רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
אני יודע שדנו בנושא כבר בעבר. אך שרשור חדש שמצאתי התייחס ספיצפית לאוקטן 98 ושם ראיתי שיש הנחות יפות (יחסית), שרשורים שמצאתי שמתייחסים לאוקטן 95 הם ישנים. כרטיס ההנחה היחידי שמצאתי שיכול לקבל לקח פרטי הוא הספידומט של דור-אלון, האם באמת שאר החברות לא מאפשרות גם ללקוחות פרטים להכנס להסדר כלשהו ? מצאתי גם הודעה ישנה מאוד ב Ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3098990,00.html שמתייחסת לשיתוף פעולה בין דור-אלון לסונול, האם הסכם זה עדיין בתוקף, האם הוא כולל את כל התחנות. למיטב הבנתי כרטיס הנחה מתייחס למחיר המומלץ, דהיינו עם גם כך אני מתדלק בשירות עצמי ומקבל הנחה של כ 15 אגורות, אזי הנחה של 20 אגורות על כרטיס תדלוק משמעותו למעשה היא הנחה של 5 אגורות ב…
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי קטנוע משנת ייצור 2008. בתחתית הקטנוע התגלה כשל בכל הקטנועים שמתבטא ברצפה שבורה, כנראה בשל פלסטיק שאינו עמיד מספיק ללחץ. היבואן הודיע כי הוא מכיר בכך ככשל ייצור ויחליף את הרצפה ללא תשלום. עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה היא שמזה 8 (!!!) חודשים הוא טוען כי החלק לא הגיע עדיין ואין לו אותו במלאי. האם יש חוק האומר שיבואן חייב להחזיק מלאי חלפים קיים כ-7 שנים מיום ייצור הרכב/קטנוע?! ואם כן מה אוכל לעשות כדי לתבוע אותו על כך?! אבקש סיוע מאנשים שאכן מכירים את לשון החוק/את הסעיף הספציפי ויוכלו לסייע לי בהכנה בסיסית של תביעה או דרישה משפטית מאותו יבואן. תודה.
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
היום נתקלתי ברכב הזה, גולף שחורה של לימוד נהיגה, דור 5, מאחורה כתוב R32, מקדימה אין סמל של VW האם זאת גולף R32 אמיתית ?
הודעה אחרונה מאת falou, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
נשלל לי רישיון בגלל אלכוהול, רציתי לשאול אם אפשר לעשות רישיון לאופנוע למרות שיש לי שלילה לרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! לאור דיוני הצמיגים בת'רד ה MDC בפורום הספורט, התחלתי לתהות מה נתון ה treadwear של הצמיגים ברכבי. מדובר על צמיגי Bridgestone Potenza R040. חיפשתי כיתוב כלשהו על דופן הצמיג - ולא מצאיתי משהו שיזכיר את הנתון המדובר. איפה הנתון כתוב על הצמיג? יכול להיות שבדופן הפנימית? טל.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
איזו EVO זו? 1 2 3
מאת eyalgrossman-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יפו. אייל
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
במקרה נקלעתי לאתר "הגה" וראיתי השוואה בין ה- 308 ל- פוקוס 2.0 ול- TSI (גילוי נאות: בבעלותי). הסתקרנתי, בעיקר משום שלפני שרכשתי TSI שקלתי לרכוש כזו פוקוס. מילא, שעיצוב הפנים המזעזע של הפוקוס מוצא חן בעיניהם, ובעיני הוא מזכיר הכלאה בין טלוויזיה משנות ה- 80 לשעון מעורר. אבל לכתור כתרים של זריזות ל- 308, שגם לפי נתונים רשמיים איטית יותר ל- 100 מאשר הרובר שהיתה לי (והיא יוצרה בתחילת המאה הנוכחית, והיתה בעלת מנוע 1.8 אטמוספרי רגיל), ולכתוב ש: "למרות השימוש בתיבת הילוכים מיושנת, הצליח מנוע הטורבו להכריע את ה-TSI – הן בהאצה מהמקום והן בהאצות ביניים", זה כבר לא ברור לי. לפי נתונים יבשים, ה TSI זריזה בשניה וחצי למאה. זה לא מעט. ה- TSI גם מגיעה ב- 6 שניות ל- 80 קמ"ש. זה …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 3 תגובות
- 776 צפיות
איפה יותר קל להעביר אותו? הבנתי שברעננה בדינמומטר. מה אתם אומרים? תודה.
הודעה אחרונה מאת nissan, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קודם כל גילוי נאות, אני מחזיק ברנו 5 GT טורבו. מבחן השוואתי להוט האץ' הזקנה מול הטווינגו קאפ החדשה בעלת 133 כ"ס. הם העירו שם לגבי מידת הצמיגים של ה5 GT, המידה אכן מוזרה וקשה למצוא צמיגים נורמליים במידה הזו, אני מצאתי רק יוקוהמה A539, על רטוב הזנב ממהר לאבד אחיזה וכשהטורבו בועט הגלגלים הקדמיים (כמובן) מתחפרים, מה שגורם לתת היגוי חריף , על יבש הכל שונה לחלוטין. באנגליה הפיתרון קל, גש לחנות הקרובה רכוש חישוקים וצמיגים במידה נורמלית, תרכיב וסע לדרכך, בארץ אין אישור ולכן אין אפשרות, כמובן שעם קרסו אין על מה לדבר, כשהם שומעים באיזה רכב מדובר ("רנו 5 מה? זה ישן לא?") הם צוחקים. הטווינגו מאוד מעניינת, לפי מה שנראה קרסו לא מתכוונים שוב לייבא את הטווינגו, ובו…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום שטפתי את האוטו וראיתי את הצלקות נסיתי פוליש וקס וGS27(ד''אGS27 לא עוזר בשיט אפילו שריטות של זוית בשמש הוא לא מוריד) האוטו היה במצב שמור אבי קנה אותו לפני 14 שנה מי החברה פשוט כואב הלב תמונות:איכות חרא N73 ME אבל אין לי מצלמה זה האוטו התמונות הוסרו לבקשת פותח השרשור. ניתן לראות את הרכב בהמשך השרשור. שריטות עמוקות על אורך האוטו! (על 2 הדלתות) יש מכות מאבנים או לא ידוע מה יש הרבה קטנים כאלה! קראתי על זה שבחור אחד כאן היה מתקן דברים כאלה אם פומפה של השירותים זה אפשרי?() קפצו על הטמבון! אך אפשר להחזיר את הברגים? מוכרים בכלל רק ברגים? פשוט כואב הלב !
הודעה אחרונה מאת Dead justice, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תקנו אותי אם אני טועה אבל יש 309GTI בפתח תקווה בצבע אדום.. האם למישהו יש נתונים עליה אם מישהו מכיר את בעל הרכב, היא ניראת שמורה מאוד חיצונית.
הודעה אחרונה מאת adivishishi321, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן אנשים יש לי וויכוח קל אם חבר יש חברת השכרה LUXRAY CARS בהרצליה פיתוח יש שם פאראי פורשה ועוד רכבים נוספים להשכרה רציתי לדעת מאיזה גיל הם מבטחים 24+ ? או גם לנהגים חדשים מי שיודע השמח למענה. תודה רבה וסעו בזהירות
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
אתר לבדיקת האצה של מכוניות 0-100
מאת Guest- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש אתר באנגלית או בעברית שאפשר לבדוק שם את מהירות ההאצה של כל רכב משנת 2000-עד 2008 .. מעניין אותי לדעת על כמה רכבים בכמה שניות הם מאיצים וכו'.
הודעה אחרונה מאת Haze, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טרקטורון של חבר מסוג ארטיקט ירוק נגנב אתמול מחניית הבית הגנבים פרצו את השער כיסו בחולצה את המנורה של הגינה שברו את השרשראות וגנבו אותו משכונת שיכונים באשקלון בשעה 4 לפנות בוקר כל היודע דבר על המצאו מבקש למסור לפרטים ליהל 0576304100 תודה רבה לכולכם!! כמה תמונות: 1027957-8 שנת 2004 4UF04ATV442705291 מספר שלדה
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אני זוכר שכשיש תמרור עצור בצד מסויים אז יש כאלה שלא חייבים לעצור. איזה צדדים? ועוד כמה שאלות: אם אני נותן קיק באוטומט זה הורס את הגיר? והאם אני יכול לשים 16 או 17 אינץ' ג'אנטים במאזדה 626 שנת 99 שהקוטר הוא 15? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3654449,00.html ייתכן שהשיבושים נגרמו עקב תדרים דומים של מערכות צבאיות.
הודעה אחרונה מאת dany, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בהנחה שיש לגנב את הקוד של הקודנית ויש בידו מפתח משוכפל?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
השאלה בכותרת. כשאני רוצה לתבוע את הביטוח ואני מדווח על תאונת דרכים, זה חייב להיות בין 2 צדדים בלבד או זה אפשרי גם תאונה עצמית (ללא צד נוסף). בהנחה שבתאונה העצמית (ללא צד נוסף) אני נפצעתי.
הודעה אחרונה מאת Dannyz, -
חכו תראו מה צופן העתיד. משרד הפנים, באמצעות המועצה הארצית לתכנון ובנייה, מתכוונים לקבוע מכסה מקסימלית למקומות חנייה בתוך הערים. למה? כדי שתסעו ברכבות עיליות ותחתיות - שאולי, מתישהו, יקומו בעתיד. http://globes.co.il/news/article.aspx?did=1000414387&fid=607
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעודי נוסע באיזור כיכר המדינה עוברת לידי קורבט לבנה, חדשה, רועשת ומדהימה. אני יוצא מהכיכר בדרך לאיילון, עוד מתלהב מהקורבט וקולט בזווית העין מרצדס S65 AMG!!!(שני מיליון שקל). איזה אוטו, חבל על הזמן. ג'אנטים מדהימים. 200 מטר מאיילון אני קולט מרצדס SL55 AMG(מיליון וחצי שקל) עם רפי גינת+סיגר(איך לא?) על ההגה. מדהים, לא?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים נסעתי מאיילון דרום לכיון רחובות . עליתי על מחלף שלקח אותי לראשון מערב. זאת אומרת מכיון מגה , קניון הזהב וכו.. לכיון רחובות. בכל מקרה באחד הצמתים שם באיזור נכנסתי לצומת כאשר היה ירוק מהבהב או כתום (אבל לא אדום בוודאות) ואז כשיצאתי מהצומת משהו הבזיק מאחורי (כנראה מצלמה... ) האם צולמתי ואני הולך להקנס?? יש לציין שכבר רכב אחר שהיה בבעלותי צולם וקיבלתי 10 נ' ואת ה-1000 שקל אבל לא אני נהגתי ברכב אלא אחד ההורים..
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, אתמול עשיתי תאונה על האוטו של המשפחה שהיה לי ביטוח עליו. אני נהג חדש וצעיר. היום אבא שלי הלך להביא את האוטו החלופי והם סירבו לעשות לי ביטוח ואמרו שהם לא מבטחים מתחת לגיל 21. יש פה מישהו שקרה לו מקרה דומה? מישהו הצליח להוציא מהם ביטוח לנהג צעיר?
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ידוע לי כי לפיג'ו 206 יש סאנרוף בולט כזה על הגג עם שתי מסילות שחורות לאורך הגג, לפניכ מה ימים ראיתי מכונית זהה עם סאנרוף שקוע כזה כמו ביפניות, האם זה מקורי או שמא הוספה פרטית?
הודעה אחרונה מאת juop, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
סירטון וידאו: http://www.tv-en.peugeot.com/News/3008---the-crossover-by-Peugeot.html עוד תמונות: http://www.autoblog.it/post/17680/peugeot-3008-le-immagini-ufficiali
הודעה אחרונה מאת sagiv19052, -
-
רכב חדש בארץ? 1 2 3
מאת dinnnn-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 9 אלף צפיות
נצפה היום באזור הדרום איזה דגם זה שלהם?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
אהלן! רציתי לשתף אותכם באיזה עניין שקרה לפני יומיים לחבר: הוא קנה מיצובישי קאריסמה, 1998 אוטומאט. עשה לרכב בדיקה במכון והרכב יצא ראוי לקנייה לטעמו לכן הוא גם רכש אותו (17,000 ש"ח). לפני יומיים הוא בא אלי ומספר על איזה מנורה נדלקה לו בלוח מחוונים, והיא לא ניכבת. הבן אדם נלחץ ונכנס לדיכאון, כי אף אחד לא הצליח לעזור לו ולהסביר מה זה הנורה הזאת.. וגם בספר רכב הוא אומר לי שהוא לא מצא. הוא ציור לי את זה בציור וזה היה נירא כמו תחת שמתוכו משפריץ משהו ישר הלכתי לאוטו שלו, הדלקתי, הסתכלתי... וקלטתי שזה מנורה שאומרת שלא נישארו מים במיכל של הוישרים!:lol: הבן אדם כבר תיכנן נסיעה למוסך מורשה בגלל זה!!! ולמה אני מספר את זה... אולי אני אהבל אבל …
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הכתבה ב- YNET על המכונית ההיברידית הסינית מצטטת את הסינים כ"מספרים כי טעינה של 50% אפשרית בתוך כ-10 דקות, וניתן לבצע את הטעינה מכל שקע חשמלי". איפה אני טועה בחישוב הבא? אני מניח שמגבלות ההספק שיכול לספק שקע חשמל אמריקאי דומות לישראלי. 16Ah * 220V = 3500Wh בעשר דקות המקסימום שניתן למשוך משקע חשמל סטנדרטי הוא שישית מהמספר הזה: בערך 600Wh. זו טעינה של 50% ולכן -אם נניח באופטימיות מופרזת שלמערכת נצילות מקסימלית- טעינה מלאה מכניסה פנימה 1200Wh, שזו בערך כמות האנרגיה שאצורה במצבר 100Ah סטנדרטי של 12V. כ"ס בודד שווה ל 735W. ובמערכת החשמל הנטענת של הרכב אצורים 1200W. למנוע החשמלי של הרכב 54 כ"ס, ואם נצילותו מושלמת הוא ממיר בכל שעה 54*735 = 39690W הספק …
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, ישבתי לצד חברה כאשר היא יצאה מחניה ברברס ונכנסה בטעות לרכב שהיה בנסיעה מאחוריה, גם הוא בתחום החניון. חשנו שתינו כי הנוהג ברכב מנסה "להפיל" עלינו מכות שהיו ברכב קודם לפגיעתנו. נראה כי פגיעה אחת שגרמה לקילוף בצבע בשני הרכבים אולי נגרמה ע"י חברתי אך לא מעבר לכך. לאחר החלפת הפרטים, חבר של בעל הרכב הנפגע חטף את הפתק שאחזתי עם פרטיו (היות וסרבתי למסור גם את מספר הפלאפון שלי, כאשר טענתי שאין לי קשר למקרה) והם נסעו, כך שכל מה שאנו זוכרות הוא את שם הנהג, ובידנו צילומים של רכבו ורכבנו. האם נהוג להגיש תביעה על קילוף קל מאד בצבע? האם אנו יכולים לדחות את התביעה בטענה שהם סרבו למסור לנו את פרטיהם? האם על חברתי להתקשר לחברת הביטוח שלה כדי לדווח על התאונה? המשטרה …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 12 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם קיבלתי הצעה לעבוד כאיש מכירות באולם תצוגה של סיאט.(הבחור שהציע לא יודע כמה מרוויחים) מישהו יודע כמה מרוויחים שם ? האם שווה להכנס לתחום?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה אני רוצה לספר על מקרה אישי שקרה לי לפני 4 ימים. לפני 4 ימים הרכב שלי היה במוסך וחברה שלי לא הרגישה טוב על הבוקר ואמרתי לה שאני אקח אותה לבסיס. המרחק הוא קצר וזאת נסיעה בפקקים של ג'בוטינסקי למי שמכיר את האיזור משהו כמו רבע שעה. אמרתי לעצמי שאני אקח רכב של אחד ההורים ולא חשבתי על זה שאין ביטוח,כמובן שידעתי אבל לא עלה לי בראש שמשהו יכול לקרות כי ת'אמת מדי פעם הייתי לוקח את אחד הרכבים לנסיעות קצרות בתוך העיר וכו'. בכל מקרה אני בא נוסע איתה ופתאום הרכב שמלפניי,הונדה סיויק בת חודש על הכביש בולם בפתאומיות לא שמרתי מרחק נכנסתי בו והוא נכנס ברכב שלפניו,תאונת שרשרת קטנה. הכניסה הייתה קצת חזקה נשבר לו הטמבון ועלה לו המכסה של התא מטען והוא די נשבר,כמו כן הלכה לו ה…
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,789 אורחים (הצג רשימה מלאה)