Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם כן וגם אם לא אין לנו כלים לבדוק את זה, אולי רק לקרוא למהנדסים של מאזדה לבדוק את הרכב ,בכל מקרה לא נראה לי שיש כאן עילה לתבוע את יצרן הרכב.

...Our necessities are few but our wants are endless

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ננסה לענות על רוב השאלות

דני,שמר, כן זה לכיוון רחובות , והתאונה היא תאונה עצמית , לפני הכניסה לעיקול ההוא הגלגל הימני קידמי התפנצ'ר, ניסיתי לייצב את האוטו אבל רק גרמתי לו "לזרוק תחת" ופגעתי במעקה בטיחות מצד ימין , מהקטע הזה אלוהים יודע מה קרה בתוך הרכב כי אני לא זוכר כלום,אבל לפי מה שהבנתי מאלו שנסעו מאחורי הסתחררתי עם הרכב מס' פעמים עד שפגעתי מבמעקה בטיחות מצד שמאל נגררתי עליו כ5 מטר עד שנעצר הרכב, עכשיו אני מבין שהתגובה שלי לא הייתה נכונה , כניראה שהגבתי יותר מידי קיצוני ,הייתי צריך להיות יותר עדין.

מטריקס, המהירות של הרכב לא הייתה יותר מ100 (שמשם בעצם התחלתי להאט לקראת העיקול), ככה שלדעתי המהירות לא עלתה על 80 .

sronis, ספק על הייתה בעיה בלחץ אוויר , הגלגל הוחלף ביום רביעי האחרון , ועוד 2 אנשים נסעו על הרכב מאז ולא הרגשנו שום בעיה ככה שלא ניראלי שזו הסיבה...

בנוגע לג'נטים באמת שאין לי מושג קניתי את הרכב איתם מהבעלים הקודם , כאילו באמצע יש את הסמל של מאזדה, אבל באמת שאין לי מושג...

ארנון , חוץ מהמצבר והמנוע הכל התרסק החתיכה ה"דיי ישרה " שרואים מתחת מלכסה מנוע זה מה שנשאר מהרדיאטור , בתמונה השנייה רואים לייד הגלגל השמאלי שיצא (דרך אגב הג'נט השמאלי נשבר ל2 חתיכות מהמכה) יש את החתיכת פלסטיק הזו שמחברת בין הרדיאטור למנוע , ככה שלדעתי המכה הייתה מספעק עוצמתית כדי השכריות אוויר יפתחו

פורסם

קודם כל הכי חשוב שיצאתי מזה ללא פגע.

דבר שני- אחלה ג'אנטים.

דבר שלישי- אין את מי לטבוע. אמא שלי עברה תאונה באילון במהירות די גבוהה והכריות גם לא נפתחו.

אפ'חד לא לוקח אחריות על זה.. אתה פשוט פוגש את מבוך הבירוקרטי.

אל תרדוף אחרי הכסף, פשוט תודה לה' שיצאת מזה בסדר.

פורסם

תתן בבקשה יותר פרטים, איזה יד אתה? יכול להיות שהרכב עבר תאונה אצל הבעלים הקודמים והכריות נפתחו ואיפסו ו/או שרפו את הנורת בקרה של ה air bag.

האם לפני ההתנעה היתה נורית בקרת הכריות נדלקת ונכבת

איך היתה התאונה, האם קודם נפגע החלק בצד הרכב הסתחרר ואז נעצר בחזית?, מה בדיוק היה שם ובאיזו מהירות?

יש עילה לא קטנה לתבוע את היבואן והיצרן במידה ותוכיח שהרכב לא היה מעורב באף תאונה שתיגרם לפתיחת כריות, תתחיל לפעול.

קודם כל תתבע את הפנצריה, צמיגים פחות מחודש? איזה צמיגים אלו? תבדוק שהם אכן חדשים ותאריך היצור חדש, איך צמיג בן פחות מחודש מתפוצץ?

אני יכול לספר לך שמהרבה תאונות ולאו דווקא שהיו בהם הרוגים הצמיגים והרכב נלקחים למעבדה ארצית לבדיקת התאונה, מטעם בוחן משטרתי, על מנת לחקור ולקבוע חוות דעת.

איך אתם אומרים שהשוטרים לא מבינים? יש לכם את הניסיון שיש לבוחני תנועה?

אני מתנדב במשטרה, ובחוני התנועה יש להם ידע רב ולרוב הם צודקים בתוצאת התאונה ובחקירה איך היא נגרמה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
תתן בבקשה יותר פרטים, איזה יד אתה? יכול להיות שהרכב עבר תאונה אצל הבעלים הקודמים והכריות נפתחו ואיפסו ו/או שרפו את הנורת בקרה של ה air bag.

קניתי את הרכב יד 2 ז"א אני יד 3 שלו , ולפי מה שהוא אמר לי אז הרכב לא עבר תאונות

האם לפני ההתנעה היתה נורית בקרת הכריות נדלקת ונכבת

כן

איך היתה התאונה, האם קודם נפגע החלק בצד הרכב הסתחרר ואז נעצר בחזית?, מה בדיוק היה שם ובאיזו מהירות?

הסברתי את כל מה שאני זוכר\ שמעתי ממי שנסע אחרי (רשום בהודעה קודמת לדני):

והתאונה היא תאונה עצמית , לפני הכניסה לעיקול ההוא הגלגל הימני קידמי התפנצ'ר, ניסיתי לייצב את האוטו אבל רק גרמתי לו "לזרוק תחת" ופגעתי במעקה בטיחות מצד ימין , מהקטע הזה אלוהים יודע מה קרה בתוך הרכב כי אני לא זוכר כלום,אבל לפי מה שהבנתי מאלו שנסעו מאחורי הסתחררתי עם הרכב מס' פעמים עד שפגעתי מבמעקה בטיחות מצד שמאל נגררתי עליו כ5 מטר עד שנעצר הרכב,

המהירות של הרכב לא הייתה יותר מ100 (שמשם בעצם התחלתי להאט לקראת העיקול), ככה שלדעתי המהירות לא עלתה על 80 .

יש עילה לא קטנה לתבוע את היבואן והיצרן במידה ותוכיח שהרכב לא היה מעורב באף תאונה שתיגרם לפתיחת כריות, תתחיל לפעול.

קודם כל תתבע את הפנצריה, צמיגים פחות מחודש? איזה צמיגים אלו? תבדוק שהם אכן חדשים ותאריך היצור חדש, איך צמיג בן פחות מחודש מתפוצץ?

הצמיגים היו חדשים של חברת טייגר אם אני לא טועה, אני לא זוכר איזה דגם , מחר אני צריך ללכת למגרש אני יבדוק את זה...

אני יכול לספר לך שמהרבה תאונות ולאו דווקא שהיו בהם הרוגים הצמיגים והרכב נלקחים למעבדה ארצית לבדיקת התאונה, מטעם בוחן משטרתי, על מנת לחקור ולקבוע חוות דעת.

איך אתם אומרים שהשוטרים לא מבינים? יש לכם את הניסיון שיש לבוחני תנועה?

אני מתנדב במשטרה, ובחוני התנועה יש להם ידע רב ולרוב הם צודקים בתוצאת התאונה ובחקירה איך היא נגרמה.

תשובות באדום

פורסם
עכשיו אני מבין שהתגובה שלי לא הייתה נכונה , כניראה שהגבתי יותר מידי קיצוני ,הייתי צריך להיות יותר עדין.

אין קשר ישיר לקיצוניות התגובה, אלא לסוג שלה. אני לא מתיימר ללמד אותך נהיגה בהתכתבות, אבל מציע בחום שתיקח לך קורס נהיגה מתקדמת. עולה פחות מהשתתפות עצמית במקרה תאונה.

לפחות מהתרשמות מהתמונות, אני לא בטוח שהיה לך בכלל פנצ'ר בגלגל. יותר סביר להניח ששפע המפגעים שיש על קטע הכביש הזה (משאיות שעובדות על כביש 431 מביאות איתן טונות של בוץ וג'יפה, משאיות שיוצאות מ"נשר" מביאות איתן המון אבק שהופך לעיסה, משאיות ואוטובוסים שיוצאים מאיזור התעשייה מביאים איתם לכלוך וכתמי שמן. בקיצור - שמייח) גרמו לך להחליק על אחד מהם.

כפיר, חלקם הגדול של בוחני התנועה מסוגלים לשחזר תאונה על סיבותיה, אבל:

1. חלק לא קטן מהם לא מבינים הרבה במכניקה של הרכב המודרני (ע"ע שסתומים של הונדה וקרבורטור של ב.מ.וו, המערכון מפיו של הוד לק).

2. בתמונה ניתן לראות ניידת של מתנ"א, ולא רכב בוחנים. כיוון שחלקם הלא קטן של העובדים בשעות אלה הם מתנדבים, לא אתפלא אם היו אלה שני מתנדבים שלא ממש מבינים מי נגד מי.

פורסם

לפותח השרשור וגם לבחור עם האקסנט 2006:

הראש שלכם פגע פיזית בהגה במהלך התאונה ?

לא ?

אז תגידו תודה שלא נפתחו כריות האויר,כנראה שהן באמת לא היו צריכות להפתח.

כרית אויר (חזית) נפתחת רק כשהחיישנים והמחשב "מבינים" שהתאונה במתרחשת עשוייה לגרום לראש הנהג\הנוסע להכיר מקרוב את ההגה\הדשבורד.

כאשר הנתונים המתקבלים מראים שלמרות שזו מכה חזיתית,העוצמה לא מספקת כדי לגרום "מפגש איחוד" שכזה- כריות האויר בחזית לא נפתחות.

אני משער שאכן בשני המקרים,הראש לא נפגע מההגה, ולכן כרית האויר לא היתה צריכה להפתח (אגב, בתאונה פגיעה בעצם סטטי במהירות עד 40 קמ"ש לרוב כריות האויר לא אמורות להפתח).

וסתם כדי שאנשים פה יבינו, פתיחה של כרית אויר היא לא תהליך כזה נעים לנהג\נוסע שעתיד לקבל אותה בפנים, בחלק לא קטן מהמקרים זה מסתיים בכוויות בידיים האוחזות בהגה (כרית אויר נפתחת כתוצאה מיזימה של חומר נפץ שמותקן בתוכה), בחלק אחר מהמקרים זה גם מסתיים בכל מני שברים נחמדים בפנים ונזקים אחרים (לא כיף לקבל כרית אויר לפנים במיוחד אם יש לך משקפיים).

אז אם יצאתם מתאונה ובכריות לא נפתחו,והראש לא הכיר מקרוב את הקורות B או את הדשבורד\גלגל ההגה, תשמחו ותגידו ברכת הגומל,אל תחפשו את מי לתבוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחזק. הכריות לא אמורות להיפתח בכל מצב.

לא רק שאין כאן עילה לתביעה,

אלא סביר להניח שכך צריך לתפקד רכב תקין.

אגב, גם לדעתי לא היה כאן שום פנצ'ר.

ההשערה שלי היא שפשוט החלקת,

וכמו שכתבת, ביצעת תיקון מוגזם ולכן איבדת שליטה.

לא נורא, העיקר שאתה בסדר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מערכת בקרת יציבות הייתה מונעת תאונה מסוג זה.

כמו שכבר אמרו כאן, אם התאונה התרחשה במהירות של עד 40 קמ"ש אולי הכריות באמת לא היו אמורות להיפתח.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
לפותח השרשור וגם לבחור עם האקסנט 2006:

הראש שלכם פגע פיזית בהגה במהלך התאונה ?

לא ?

אז תגידו תודה שלא נפתחו כריות האויר,כנראה שהן באמת לא היו צריכות להפתח.

כרית אויר (חזית) נפתחת רק כשהחיישנים והמחשב "מבינים" שהתאונה במתרחשת עשוייה לגרום לראש הנהג\הנוסע להכיר מקרוב את ההגה\הדשבורד.

כאשר הנתונים המתקבלים מראים שלמרות שזו מכה חזיתית,העוצמה לא מספקת כדי לגרום "מפגש איחוד" שכזה- כריות האויר בחזית לא נפתחות.

אני משער שאכן בשני המקרים,הראש לא נפגע מההגה, ולכן כרית האויר לא היתה צריכה להפתח (אגב, בתאונה פגיעה בעצם סטטי במהירות עד 40 קמ"ש לרוב כריות האויר לא אמורות להפתח).

וסתם כדי שאנשים פה יבינו, פתיחה של כרית אויר היא לא תהליך כזה נעים לנהג\נוסע שעתיד לקבל אותה בפנים, בחלק לא קטן מהמקרים זה מסתיים בכוויות בידיים האוחזות בהגה (כרית אויר נפתחת כתוצאה מיזימה של חומר נפץ שמותקן בתוכה), בחלק אחר מהמקרים זה גם מסתיים בכל מני שברים נחמדים בפנים ונזקים אחרים (לא כיף לקבל כרית אויר לפנים במיוחד אם יש לך משקפיים).

אז אם יצאתם מתאונה ובכריות לא נפתחו,והראש לא הכיר מקרוב את הקורות B או את הדשבורד\גלגל ההגה, תשמחו ותגידו ברכת הגומל,אל תחפשו את מי לתבוע.

מנסיון אישי אם כרית אוויר זה לא כזה נורא, בטח שזה לא נעים אבל לגרום לשברים נראה לי קצת מוגזם.

אצלי לפחות הכריות נפתחו במהירות נמוכה, בתחילת הבלימה הרכב היה על 70 ואורך החריקה 17 מטר זאת אומרת האזור

ה -30 קמ"ש והנזק נראה פחות רציני מפותח השרשור, לכן דעתי שהכרית כן היתה צריכה להפתח.

פורסם

על מה אתה רוצה לתבוע?

על כך שיצאת ללא חבלות מהתאונה?

בהחלט סיבה לתבוע את מאזדה! בטח תעשה מליונים ולא תצטרך לעבוד יותר בחייך. (כיפאק היי)

אל תשכח להביא את השוטרים בתור עדים מומחים.

ואם התביעה תיכשל... לא נורא, המשך בחייך, קנה רכב חדש אבל לא מאזדה כי הוא סתם יציל אותך ואפילו בלי כרית אויר נפתחת בתאונה.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

שמר,hans

הגלגל הימני מפונצ'ר , ולפי איך שהרכב ברח לי ימינה אני מאמין שהוא הגרום ולא משהו שקרה במהלך התאונה.

כמובן שגם לכל מה שהיה על הכביש השפיע אבל אני לא חושב שזו הסיבה.

והבנתי שהקורס הזה נעשה באשדוד והמחיר שלו הוא בין 300 ל400 שקל?

ולכל השאר , כן יצאתי מהתאונה הזו שלם אבל אם משהו מגיע לי על זה שמשהו לא תיפקד שם אני ייקח אותו.

ויחסית לרוב האוכלוסיה אני חזק (סוג של פאוורליפטר מי שיודע מה זה) ואם לא הייתי מחזיק את הראש כמו שהחזקתי אותו הוא היה פוגש את ההגה בצורה מספיק חזקה בשביל לגרום לנזק.

*הדברים נאמרו בניסיון להסביר למה "נחסכו" מימני רוב הפגיעות , ביניהם גם הכאבים של אחרי תאונה (גב כתפיים וכד'), ולא בקטע של התרברבות או משהו בסגנון*

פורסם

קורס נהיגה מעולה ואף מומלץ, וגם מערכת esp.

אבל, לא זה, ולא זה היו עוזרים שגלגל מתפוצץ בעיקול...

בנוסף אני חוזר וממליץ שוב ללכת ולראות את התאריכים של הצמיגים, בכללי זה חרא של צמיגים, כמה הם עלו 600 ביחד?

האם בדקת את הרכב לפני קניה?

אבל זה כבר לא יעזור כרגע, אני שמח שיצאת ללא פגע וטוב שכך.

מקווה שיש לך מקיף, תיידע את הסוכן, אני בטוח שתקבל הורדה מהכביש וטוטאלוס ותקבל מחירון.

הפעם אל תקנה מאזדה

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...