רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
מכמונות אכיפה
מאת giooig-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שאלה, קראתי קצת על כל אמצעי האכיפה של משטרת התנועה. יש לי 2 שאלות: 1.האם יכול להיות צילום לילי של רכב באמצעות אמצעי אכיפה ללא ההבזק? 2.האם יש מצלמות תנועה קבועות שהם לא נראות כמו עמוד אפור עם 2 חורים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו באוצר נזכר שהסכום צריך להיות צמוד למדד, וכך שווי השימוש גדל בעוד 130 ש"ח. להזכירכם, שווי השימוש לקבוצה 2 בשנת 2008 היה 1570 ש"ח. מקור: כלכליסט. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3184962,00.html
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לגבי רכב הנמצא במוסך ללא טסט כשנתיים (הרכב שנת 1986) אינני יודע אם הרכב ללא טסט מעל שנתיים או פחות מה החוקים - במידה והרכב פחות משנתיים (האם צריך לשלם קנס על כל התקופה שהרכב לא היה עם טסט) במידה והרכב יותר משנתיים - צריך להעביר טסט רגיל או דרך אישורים מיוחדים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ariel_aa, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/article/10419.aspx לאחר העלאה תמוהה , כוחות השוק והמיתון הכלכלי כנראה חזקים גם מצמפיון. ככל שהצרכן הישראלי יהיה בעל אורך רוח, המחירים של הרכבים החדשים ולא רק של VW ימשיכו במגמת הירידה שלהם. סבלנות..
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הגעתי לרמזור פנייה שמאולה ולא היה תמרור שאוסר פרסה.הנהג שלפני עשה חצי פרסה ולאחר שראה שהרמזור להולכי הרגל באותו כביש מראה ירוק הוא החליט לחזור בו שבר את ההגה ימינה וחזר לנתיב הפנייה שמאולה כשהוא נכנס לפני בערך בחצי הנתיב. איך יכול להיות שמותר לעשות פרסה והרמזור להולכי רגל מראה ירוק? והאם מה שהנהג שלפני עשה נחשב עבירת תנועה? כאילו אני לא יודע בידיוק עם זה נקרא שהוא חתך אותי כי היה מרחק קטן ביננו. תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת maier, -
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
תודה לעונים! (חיפשתי ולא מצאתי תשובה). הסוכן לא יודע ויבדוק רק מחר בבוקר.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, קיבלתי דוח חניה בדואר חודש או חודשיים לאחר העברת הבעלות. את הדו"ח המקורי לא ראיתי. לא ביקשתי להישפט, ועורכי הדין המכובדים זוקפים זאת לחובתי כדי לגבות ממני את הסכום כולל ריבית ושכ"ט כמובן. העניין הוא שכבר מזמן העברתי אליהם בפקס את ספח רישום הבעלות שם מצוינת בצורה ברורה השעה של העברת הבעלות. אני מיואשת, לא יודעת לאן לפנות או מה לעשות. בינתיים עיקלון לי חשבון בנק החוצפנים. אה, וכל הסיפור הזה נגרר 6 שנים שבמהלכם לא שמעתי מהם יותר מדי. כנראה הם רוצים לנסות לגבות את זה בגלל המועד הקרוב של 7 שנים... אולי... אם למישהו יש המלצות או הצעות, אשמח לשמוע... תודה. אנה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו יודע מתי נפתח המסלול? (סימני השאלה העודפים הוחזרו למחסן של עמוס)
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתר מצויין שעובד בדומה לEbay מדרום קוראה. מדובר באתר גדול שמעסיק 400 עובדים! (לפחות ככה קראתי עליו באינטרנט). היתרון שלו, המון חלפים, שיפורים וכד לרכבים קוראנים. (לדעתי גם יפנים) הקוסמטיקה לרכב כולל מוצרים נדירים שלא ראיתי בשום מקום אחר בעולם. מחירים מצויינים משלוח זול והכי חשוב מקבלים פייפאל! אני כבר הזמנתי משהו...את הידיות ניקל, נראה מה נקבל בתכנון הסמל הקדמי... http://global.gmarket.co.kr/. אם משהו מצא שם משהו מיוחד, הוא מוזמן לספר לנו. אבי.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 1 תגובות
- 860 צפיות
יש ברשותי gps וגלאי מכמונות באותו מכשיר מדובר במכשיר mio moov360 ושמעתי המכשיר מתעדכן אונלין, אז רציתי לדעת עם הוא נחשב אמין?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום ובוקר טוב לגיסי נגנב אמש בין השעות 22:15 - 23:00 רכב סובארו סטיישן תכלת שנת 92, שמספרו: 39-784-03, מחניית בניני האומה בירושלים. כל היודע דבר על מקום הימצאו, או דרכים שונות העשויות למציאתו, מוזמן לפנות אלי בפרטית. אני יודע שיתכן שהרבה ראנשים יגחכו למקרא הודעה זו, מכמה וכמה סיבות [בשווי הממוני של הרכב, הסיכוי הקלוש למצוא אותו ועוד ועוד] אבל אני מנסה, וכבר היו דברים מעולם. בתודה מראש, ובעצבים.
הודעה אחרונה מאת puma, -
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן - השאלה פשוטה. נפלה לוחית רישוי אחורית מהרכב. מה הנוהל המקובל? איפה לעשות חדש? נתקלתי בפורום בעצה להודיע למשטרה על לוחית אבודה. יש טעם/הגיון? תודה!
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אשמח לשמוע מכם מידע אודות מחדלים / בעיות / הערות הקשורות בנושאי כבישי הארץ וליקויי תחבורה בכלל. בעיקרון, נושאים שיימצאו מתאימים לערוצי החדשות, יצולמו, יערכו וישודרו, על מנת לנסות לשנות בדרך הקצרה והפוגעת ביותר. תודות רבות, [email protected]
הודעה אחרונה מאת biohazard, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מצאתי דוגמא מצחיקה לאיך שלא מפרסמים רכב למכירה. הכוונה היא לתמונה שאותה מפרסם המוכר. למכירה שימו לב לתמונה. אני רוצה לדעת אם גם אתם נתקלתם בדוגמאות כאלו.
הודעה אחרונה מאת firewalker, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
יצא לי במקרה לראות היום בביפ "מונית הכסף", ונורא התלהבתי מהאורות שנדלקות בתקרת הרכב הכוונה לאורות האלו: ראיתי את הפרק הספציפי הזה שרואים בתמונה, ובו הבנות נורא התלהבו מהאורות וביקשו ממנו להפעיל שוב (אחת הסיבות שאני שהתלהבתי מהאורות), וקלטתי אותו בזוית העין לוחץ על כפתור שמפעיל אותו ויש לו שני מצבי הפעלה אחד לתשובה נכונה ובו אורות ומוזיקה שמחה ומצב נוסף של טעות בעל מוזיקה ושילוב צבעים שונה לגמרי. האם למישהו מכם יש מידע ממה עשוי הגג מנורות הזה, איך הוא פועל, איפה עושים דבר כזה וכמה זה בכלל עולה?
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מקרה אמיתי שקרה לי היום בנסיעה תמימה בעיר (חיפה). אני שם לב מרחוק לירוק ברמזור ונוסע בידיעה שאני הולך לעבור אותו, לפתע, תוך כדי שאני מתקרב משהו קצת מציק לי בעיין ורק אחרי שממש שמתי לב שברמזור מופיעים ביחד הצבעים אדום וירוק(!) הבנתי מה הציק לי בעיין הבחור שהיה לפניי לא ידע מה לעשות ופשוט עצר, (למרות שברמזור של הולכי הרגל היה אדום - אני לא מאשים אותו) הספקתי לצלם עם הפלאפון (סורי על האיכות, הפורום גם הוריד אותה עוד יותר) ואחרי איזה 10 שניות התחלף לאדום בלבד ואחרי זה הסתדר והיה רק ירוק..אבל ראבק, אני שואל את עצמי - אם היה איזה ילד קטן במעבר חציה (יש ליד כניסה לבית ספר!) ומישהו לא היה שם לב גם לאדום...?!
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- 3 תגובות
- 798 צפיות
קיבלתי הזמנה למשפט על עבירה של נסיעה ברכב שתוקף רשיונו פג מעל ששה חודשים. סיפור הדו"ח כשלעצמו קצת הזוי, הרכב אכן היה ללא טסט מס' ימים ורשיון הרכב לא היה ברכב, השוטר קרא לי לניידת והראה לי במחשב שכתוב כי ביצוע המבחן לרכב היה בתאריך X/X/X וטען כי בתאריך הזה פג תוקף הרשיון (כך שיוצא שאני ללא טסט שנה וכמה ימים). נסיון להתווכח עם השוטר נדון לכישלון וקיבלתי הזמנה למשפט בבית המשפט בחדרה עקב כך שנתפסתי בזיכרון. אני עצמי גר בקריות ומעדיף להישפט (להציג את רשיון הרכב שהיה בתוקף עד מס' ימים לפני) בבית המשפט בחיפה. שאלות: 1. האם ניתן לבטל את ההזמנה למשפט עקב הטעות? (ניסיתי דרך חבר שוטר לשעבר ללא הצלחה) 2. כיצד אני יכול להגיש בקשה להעברת מקום קיום המשפט?
סוף סוף אחד מהמותגים המובילים בעולם הרכב מגיעה לארצנו הקטנטונת! מעניין יהיה ליראות איך קרסו יתמודדו אם זה שהם ידועים כנותני שרות גרועים וזה ידוע שהשרות הוא אחד הדברים החשובים באיחוד אם מדובר על רכבי יוקרה. http://www.motocar.co.il/article/10282.aspx http://www.infiniti.co.il/ http://www.infiniti.com/
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 2 תגובות
- 789 צפיות
בגלל ששיש קרב תמידי בין שתי המכוניות האלו בקרב הרבה אנשים. רציתי לדעת איזו מכונית יותר טוב בכללי. ואיזו מכונית אתם מעדיפים ולמה? אפילו בכתבה בגליון אוטו החדש הוא עשה סיקור בין STI החדשה לEVO X ולפי מה שהוא כתב בסיכום הוא לא כול כך החליט איזו מכונית הוא אוהב. בהצלחה
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם לפני שבוע בשעה טובה עברתי טסט (ראשון ) ועכשיו הגיע הזמן לנהוג עם ההורים, הלא כן? ^^ להוריי יש רנו מגאן בעל גיר ידני שאינו מבוטח ע"י שום גורם חיצוני כגון עבודה וכ'ו. מסתבר שכדי שאני אוכל לנהוג ולהיות מבוטח על הרכב באופן מלא צריכים להוסיף עד כ-10,000 ש"ח בשנה אבל יש גם אפשרות אחרת בה אני אהיה מבוטח לחלוטין ולא נצטרך לשלם סכום כזה של כסף: ביטוח מיוחד, בו כל פעם כשאני רוצה לנהוג במכונית אני מתקשר לחברת הביטוח והם מבטחים אותי באופן זמני לאותו יום. עכשיו אני עשיתי חישוב ונגיד שאני מצלצל אליהם כל יום במשך שלושה חודשים, יוצא שאני משלם פחות כסף (!!!) מאשר אם אני משלם על ביטוח שקובע שאני יכול לנהוג מתי שבא לי. אם מישהו יוכל לפרט קצת יותר בנוגע לכך אני אשמח מאו…
הודעה אחרונה מאת Amirshaaya, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
רק יצאה וכבר טוטאל לוס...
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
זאת כבר הפעם השנייה שזה קורה לי שאני אומר למתדלק במחיר מסוים והוא מתדלק לי ביותר. רציתי לדעת אם גם לכם זה קרה ואיך נוהגים במקרה כזה
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם. לא מזמן ראיתי פקח שמחלק דוח לרכב שלא חנה באדום לבן או כחול לבן אלא פשוט חנה ליד גדר שעל שפת המדרכה. בדוח היה רשום "חנייה בצמוד לגדר ביטחון " אם אני זוכר נכון... רציתי לשאול למה באמת אסור לחנות בצמוד לגדר הביטחון? האם זה מפריע למישהו/משהו ולכן אסור לחנות שם? תודה לעונים!
- 8 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום וצהריים טובים הגיע הזמן של הטסט, בכל אופן הרכב הוא לאנסר 92 ולפי חוק מדינת ישראל רכב שמעל 15 שנה חייב בבדיקת תקינות מערכת בלמים, פה השאלה, שעשיתי את הבדיקה בטופס היה רשום אם אני לא טועה שהבדיקה תקפה ל 18 חודשים זאת אומרת שנה וחצי , עכשיו האם אני צריך לעשות לפני הטסט עוד פעם בדיקת בלמים או שבמחשב של משרד הרישויי רשום שעשיתי בדיקה והיא עדיין בתוקף. תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1410858 עד מתי? (לא באמת הוכח שמיצובישי פעלו )
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כ4 חודשים נגעתי קלות בתוך פקק ברכב ליסינג בבעלות חברת אלדן, למרול שהפגיעה היתה מינורית לחלוטין התעקש בעל הרכב והחלפתי איתו פרטים. קיבלתי השבוע מהחברה בקשה לפיצוי על סכום של 2000 ש"ח. כולל שמאי פנסים וכ'. התביעה כולה די מפוברקת , הבעיה שלי שאין לי ממש דרך להוכיח זאת, מישהו נתקל כבר בתיביעות כאלו? אם היה למישהו היתקלות כזו עם חב' אלדן ספציפית אשמח מאוד תודה דניאל 050-5311886
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 119 תגובות
- 37 אלף צפיות
אני רגיל למאזדה 3 (ליסינג), כעת באופן זמני קיבלתי טויוטה קורולה (2008 ) בעלת תיבת הילוכים רובוטית. 1. מה בדיוק שיטת הפעולה של התיבה הנ"ל ? 2. אני מרגיש העברת הילוכים מאוד לא חלקה, אני ממש מרגיש שהגוף שלי נע מעט קדימה בכל פעם שהרכב מעביר הילוך, האם אכן התיבה הינה סיוט, וכך אמורה לעבוד ?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
יש למישהו מושג למה לא הכניסו לוחיות זיהוי עם אותיות (בנוסף /במקום מספרים) בארץ? ראיתי שב2005 השר מאיר שיטרית בדק את הנושא באמצעות וועדה, שכנראה לא אישרה את הנושא, אחרת היה ניתן להביא לוחיות רישוי כאלה... מישהו יודע אולי למה לא אישרו? איפה הבעיה? מי תרפד את הנושא? ואיפה בחוק מוגדר בדיוק איך מורכבת לוחית הרישוי? עיינתי בתקנות התעבודה, אולם לא צויין שם דבר בנוגע לסטנדרטים של משרד הרישוי בהפדסת לוחית זיהוי. (אני שואל לצורך מחקר שלי..) תודה רבה מראש, עומר
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני רואה בהרבה נושאים וסוגי מכוניות MK1 MK2 MK4 וכ"ו. מה זה אומר? אני מקווה שמתאים לפה כי באוף טופיק אני לא מורשה לכתוב. ושוב סליחה על הבורות עם קצת סבלנות גם אני יבין דבר או שניים.
הודעה אחרונה מאת RoNN, -
אני חייב לסכם לעצמי את זה אחת ולתמיד ולהבין את משמעות ה"עגלה" בפוקוס. משקל לאחר חיפוש קצר מצאתי כי הפוקוס שוקלת 1629 ק"ג.(לפי ממצאי motocar.co.il) וכשאני בודק במפרט מפורט של הרכב אני מוצא כי כתוב שהפוקוס שוקלת 1087 ק"ג. (אני נוטה להאמין שה-1629 ק"ג כולל של הרכב הוא ימצא כנכון?) מנוע פורד פוקוס: מנוע 1600 (1596 למען הדיוק) בעל 100 כ"ס אך ורק למען השוואה לקחתי את המאזדה 3 שנראה כאילו הרבה אנשים מרוצים ממנה מאזדה 3: מנוע 1600 בעל 105 כ"ס אך בעל משקל גבוה יותר של 1720 ק"ג (קבוצת רישוי-פוקוס-2,מאזדה-3. משמע?) האם זה המנוע של מאזדה שיותר חזק? האם זה ה-5 כוחות סוס שעושים את ההבדל? או האם זה שמנוע הפוקוס הינו חלש ? מדוע?ולמה? אשמח לשמוע ה…
הודעה אחרונה מאת שמר,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,330 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- IsraCar
- Bull-81
- רפי לין
- mcshmupi
- orankohn
- lka
- Emanuel5
- Night Driver
- fatboy1340
- Coresh
- נחוץ