"ם התבדלו בספרות 60 ו66. כשעברו לשש ספרות התחלקה הארץ לשלושה אזורים, קרי, תל אביב, חיפה והצפון וירושלים והדרום. לא היה קשר בין מצב ומקוריות הרכב, למעט סדרת אופנועים שקבלה (כמעט) בלעדיות על מספרי רישוי המתחילים ב4. נגררים עגלות ועגלות סמיטריילרים קיבלו את הספרה 5 בתחילתם. משאיות וט…
הודעה אחרונה מאת Roysht, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם הדגם הנ"ל בעל הנעה אחורית או קדמית, או שאפילו כפולה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 949 צפיות
שלום חברי הפורום היקרים, אני ממש צריך את עזרתכם לגבי רשלנות ברחוב שלי קרוב לשנה. אז ככה... לפני כשנה התחילו לעשות "חידוש" בכביש ברחוב סיימו רבע כביש והפסיקו. לרחוב שלוש כניסות, כאשר בכניסה הראשונה אין כניסה קרוב ל20 שנה,בכניסה הראשית יש מחסום עקב "שיפוצים", נשאר הכניסה המישנית דרך רחוב מקביל. עד לפני שנה ברחוב המקביל היה כביש סביר ,כאשר התחילו בשיפוצים פירקו את האספלד ונשאר רק חול,אבנים ובורות. הכניסה היחידה לרחוב היא בדרך המישנית כאשר מלווה איתה בורות אבנים,חול. אני עושה את הדרך כל יום 6-7 פעמים כדי להגיע לבית. כל יום שהייתי נוסע הייתי מרגיש דפיקות מתחת לרכב עד אתמול שכימעת נכנסתי בעמוד. אתמול בערב שחזרתי מהעבודה נסעתי לבית פתאום הרגשתי דפיקה חזקה מ…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090129_1059670 הגיע הזמן.
הודעה אחרונה מאת NUZZZ, -
-
מה זה קג"מ ?
מאת gil_a- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 73 אלף צפיות
האם זה גם ניקרא מומנט ומה הקשר שלו להאצה?? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
היום אחרי יומיים מדהימים בחרמון אני נוסע על כביש ראש-פינה צומת עמיעד לבד ב100 פלוס,הוולנטיין על השמשה הקידמית במרכז,פתאום ביפ-וחץ שמראה שהאות מאחור,אני מסתכל במראה--------------כביש ריק,אחרי כחצי דקה שוב ביפ, שוב מסתכל---שממה, הביפ מתחיל להתגבר ואני כבר על 90 אבל אין כלום לא קדימה ולא אחורה.....אחרי כדקה הוולנטיין עובר לביפים רצופים וחזקים ונורת ka דולקת,מסתכל בראי ורואה כ100 מטר מאחורי 3 מכוניות "אזרחיות", הוולנטין משתגע, כל הנורות דולקות והמכשיר לא מפסיק לצלצל,20 שנ אחרי אני רואה מאחורי אותן שלש מכוניות ניידת של משטרת התנועה!!!!הוא מאיץ ועובר אותי לאט לאט על הגג שלו אני רואה את האנטנות של הדבורה-כל אותו הזמן הוולנטין צורח ברציפות,האותות הולכים ומתמעטים ככל שהניידת מתר…
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! הרכב שלי מפורט בחתימה והוא במצב די נדיר אפשר לומר (64,000 ק"מ) האם יש מקומות בהם אני יכול לעשות טרייד אין לרכב הזה ולקחת במקומו רכב לא חדש, אלא יד שניה פשוט שנה גבוהה יותר? האם אפשר לעשות את זה עם סוכנות פיג'ו? היתי מעוניין ב206 או 307...
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
היי לכולם... אז ככה ליפני כשבוע אמא שלי החליטה לרכוש רכב חדש. היא וחבר שלה נסעו לחברת ליסינג (שאת שמם כרגע לא אזכיר).[נקודה] אני לא יכולתי להצטרף אליהם עקב עבודה שלא שיחררה באותו זמן ודיי בטחתי בחבר שידע דברים בסיסיים.[נקודה] אז הם הגיעו לסוכנות בבאר שבע והחליטו ללכת על רכב מסוג מיצובישי לאנסר שנת 2006 במחיר של56 אלף שקלים.[נקודה] הסוכן ציין במפורש שהרכב עבר 80 אלף קילומטר[רווח מיותר] , ואינו עבר שום תאונה ולא הכי קטנה שבעולם. המחיר כלל טסט שהרכב כבר עבר במוסך משלהם וכו' (מוכן לנסיעה).[נקודה] היום הגעתי לביתם לבקרם והחלטתי לקחת את הרכב למוסך מורשה של מיצובישי שעובד בו חבר שאני מכיר. לאחר כמה בדיקות המכונאי מגיע אליי ואומר שעבדו עליי.... הדלת הקידמית השמאלית (ש…
הודעה אחרונה מאת Roysht, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 612 צפיות
שבוע טוב לכם. כידוע, סובל הנ"ל מבעיות לרוב שנובעות מהתחממות וע"מ לפתור את הבעיה יש להתקין רדיאטור ייעודי. אשמח לקבל פרטים נוספים בנושא, כגון: האם משנתון מסויים ישנה התקנה מקורית, האם ההתקנה באמת פותרת את הבעיה, ואיך בעצם מזהים את הרכיב הזה? ובאותו ענין, האם באמת ועד כמה הגיר האוט' הורס את ביצועי המנוע (113 כ"ס)? כל מידע נוסף יתקבל בברכה ותודה. מנהלים: חושבני שהנושא מתאים כאן יותר מבפורום קניה (איני מחפש חוות דעת אלא מידע מוגדר). לשיקולכם
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 5 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
קיבלתי עכשיו אזהרה, על אי הדלקת אורות בקטנוע ברחוב של הבית, מה זאת אזהרה? לכמה זמן זה תקף? האם זה רק על אורות? האם זה נמחק אחרי שנה שנתיים?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
את הסיפור שמעתי ממקור ראשון שהרכב שלו נגנב בצורה הזאת אתמול! אומנם השיטה הזאת באה לנצל אנשים תמימים במיוחד אבל כך זה פועל. נתחיל מזה שהרכב היה בליסינג תפעולי. האישה בבית הבעל בחו"ל, צלצול בדלת "שלום אני מחברת הליסינג XXXX הרכב שלך צריך לעבור טסט אני לוקח אותו עכשיו,תחתמי פה ותביאי לי את המפתחות" ,יש לך דברים ברכב שאת צריכה? תוציאי אותם. הרכב החלופי יגיע עוד כ 20 דקות.שלום ולא להתראות.... יש לציין שזה לא היה רכב ליסינג רגיל אלה מיצובישי פג'רו ולכן כנראה הגנבים היו מעונינים בו במיוחד ועשו עבודת הכנה לפני. וכמובן שהוא נעלם עם הרכב ללא שום רכב חלופי . שיטת מצליח מצויינת כי גם אם זה לא מצליח ובעל הרכב מתחיל לשאול שאלות מאוד קל פשוט להעלם מהמקום. עכשיו כמה שאלות אל…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
היי, בעקבות התאונה שעברתי אתמול אחר"צ, הוחלט שאני צריך לוותר על רשיון הדו"ג שלי. נשאלת השאלה, האם אני יכול לגשת למשרד הרישוי ולוותר על הרשיון לדו"ג ולהשאר רק עם הרשיון לרכב פרטי ? תודה, אור
הודעה אחרונה מאת arik34, -
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
שלום לפני כמה שעות קרה המקרה הבא: התכוננתי לפנות שמאלה והאטתי לקראת תמרור תן זכות קדימה. לאחר שלא ראיתי אף אחד המשכתי בנסיעה ומידית ראיתי אור של קטנוע וצפצוף וישר עצרתי, בתוך הצומת. הקטנוע בא לכיווני כנראה נבהל והחליק. 2 אנשים היו על הקטנוע כמובן שיצאתי לעזור הם יצאו עם שריטות והקטנוע החליק ודלף אני מאמין שדלק (לא מומחה בזה). לא היתה התנגשות וראיתי את הקטנוע מחליק ונעצר לפני האוטו. החלפנו פרטים. מה עכשיו?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
היי לכולם, לא יודעת אם זה המקום הנכון אבל... היום נסעתי בסביבות גשר רוקח (סביבות 9 בערב) ולא יודעת מה עבר לי בראש אבל נסעתי באדום ממש בלי להרגיש. (אדום מלא...) זה היה רמזור לפני פניה שמאלה לאבן גבירול מכיוון הנמל. אני לא מאמינה שזה קרה לי, אני הנהגת הכי חננה בארץ... אפילו עם שלט של נהגת חדשה... (רישיון בערך שנה וחצי) אני לא יודעת אם יש שם מצלמה או לא. יש למישהו מושג? הרגשתי סוג של אור, אבל ראיתי שיש מכונית מאחוריי שעושה לי אורות כך שאני לא יודעת אם זה מהמצלמה או מהמכונית שהייתה מאחוריי... מישהו יודע משהו? עזרה? קשה לי להרדם... אני ממש מוטרדת
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
JETTA FSI? 1 2
מאת Rsini- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
רציתי לעת מה הנתונים של הJETTA FSI בארץ? לפי חיפושים באינטרנט הבנתי שיש TFSI שזה מנוע 2000 טורבו גם בארץ הFSI טורבו?
הודעה אחרונה מאת lriver93, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
http://www.topgear.com/uk/car-news/lamborghini-reventon-2009-01-27 אכן ישנם אנשים הזויים.....
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי, נסעתי ברח' ויצמן בנס ציונה מכיוון ראשון לנס ציונה (ליד הקניותר..), כביש שמותר לנסוע בו 70 קמ"ש, נסעתי על בערך 60 כשפתאום, בערך 100 מטר לפני הרמזור, הרמזור התחלף לכתום... ניסיתי לבלום, הגלגלים חרקו על הכביש, ראיתי שאני לא מצליח לעצור לפני כניסה לצומת והחלטתי באותו הרגע להאיץ כדי לעבור אותה ולא לקחת סיכון של לעצור בתוך הצומת.. אני דיי בטוח שכשנכנסתי לצומת הרמזור עדיין לא התחלף לאדום, אבל ממש לא סגור על זה ויש סיכוי שכן, מה שבטוח שכשיצאתי מהצומת הרמזור היה אדום.. חשוב לציין שיש לי רישיון כבר שנה וחצי ובחיים לא עשיתי אף עבירת תנועה, אני הנהג הכי "חנון" שיש.. אני ממש מוטרד מהסיטואציה ומפחד שאולי הייתה שם מצלמת רמזור.. אח"כ עברתי שם ולא כל כך הצלחתי לראות מ…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מפעם לפעם אני אוהב לבקר אצל ה"מתחרים" לראות מה הם מציעים. ובפרט לבחון את האלטרנטיבות העומדות כיום מול רכישה של, נניח, אלפא 159. היום קפצתי לבקר, שומו שמיים, את החברים מארץ השמש העולה. לקסוס. ה-IS-250 ממוצבת כסדאן בעלת התנהגות ספורטיבית, במרכז טווח המחירים (הרחב מאוד, כידוע) של דגמי ה-159: 300,000 ש"ח, איפשהו בין ה-159 "ליסינג" לבין ה-3.2TI. מתיחת הפנים החדשה היתה תירוץ טוב לעשות סיבוב התרשמות. לקחתי אותה לסיבוב קצר בכבישי המרכז, קצת בכבישים המתעקלים של צפון הרצליה פיתוח בין המרינה לכביש החוף, קצת באזור מחנה גלילות - כולל כביש ה"ראלי" המפותל, זרוע הבורות והשלוליות שמוביל ממחנה גלילות לשכונות רמת השרון - וסיבוב קצר באיילון. בתחילת הנסיעה ניסיתי "להרגיש" את ה…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
רציתי לשמוע את דעתכם על החלטת מופז לחייב כל רכב בבקרת יציבות. נכון הוא כי המערכת מסייעת למניעת איבוד השליטה, אך המערכת לכשעצמה- אינה ערובה ליציבות המכונית. אולי עדיף מבחן יציבות אחר, מעשי, ללא תלות במערכות המותקנות ברכב, על פיו יאושר יבוא הרכב?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לדברי השוטר: " אחד הנהגים שתקעתי לו דו"ח שאל, מה קרה המשטרה התקדמה?" "ידיעות אחרונות" מאת מאיר תורג'מן 29/1/09 עמוד 16 ל'
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
מדובר על חובת התקנת מערכת בקרת יציבות ברכב חדש החל משנת 2010. אינני אוהב את שר התחבורה שלנו כלל אבל הצעד הנ"ל מבורך. ESP - ESC - DSC - VSA עריכה: ארנון, הוא לא שלי אלא של כולם. את האמת, ממש לא מעניין אותי איך אלא העיקר שתהיה חובה כזאת. אל נא לשכוח שחובת ESP בעצם תשלול את האפשרות למכור רכב חדש בלי ABS (גטס)
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר כמה חודשים שבהם אני מנסה למכור את הדייהו שלי (סופר רייסר 96 אוטומט),חשבתי שאם אמכור חלקים מהרכב באופן נפרד,סכום הכסף שארוויח יהיה גדול יותר מהמחירים שהציעו לי עד היום. השאלה שלי,איך ניתן לדעת שווי שוק של חלקי הרכב?בעלי פרוקיות לא ששים לנדב מידע בנושא. כמו כן,מה צריכה להיות עלות פרוק מנוע וגיר מהרכב?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפי מה ששמעתי מקרוב משפחה שלי, שגר באיזור השרון, ישנו 'משחק' חדש בקרב שליחי המזון המהיר. כשהם מגיעים לצומת כשעומד להתחלף הרמזור הכתום לאדום, הם מאטים, שוברים את המראה של הרכב הראשון בצומת ונותים גז. כמובן, שאני לא מבין את ה'משחק' האידיוטי הזה (וסלחו לי על השפה), שאנשים מסכנים את החיים שלהם בשביל שטויות כאלה. מישהו פה כבר נתקל בתופעה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 879 צפיות
שלום, ברצוני להזמין מאיביי את 2 הפריטים האלה: עכשיו אני לא הבנתי מה הולך במחירים שמה הוא רוצה לשלוח לישראל בתוספת תשלום ?יש שם כמה מחירים מה מהם נכון? והאם אני ייצטרך לשלם מכס עלייהם?לא יעשו בעיות?כמה עולה המכס היום? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/5-TACHOMETER-GAUGE-WITH-SHIFT-LIGHT-7-COLOR-BACKLIGHT_W0QQitemZ370149117815QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item370149117815&_trksid=p4506.c0.m245&_trkparms=72%3A543%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 ______________________________________________________________________________ http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ACCORD-CIVIC-CAVALIER-SNAKEHEAD-SHIFT-KNOB-CHROME_W0QQcmdZViewItemQQ_trkpar…
הודעה אחרונה מאת TheWolf,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,690 אורחים (הצג רשימה מלאה)