רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שאלה מעניינת אותי חברה.. תנו את הדעה שלכם בקשה האם שמשי עובר בטסט ראשון נוהג יותר טוב ממשי עובר בשלשי או שני (אני לא מדבר על נשים אילא על גברים)
הודעה אחרונה מאת driver1, -
מרכיבי הניסוי : 1 פיאט דובלו JTD 2003 עם 267 אלף ק"מ ויותר. 1 אליבאבא שמילא מיכל סולר מלא בבוקר במחלף מסובים ויצא לכיוון פארק אפק על כביש 4 עד מורשה ואז בכביש 5, כולל פקקי הבוקר בין בר אילן וגהה, כולל מזגן פועל אך ללא מטען ונוסעים. נסיעה בוצעה במוד חסכוני, מהירות שיוט קבועה של 100 קמ"ש ללא האצות פתאומיות. נו, אז כמה אפשר להוציא מהדובלו ? התשובה בתמונה המצורפת שצולמה ברמזור הכניסה לפארק אפק.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אתמול (יום שישי) בשעה 3 בלילה בערך אני נוסע עם חבר שלי בראשון חבר שלי שתה והיה מסטול הוא פתח חלון (עמדתי ברמזור אדום) וצעק לאיזה בנאדם עם רנו מגאן שנת 2005 בערך התחיל לקלל אותו ואני מביא לחבר שלי אגרופים כדי שלא יצעק לו בקיצור הבנאדם פתח חלון ושם את הארנק שלו בחלון ואמר משטרה משהו כזה והוא נסע לפני ותוך שניה דיבר עם משהו בפלאפון ואמר לו תמספר של הרכב שלי השאלה שלי היא כזאת אתם חושבים שזה סתם בנאדם שניסה להפחיד אותי כי הוא לא עצר אותי או משהו כזה זה היה בחור בן 30-35 ככה ולא היה לו מספר של משטרה או שזה באמת היה שוטר כי לא הצלחתי לזהות מה הוא הראה אם זה תג או משהו אחר.??? אני מדגיש: *לא הצלחתי לזהות את התג שלו יכול להיות שזה היה רישיון נהיגה אפילו *לא עשיתי שו…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
המשפט שלי בחודש הבא,אני נהג חדש,מה אני אמור לקבל? העבירה שביצעתי : תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כותרת. מה יש באוטומט שגורם לו לצרוך יותר דלק? והאם יש הבדל בצריכה של אוטומט וטיפטרוניק? (בנסיעה רגועה כמובן) עריכה: ראיתי בחיפוש מה ההבדל בין אוטומט לידני. עכשיו השאלה בקשר לטיפטרוניק
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מהיום יש מבצע באוטו דיפו ל-3 ימים: מוצר שני ב-1/2 מחיר. התפתאתי, רצתי לקנות שמן מנוע מסוים שאני תמיד רוכש. בדרך כלל הוא עולה אצלהם בערך 150-160 ש''ח. חשבתי ש-2 ג'ריקנים יעלו לי בערך 110-115 שקל בשכלול. להפתעתי כל המחירים הוזנקו למעלה, ובהרבה! השמן שאני מדבר עליו עולה היום 200 שקל!! ז''א לאחר ה"מבצע" הוא יעלה כמו ביום רגיל (ואני עוד "מחויב" לקנות 2 מוצרים). ממש בושה וחרפה להתנהלות כזאת. העובדים שלהם מתרוצצים בחנות ומורידים/מוחקים את כל המחירים של המוצרים ובמחשב מופיעים מחירים גבוהים הרבה יותר מבדרך כלל. אני מקווה שאנשים יהיו חכמים מספיק ולא ירכשו מוצרים "במבצע" המפוקפק הזה. התנהלות כזאת עוד לא ראיתי, ממש גניבה. מעלים מחירים באותו היום שמחריזים על מבצע.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני נהג חדש בלי מלווה ונסעתי היום אם חברים ועשיתי פרסה במקום שאסור לעשות אבל לא ידעתי לא ראיתי את השלט הוא היה גבוהה ומקולף וחלוד.. בכל מקרה איך שעשיתי אותה היו שוטרים בצד שעמדו בכוונה כי הם יודעים שהרבה עושים שם פרסה למרות שאסור . בקיצור ולעניין קיבלתי דוח של 250 ש"ח בלי נקודות אז ככה שזה לא יפגע לי ברישיון. אני עובד אז תאכלס יש לי כסף לשלם אני לא צריך את ההורים. השאלה היא אם לספר להם שקיבלתי ואז הם יעשו לי פרצופים על האוטו ואני לא יקבל אותו כל כך בקלות או שאני ישלם את זה ולא יגיד כלום וימשיך כיאלו לא קרה כלום. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת עדי10, -
- 2 תגובות
- 994 צפיות
ברצוני להעזר בחברי הפורום נכבדים, האם יש מישהו שיצא לו להתקין ברכב מסחרי דיזל אימובילייזר בארץ, מדובר ברכב שהמובילייזר המוקרי התקלקל וביצעו מעקף. יש גם ברכב איתוראן לא יודע אם זה משנה. השאלה עם מרכיבים אימובילייזר חליפי, (אם איני טועה מדובר במערכת שנקראת MED ) הדבר עובד בצורה טובה ואמינה, ללא תקלות? כי יצא לי לשמוע פעם שאימובילייזרים בדיזל הם לא אמינים (גם המקורי לא משהו הלך אחרי 6 שנים). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת eitantoon, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הלילה כביש 5 נסעת עם חבר לכיוון מזרח ועצרו אותנו על על 137 קמ"ש(אחרי הפחתה). לא ידוע לי כ"כ מה השוטר אמר,כי הוא דיבר עם חבר שלי אבל בגדול הוא קיבל רשיון זמני(עד מחר) וצריך להתייצב בתחנה בכפ"ס(לתת עדות כנראה). בכל אופן צירפתי תמונה של המקרה ניידת סמויה לחלוטין(לבנה) עמדה בצידי הדרך כשהפריד בנינו אי תנועה בנוי כשבתוכו עצים וכו', ככה שהניידת לא יכלה לראות אותנו בזמן ביצוע העבירה. כשקלטתי את הניידת(עוד לפני שהיא התחילה תנועה) כבר היינו על 90, ככה שכנראה נעקצנו ע"י דבורה. בכל אופן מה הפרוצדורה שמחכה לנו? איך יוצאים מכל הברוך הזה? הנהג הוא נהג חדש בעל שנה וחצי רשיון ללא עבירות קודמות. תודה כחול- הניידת אדום- אנחנו
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 878 צפיות
שלום רב!! לפני כ9 חודשים קיבלתי דו"ח על מהירות מופרזת, נהגתי בדרך עירונית שהמהירות המותרת בה היא 60, ב95 קמ"ש. וכמובן הזמנה למשפט לינואר 2009. יום למחרת אותו הדו"ח, נקבע לי שימוע אצל קצין משטרה, הגעתי והוא דיבר איתי, אמרתי לו שיש לי רישיון קצת יותר מ3 שנים וזו העברה הראשונה שלי הוא השתכנע והחזיר לי את הרישיון, רק הדגיש שאם עוד פעם אני אחזור אליו הוא יקח לי אותו בוודאות. עכשיו תאריך המשפט כאמור מתקרב ואני חושש שיכולים לקחת לי את הרישיון או לחילופין לתת לי את מלוא גובה הקנס, אני מבין שביצעתי עברה וגם בפני השוטר שעצר אותי לא ניסיתי להתחמק רק אמרתי שבאמת מיהרתי. מה לדעתכם ניתן או אפשר לעשות כדי למזער ככל הניתן את רוע הגזרה? אני יכול לדבר לליבו של השופט ב…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
קומפיוטסט ואתר WINWIN
מאת Guest maordan- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברים, רציתי לשתף אתכם בתקרית מוזרה שאירעה לי אתמול. מי שפרסם רכב למכירה בחודשים האחרונים באתר WINWIN בוודאי נתקל במיזם שמאפשר למפרסם להביא את הרכב לבדיקה חינם בקומפיוטסט ,תוצאות הבדיקה מתפרסמות לאחר כמה ימים באינטרנט לכל דורש תמורת תשלום בכרטיס אשראי של 22 ש"ח. חשבתי שזה רעיון לא רע להפנות קונים פוטנציאלים אל האינטרנט על מנת להיווכח במו עיניהם על מעלותיה או חסרונותיה של המכונית, במקרה שלי קורולה 2004. הוצאתי כפי שנדרש טופס בדיקה ובו תאריך הבדיקה המיועד 14/12 בין השעות 7.30-9.30 והגעתי ביחד עם חבר בשעה 8.30. לתדהמתי גיליתי שאנשי קומפיוטסט ובראשם מנהל המכון לא נלהבים כלל ועיקר לבצע את הבדיקה וניסו להסביר לי שתוצאות הבדיקה יתפרסמו רק לאחר 10 ימים באינטרנט, א…
הודעה אחרונה מאת gsk, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני יכול לנחש שלא יותר מדי עיתונאים מתעניינים בקוביני. לכן הם די התרגשו - מסתבר - מהביקור של צוות 'אוטו' אצלם, ובמדור "גלריה" באתר שלהם (תלחצו על Gallery בסרגל) יש בראש העמוד הפניה לשתי כתבות באתר אוטו. ואם לא די בכך, הרי שבאתר seriouswheels גיליתי בידיעה על קוביני ספיידר 2009 כמה תמונות מוכרות, עם דמויות מוכרות... כן כן, החבר'ה מקוביני שלחו להם בין היתר גם את התצלומים שלנו, ואפשר להבחין לא רק בסרוניס הישוב באוטו או מנהל שיחה ערה עם מישהו ברקע, אלא גם בתומר פדר האוחז במצלמה. נו טוב, מותר גם לי להיות פרובינציאלי לפעמים, לא? טל
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
ערעור לגבי הטסט. 1 2 3 4
מאת shalev1991-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 47 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
אז ככה אני תלמיד של טסט ראשון.למדתי 25 שיעורים. נכשלתי בראשון:הוא דפק לי ברקס. נכשלתי בשני:עד היום אין לי מושג על מה. נכשלתי היום! אין לי מושג על מה! נמאס לי מזה כבר אני לא הולך לטסט רביעי אני הולך להגיש ערעור! נעשה לי עוול!. מחר אני מקבל את הדו"ח ואני רוצה לשאול אם אני רואה בדו"ח דברים שקריים שהבוחן המציא האם אני יכול להכנס בוא עד הסוף? אני נבחנתי בפתח תקווה (כולנו מודעים לכך שטסטים זה חרא שמה) היה לי טסט מושלם חוץ מדבר אחד שעליו אני מוכרח להגיש ערעור! היינו בכביש צר שבקושי הצלחתי להידחק לתוכו בעליה! הוא אמר לי תעצור פה תעשה חניה.עשיתי את החנייה מושלם ביציאה מהחנייה סובבתי את ההגה מהר בשביל לא לפגוע במדרכה והגלגל הימיני הקדמי שלי עלה וירד במין נשיקו…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, יש לי פג'ו 205. אני מחפש וילון לחלון האחורי שיש בו את הסמל של פג'ו, אני מחפש את זה כבר בנרות. מישהו יודע מהיכן ניתן להשיג או לקנות מבן אדם פרטי? **מקווה למצוא תודה מראש, עמיטל.
הודעה אחרונה מאת amital4, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
לקחתי על עצמי (ועל מכוניתי) לחנוך נהגת חדשה. אומנם זקנה מאוד (25) אבל רק קיבלה רישיון. היכולת שלה די טובה והיא מסתדרת היטב בסביבה שהיא מכירה. אממה, יש לה כמה מנהגים תמוהים ביותר שאני לא יודע אם הגיעו מהמורה שלה ספיציצי או שהם נדרשים למי שרוצה לעבור טסט, והייתי שמח לקבל הערות/הארות בעניין. אז זה שהיא לא יודעת איך עובדים נכון עם הגה/הילוכים, חושבת שאסור לעבור 3K סל"ד, לא יודעת לבלום נכון (ועוד) - את זה ידעתי שלא מלמדים. זה שהיא לא יודעת לבחור הילוך נמוך יותר בהתאם לצורך (עלייה/האצה) ולא מבינה את הקשר בין בחירת הילוך לתמרון כזה או אחר, ומשתמשת בהורדת הילוך עם תחילת הבלימה כדי לסייע להאטה, לא בסדר, אבל ניחא. אבל יש לה שלושה "פאולים" שלא צריכים להיות. 1. …
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 773 צפיות
שלום לכולם, שמי אורי, אני סטודנט שנה ד' להנדסת מכונות. במסגרת פרויקט הגמר שלי אני אמור למצוא מחירי מנועי בנזין לרכבים היברידים של פורד, טויוטה וכו'. אשמח אם תוכלו לעזור... תודה מראש. אורי
הודעה אחרונה מאת masu, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מחזיר את ההודעה, כי כבר ענו לי. נהג ברכב ליסינג נכנס באוטו של, כשעמדתי ברמזור. המהירות הייתה נמוכה יחסית. הפח האחורי, זה שמאחורי הפגוש, התעקם קצת, והדלתות האחוריות יצאו מאיפוס, ונסגרות קשה. מבחוץ לא רואים כלום. החלפנו פרטים. אני לא מעוניין לתקן, אלא לקבל פיצוי כספי. האם הדבר אפשרי, ואיך זה עובד ? תודה.
הודעה אחרונה מאת gurvitz, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ברצוני לקבל מידע לגבי השארת מסמכים ברכב. 1. האם על פי החוק ראשי נהג להשאיר את מסמכי הרכב: רשיון הרכב, ביטוח הרכב, במכוניתו כאשר אינו נוכח בה. 2. מה קורה במידה והרכב נגנב ואין באפשרותך להציג את המסמכים הנ"ל למשטרה במועד הדווח על הגניבה ולהציגם בפני חברת הביטוח. אודה להתיחסתותכם שפטר
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
[החדשות]Russian Marussia supercar ,Spy Shots: Aston Martin Rapide,2010 Nissan Patro ,
מאת LotusElise-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 987 צפיות
1,104-hp twin-charged Danish-designed Zenvo ST1 Updated SSC Ultimate Aero boasts 1287 hp, claimed top speed of 270 mph http://www.autoblog.com/2008/12/17/russian-marussia-supercar-unveiled/ http://www.autoblog.com/2008/12/17/spy-shots-aston-martin-rapide-almost-ready/ http://www.autoblog.com/2008/12/17/spy-shots-2010-nissan-patrol/
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
-
התדרדר לתהום בכביש 12 באזור הרי אילת. עדויות ראשונות מצביעות על טעות אנוש. תיירים מסכנים. תמונות קשות ב-TV...נפגעים מפוזרים בכל מקום. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3639494,00.html
הודעה אחרונה מאת עירא מורסטין, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פרארי חדשה לכול משפחה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1396866 נלקח מאתר וואלה
הודעה אחרונה מאת RED CARS, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
במסגרת לימודי מידענות עלי למצוא את המוסכים המרכזיים ו/או הגדולים בארץ (מתוך כ-8000 מוסכים) כדי לבדוק עניין במוצר בטיחותי חדש. השאלה שלי למטרות פרויקט ללימודי. איגוד המוסכים ניפנפו אותי. בתודה על העזרה, אלי.
הודעה אחרונה מאת El2, -
סתם באמצע שום מקום ברחוב שקט מצאתי את זה...... מהו הדגם המדויק? האם זה משהו רציני או אימפרזה משופרת באופן עצמאי? ליד הרכב אין אף אחד, גם לא בסביבה. אולי בבית חולים...? או יותר גרוע. מוזר שהרכב עדיין לא נגרר ע''י המשטרה.
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 756 צפיות
אבא שלי החליט לרכוש השבוע רכב חדש (פולקסווגן טרנספורטר) , הרכב שהוא סגר עליו נמצא כבר כשלושה שבועות בארץ , השאלה שלי היא כזאת , אם הרכב הגיע עוד ב-2008 והוא יעלה לכביש בתחילת 2009 המודל שלו לפי השיטה החדשה תיהיה ינואר 2009 ? או התאריך שהרכב הגיע ארצה? אני רוצה לציין רק שאין שינוי בין הדגם של 2009 לזה של 2008 . אני די בטוח שזה נחשב 2009 , אבל הסוחר רכב שלוקח את הרכב הקודם הצליח לבלבל אותי קצת.
הודעה אחרונה מאת ultras_monkeys, -
-
היא כלכך יפה... פיצ'רים מרכזיים : גג קשיח שנפתח ב-20 שניות בפעם הראשונה יחידת הIDRIVE מגיעה לרודסטאר של BMW אופציה לתיבת הילוכים בעלת מצמד כפול(תשאירו את שלי ידנית בבקשה) חלוקת משקל אופטימלית של 50/50 מנועים: ·BMW Z4 sDrive35i: Straight-six gasoline engine with Twin Turbo and direct fuel injection (High Precision Injection) Capacity: 2,979 cc, max output: 300 hp at 5,800 rpm, Max torque: 300 lb-ft from 1,400–5,000 rpm Acceleration 0–60 mph: 5.1 sec (seven-speed sport automatic with double clutch: 5.0 sec) Top speed: 130 mph (150 mph with Sport Package) (electronically limited) CO2 emissions to EU standard: 219 g (210 g)/km. BMW Z4 sDri…
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה קורה אם אני מגיע לטסט אם מנוע שהוחלף על ידי בעלים קודמים ואין שטר מכר על מנוע שהוחלף? מוכר לא הסדיר את הרישום והיום טוען שאין בידו שטר מכר והוא לא יודע איפה הוא.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני חדש ורציתי לדעת כמה פורדים rs xr3i ZETEC אסקורט יש באתר בישביל לשאול כמה שאלות תודה
הודעה אחרונה מאת ערן-B18, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1398839 אני רק רציתי לומר שאם אני שילמתי קרוב ל800 אלף ש"ח על מכונית אני מצפה שהיא תגיע עם הטכנולוגיה הכי חדשה שיש ליצרן ולא לשלם אלפי שקלים נוספים בתוספות אופציונליות כדי לקבל אותה האם אני טועה? יוני.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 46 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
ערב טוב. מה כמות האלכוהול המותרת ועד כמה חמורה הכמות 405 והכמות 560? וכמה נותנים שלילה על אלכוהול בכמויות כאלו? תודה רבה מראש =]
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
אהלן חברים כל פעם אחרי שאני שוטף את הרכב . נשארים לי סימנים ממש בולטים בחלונות ובשמשה הקדמית והאחורית , יש לכם אולי רעיון ? ואמ אני משפריץ עם סנו חלונות ומנגב עם חולצת טי שירט צבאית ... :] תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת dj_leonardo,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,579 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יובל .מ.
- rev-Match
- `Infinity
- chezik
- nio
- falou
- SlowRide
- SurfHigh
- dinnnn
- guy.a
- danbr
- עדי-אל