רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם. האם לאודי A4 2001-2004 יש רק תיבת הילוכים מולטיטרוניק או שיש דגמים שהם רק אוטומטי רגיל? אני רואה הרבה מודעות על חלק כתוב אוטומטי ו על חלק כתוב מולטיטרוניק, האם מדובר על אותה טיבת הילוכים? אני שואל כי אני מתעניין ברכב ומישהו אמר שזאת אותה התיבה. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת vo364, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 987 צפיות
רציתי לדעת ברגע שיש מצלמת מהירות ועברתי אותה במהירות חוקית כמה מטר לאחר מכן היא ממשיכה לצלם? והאם היא מודדת את המהירות לפני מעבר המצלמה או אחרי?
הודעה אחרונה מאת golf v6, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3663190,00.html נמאס כבר לשמוע על הדברים האלה, כל הזמן שומעים עבריין נסע ב130-140 מי ישמע איזה מהירות זאת בהתאם לתשתיות(ויש כמה שהן טובות מאוד כמו כביש 6 למשל) ובהתאם למכוניות החדישות יותר ולרמת הבטיחות הגבוהה יותר שהן מציעות בשנת 2009. כמה עצוב שאנחנו עדיין נוסעים לפי החוקים שנקבעו עוד בימי המנדט! בושה שהמשטרה קוראת למישהו כזה עבריין תנועה. מזל שבחו"ל לא יודעים עברית כי אז היו צוחקים עלינו. בכלל כל המדינה הזאת בלוף אחד גדול כולם עושים הכל בשביל כסף במקום לטפל במקרים החמורים באמת.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
פסיקת בית המשפט כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3662562,00.html בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 0 תגובות
- 705 צפיות
אני יודע שזה של סיאט איביזה אבל לא בטוח של איזה שנים? ייתכן שאני יצטרך לעשות התאמות מיוחדות בשביל להרכיב אותו או שזה אותו מידה של טמבון ? פה בתמונה הוא יושב על פולו 2000-2002
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני וחבר שלי הולכים מחר לסגור כניראה על רכב , כמובן שלוקחים לבדיקה . אבל עדיין שמעתי שעדיף לחתום עם המוכר על זכרון דברים (הרכב יד 1) שבו הוא מתחייב על קילומטרז ועוד כמה דברים. השאלה שלי היא האם למישהו יש קובץ עם זכרון דברים כבר כתוב , כי אני גרוע בניסוחים והמוכר בטוח יצחק אם אני אכתוב משהו . תודה דניאל
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.bild.de/BILD/auto/2009/01/neuwagen-schon-ab-5000-euro/abwrackpraemie-macht-es-moeglich.html בעוד פה מבטלים את ההטבה ה"ענקית" של 3 אחוז מס וכל מיני עולה פה לא פחות מ 90 אלף שקל , בגרמניה רוכשים פנדה ב 4990 אירו ( 25776 שקל ) ודצ'ה הרומנית באותו מחיר , קשה להבין איך המחירים פה כל כך גבוהים ואנשים נאלצים לנסוע עם מכוניות מזהמות וישנות . אפשר להגיד שהרומנית יכולה להיות בעייתית למרות שהיא לא רעה בכלל ועומדת בסטנדרטים גרמנים אבל הפנדה מכונית מעולה וחסכונית .
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
תמרור אין חניה. אין חניה לרכב מעל 4 טון, האם הכוונה למשקל כולל או משקל עצמי? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כשמוכרים רכב יד שניה ויש נניח חצי שנה עד הטסט. האם הקונה צריך לשלם את החלק היחסי של חודשי הטסט? מה מקובל בנושא הזה?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 29 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1425077
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 2 תגובות
- 827 צפיות
תקלה בתכנון חגורות הבטיחות. באדיבות Ynet לינק
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
אתר מעולה נתונים ומבחנים
מאת Guest ספורטמוטורי- 5 תגובות
- 955 צפיות
www.parkers.co.uk מצאתי אתר בריטי מצויין שאפשר למצוא בו הרבה מידע על מכוניות שיש גם בארץ. בREVIEWS יש שם המון מכוניות עם מבחנים : שליטה-ביצועים-נתונים-אמינות-בטיחות-נוחות-שימושיות-עלות וכו...... מומלץ.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזו תוכנה לאיתור מכמונות מהירות רלוונטית למכשיר?
הודעה אחרונה מאת eitankra, -
צביטה קטנה בלב. להבא, נא לתת קרדיט לצלם ולמקור התמונה. צלם: קובי ליאני- וואלה רכב מקור התמונה: http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1423912 ההנהלה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
קרסו הציגו היום 3 דגמים חדשים שישווקו בשוק הרכב הישראלי. בהמשך להורדת הריבית של פישר, קריסתם של בתי השקעות ואלפי מפוטרים חדשים בשוק (שבטוח ירוצו ויקנו מכוניות חדשות) קרסו קראו את המפה (או שיצא להם פוקס ?) והביאו לארץ שני דגמים זולים מאוד. רנו סימבול סוג של קליאו סדאן שמאז ומתמיד היתה מתמודדת רצינית לתואר הלא כלכך מחמיא של המכונית "המכוערת ביותר בישראל". הסימבול שומרת על המסורת וממשיכה את הקו הזה. מעבר לזה היא מציעה מחיר אטרקטיבי למדי של 99K לגירסה האוטומטית עם 4 כריות אוויר, נפח תא מטען של 506 ליטר , 105 כ"ס ממנוע 1.6 , אבל, וזה אבל גדול, ללא ESP. האוטו מיועד לשוק הפרטי ולא בהכרח לשוק הליסינג. הרכב ישווק גם עם מנוע דיזל 1.5 רנו לוגאן (דצ'יה) …
-
-
סוזוקי ליאנה
מאת avi215- 1 תגובות
- 975 צפיות
מבקש לדעת מיודעי דבר :החל מאיזה שנת מודל יצאה הליאנה עם מנוע דגם VVT .
הודעה אחרונה מאת ToxicTux, -
בכביש הבריגדה היהודית בסביבות השעה 12 בלילה צילמם אותי רכב מסוג טויוטה קאמרי לבנה שחנה על שולי הדרך. הרכב סמוי כנראה. הייתי בערך 20 קמ"ש מעל המותר. האם גם במקרים כאלו מורידים 5 קמ"ש כמו ששוטר תופס אותך? או שלא? אגב. הכביש היה הבריגדה היהודית בדרך מהרצליה לרעננה מול מפעלי העץ שנמצאים שם (תחנת הדלק). הכביש ריק בשעות הלילה המאוחרות וקשה מאוד להישאר על מהירות 60 בדרך בינעירונית כזאת. כנראה שהיה למשטרה מבצע כיוון שאני לא היחיד, אלא היו עוד הרבה אחריי ולפניי (כנראה) שצולמו על ידי המשטרה. מה העונש הצפוי לי? (נהג חדש, שנה וחצי רישיון.) לפני חצי שנה אני חניתי בחניה כפולה (חיכיתי שיתפנה לי מקום) ולא הייתי ליד הרכב, באה ניידת והשוטר לא נתן לי דו"ח אלא אזהרה. יכול להיו…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 1 תגובות
- 955 צפיות
יש לי מאזה 323 1800 שנת 99 ואשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה הנתונים מ0-100 ולאיזה מהירות אפשר להגיע בכביש ישר של 400 מטר?
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מדובר על משהו כמו חצי יום (החצי הראשון). אני מדבר על מישהו שיהיה פנוי לבוא ביום ד' הקרוב (מחרתיים) עם הרכב שלו וקצת גם להצטלם בעצמו. אין צורך שאנחנו ננהג במכונית. תמורה: קפה וקרואסון בבוקר, מים חופשי שאר הזמן, ותהילת עולם מעל גבי אתר 'אוטו'. אפשר לפנות אלי בטלפון 052-5924213. תודה מראש טל
הודעה אחרונה מאת sweetali, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 54 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
המלחמה בתאונות הדרכים: חוזרים לפרויקט משנות ה 70 לתשומת לב העבריינים: האזרח שלידכם עלול לרשום לכם דוח. השבוע הוחלט להחזיר לכבישים את "משקיפי התנועה". משקיפים רשאים לרשום דוחות, וכך הם מגבירים את האכיפה בכבישים שבהם לא הוצבו שוטרים. ובכן שימו לב: השבוע הוחלט להחזיר את המשקיפים לפעולה. בשנות ה 70-80, ועוד בטרם הוקמו אגף התנועה ומשטרת התנועה הארצית, חיפשו במשטרה דרכים יצירתיות לרסן את התנהגותות של הנהג הישראלי. אז הגו לגייס מאות מתנדבים ולהעניק להם סמכות שיטור מוגבלת של רישום דוחות תנועה. האזרחים כונו "משקיפי תנועה" והם הופעלו במשותף ע"י משרד התחבורה והמשטרה. לאחר הקמת אגף התנועה ומשטרת התנועה הארצית הוחלט להפסיק את הפעלתם. על פי התכנית המתגבשת…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה. בתאריך 3.11.08 רכשתי רכב ממיגרש מכוניות. במכירה נמסר לי שיד הרכב היא שלישית מפרטי פרטי, בנוסף המוכר הציג בפני את רישון הרכב עם מספר היד 2. את העברת הבעלות עשינו בדואר תוך כדי שהמוכר מציג יפוי כוח של המוכר. בתאריך 23.1.09 קיבלתי בדואר את חידוש הרכב, בחידוש הרכב היה מצויין שאני יד 4 כלומר יש חמישית במקום רביעית בפועל. ואז שמתי לב לתרמית, בכתב הבעלות כלל לא צויין הבעלים של רישוי הרכב שהוצג בפני, וכי הוצגו נתונים של אדם אחר. מאז שרכשתי את הרכב ההשקעתי בו כ 5000 שקל על לקויים שונים. יש לי הוכחה מוקלטת שהמוכר מציין שהרכב היה יד שלישית בעת המכירה וניראה לו מוזר שיש שגיאה. האם אני יכול לדרוש את הכסף של יום המכירה בחזרה? האם כ…
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 789 צפיות
שאלה חשובה לי אליכם ויותר ממי שמבין בפסקי דין לפני קצת יותר מחצי שנה נסעתי בכביש שרות שמתחבר לכביש ראיש ויש בו תמרור של ''תן זכות קדימה'' מוסתר על ידי ענפים,אני עצרתי וחיכית להשתלב ראיתי מרחוק מאוד ניידת משטרע ! שמאטה ונותנת לי להיכנס אז נכנסתי השוטר אמר לי לעצור ביקש רשיונות וכאשר הורדתי את החגורה בפניו הוא אמר לי למה אני נסוע בלי חגורה אמרתי לו שעכשיו הורדתי אותה מול פניו (ראיתי שמדובר בילד שעשו לו רע כל הילדות ואישתו ממרמרת לו את החיים כנראה ). השוטר נתן לי זימון לבית משפט וכאשר ניסתי לדבר איתו שאני נוהג חמש שנים ובלי עבירות וביקשתי בדיקת מסוף הוא המציא לי עבירה משנת 1990 שבה בכלל הייתי קטין! הלכתי הביתה סיפרתי להורי והאם הציו לי לקחת עורך דין לעניין הגעתי ל…
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי אני חדש ויש לי שאלה לגבי מעבר מצריכת דלק לגז,הסתכלתי קצת באינטרנט וראיתי שיש חברה מסוימת בישראל שעוסקת בהעברת מכוניות מצריכת דלק לגז,עכשיו השאלה שלי האם זה באמת משתלם?? ועוד שאלות למי שמבין בזה והעביר את הרכב שלו מדלק לגז זה כמה עולה המעבר מדלק לגז,כמה עולה גז כיום??? תודה מראש לעוזרים!
שלום רב. בתמונות למעטה ישנה תאונה מהיום של חבר קרוב. ברוך השם לא קרה כלום והנזק הוא לרכב בלבד (רכב חברה). אני אישית נהגתי ברכב הנ"ל לא מזמן, והתחושה שהייתה לי זה שאני ברכב המיועד לתחרויות דריפטים. אין אחיזה בגרוש , רכב מחליק תוך שניה אם אתה מעז ללחוץ על דוושת הגז בתוך כיכר למשל. ואם הכביש רטוב , נגמר הסיפור שלך, ההרגשה היא כאילו אתה במגרש החלקה . אני אישית בעל רשיון 10 שנים , עברתי קורס נהיגה מתקדם במגרש החלקה ומחזיק רשיון 04 . בחיי לא נהגתי ברכב כל כך מסוכן . ואני חוזר לשאלה , מה עבר להם בראש? למה לעשות רכב כזה ? למה לא 4X4 או לפחות הנעה קדמית, ואני מכיר את היתרונות של הנעה אחורית ( תאמינו לי ). אבל לרכב הזה זה לא מתאים , אם אתה לא עמוס, אין שליטה על הרכב ואם הכ…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה מה שצופן לה העתיד מפיז'ו.. הכינו ארנקים http://fun.mivzakon.co.il/bb/2064/2064.html
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כיצד מתבטא ההבדלים בין מכמונת מהירות למצלמת מהירות ? ערכתי חיפוש ,לא מצאתי תשובה לשאלתי תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 13 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
ביום 22.1.2009 בשעה 4:15 ליפנות בוקר נגנב גיפ סופה שנת 94 צבע אפור עם שילוב ירוק בקידמה. הגיפ נגנב בעיר בת ים ברחוב יצחק שדה 33 ליד גן העיר בביתם. הרכב הנסע ברחוב הנבאים לכיון רחוב קוממיות בשעה 4:20. פרטים על הגיפ מספר גיפ 36-264-15 צבע אפור עם שילוב ירוק גג פיבר סגור צבע שחור חלונות שחורים מאחורה ובצדדים. הגיפ מוגבהה מאוד עם אוקלונים וקפיצים עלים. חזית הרכב מניקל של רנגלר עם 2 פנסי ערפל שיושבים בטמבון הקידמי. גלגלים 33 15 10.5 שטח מלאה, הצמיגים מאחורה טיפה שחוקים. פנים האוטו כיסאות דמוי עור בצבע קרם עם סמל של שור בגב המושב , מקידמה וספסל אחורי . לבודי של האוטו יש חלודה מתחת לחלון הקידמי בצד של הנהג, ובדלת אחרוית מתחתה יש פרץ בבודי. הכי חשבו מכ…
הנפט מתרסק 1 2 3 4 27
מאת roslan1984-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 398 תגובות
- 34.5 אלף צפיות
הנפט מתרסק ל $94
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה נשמע אנשים? חח זה קצת מוזר לי לשאול, לחבר שלי יש פולקסווגן בורה ועקרו לו את האותיות של ה-BORA מאחורה של האוטו והוא רוצה לקנות אותיות כאלה. יש לכם מושג אם מוכרים דברים כאלה בכלל, ואם כן איפה באזור ירושלים? והאם יש לזה שם בכלל (לאותיות האלה)? רועי.
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 954 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1422608
הודעה אחרונה מאת maatrixx,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,690 אורחים (הצג רשימה מלאה)