רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יעדי האכיפה של משטרת התנועה ל-2009 כוללים עלייה בשיעור 10% במספר דו"חות התנועה שיינתנו השנה, כך עולה ממסמך תוכנית האכיפה של המשטרה, שהגיע לידי TheMarker. מדובר בכמות מוערכת של 1.5 מיליון דו"חות תנועה השנה, וסכום של כמעט 700 מיליון שקל שייכנס לקופת המדינה. המסמך מגדיר את כמות מפגשי השוטר-נהג, שנקבע לשש במשמרת (18 מפגשים לניידת). שאר הכתבה, פה: http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20090120_65321
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היה לי ויכוח עם חבר בנוגע לסוג ולדגם... האם יצא ב2007 A3 2.0T אוטומט שהוא לא עם תיבת DSG? או שבסטנדרט הרכב יצא עם תיבת DSG 200 כ"ס - וכולם באו עם 5 דלתות (לפחות אלה הנתונים היחידים שהצלחתי למצוא באתרים שמתמחרים רכבים) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
בדרגה A2. וכמה סמ"ק וכ"ס זה דרגה A1? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
-
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, חבר שאל אותי שאלה שלא הייתי בטוח בתשובה והשאלה היא: האם כל מנועי ה2 ליטר של האודי הם FSI? אני עניתי כן אבל האם זה נכון? והאם גם מנועי ה 1.6 הם FSI? תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 3 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול מה הפרוצדורה להחלפת תמונה ברשיון? לא מצאתי התייחסות לזה באתר של משרד הרישוי. כשהחליפו לרשיונות החדשים הלכתי להצטלם והתמונה יצאה דפוקה,אני נראה אדום והרקע נראה צהוב.
הודעה אחרונה מאת NoBeLiuM, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם אפשר להעביר/להתקין מחדש רב בריח לידית הילוכים מרכב לרכב ?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
שלום לכולם, היום בערב היתה לי ביקורת משטרה משונה, ורציתי לשאול אם עוד מישהו נתקל בתופעה - והאם מישהו יודע מה פשרה... תאור המקרה: אני פניתי לנתיבי איילון דרום במחלף השלום (הגעתי מכיוון עזריאלי). בצד הדרך אחרי הטרמפיאדה עמדו כמה ניידות, ושוטר אחד עמד בצד וסימן לי לעצור. דרך אגב - לא עשיתי שום דבר בעייתי או חריג, אז הנחתי שזאת סתם ביקורת שגרתית. אז ניגש אלי השוטר וביקש רשיון נהיגה, רשם משהו בגיליון שהיה לו (אני מניח שרשם פרטים), ואז הגיע החלק המשונה - הוא שאל מספר טלפון ונראה שרשם גם אותו. אז החזיר לי את הרשיון ונפרדנו לשלום מישהו נתקל בביקורת שביקשו ממנו מספר טלפון? ומה בכלל יש למשטרת התנועה לעשות עם המספר טלפון שלי? (מילא אם זאת היתה שוטרת חמודה...)…
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מועדון STI עשה זאת שוב והפעם: אירוע לכבוד "עמותת חיים" עמותה לילדים חולי סרטן בישראל ! המועדון לקח על עצמו לעשות לכ- 150 ילדים חולי סרטן חצי יום כיף. כמה תודות: כמובן לעמותת חיים שנתנה לנו את האופצייה לתת להם, לאלטרנתיבי אשר תרמו את המסלול. ליפאנאוטו - יבואן סובארו לישראל על חלוקת המתנות. לכל החבר'ה והם היו רבים שדאגו לספק לכל הילדים אוכל, שתייה והפתעות רבות. לרולדין על המתוקים. לארקפה על הקפה והפינוקים. לליאור סושרד - על ההופעה המגניבה. ללירון והילה שדאגו לכל התיאומים. ולכל חברי המועדון שלנו שלקחו את האירוע ברצינות, הגיעו ועזרו להרים הפקה מטורפת שכזו ! וכמובן תודה כמעט אחרונה לשגיא - ש…
הודעה אחרונה מאת Eran@TIG Motorsport, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
השבוע פרצו לי לאוטו וגנבו לי את המערכת המקורית של הרכב שכוללת רדיו + מערכת בקרת מיזוג ,למי שלא מכיר יש מסך, (הכל מגיע יחידה אחת שלמה). יש לי ביטוח מקיף , עכשיו ללא כל היחידה אין לי שליטה על הרדיו (כולמר אין רדיו) ואין לי שליטה עלהמזגן (עובד כל הזמן) הביטוח טוען שיש לי כיסוי של מערכת סטריאו עד לסכום של 1500 ש"ח בדקתי בseat והשווי של כל היחידה הזו כולל המסך הוא 7500 ש"ח , האם הם יכולים להתחמק מתשלום?? הביטוח המקיף , לפי הפוליסה כולל את כל המכלולים הפנימיים של האוטו ,ועדיין יש לי איתם בעיות, מה לעשות ? הם מנסים להתחמק בטענה שזה רק רדיו. (בנוסף גנבו לי כל מיני חלקים אחרים כגון מנגנון של חלון חשמל,ושברו לי חלונות וכו')
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הונדה סיוויק SR 1.6 שנת 97 מיצובישי סופר לנסר GLXI 1.6 שנת 97 מאזדה לאנטיס F/GLX 1.8 שנת 97 ועם עשיתי משהו לא טוב אז בבקשה לתקן ולא לנעול תודה
הודעה אחרונה מאת guyy17, -
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול לטובת מישהו שאני מכירה, אם יש הנחות לנכים בקניית מכונית? ככה הבנתי משכן שלי שנפצע קשה בתאונת דרכים. תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/article/10463.aspx לפני שבועים הגיש יבואן יונדאי עתירה לבית המשפט כנגד משרד האוצר בטענה שקבוצות המחיר אינן ראליות, ומחירי הרכב צריכים להיות גבוהים יותר בקבוצה 2 , 116K טען יבואן יונדאי צריך להיות היום המחיר הראלי של הרכבים בקבוצה 2. בעוד כולנו הזלנו דמעה על הפסדי יונדאי על כל רכב אשר נמכר ב 111 א"ח , מסתבר שלחברי עמותת חבר מציעה יונדאי את ה I30 הבסיסית ב 103K ש"ח.. אז למען השם, על מי הם עובדים ? אני מניח שאם לא היו קבוצות המחיר לשווי שימוש, יבואני הרכב היו ממשיכים לעשוק אותנו והיו מוכרים לנו את הרכבים בסביבות ה 120K ש"ח לרכבים מקבוצה זו , כך שלעניות דעתי לא הכל רע בקביעת קבוצות לשווי שימוש..
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 2 תגובות
- 742 צפיות
האם ישנו אתר ברשת שבו ניתן לבדוק חוות דעת/מפרטים של תיבות אוטומטיות עפ"י הרכבים בהם הן מותקנות. רציתי לקרוא על התיבה המותקנת בשברולט מאליבו 2007 שברשותי. שמעתי שתיבה פשוטה זאת(4 הילוכים) היא אמינה בצורה בלתי רגילה והייתי מסוקרן לקרוא מידע וכו' ברשת. אין לי מושג מה דגם התיבה, כך שזה לא ממש עוזר לחיפוש.
הודעה אחרונה מאת danny66, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, האם קיים בישראל מדד של שוק המשומשות ? אילו דגמים מבוקשים יותר או פחות וכיצד נראה הפילוח ? אני זוכר בעבר שמגזין אוטו היה מפרסם סטטיסטיקה כזו לפי גולשי האתר. כידוע גם יד 2 מבצעים מעקב הדוק ועליו מבססים את המחירון שלהם. השאלה היא היכן ניתן למצוא נתונים כאלו בישראל אם בכלל ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי חבר'ה, קיבלתי היום פתאום מכתב על כך שיש לרשותי 18 נקודות על: 1. מעבר ברמזור אדום משנת 2004 (רכב ישן שפשוט לא עצר בזמן+נהג חדש דנדש) יש כאן אפילו דיון ישן על זה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=41472&highlight=EvilSting 2. מהירות גבוהה מ 20 עד 40 קמ"ש מעל המותר משנת 2005 ( 131 קמ"ש קמדומני... ) כפי שאתם רואים העברות הללו היו לפני שנים רבות, מאז גדלתי, התבגרתי, ולא צברתי שום עברה נוספת... בלי להוריד מכובד הראש של העברות הללו כמובן. האם לא חל חוק התישנות על העברות הללו? האם יש אולי עילה לשליחת מכתב ויתור אולי מאחר ולא נעשו שום עברות מאז? תודה
הודעה אחרונה מאת asif84, -
בזמן האחרון השלט לא פותח סוגר דלתות אבל בלחיצה עושה רושם שהוא מנסה לשדר לאנטנה ברכב בנגיעה ברכב האנטנה דווקא מצליחה לשלוח סימן לשלט - אז פה אני שולל את האפשרות של בעיה ב"מוח" של האזעקה בפורום VAG חברה מדברים על אותה בעיה גם אצלהם בדיוק עכשיו מה יכולה להיות הבעיה? לעוד מישהו זה קרה?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
איזה צמיג הכי מתאים / טוב מבין הצמיגים הבאים לרנו קליאו B מידה 14 65 175 GOODYEAR TYPHOON KUMHO מה ידוע על טיפון ? האם קומהו מספיק טוב ? תודה על כל עצה אמנון
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
אתמול הייתה לי תאונה קצת אחרי צומת רמלוד (קצת לפני הפנייה לנשר מי שמכיר). כניראה שהגלגל הימני התפנצ'ר ובגלל זה איבדתי שליטה על הרכב ו... הלכה המאזדה . הכריות אוויר לא נפתחו ולפי מה שהבנתי מהשוטרים בתאונה כזו הם היו אמורות להיפתח, עכשיו במקרה כזה אני תובע רק את הביטוח או צריך לתבוע גם את היצרן של הרכב? *מדובר במאזדה לנאנטיס שנת 2003 מנוע 1600. *היו לי הרבה פנצ'רים ברכב הזה והצמיג המדובר (ימני קדמי) הוחלף רק ביום רביעי האחרון , בכלל כל הצמיגים ברכב הם בני פחות מחודש ככה שכולם חדשים.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעודי נוסע מכיוון איזור התעשייה הישן של ראשון לציון (מרחוב שמוטקין) בשעה 00:00 בלילה, אני מבין בהבזק אור בכביש מספר 412. בכל אופן, נסעתי במהירות חוקית (אולי כמה קמ"ש מעל, לא משהו רציני) ולרגע נלחצתי שעברתי ברמזור אדום, על אף שאני מאוד מרוכז בכביש ואני בטוח ב-99% אחוזים שלא פספסתי רמזור. האם מישהו יודע על מצלמת מהירות נייחת/מצלמת רמזור בכביש הזה? ואם כן, יכול להיות שלא אני צולמתי? לא ממש היתה סיבה שאני אצולם. אני מתחיל להלחץ אולי עברתי באדום בלי לשים לב? זה בחיים עוד לא קרה לי ואני בספק אם זה קרה.. אבל הלחץ מעלה כל מיני סיטואציות בראש. דרך אגב, יכול להיות שאת הבזק האור הזה הזיתי.. הוא לא היה חזק במיוחד ואולי נגרם סתם כתוצאה מפנס רחוב או מכונית שנסעה מאחורי.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המעניין בפס"ד זה הוא העונשים שהוטלו על הרוכב, עמדו לזכותו עברו הנקי(30 שנים) וכן תלות בנו האוטיסט בו. הרוכב קיבל 41 חודשי פסילה, אך 11 ח' בלבד על כל סוגי הרכבים ויתרת ה-30 תחול רק על דו"ג. בכך הרויח הרוכב את רשיון ה-4 גלגלי שלו ולא יצטרך לבצע אמצעי תיקון בתום השלילה, אך אם ירצה לשוב ולרכב הוא יזדקק לתאוריה וטסט מחדש.
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
- 9 תגובות
- 29.4 אלף צפיות
שלום לשתמשי הפורום, אני עולה חדשה וצריכה קצת עזרה. אני מחפשת לקנות אוטו גלידה ישן או חדש ואני לא מוצאת איפה דבר כזה אפשרי. אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד. גם אם אתם יודעים במקרה איזה רשיונות צריך בשביל מכירה של אוכל מאוטו כזה או אם אתם יודעים לאן לכוון אותי, אני מאוד אודה לכם. תודה בכל זאת, הדר
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בזמן האחרון אני שוקל להוסיף לאופניים שלי מנוע חשמלי שיעזור לי בעליות חיפשתי בגוגל ולא מצאתי מידע מתאים בנושא הרישוי של דבר כזה, האם צריך רשיון לאופניים עם מנוע, זה תלוי במהירות שאליה הם מגיעים? אשמח למידע או אתר מתאים בנושא יום טוב
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום קיבלתי דואר רשום שרשום על שם אמי. על מספר הדואר רשום "דרור". לפני מספר חודשים קרה מקרה שנסעתי עם אבא שלי בבוקר בדרך לעבודה. הוא שאל אותי שאלה על הפלאפון שלו ולרגע הסטתי את מבטי אליו. ממש אחרי שנייה הסתכלתי על הרמזור וראיתי שהוא מהבהב הייתי אולי 5 מטר מקו העצירה, הגעתי למסקנה שאני לא אספיק לעצור ולכן המשכתי בנסיעה. תוך כדי שאני עובר את הרמזור שכבר הייתי בתוך הצומת ראיתי שהתחלף לאדום. בצומת זו מוצבת מצלמה ואני חושש שהיא צילמה אותי. באותו זמן נכנסתי לפורום והסקתי מטופים שונים שדו"חות כאלו מגיעים לאחר חודש מקסימום חודשיים. לפי דעתכם זה הגיוני שהדו"ח יגיע עכשיו (ינואר) בזמן שה"עבירה" כביכול בוצעה בחודשים יולי אוגוסט?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 900 צפיות
טוב מכיוון שמחקו לי את השאלה הקודמת אני אכתוב בקצרה... אם אני בשלילה בגלל נקודות ואני בן 26 עם רישיון מגיל 17 האם אני כשיר להיות מלווה למרות שאני בשלילה? אני צריך תשובה בהקדם האפשרי כי זה מאוד מגביל אותי כרגע.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני נוסעת לאירופה הקלסית ברכב פיזו 307 המתאים ל7 אנשים. (אנחנו נהייה 7 אנשים) אז רציתי לשאול אם זה חוקי להעמיס המון תיקים על הגגון(תחשבו תיקים של 7 אנשים). האם יש מצב שבמדינות מסוימות זה לא חוקי בכלל? האם יש קילו מוגבל להעמסה? תודה בכל אופן
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם זה טריק שיווקי כלשהו או שזה שתי חברות שונות שבמקרה יצא להם אותם דגמים?
הודעה אחרונה מאת a2954, -
-
בזה הרגע עברתי טיפול ראשון עם הפולקסוואגן טוראן שלי, טיפול 15000. הרכב בן כשלושה חודשים, וזה מה שעבר עליו בתקופה הזאת מבחינת תיקונים : חלון אחורי שמאלי הפסיק לפעול, היום התקלה תוקנה במסגרת האחריות, פין כלשהו יצא ממקומו. שטיח קדמי נהג לא יצא מהקליפסים, תוקן חלקית (קליפס אחד שברו [לבקשתי, לא רציתי לשלם על קליפס חדש, חבל], קליפס שני השאירו כי הוא תקין). וטיפול 15000 היום. ברוך השם זה הכל. וזה מה שיש לי להגיד על הרכב : ביצועים [TDI 1.9] : וואה, סוחב כמו גדול, אין שום בעיה בעקיפות, המנוע חלק ולא ברוטאלי, מגיב מצוין לכל לחיצה, סוחב מעולה בעליות. כמובן יש דיליי של טורבו אבל לא גדול מדי, כשטורבו נכנס לפעולה, בערך ב1200 סל"ד המנוע מראה את הכוח שבו. הגיר מעולה, חל…
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 1 תגובות
- 831 צפיות
נגמר לי ביום שישי הנהג חדש , ובאותו יום היה אמור להיות לי משפט תעבורה על מהירות מופרזת , המשפט נדחה בגלל המצב בדרום אז הבתי משפט שם היו סגורים , המשפט בוטל לתאריך לא ידוע כרגע . עכשיו אני לא יודע מה לעשות , ללכת ולחדש את רישיון הנהיגה שלי או לחכות למשפט ? אני מפחד שאם אני אסע עם הרישיון הזה זה יחשב כעבירה על החוק ואני סתם אסתבך עוד יותר. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מנסיון עם בנזין, הפרשי העלות בין תחנות הדלק השונות אינו משמעותי, כשמדובר בדיזל, זה כבר סיפור אחר, יש הבדלים גדולים, מדוע? איפה ניתן למצוא דיזל זול באזור המרכז? כמה משלמים היום לליטר דיזל, מחיר שנחשב הגיוני / תחרותי? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ביום שישי ראיתי את המכונית הבאה כשהיא מכוסה באבק ומודבקת עליה הודעה של העירייה בדבר היותה גרוטאה שנזנחה והמלצה לבעלייה להזיז אותה מהמקום או לוותר על הרכב והעירייה כבר תיפטר מהמפגע , ממש מוזר בעייני שרכב יחסית חדש , ויוקרתי בחוגים מסויימים... ננטש ככה, מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,