רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 868 צפיות
רציתי לברר אחרי כמה שנים צריך להעביר את הרכב טסט ולא רק לשלם את האגרה ?(כמובן שמדובר ברכב חדש)
הודעה אחרונה מאת רוני פרס, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כחצי שעה נסעתי בכביש כפר -סבר (בית ברל) לכיוון טירה ... ברמזור של שקון עליה נתקלתי בבחור שיש לו מאזדה לאנתיס של נפח מנוע 1600 מודיל 2003( התקימה שיחה בזמן רמזור אדום ) אז החלטנו לצאת לתחרות גם אני יש לי לאנתיס של נפח מנוע 1600 מודיל 2002 אכלתי אותו כל הכביש .ועליתי למהירות 160 קמ"ש !! הוא היה מאחורי אני חושב שהוא נסע 150קמ"ש הייתי בנתיב שמאלי והוא לקח את הנתיב הימני !! לפנינו עמדה סקודה עם סירנה ושוטר באמצע הכביש אז אני האטי והוא המשיך לנסוע מכיוון שאני היתי לפניו אז התחיל השוטר להצביע לו בפנס לעצור !! ... ואני לקחתי פניה ימינה מיד !! ראיתי אותו עוצר לפני שאפנה ימינה אבל אח"כ חשבתי שאם לשוטר היה ספידומטר !! אולי שרשם את מספר הרכב !! ואני מפחד שיגיעו אלי וידעו שזה א…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחרי הסטיג "השחור", פרי מק'קארטי, נחשף לכאורה כעת גם "הסטיג הלבן": בן קולינס (Ben Collins). בן הוא נהג מרוצים ופעלולים בן 33, התחרה בהרבה סדרות מנאסקאר ועד לה-מנס, וככפיל בסרט ג'יימס בונד Quantum of Solace. אין אישור רשמי מצד טופ גיר אבל השמועות עיקשות וכבר רבים תוהים מה יהיה הצבע של הסטיג הבא ? http://www.telegraph.co.uk/news/4286448/Who-is-the-Stig-The-answer.html
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מקווה מאוד שבקרוב לא נצתרך לפחד מאנשים קנאים שמעבירים את המפתח שלהם על כל הצד של הרכב http://www.dpccars.com/car-videos-08/12-30-08page-Infiniti-Scratch-Shield-Paint.htm מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי בחודש האחרון רכב וכאשר קניתי אותו המוכר אמר שכל היידים פרטיות , ברישיון הרכב לא כתוב כלום במקום שכתוב הבעלים קודמים, במקרה ראיתי ספר של האוטו והחוויר לי לדעת שהרכב היה בליסינג (מופיע מדבקה של מספר האוטו והטיפולים שעשו באוטו) האם לא צריך להיות כתוב ברישיון הרכב דבר כזה? במקרה כזה מה עליי לעשות? האם זה פלילי שזה לא נרשם? תודה
הודעה אחרונה מאת M B3, -
-
- 13 תגובות
- 22.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ותודה מראש, שאלה זו היא בשביל חבר ששללו לו את הרישיון על נהיגה בגילופין, למשך שנה וחצי. השאלה שלי היא האם הוא יצטרך לעשות תיאוריה וטסט מחדש או רק תיאוריה(אם אינני טועה יש "מדרגות" מסויימות לזה)? ד"א, השלילה נגמרת לו בעוד כחודש(אם זה משנה משהו).
הודעה אחרונה מאת Trijicon, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אנשים ברשותי יונדאי קופה 2003. בימים האחרונים נכנסתי לפורומים של שיפורי רכב. הבנתי שחוץ מפילטר אויר פתוח אין יותר מדי דברים שאפשר לשפר מבחינה מכנית שנחשבים לחוקיים (בטח במנוע 2.0 שיש לי ולא ה-2.7 הנפוץ יותר ושניתן יותר לשיפור) - והאמת שאני לא מחפש את זה יותר מדי. יש לי את ה140 סוסים שלי והם סבירים בהחלט - אני לא מתפרע עם האוטו ולא מת על דריפטינג (סליחה, אל תהרגו אותי! ). מה שכן יש לי חולשה למכוניות יפות... זאת הסיבה שקניתי גם את האוטו הזה שמתאים לי כמו כפפה ליד. באותם פורומים של שיפור ראיתי שיש המון בודי קיטים לשיפור חיצוני של הרכב ורציתי לדעת - האם זה חוקי בארצנו או שגם על שיפור חיצוני אפשר להוריד לי את הרכב מהכביש? שמתי עין ספציפית על בודי קיט של סדנא קוריאנית …
הודעה אחרונה מאת Gil-c, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אם כן אפשר תמונה ?
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אבא שלי צבר 38 נקודות חובה על עבירות תנועה עד שנת 2005 דבר אשר יכול להוות עילה לשלילה אבל מה שמוזר זה שעד היום, כשהוא קיבל את המכתב הביתה, לא ביקשו ממנו לעשות כלום (ועברו כמעט 4 שנים מאז העבירה האחרונה) ובזמן הזה הוא גם הספיק לעשות נהיגה מונעת. נראה לי קצת מוזר שאחרי כל כך הרבה זמן פתאום נזכרו, הגיוני / לא? מה אפשר לעשות? בתודה מראש, דרור
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 1 תגובות
- 561 צפיות
לפני מספר ימים עלה בפורום נושא, על מנוע שבצילינדר ישנם 2 או 3 בוכנות המתפקדות כשסתומים. לאחד חיפוש אבדתי את הנושא. מישהו יכול להעלות שוב לינק לנושא או לאתר של המנוע הזה
הודעה אחרונה מאת low rider, -
שלום לכולם, יש לי ויכוח קטן עם חברה שלי והייתי שמח עם חברי פורום בעלי ידע מקצועי יוכלו להכריע. השאלה היא האם בכל מהירות אפשר לסוע בהילוך גבוה (הילוך 4,5). חברה שלי טוענת שגם במהירות של 20-40 קמ"ש אין שום בעיה לסוע בהילוך רביעי ואפילו בהילוך חמישי והדבר לא עושה שום נזק לאוטו ורק גורם לצריכת דלק יותר נמוכה ולכן כדאי. באופן זה היא נוהגת לסוע בטווח שלם של מהירויות על הילוך חמישי למשל, כאשר היא נוסעת במהירות 90 קמ"ש ועד שהיא מאטה למהירויות של 20-30 קמ"ש וממשיכה לסוע בהילוך כזה. אני אציין שבמהיריות כאלה האוטו לא רועד או משהו שמסמן מפורשות על הילוך לא מתאים. אם זה משנה, מדובר ברכב מסוג פולקסווגן פולו 2003, ידני כמובן.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יודע ? ראיתי שהמצלמה אף פעם לא מבזיקה
הודעה אחרונה מאת cohen364, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3659220,00.html בYNET כתוב שרבע מהישראלים לא משתמשים בחגורת בטיחות. מישהו פה חושב שהם צודקים או שהם פשוט המציאו נתונים ועיוותו אותם בצורה מגעילה? הפעם האחרונה שראיתי מישהו בלי חגורה הייתה לפני שבועיים, וזה גם היה איזה עבריין בביואיק שעישן סיגר והיה 2 מטר מההגה במצב שכיבה, כך שזה לא מייצג כלום. אני אומר שהנתונים שלהם הם בולשיט.
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
מספר פעמים בתוך העיר נתפסתי ללא חגורה. בכל הפעמים השוטר עצר,אמר יפה שים חגורה להבא והמשיך במשמרת. אתמול בלילה יצאתי מקיוסק. הנעתי וכמו כל נהג בימנו. מתחיל ליסוע מספר מטרים עד לכיכר הסמוך ומושך לעברו את החגורה. בכיכר היתה ניידת של קצין אדיוט שמחכה בפתח הכיכר להשתלב ואני בתוכה. הוא מעמעם לי באורות כמו חוליגן, אני לא התייחסתי והמשכתי בנסיעה של 100 מטר לאחר הכיכר שהוא מאחוריי צמוד, הבנתי שנפלתי על עוד מתנדב מטומטם במשטרת העיר שעושה את סיור הלילי שלו , עצרתי את הרכב בצד , הוא יורד, רשיונות בבקשה, הבאנו לו. לאחר בדיקה קלה במסוף הוא רואה שהכל בסדר, עושה סיור מסביב לרכב (סיוויק 05) ונכנס לרכב , מוציא תיק עם הפנקס שלו ומתחיל לרשום, אני ניגש אליו, מה אתה בדיוק עושה? לא חגרת …
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגיעה לי מכתב ממשרד הרישוי שאני צריך להפקיד את הרשיון ל 3 חודשים ולאחר מכן לגשת לתאוריה ואז אני מקבל את הרשיון חזרה צברתי מתאריך: 8.9.06 עד 1.4.08 סה''כ 7 עבירות (מתוכן 4 על חגורה) בנוסף נאמר לי שיש באפשרותי להגיש טת הטיעון שלי (מעין משפט) יש מישהוא שיכול לעזור לי בנושא?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום רב. המקרה שקרה הוא כזה.. העמדתי את הרכב שלי(הסובארו ז"ל) ליד הרכב של השכן בחניה שליד ביתי. מסיבה לא ידועה הרכב של השכן עלה באש ושרף גם את הרכב שלי שעמד צמוד אליו. הרכב שלי הוגדר טוטאל לוס. על אף שלשכן יש ביטוח צד גימל,חברת הביטוח של השכן מסרבת לפצות אותי היות שלטענתם השכן לא היה ברכב ולכן אין לו ולא להם כל אחריות בעניין. מה אתם אומרים על זה? האם יש עילה לתביעה?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני זוכר שדיברו על חובתו של מוסך מורשה או יבואן להחזיק חלקים מקוריים לרכב ישן עד X שנים(נדמה לי 14שנים). האים זה כולל גם חלקי פח?או שאני ביכלל הוזה ואין חוק כזה. אם יש אז בבקשה מישהו יכול לתת קישור לחוק. רכב מאזדה 6 שנת 2003 עבר תאונה(נפגע בחנייה ע"י רכב אחר).השמאי אומר שיוחלפו דלתות למשומשות ביגלל שאין חדשות לרכב הנ"ל כיוון שהוא ישן. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אז ככה ליפני שאתם סוקלים אותי באבנים תקראו הכול עד הסוף! הכול התחיל בנסיעה בכביש 6 לכיוון צפון, ירדתי במחלף לכיוון כפר יונה ומשם המשכתי במהירות של 90 קמ"ש לכיוון כפר יונה מזרח, כעבור כמה קילומטרים מופיע לי התמרור של 60 קמ"ש אני מוריד את הרגל מהגז ואז פתאום מצלם אותי מ"צ ימח שמו עם ממל"ז וכעבור כמה מטרים אני מתבקש לעצור בצד, המ"צ שואל אותי אם אני יודע על מה נעצרתי ואני אומר לו שאיני יודע, הוא אומר לי נסעת 90 קמ"ש ואני אומר לו שאפשר לסוע פה 90 קמ"ש, הוא מצביע לי על התמרור של ה 60 קמ"ש ואומר לי שאסור, אני אומר לו שהיתי בתהליכי האטה. עכשיו שתבינו זה כביש שני נתיבים לאותו כיוון עם גדר הפרדה גבוהה. [ז"א כביש שנראה ומתאים לכביש בין עירוני]. כמובן שהעכברוש הזה לא מקשיב לי ו…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 779 צפיות
כבר על 271 אלף דולר http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&&item=330301140685&ssPageName=ADME:B:EF:US:1120 אני אומר לא שווה...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת אם מישהו יודע איפה אני יכול לעשות חלונות ממוגני אבנים? אני מאזור המרכז. אודה אם מישהו יוכל להכווין אותי לבעל מקצוע ספציפי. אשמח אם מישהו יודע על מחיר. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 5 תגובות
- 900 צפיות
הורידו לי בחצר מנוע מצוייד בגיר וכל הקישקושים האחרים. אני רוצה להזיז את המנוע מאיפה שהוא נמצא בגלל הגשם ועלה לי בראש רק רעיון אחד במחיר סביר. חשבתי על עגלה כמו שיש במכולת או למי עדן רק משהו חזק עד 200 קילו. חבר טוען שהפלטה התחתונה לא מספיק גדולה בשביל המנוע (של סקסו VTS), ואני קצת פוחד שהמשקל של המנוע גבוה יותר ממה שהעגלה הזאת מסוגלת להחזיק, כמובן מנוע בלבד ללא גיר ושאר התוספות. האם יש אפשרות אחרת שכוללת גלגלים ובמחיר שפוי?
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברצוני לקבל עצה ממשהו שמבין בנושא או התנסה בו בעצמו. התבצעה תאונה שבה רכב שעמד מולי ברמזור נסע לאחרו ופגע בי. לרכב שלי לא נגרם נזק ולרכב השני אולי נזק קטן (רכב ישן משנת 1985 שנראה גם ככה חבוט ומעוך). החלפנו פרטים ושכחתי מהענין. לאחר 4 חודשים מתאריך התאונה נהג הרכב תבע את חברת הביטוח שלי ב40,000 ש"ח ומשלא נענתי לו הוא מנסה לתבוע אותי בבית משפט על תאונה שלא באשמתי. הוא משקר ואומר שאני נכנסתי ברכב שלו מאחור. הוא מגיש דוח של שמאי שמראה שפגעו ברכב שלו אבל הדוח הוא מתאריך של חודש וחצי אחר התאונה בפועל!! בחברת הביטוח אומרים לי שזה הגיוני וחוקי שהשמאי יראה את הרכב חודש וחצי אחרי התאונה. אודה לעזרה איך אוכל להוכיח את צדקתי. אני נהגתי ברכב לבד ואיתו היתה אישה שהנחתי אז שה…
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול אחרי צהריים יצאתי מהבית לחברים בעיר אחרת,אחרי רבע שעה נסיעה אני על 100+- משייט ללא גז,אני קולט בעין משהו מוזר בלוח שעונים. קיצר קלטתי שהרכב מכובה הורדתי לניוטרל וניסיתי להניע לא מנעי פעם פעמיים שלוש.אני מדליק ונקרים ומתחיל להאט הכל קשה כמו אבן הברקס ההגה. קיצר אני עוצר בסופו של דבר. מנסה שוב להתניע כמה פעמיים אבל שום דבר לא מתכוון לזוז. מזמין שגריר והרכב חיכה ליד המוסך עד לבוקר. היום בבוקר הרכב נכנס למוסך ו.. הלך משאבת דלק ואיזהו אינגקטור חשמלי. אני כבר התחלתי לחשב את הנזק =\ ולשמחתי הודיעו לי שהכל האחריות יצרן.איזה אחריות אין לי מושג. שאלתי למה הלך? ענו שזה קורה... עכשיו האם יש תשובה הגיונית יותר?זה אמור לקרות בגלל דלק מהול,אבל לא נראה לי שאם…
הודעה אחרונה מאת Gabi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני חושב, שבמרבית המקרים, מכוניות לאחר "מתיחת פנים של אמצע החיים" נראות פחות טוב מהדגם המקורי, ומתיחת פנים מקלקלות את העיצוב. הסיבה לדעתי, נעוצה בכך, שבזמן עיצוב הגדם החדש המעצבים מתחילים מדף חלק (עד כמה שניתן) ומקבלים תקציבים וזמנים בהתאם, ולרוב מצליחים לעצב מוצרים, שנראים "שלמים". לעומת זאת, כשמגיע הזמן של מתיחת פנים, המעצבים מתבקשים לשנות משהוא ולהקנות מראה מודרני יותר לעיצוב המתיישן הקיים, תוך שינויים מינימליים, ובתקציב מצומצם. התוצאה - קילקול העיצוב המקורי, הגדלת פנסים, שנראים מוגזמים ולא שייכים וכו'. האם עוד מישהוא חושב כמוני? אני מדבר רק על העיצוב החיצוני.
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 945 צפיות
ראיתי שבחלק מהדגמים של הקורולה \ אוריס \ פריוס יש תאורה שמאוד דומה לקסנון (מאחר שסביר להניח שטויוטה לא תתקין קסנון בדגמי הקורולה והפריוס..) לכן רציתי לשאול * באיזה מהדגמים של הקורולה \ אוריס יש את התאורה הזאת? *אילו מנורות אלו?
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
לחברים אשר כתבו לי בפרטי על כי היבואן ניפנף אותם בגסות רוח בזמן בדיקת צמיגים להלן תמצית החוק כפי שהוחלט במשרד התחבורה ע"י חברי ועדת צמיגים אשר הוקמה בנושא לאחרונה אנו עדים לתופעה חדשה ומדאיגה מצד יבואני ויצרני הצמיגים בארץ שלדבריהם, צמיגאים מרכיבים צמיגים ברכבים, על אף שדגם הצמיג לא תמיד תואם את יעוד הרכב ועקב זאת הצמיג כושל (ניתן לראות זאת בהרכבות צמיגים לדוגמא צמיגי שטח, צמיגי כביש, צמיגי משא וצמיגי אוטובוס). ישנם לא מעט מנהלים מקצועיים בצמיגיות מהטובים והמקצועיים בענף, אשר מתלוננים בפני על כי יבואן או יצרן צמיגים, לא מוכן לקבל צמיג שנפגע לכאורה כפגם יצור (רקלמציה) ולשלוח אותו לבדיקה, בטענה שהצמיג אינו תואם את יעוד הרכב עליו הורכב, והצמיג כשל כתוצאה מכך. חברים,…
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה. הרכב הוא סוזוקי בלנו 97 והיום עבר טסט עם צמיגים אחוריים שמעל 4 שנים על הרכב ואין לי שמץ איך העבירו אותם כי הם שחוקים ממש לגמרי!!! ככה שזו פשלה רצינית, ואני לא מתכוון לקחת סיכון בטיחותי איתם. אני מתכוון להחליף אותם עוד השבוע אבל לפני זה אני רוצה לברר כמה דברים לגבי הצמיגים. אחיזת כביש זה הדבר האחרון שהרכב הזה מכיר. אבל, באותו דגם רק "סופר בלנו" ישנם צמיגים יותר רחבים. אפילו בשנה שלי. ולפי מיטב ידיעתי אותו גיר ואותו מנוע. וכמו שאני יודע העלאת מידה לא מתאימה פוגעת בגיר וצריכת דלק מוגברת, אני צודק? בכל מקרה רציתי לדעת את המידה המקורית שקיימת אצלי עכשיו. ואת המידה של אותו דגם של באלנו אבל " סופר בלנו " באותה שנה. וככה לדעת איזו מידה אני צריך. ( במידה ובאמת תע…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם במהלך היום, אני נוסע המון באוטו וזרוקים לי המון דברים (שאני משתמש כול הזמן) שיכולים למשוך את העין, אני חונה\עוזב את האוטו המון פעמים לזמן מאוד קצר ולכן אין טעם להעביר את כול האוטו לבגאז או לקחת איתי, ולכן אשמח לרעיונות: את החלונות האחוריים אני הולך להשחיר, ולשים וילון בשמשה האחורית. מה האפשרויות (החוקיות) שלי לשים על החלונות הקדמיים (נהג ונוסע)? אשמח לשמוע על עוד רעיונות (אם יש) לאחוריים ולשמשה? ראיתי שקיים וילון עולה ויורד לחלונות הקדמיים, זה ניראה מסורבל ולא נוח כול פעם לשים. בתודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ובכן,לאחר 4.5 מתוכן שנה וחצי אחלרונות של סבל נוראי,שדרגתי בסוכנות טרייד אין את האפלאוז 97 שלי ביונדאי גטס 2006 מנוע 1600,הדגם המפואר עם גג נפתח בצבע שחור-תמונות יעלו בקרוב. הגטס במקורה מהשכרה (ישיר) ועברה 68,500 ק"מ. השאלה לגבי רישיון הרכב:ברישיון כתוב שדגם הרכב הוא GLF אבל הרכב הזה מנוע 1600 עם גג ואני מבין ש GLF היה מלווה במנוע 1400. איך מתקנים טעות ברישיון הרכב בהנחה שאכן היא קיימת ?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3658560,00.html נושא תאריך הוצאה וכפל רשיון, עלה מס' פעמים בפורום - סוף סוף חצי נחמה. .
הודעה אחרונה מאת psychuil,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,789 אורחים (הצג רשימה מלאה)