רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. קניתי רכב (לא אספנות) ללא טסט כ-10 חודשים. לפני 4 ימים שילמתי את האגרה והיום עשיתי טסט. השאלה היא מתיי בדר"כ משרד הרישוי מוריד את החסימה כדיי שאני יוכל להעביר בעלות?
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
- 2 תגובות
- 787 צפיות
בעיתון היה סוף סוף אחרי כול מה שהולך בארץ קצת חדשות טובות. מחירי הדלק ב-1.1 ירדו שוב בכ-5% כלוןמר ליטר דלק יעלה כ-4.75 ש"ח! עד איפה לדעתכם ירד מחיר הדלק? העם הוא ימשיך צנוח(כמו שכולנו מקווים)? יתייצב? או יתחיל לעלות(כמו שאף אחד לא רוצה)?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 7 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
משהו בסגנון הינשוף .. אודה לכם אם אתם מכירים חנות שמוכרים את זה בארץ או בערים גדולות באירופה שגם שם אני יכול לקנות אבל בחנויות.. אשמח לכתובות מחירים שמות של מכשירים וחוות דעת עליהם.. אני מעוניין לקנות בערך 10 יחידות כנראה.. ואם אין הנחה על הרבה אז אני אקנה ערכה אחת ולאחר ניסיון איתה אקנה את השאר. תודה רבה לעוזרים בתקווה שיש
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
כמה עולה תאורייה ? 1 2
מאת lbass- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, כמה עולה תאורייה ? ומאיזה גיל אפשר לגשת? (לרכב) תודה
הודעה אחרונה מאת the_player, -
אתמול בשעת אחה"צ, אני נמצא בבית הוריי ומתכונן לצאת בזמן הקרוב. אמי, שעומדת במרפסת הבית וצופה למטה קוראת לי לבוא במהירות. אני מגיע, היא מצביעה על חבורת ילדים שעומדת בגינה מתחתנו, ומספרת לי שאחד הילדים לפני רגע היה בסמוך לרכב שלי והתכופף לקחת משהו. אני מביט על הילד האמור, שכרגע יושב על אופניו, ומבחין בהתרחשות מעניינת סביבו: כל שאר הילדים מביטים בסקרנות בדבר-מה שנמצא בידו. אני אומנם לא מת על מתמטיקה, אבל ה-1+1 שקפץ לי לראש נתן תוצאה מאוד ברורה. רצתי לחדר, שמתי נעליים, ורצתי שמונה קומות במדרגות. כשהגעתי למטה, החבורה החלה להתפזר לאיטה, והפושע הקטן כבר היה בצד המרוחק של הגינה. כשהוא הבחין בי מתקרב אליו בספרינט רצחני, כבר הייתי די קרוב אליו. לעיניו המשתאות, התכופפתי לגלגל האחו…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי מיכל דלק שאחי מלא כמה שבועות לפני מכירת הרכב. רציתי לדעת האם יש חשש לאחסן דלק לתקופה של שנתיים ומעלה ואז להישתמש בו ברכב חדש? 2008 לדוגמא? הוא מאוחסן במיכל פלסטיק גדול עד הסוף בדלק 98. אני קצת חושש לאחסן אותו ואחרי שנתיים להכניס אותו לרכב. יש חשש למשאבת הדלק? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשתי שתחיה היתה מעורבת בתאונה עצמית וחוותה "צליפת שוט" בצוואר. היא הסתובבה מספר ימים. מהו סכום הגיוני לבקש מחברת הביטוח במקרה זה? הסכום שחשבתי עליו נע בין 8000 ל 10000 ש"ח. תודה ירון
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני יודעת שהנושא הועלה כבר לא פעם בפורום, וגם מורה הנהיגה שלי הזהיר אותי שזה יקרה, אבל בכל זאת אשמח לקבל טיפים מבעלי הניסיון: אני נהגת חדשה, את שיעורי הנהיגה עשיתי על סקודה אוקטביה מונעת דיזל, ותפעול הקלאץ' שלי היה ברמה גבוהה ביותר (כולל הסמטאות הכי צרות וקשות בירושלים). עכשיו אני נוהגת על סוזוקי בלנו שנת 1998 ידנית, ואני חווה קושי משמעותי בתפעול המצמד (אין נקודת חיכוך ברורה, וגם כשאני לוחצת על דוושת הגז במקביל לשחרור חלקי של הקלאץ', זה לא תמיד עוזר). האם יש טיפים להסתגלות מהירה יותר לרכב מונע בנזין? האם ישנם תרגילים מסויימים (חוץ מזינוק בעלייה) ששווה להשקיע בהם? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כשבועיים מכרנו את הרכב שלנו. היום אמא שלי שמה לב שבדף שהיא קיבלה מהדואר רשום שהרישיון של קונה הרכב מופקד ואסור לו לנהוג ברכב, ולמרות זאת הוא נהג ברכב אחרי העברת הבעלות. השאלה שלי אם אפשר לעשות משהו במקרה וישנם 3 עדים שראו את הבנאדם נוהג ברכב בזמן שהרישיון שלו מופקד ואסור לו לנהוג כלל? אם נפנה למשטרה הם יעשו בזה משהו? העדות שלנו תוכל לעזור? (אני ממש לא רוצה להכנס ללמה אנחנו רוצים "להלשין" עליו, רק לקבל תשובה אם יעשו בזה משהו או שזה חסר סיכוי)
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
משבר הדלק הניב דברים מעניינים נדב
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 17.7 אלף צפיות
שלום לכולם . רציתי לדעת למה כולם יורדים על התיבה הזו? מה כל כך גרוע בה? ובמקרה של תקלה בגיר מה העלויות?
הודעה אחרונה מאת theone123, -
-
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום! היום, בשעה 9.15 עשיתי תאונה. מישהי עשתה פניית פרסה באמצע הכביש, למי שמכיר רח' טשרניחובסקי בי-ם, ואני על מהירות של 50 קמ"ש. בלמתי בלימה רצינית, ומישהו מאחורי לא בלם, ונכנס בי בכל הכוח. פוניתי לבי"ח הר הצופים, ושוחררתי בשעה 15.00. יש לי אישורים ממיון, ומחר אלך לתחנת המשטרה עם המורה שלי. עצות לצוואר תפוס? רועי.
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עלתה בי תהיה כשראיתי שעל טופס הטסט רשום שיש לסיים את תהליך הרישוי עד 30 יום. מה קורה אחרי ה 30 יום ?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי כל סיום נסיעה אני לוקח את כל מסמכי הרכב ממגן השמש ומניח אותם בבית, ולא פעם קורה לי שבבוקר שאני יוצא אני שוכח אותם ואז באמצע הנסיעה נזכר וכל הדרך נוסע בראש עסוק "הלך עליי אם תופס אותי שוטר", דבר ראשון במידה ותופס אותי שוטר מה הדין שלי? (קנס, שלילה וכו') דבר שני האם ניתן לשכפל את המסמכים, להשאיר את המקוריים בבית והמשוכפלים ברכב? לא תיווצר בעיה במידה ושוטר עוצר אותי?
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- 1 תגובות
- 748 צפיות
שלום לכולם ברשותי לנסר הישנה 91 אחרי תאונה מקדימה ואחורה (שרשרת) הרכב הורד מהכביש ע"פ דוח שמאי הרכב נשאר ברשותי. המנוע והגיר במצב ממש מצויין שירת אותי 4 שנים אחרונות כמה אפשר למכור אותו לחלקים?
הודעה אחרונה מאת asad, -
שלום! האם האבחנה שלי נכונה? עם נעל של דיאדורה (הלבנות, למי שמכיר, מדגם CLASSIC) אני לא מצליח לשלוט בקלאץ' (הסוליה שטוחה ודקה) ועם נעל של ניו באלאנס, עם מדרס וסוליה עבה (ונוחה) אני שולט בקלאץ' ועושה מה שצריך, ללא מאמץ. האם זה פסיכולוגי, או שמא זה ריאלי? רועי.
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני אחדד. קיבלתי קנס על שחניתי במקום אסור. קיבלתי אותו מודפס הביתה את התמונה של הרכב לידו. לפי התמונה, התמרור נראה בגובה של 3 מטר ומעלה. עכשיו אני מבין גם למה לא שמתי לב אליו מתוך המכונית. אני מנסה להבין האם יש גובה מקסימלי לתמרור לפי התקנות. אם מישהו יודע, אשמח אם הוא יפנה אותי ללינק המתאים. תודה
הודעה אחרונה מאת ravivhaik, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני וחבר שלי עשינו התערבות בקשר לכמה כ"ס יש לאוטו שלו, יש לו סובוארו לגאסי אוטומט 92 עם נפח 2000. אז אני רוצה לדעת כמה כ"ס יש לאוטו הזה תודה לכולם. נ.ב חיפסתי באתר הזה שכל הזמן מפנים לשמה ואני לא הסתדרתי איתו עם תוכלו לעזור לי? ומקווה שזה המקום הנכון עם לא אז בבקשה להזיז למקום שצריך ולא לנעול תודה.
הודעה אחרונה מאת guyy17, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אהלן. שאלה לא קשה להבנה אבל קצת ארוכה: השתחררתי מצה"ל בתאריך ינואר 2008 עם פרופיל 21. באותו זמן היה לי רשיון נהיגה בתוקף שהוצאתי עוד הרבה לפני הגיוס, ואחרי שהשתחררתי לא לקחו לי אותו. אחרי השחרור שמתי לב שאנשים בטווח הגילאים שלי, שהוציאו רשיון לפני ואחריי, מתחילים לקבל את הרשיון החדש (הכרטיס הכחול יותר). אני לא קיבלתי אחד ולא התעניינתי ממש. מספר חודשים לאחר מכן נעצרתי כאשר נהגתי (בטיפשותי) בשכרות, ונשפטתי ל8 חודשי שלילה סך הכל. כיום נשאר לי בערך חודש וחצי עד לתום תקופת השלילה, עברתי נהיגה מונעת, ובינתיים לא קיבלתי שום מכתב או הודעה שמבשרת לי כי תהיה בעיה בקבלת הרשיון חזרה. שאלתי היא כזו - האם יש סיכוי שבתום השלילה אני אגלה שבגלל הפרופיל הצבאי אני לא…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
צפיתי באחד הפרקים של העונה האחרונה של טופגיר, ושמתי לב שג'רמי טען ששמונה הילוכים (בלקסוס F) זה יותר מידי, משום שהתיבה כל הזמן מדלגת ביניהם. חמישה זה ברור, גם שישה זה בסדר. אבל שבעה? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 21.3 אלף צפיות
רכב שלא עשה טסט 4 חודשים, מגיע לעשות טסט, האגרה של הטסט לרכב הזה עולה בערך 800 ש"ח. האם בגלל האיחור של ה4 חודש צריך לשלם יותר מהרגיל? אם כן אז כמה?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לכל חברי הפורום שלום רב . אתמול קניתי סקודה ניו פליסיה שנת 2000 מנוע 1300, יש לי עוד סקודה כזאת שנת 95 . השאלה היא כזאת הניו פליסיה יורדת מהכביש האם אני יכול להחזיר אותה לכביש ? ומה צריך בישביל זה מבחינת החוק ? ובמידה ולא מה צריך בישביל להשתיל את המנוע של הניו פליסיה בפליסיה הישנה ?
הודעה אחרונה מאת Trijicon, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שאלתי היא : האם ההבדל בין השתים הוא משמעותי כול כך למעט ה30 כ"ס הנילווים שבקופרה. כוונתי האם יש חלקים כמו גיר בלמים בולמים וכדומה אשר מבדילים בין השתיים או שזה רק המחשב והאינטרקולר? תודה לעונים לשאלתי
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3178603,00.html בעיות חשמל הם הסיבה העיקרית לתקיעת רכבים בצד הדרך, והסייפא היא שאין הבדל בין הרכבים מיפן לאילו מאירופה.. רחמנא ליצלן..
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז גם אני חוויתי תאונה ראשונה היום. עמדתי ברמזור הוא התחלף לירוק, הייתי הרכב השני ברמזור. הכנסתי ראשון,מתקדם טיפה ובום איזה מעבולה נכנסה בי מאחורה. בהתחלה לא שמתי לב לנזק,לקחתי מהבחורה מס' פלאפון ומס' רכב. נכנסתי למוסך,הזמנו שמאי. השמאי העריך את הנזק ב5 אלף שקל. הרכב הוא מאזדה 323F. התחילו לי כאבי גב חזקים עכשיו. אני בשעה הקרובה אלך לבית חולים ואעשה בדיקות. הבנתי שאחרי הבדיקות צריך להוציא אישור מהמשטרה על התאונה. הפחד שלי שבגלל שאני נהג חדש(פחות משבוע על הכביש)ישלל לי הרישיון למרות שלא עשיתי שום עברת תנועה. יש ממה לחשוש?
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
http://www.worldcarfans.com/9081219.019/2011-vw-beetle-details-surface
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעוניין לדעת האם במידה ואושרה החלפה של חלק ברכב ע"י חברת ביטוח לחדש במקרה של תאונה, מותר לבקש את החלק המוחלף לידיו של בעל הרכב? בן
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 תגובות
- 860 צפיות
הנדון: נזק לתמרור לאחר ת.דרכים "בתאריך הנ"ל, בעת שנהגת ברכב שמספרו **-***-** בכתובת הנ"ל, הייתה מעורב בת.דרכים וכתוצאה מכך נגרם נזק לתמרור. למקום האירוע הוזעק צוות חרום של העירייה אשר טיפל במפגע שעלות תיקונו הסתכמה בסך 251 ש"ח, כולל הצמדה וריבית כחוק ואיתר פוגע במשטרה בסך 50 ש"ח. האירוע רשום במשטרה תיק מס' **/**** רצ"ב ***** הואיל והנזק נגרם באשמתך הבלעדית, הינך נדרש בזאת, להעביר לפקודת עיריית חיפה- אגף החשבות את הסך האמור וזאת תוך 10 ימים מתאריך קבלת מכתבנו זה. אי הענות מצידך תוך פרק זמן האמור, תאלצנו לנקוט באמצעיים למימוש הפיצוי המגיע ." המכתב הגיע שלשום, והמכתב יצא מהעיריה בתאריך 17.12.08 בלי דאגות ובלי חשש אני מפנה את המכתב לביטוח …
הודעה אחרונה מאת TomSilver, -
- 0 תגובות
- 930 צפיות
יש לי Nissan 350Z , אני צריך המלצות על חברות יבוא לרכב שלי מניו יורק לישראל? תודה . 1. נא לא לכתוב הודעות שלמות בפונט מודגש. 2. סימן שאלה אחד הוא די והותר. אם אתה ממש חייב, פנק את עצמך עם שניים. כל מה שמעבר לכך - מיותר. 3. כותרת השרשור נערכה. להבא, נא לתת כותרת עניינית. 4. הועבר לפורום המתאים.
הודעה אחרונה מאת 350Z, -
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, האחיין שלי הגיע לגיל שאפשר להתחיל.... האם מישהו יכול להמליץ על מורה נהיגה טוב באזור גבעתיים? תודה, רועי
הודעה אחרונה מאת FaStman,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,330 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- IsraCar
- Bull-81
- רפי לין
- mcshmupi
- orankohn
- lka
- Emanuel5
- Night Driver
- fatboy1340
- Coresh
- נחוץ