Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שדיברו על חובתו של מוסך מורשה או יבואן להחזיק חלקים מקוריים לרכב ישן עד X שנים(נדמה לי 14שנים).

האים זה כולל גם חלקי פח?או שאני ביכלל הוזה ואין חוק כזה.

אם יש אז בבקשה מישהו יכול לתת קישור לחוק.

רכב מאזדה 6 שנת 2003 עבר תאונה(נפגע בחנייה ע"י רכב אחר).השמאי אומר שיוחלפו דלתות למשומשות ביגלל שאין חדשות לרכב הנ"ל כיוון שהוא ישן.

תודה לכולם.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם אני זוכר נכון מדובר ב 7 שנים שבהם הייבואן מחוייב לספק חלפים לדגם מסויים של רכב, הביטוח לעומת זאת מחויב לספק חלקים מקוריים/חדשים לרכב בן שנתיים. אם הרכב מעל שנתיים הביטוח לא מחוייב בחלקים חדשים ומקוריים.

פורסם

תודה רבה על התשובה,יש לך אולי קישור לחוק/תקנה?

בכול ביטוח זה ככה?או יש מקרים שבהם משלמים יותר אם רוצים שבמקרה ומשהו יינתנו חלקים מקוריים?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

גם אני זוכר משהוא כמו 7 שנים אחרי סיום הייצור.

לגבי ביטוח גם זכור לי שחלקים מקוריים ברכב חדיש בלבד.

הייתה לנו BMW בת 4 שהחליפו לה כנף לתחליפית מטיוואן ולא היה ביכולתנו לעשות כלום.

פורסם

דני,

תגגל קצת תמצא את הנוהל/חוק/תקנה.

לפעמים לגגל מביא תוצאה מהירה יותר מאשר להקליד כאן את בקשת העזרה.

לגופו של ענין - ממה שאני זוכר (עברה כבר שנה מאז שעיינתי בנוהל), הנוהל דיבר על 7 שנים מיום מכירת הרכב לצרכן.

במקרים רבים דגם רץ מספר שנים, ולכן יכול להיות מצב שבו קונה מסויים נהנה מתקופת זמן שבפועל היא ארוכה יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כפי שציינו כאן, הסיבה היחידה לתשובה שנתנה לך היא חוסר רצונה (וכנראה גם מחויבותה) של חברת הביטוח לממן דלתות חדשות.

התקנה קובעת אספקת חלקי חילוף במשך שבע שנים. מובטח לך שתמורת תשלום מאזדה תשמח מאוד לספק ליבואן דלתות במשלוח הבא שיסופק לו.

פורסם

ידעתי שיקפוץ ההוא עם "החיפוש".חיפשתי,את הכותרת,"חלקים מקוריים לרכב ישן","החזקת חלקים מקוריים" וכו,ולא נמצא דבר.

ארנון,אז חברת הביטוח שלא מחוייבת לספק חלפים מקוריים.היצרן כן מחוייב לספק חלקים מקוריים במידה ואני מוכן לשלם.

אני צודק?

פורסם

דווקא כשמדובר ברכב ישן מאוד, חברת הביטוח תאלץ לקמות חלקים מקוריים כי אין בנמצא תחליפיים. כאשר פגעו בBMW שלי מאחור, והיא הייתה בת 20, הרכבתי פגוש חדש מקורי מהיבואן למרות שהן השמאי והן המוסך הזהירו אותי שהביטוח לא ישלם על חלק שאינו תחליפי. מכיוון שלא היה בא בחשבון מבחינתי לשים חלקים לא מקוריים, לקחתי את הסיכון והביטוח של הפוגע שילם גם שילם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לצורך הבהרה- היבואן אכן מחוייב לספק חלפים לרכב במשך 7 שנים ממעוד הקנייה. המקרה של פותח השרשור שונה מכיוון שאין לי ספק שיבואן מזדה מחזיק חלפים מקוריים למזדה בת 5-6 ואני בטוח, עקב כך שמדובר בדגם נפוץ ביותר, שהיבואן ימשיך לספק חלפים מקוריים גם מעבר לאותם 7 שנים כי מן הסתם יהיה להם ביקוש. העניין כאן הוא חברת הביטוח שטוענת שאין יותר חלפים מקוריים לרכב שזהו קישקוש מוחלט או אי הבנה מכיוון שכפי שציינתי מקודם- חברת הביטוח מחוייבת לספק חלפים מקוריים לרכב עד גיל שנתיים בלבד!

יש לעשות הבדלה בין חובת היבואן לספק חלפים מקוריים במשך 7 שנים לבין חובת הביטוח לספק חלפים מקוריים לרכב שנמצא עד שנתיים על הכביש.

לפני 5 שנים היה ברשותי רכב בן שנה שעקב נעילה הידרוסטטית "שפך" מנוע. חברת הביטוח ביקשה להתקין מנוע משומש מייבוא ולאחר דין ודברים המנוע הוחלף בחדש לחלוטין. אמנם ההשתפות העצמית היתה גבוהה במקצת אבל בתמורה קיבלתי מנוע חדש.

פורסם

יש חלקים חדשים למזדה6 , לפי התקנות של הביטוח לרכב מעל גיל מסויים (2-3) משתמשים בחלקים תחליפיים או משומשים אין לזה שום קשר לפרק הזמן שהיבואן חייב לספק חלקים.

Peugeot 208GTI

פורסם

דני,

גם לחפש בגוגל צריך לעבור קורס.

בתורת החיפוש בגוגל מתקדמים 2 בשיעור 8 מלמדים שלגוגל יש גם חיפוש מתקדם ואפשר לבצע ואריאציות שונות :wink:.

בכל סרט פעולה משטרתי מראים את עקרונות החיפוש הנכונים לישום גם בגוגל.

אתה דיברת על חוק/תקנה וכו'.

אני גיגלתי כאופציה ראשונה חוק יחד עם הביטוי "חלקי חילוף לרכב" ומצאתי את מבוקשי בין התוצאות הראשונות (מתוך מעל 500) . ראשונות זה יחסי, כשאני מגדיר 100 לעמוד, העשרות הראשונות מבחינתי הן ראשונות.

למה בחרתי בחלקי חילוף לרכב - כי יש יותר הסתברות שהביטוי הנ"ל יופיע בהקשר של חלקי חילוף מקוריים, או חלקי חילוף תחליפיים, או חלקי חילוף חדשים וכד'. אם לא הייתי מוצא, הייתי מתחיל לחפש מילים נוספות, ביטויים אחרים וכד'.

במקרה זה, כשאני עובר על התוצאות ורואה כתובת קישור שמקורה הוא ממשלתי - זה נותן לי אינדיקציה טובה יותר שכנראה שם אמצא את מבוקשי.

על זה אמרו חז"ל: יגעת ומצאת - תאמין.

אני אגלה לך סוד - לרוב, כשאני רוצה למצוא משהו באתר זה, אני מוצא אותו דרך חיפוש בגוגל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר מצטער,חיפשתי רק באתר.

חיפשתי עכשיו בדיוק כמו שרמשתה ועדיין לא מצאתי את מבוקשי,אולי תתן קישור בבקשה?

פורסם

Dany,

אני כנראה מחזיק גוגל גירסה 1182 :wink:.

התוצאה ה-44 - http://www.mot.gov.il/wps/pdf/HE_RECHEV/LocalMarketingImportProcedure.pdf

אם היה קשה לך למצוא בגוגל, אני חושש שאולי לא תמצא איפה זה במדריך: עמוד 6, סעיפים 5-6.

.

• תוכן חדש...