Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבר חלפו 4 שנים, ויש GTI חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שמתישהו בסוף 2004, פתחתי את הCAR שאני מקבל מדי חודש, ומיד נפלו עיני על הגולף GTI דור 5, שבחן ג'ורג' כשר, אי שם באיזור הררי כזה או אחר. קשה לי לשכוח - מיד רציתי אחת. זה היה שינוי מעניין, מאחר ועד אז דווקא תיכננתי את היום באו אצא עם WRX, או רחמנא ליצלן, STI מסוכנות סובארו.

ואז הגיעה הגולף. היא הציעה משהו שונה - הרבה יותר מרשים, לטעמי. היה בה את כל מה שמכוניות גרמניות מצטיינות בו, ביחד עם מנוע חזק והתנהגות מרשימה. לחבילה נוסף גם גיר מבריק (DSG). אחרי שקראתי את המבחן הזה (שוב ושוב), היה לי קשה לרצות מכונית אחרת.

הרבה שמן נשפך במוסכי הליסינג מאז אותו יום, ולאחר פעמיים מאזדה 3 (ממנה יש לי בעיקר זכרונות טובים; זה בטח ישתנה אם אני אנהג שוב באחת), הדברים התגלגלו כך שב20 באפריל 2007 אספתי את הGTI שלי. בדיוק כמו בכתבה; אדומה, 3 דלתות, DSG.

בקרוב נחגוג שנה וחצי ביחד. כבר שיבחתי אותה רבות מעל דפים וירטואלים אלה, כך שאני לא אחזור על עצמי, ורק אציין שלא עוברת נסיעה אחת שאני לא מתפעל מהפלא שהוא האוטו הזה. זה לא משהו שקל להתרשם ממנו במבחן של 48 שעות, וגם לא אוסף תכונות שבולט במנחת כזה או אחר. רק תקופה ארוכה במחיצת אחת מבהירה בדיוק כמה שהאוטו הזה מוצלח. קחו מכונית נוחה (מרחב פנים ענקי) ושימושית (האצ'בק) כשלעצמה, שנו לה מרכב ל3 דלתות שמתברך בפרופורציות נהדרות, שימו אותה על ג'נטים יפהפיים, תוסיפו לזה מנוע מבריק וגיר שגורם לך לתהות איך לקח לאנושות יותר מ100 שנה להביא לייצור סדרתי, מרגע ייצור המוני של המכונית, בשילוב עם חסכוניות יוצאת דופן לכזו יחידת כוח מגניבה, וקיבלתם את המכונית המושלמת לחיי היום יום באיזור המרכז. אמנם ההתנהגות יכלה להיות מעט חדה יותר (אם כי לאור התדרדרות המכוניות החדשות, הGTI עושה את עבודתה היטב) וגם הבלמים טעוני שיפור (דועכים מהר מדי), אבל ב90 אחוז מהזמן, למי אכפת?

כפי שכבר אמרתי שוב ושוב, ביום שאני אחליף אותה, זה יהיה משיעמום, ולא מצורך, פשוט כי כל מכונית אחרת בה נהגתי מאז נפלה ממנה בתחום חשוב כזה או אחר, וצריך משהו מסדר הגודל של M3 בשביל לגרום לי לכניעה חד משמעית.

(הנה, עשיתי את זה - חזרתי על עצמי)

בכל מקרה, הזמן עבר וכבר מגיעה חדשה. כמעט חדשה; מתיחת פנים וקצת.

המנוע, בכל אופן, חדש. עד כמה שהישן מעולה, ובאמת מהווה את העיקר באוטו הזה, עם התגובה החדה (למנוע מוגדש), שפע מומנט בכל סל"ד וסאונד מגניב, החדש מבטיח להיות טוב הרבה יותר: בעוד שהישן עם 200 כ"ס ו28.8 קג"מ מומנט ב1800 סל"ד (במציאות זה מרגיש יותר כמו 2100, אבל למי אכפת - האוטו מאיץ משישי ב70 קמ"ש, גם בעליה), החדש מציע 208 כ"ס, אבל, בערך 34.5 קג"מ ב1500 סל"ד, ושיא הספק ב4300 סל"ד. זו לא טעות - זה הרבה יותר דומה למנוע דיזל מאשר בנזין, ובוודאי מהווה שיא כלשהו בין מנועים מודרניים. זה רק אומר שיש עוד הרבה מאוד פוטנציאל ביחידת הכוח הזו, חלקו ימומש בR20T, המחליפה את הR32 ותציע בערך 265 כ"ס.

התאוצה ל100 ירדה ל6.5 שניות מ6.9, צריכת הדלק (המעולה, כבר אמרתי?) ירדה ב12 אחוז, פליטת המזהמים גם היא ירדה בשיעור דומה. פחות מ150 גרם לקילומטר - זו לא רמה רחוקה מסופרמיני אוטומטית סטנדרטית.

הDSG חדש אף הוא, בעל שבעה הילוכים.

החשיפה בתערוכת פריז, בעוד מספר ימים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז למה שלא תחכה ל-GTI החדשה ותחליף את הרכב שאתה גם כך מרוצה ממנו, באחד חדש יותר? ה-GTI החדשה יכולה רק למתוח יותר את החיוך שכבר יש לך :)

פורסם
סלח לי אבל המשפט הזה מצביע על חוסר ידע מסוים בנושא.

נדמה לי שאתה מפספס את הנקודה הוא התכוון לרכב שמשלב שימושיות וביצועים ולא השוואה ישירה בין הבימר לואגינה

פורסם

לפי קאר סקופ הGTI תוצג רשמית בפריס.

אומנם נתונים יבשים זה טוב ויפה אבל זה לא אומר שהGTI החדשה טובה יותר, רק מבחנים חדשים יראו אם באמת יש שיפור או רק הוזלת עלויות.

Paris-Show-GolfGTI.jpg

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

הממממ.... אז היא לא תהיה דומה לגולף החדשה מבחינת הגריל הקדמי? (שהוא פחות יפה מהנוכחי לדעתי)

ממש מדגדג לי באצבעות. אשתי לא מוכנה להחליף את ה- TSI, אבל...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

השירוקו תראה יותר ככה מאשר התמונה שאתה פירסמת שהיא איזה עיבוד מחשב ישן.

בכל מקרה לדעתי האוטו מכוער ככה שהלא מהווה ממש תחרות.

VW_Scirocco_52.jpgVW_Scirocco_51.jpgVW_Scirocco_53.jpg

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
נדמה לי שאתה מפספס את הנקודה הוא התכוון לרכב שמשלב שימושיות וביצועים ולא השוואה ישירה בין הבימר לואגינה

הוא התעלם מכל מה שבאמצע כולל 911 בגרסתה הזולה שעדיין זולה יותר מM3 .

והיא כידוע נחשבת ל"מכונית העל" השימושית ביותר

פורסם

רועי, אל תשכח לעדכן כשאתה מוכר :D

השדרוג שלך מGTI אחת לאחרת ,יכול גם לשדרג אחרים מGTI יותר ישנה , לאחרת יותר חדשה :)

לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן (אל תגלו לצ'מפיון שאני לא באמת הולך לקנות חדשה) , ולמרות שהיא לא היתה ארוכה במיוחד, הרגשתי בחלק מהדברים אותם מציין רועי.

מה שכן, הכסאות פחות טובים מאשר אצלי :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה נכון שמבחינת מכירות, השירוקו היא איום משמעותי. מצד שני, היא משום מה הוצגה עם יחידת הכוח הישנה - זהה לGTI 5.

עם זאת, באופן אישי, הGTI עדיפה משמעותית על השירוקו. קודם כל, השירוקו נראית מאחורה כמו מיצובישי קולט.

מלבד זה, אחרי שהתרגלתי לגג הגבוה בGTI ותחושת המרחב שהוא נותן, יהיה קצת מבאס לחזור למשהו שמרגיש כמו קלסטרופובי בפנים, מה גם שהשירוקו מציעה מקום לארבעה בלבד. גם קשה לי להגיד שתא הנוסעים המועתק מהEOS מלהיב במיוחד (לפחות בGTI 6 הם שינו קצת). יחידת כוח עדיפה, יותר מרחב, תא נוסעים חדש, אפשרות לחמש דלתות - שאולי עדיפה הפעם - הבחירה קלה...

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
הוא התעלם מכל מה שבאמצע כולל 911 בגרסתה הזולה שעדיין זולה יותר מM3 .

והיא כידוע נחשבת ל"מכונית העל" השימושית ביותר

911 זולה מM3 רק בגרסתה ללא מנוע, על גרר עם שאסי. מלבד זאת, המקום היחידי בו תראה חמישה מבוגרים נוסעים בנוחות ב911 יהיה במצעד הגאווה.

פורסם

אין צורך לנחש כיצד תראה השירוקו , היא קיימת והוצגה בג'נבה 2008 (הייתי שם , היא הייתה הכוכבת)

הנה כאן http://www.seriouswheels.com/pics-2008/r-z-0-9/2008-Volkswagen-Scirocco-Geneva-Debut-1280x960.jpg

נכון אי אפשר להשוות את השירוקו לגולף כי השירוקו היא מכונית קופה נחשקת ויקרה בעוד הגולף GTI היא מכונית ספורט פרקטית ועממית יותר .

לגבי ה4 מקומות זאת דרכה של קופה , גם לב מ וו X6 יש רק 4 מקומות ולמרצדס SL רק 2 ..אבל השאלה מה מחפשים ..

• תוכן חדש...