רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2008/11/17/la-preview-2010-ford-mustang-finally-unveiled/
הודעה אחרונה מאת david brown, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום את הטסט שלי עברתי ב9 בספטמבר ויום אחרי הדפיסו תרשיון רשום לי בזמני "נהג חדש מוגבל לתיבה אוטומטית" ולא מוזכר לי כלום על המלווה לא נהגתי עד עכשיו מתי אמור להסתיים המלווה? הרשיון הודפס ב10.09.08 אז זה יוצא שנגמר לי ביום רביעי או בחמישי כלומר מאיזה יום אני אוכל לנהוג בטוח לפי החוק אם רשום שהרישיון הודפס ב10.... כאילו ב12 בלילה של איזה יום ? ברוך הבא לפורום, 1. כאמור, יש שרשור דביק המתייחס לכל הסוגיות של נהג חדש. קרא אותו, ורק במידה והשאלה הזאת טרם נשאלה, נא פרסם את שאלתך בו. 2. הפורום אינו צ'אט, לכן אינך יכול לכתוב "תרשיון". נא כתוב: "את הרשיון". 3. שלוש נקודות "..." אינן תחליף לסימני פיסוק. נא הימנע משימוש בהן שלא לצורך. בנוסף, נא פסק את משפטיך כנדרש כדי שי…
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם לאחורנה נתקלתי בשתי בעיות שחוזרות על עצמם יש לי חברה לחברה מספר רב של נהגים אשר רובם המוחלט הם ערבים מהשטחים ואין לי שום אפשרות ליצור איתם קשר אחרי שהם מפסיקים לעבוד וזה קורה די הרבה לפני חצי שנה קיבלתי דוח על מהירות בבגין 20 ומשהו קמ''ש מעל המותר 750 שקל קנס ו 8 נקודות הדוח הגיע שנה וחצי לאחר מועד העבירה ביקשתי לקבל את תהמונה לא שלחו לי ולבינתיים העלו לי את הקנס ל 1000 ומשהו שקל ולבוא לעשות קורס נהיגה מונעת כמובן שזה לא אני זה שנהגתי ברכב זה היה אחד מהעובדים שאין לי שמץ של מושג מי ולמה ואיך להשיג אותו מקרה נוסף היום הגיע אלי דוח נוסף באותו כביש בגין מזורגג באוטו אחר אוטו מושכר לצורך העבודה כמובן שמועד ביצוע ה…
הודעה אחרונה מאת ariel20059, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3634450,00.html מה אתם אומרים - יישאר אותו דבר \ יירד \ יעלה? אני אומר שיישאר פחות או יותר אותו דבר. ואגב, תגובה 6 נכונה, הרגע בדקתי. סיויק LS ידנית עלתה 127, היום 134. LS אוטומטית עלתה 130, היום 137 ES עלתה 147, היום 154 ככה בשושו
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה לא ידעתי בידיוק איפה לפתוח את הנושא בכל מקרה כמה יעלה לי לעשות ביטוח נהג חדש על הונדה סיויק 92'?
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היה לי ויכוח עם חבר שלי לאחרונה,אני טוען שהמהירות המותרת בכביש כלשהו היא לא רק המקסימום אלא גם המינימום שבו אתה חייב לנסוע,והוא טוען שלא,כלומר שאפשר לנסוע כמה שבא לך בכל כביש,העיקר שהרכב שלך מסוגל לנסוע במהירות המותרת. אני שואל אותו,ואם תיסע בכביש החוף לדוגמה,במהירות 30 קמ"ש ויעצור אותך שוטר וישאל אותך למה אתה נוסע 30, אתה תגיד "ככה בא לי",אז הוא לא יעשה לך כלום? חבר שלי אומר,לא,כי אין חוק שמונע ממני לנסוע 30 בדרך בינעירונית,החוק אוסר עלי לעבור את המהירות הרשומה בתמרור וזהו. מי צודק?
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
אהלן חברים, אני לא רוצה שתגידו לי "נהג מטורף", "מגיע לך" וכו'. לפני חודשיים, עברתי ברמזור אדום, מצלמה של פלאש תפסה אותי וקיבלתי לאחר 3 חודשים מכתב על קנס 1000₪ ו10 נק', קודם כל אני נהג חדש . ולא קיבלתי הזמנה למשפט או משהו. רק לשלוח קנס בסכום 1000₪ . מה צפוי לנהג חדש? שלילה או משהו ? ויש לי עוד שנה וחצי לסיים את התקופה של נהג חדש . ועבירה שנייה : אני נסעתי 120 קמ"ש שהוא לא בכביש מהיר, אלא עיר ברחובות, הייתי בשוק, ברחוב הרצל. מצלמה פלאש תפסה אותי . קנס 250₪ ולא קיבלתי הזמנה למשפט . רק לשלוח כסף לדואר משהו כזה . מה יקרה לי אחרי שנה וחצי של תום שנתיים של נהג חדש ? שלילה או לעשות תאוריה וטסט עוד פעם?
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ככה להורים שלי איו אוטו או למישו מהמשפחה...רוב המשפחה ברוסיה,ארצות הברית ועוד מקומות לסבא שלי יש פה ושם חברים שיכולים להיות לי כמלווה פעם בשבוע או פחות אם אני יבקש ממשרד התחבורה יפה ויסביר להם שאיו לי מלווה יש סיכוי שהם יורידו לי אפילו קצת את החודשי מלווה?י
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 978 צפיות
כמו שרשום בכותרת אני מעוניין להשיג כמה חלקים קטנים כמו ידיות לפתיחת הרכב בתוך האוטו. האם המחסן הראשי של קרסו מוכר גם לפרטיים?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני שבועיים נכנסה בי מישהי בעוד הייתי באוטו, ולא נסעתי כלומר האוטו עמד הבחורה פשוט ניסתה להחנות עם הפנים קדימה ואיכשהו לקחה יותר מידי מקדמה ופגעה לי בפגוש, מה שגרם לקימור בולט מאוד (גם אצלה כמובן היתה פגיעה מקדימה). לאחר דין ודברים קצר עם הנהגת דיברתי גם עם אביה שהוא כנראה בעל הביטוח ברכב, הוא ניסה להתחמק מלתת את פרטי הביטוח ורצה להסתדר בלעדיהם. הלכתי לקבל הצעת מחיר מהפחח שלי, וכאשר אמרתי לו אותה הוא הסכים לשלם את הנזק ולסיים את המקרה אבל אז התחרט וחזר בו והתחיל לנסות לשלוח אותי לכל מיני מוסכים שלו שאני לא מכיר ואף הוסיף ואמר "תשאיר את האוטו שם" (באמת?!). כשאמרתי לו שזה לא נראה לי הוא המשיך להתחמק, ואמרתי לו שאני מבחינתי פונה לביטוח. הבעיה - הבחור סירב כאמור לתת לי פרטים…
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נניח ועקפתי שוטר סמוי בצורה די 'לא חוקית', הוא יעצור אותי על המקום או שקיים סיכוי שיטפלו בי בצורה אחרת?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, היום עברתי טסט במכה ראשונה עם הדובלו. הכל עבר חלק חוץ מהחלונות שאצלי מצופים בפילם כהה מודבק. שימו לב - מדובר בחלונות האחוריים בלבד, משמע כל חלונות הרכב פרט לשמשה הקדמית וחלון הצד של הנהג והנוסע לידו. כמו כן - מדובר ברכב מסחרי אחוד. הבוחן אמר לי שוילונות מותר, אבל ציפוי אסור, למרות שזה רכב מסחרי, אם כי הוא וויתר לי בסוף. ככל הידוע לי ברכב מסחרי היה מותר מאז ומעולם להכהות/להסתיר בוילון את החלונות שאינם חלונות צד הנהג והנוסע וכמובן לא את השמשה הקדמית. האם השתנו התקנות (בפרט 356) לאחרונה ? האם אכן לא חוקי ציפוי כהה ?
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 991 צפיות
ביום שישי אני קיבלתי הודעה על דואר רשום, בהודעה כתוב שזה ממשטרת ירושלים. אני גר בחיפה ואף פעם לא הייתי בירושלים עם הרכב שלי .
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי- לפני שבוע לקחנו C4 2006 "יד ראשונה מליסינג" - האוטו נראה מצויין ונוסע פגז. לפני כן היה לנו פורד פוקוס (טרנד, למעשה), אוטו קשה אבל נותן תחושה של ביטחון - במיוחד לאישתי. עם ה- C4 שמנו לב שעל כבישים שהם לא כל כך חלקים, מרגישים מאוד את הבולמים. לא ממש נקישות, אבל כל חור יחיסית קטן או חיבור באספלט מורגש בהחלט - לא נעים. שוב, במישור הואטו ממש מרחף. השאלה: האם זה בסדר? האם השוני הוא כ"כ גדול (במיוחד לעומת הפוקוס?) - עלינו להתרגל או יש מה לבדוק? ניתן לכוון את הבולמי צעצועים? אגב, הצמיגים נראים רחבים למדי עם חתך נמוך. תודה על הפורום!
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2008/12/02/2010-audi-a5-s5-cabriolet-unveiled-just-in-time-for-winter/
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 1 תגובות
- 860 צפיות
הכוונה היא בירידות בהם רשום לנסוע בהילוך נמוך, האם זה גורם לנזק לתיבת הילוכים.
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 1 תגובות
- 818 צפיות
שלום חברים. הצלחתי להסתבך עם כל החוקים שיש. נהג חדש זה עד שנתיים על הכביש ו2 לא כולל נהג ? ונהג צעיר זה עד 21 ? הסתבכתי .. =\ עזרה תעזור פה מאוד.. תודה רבה רבה חברים !!!
הודעה אחרונה מאת vitali23, -
- 1 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שבת שלום. לכל מי שמתעניין למה אני לא בבסיס, או סתם רוצה לדעת. אני בדח"ש עד חודש 3, מחכה לצאת לטירונות *כאן היו פרטים מיותרים*. אוקיי, לענייננו; המון זמן שאני מחפש הסבר לשאלה, ביצעתי חיפוש בפורום אך ללא מועיל. אשאל ישירות... מה ההבדל בין בולמים למתלים, אני מודע לכן שיש סוגי מתלים שונים, מתלי מנוע וכו', אך מהם המתלים (בולמים?) שאחראים על יציבות הרכב, ומה קשורים הבולמים (מתלים?) לעניין? אני יודע שיש בולמים (מתלים?) שמרככים את הקפיצה, אלו אחראים גם ליציבות? אשמח להסבר מפורט, שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה שאלות.... אתמול ערכתי חיפוש של שעה-שעתיים על נושא שראיתי באחד הפורומים פה (לא זוכר באיזה מהם) לפני חודשיים בערך ולא הצלחתי לעלות על עיקבותיו. הנושא היה על נורות ששמים מתחת לתא כפפות וכו'. 1. רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 הסוגים. 2. אני רוצה לשים ברכב/בחדר אור יפה כזה בסגנון החדר שינה ב"האח הגדול" למי שרואה. זה אולטרא או לדים? לפי מה יודעים? 3. בנושא שחיפשתי,היה קישור לאתר ישראלי שבו ניתן להזמין נורות, רק שלא מצאתי אותו. מבחינת האתר, אלה נורות המיועדות בעיקר לקישוט מארז אם אינני טועה. (במחשבה שניה, אולי אני אשים איזה מנורה מתחת לשידה שליד המיטה או משהו כזה). תודה מראש, yellow.
הודעה אחרונה מאת Liran C, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כולנו יודעים זאת ועכשיו יותר מתמיד יש הוכחה טרייה מהשטח: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3633311,00.html למה אני לא מופתע
הודעה אחרונה מאת roiei, -
-
אני זוכר שמתישהו בסוף 2004, פתחתי את הCAR שאני מקבל מדי חודש, ומיד נפלו עיני על הגולף GTI דור 5, שבחן ג'ורג' כשר, אי שם באיזור הררי כזה או אחר. קשה לי לשכוח - מיד רציתי אחת. זה היה שינוי מעניין, מאחר ועד אז דווקא תיכננתי את היום באו אצא עם WRX, או רחמנא ליצלן, STI מסוכנות סובארו. ואז הגיעה הגולף. היא הציעה משהו שונה - הרבה יותר מרשים, לטעמי. היה בה את כל מה שמכוניות גרמניות מצטיינות בו, ביחד עם מנוע חזק והתנהגות מרשימה. לחבילה נוסף גם גיר מבריק (DSG). אחרי שקראתי את המבחן הזה (שוב ושוב), היה לי קשה לרצות מכונית אחרת. הרבה שמן נשפך במוסכי הליסינג מאז אותו יום, ולאחר פעמיים מאזדה 3 (ממנה יש לי בעיקר זכרונות טובים; זה בטח ישתנה אם אני אנהג שוב באחת), הדברים התגלגל…
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
כללי-נוסטלגיה
מאת עמית123-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך שקיבלתי את המייל היפה הזה,ישר חשבתי על הפורום הזה,להנאתכם.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע מה קורה במקרה כזה? אפשר לשלול לו רישיון? רק דו"ח?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 0 תגובות
- 616 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=AsBZEYqBW5o דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת eitanshay666, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי לכולם, אני זקוק לעזרה. מכרתי את הרכב שלי לפני שבוע. הסכמתי עם הקונה שאני אשאיר לו את הביטוח לרכב ליומיים עד שיתארגן על ביטוח חובה משל עצמו. צעד טפשי וחסר נסיון מצידי אבל כרגע הקונה מנסה לנפנף אותי ואומר שהוא לא מוצא את תעודת הביטוח. סוכן הביטוח שלי אומר שהוא צריך את התעודה המקורית ע"מ לבטל את הביטוח. יש למשהו רעיון מה אני עושה? האם הקונה יכול לדפוק אותי באיזשהו צורה? תודה לכולם מראש.
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.netcarshow.com/toyota/2009-urban_cruiser/
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שוב שלום רב לחברים, הדלקת אורות ביום - לפי החוק שלנו קצת בעייתית בקורולה 2008 - כי האורות של לוח בקרה גם מונמכים. זה מאוד נוח בלילה, אבל לא מתאים לנהיגה ביום. למישהו אולי יש כבר תשובה לבעיה הזאת? תודה!
הודעה אחרונה מאת ofers, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, כידוע לחלקכם, אני בעל משאית, ומיניואן ששניהם עובדים על סולר. אני מחפש תחנת דלק באזור הצפון (נצרת עילית, צפת, כרמיאל, הר מירון, סחנין, מג'ד אל-כרום, ספסופה, פסוטה, ירכא וכו') שבה המחיר הזול ביותר של סולר. אדם שראה בתחנת דלק באזור מחיר סולר שיורד מ4.99 שקל (היום אני מתדלק בצומת יבור, בה המחיר 4.99, תחנה פרטית [שכנראה הדלק בא מסונול]). כמו כן, זה יכול להיות שרשור שישמש אנשים רבים כמוני בחיפוש אחר תחנת דלק זולה. אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה.
הודעה אחרונה מאת קאזאנובה, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. יש למישהו ניסיון כלשהו בנוגע לvalentine1 במכוניות צרפתיות (בדגש על פג'ו 206 XS)? שמעתי שמועה שאומרת שהקליטה שלהם נפגעת באופן משמעותי בגלל השמשות המסוככות. כל התייחסות תתקבל בברכה.... תודה! תומר
הודעה אחרונה מאת שמר, -
המקרה הוא כזה, חברתי לחיים קנתה בהמלצתי את הסקודה פאביה החדשה (לאחר שעשינו הרבה סיבובים בסוכנויות) בגרסא הכי פשוטה עם מנוע 1600 וגיר אוטומט. את הרכב קבלנו לפני שבועיים, מיד בנסיעה הביתה נשמע קול טרטור בעמידה. חזרנו לסוכנות והבחור שמסר לנו את הרכב ישב בו ואישר שהרעש לא תקין. קבענו תור למוסך לכמה ימים מאוחר יותר, חזרתי הביתה לפ"ת ולא נסעתי באוטו עד למועד התור במוסך. עשיתי סיבוב עם המכונאי הראשי והוא אמר שלטענתו הרעש תקין. לאחר מכן סרבתי לקבל את הרכב ואז התחילו הצעקות. הושבתי את מנהל המוסך ביחד עם מנהל האולם תצוגה ברכב ובמקרה הרעש חזר והם אישרו שזה לא תקין (הרעש לא נשמע כל הזמן). לאחר חצי שעה החזירו לי את הרכב, כאשר שאלתי את מנהל המוסך מה עשו הוא נתן לי תשובה חרטטנית…
הודעה אחרונה מאת ליין מן,