Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבר חלפו 4 שנים, ויש GTI חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סתם לסבר לך את האזן 335 רגילה עולה כיום כחצי מליון ,ברוך הבא לשנת 2008 .

M3 במחיר של 600K העיתונים היו זועקים "מציאת המאה"

סתם לסבר לך את האוזן, בין המחיר "מחירון" לבין המחיר שאתה משלם בתכלס, יש הפרשים של עשרות אחוזים ועשרות עד מאות אלפי שקלים. במיוחד ברכבים כמו BMW/Mercedes/Audi.

במקרה הכי "גרוע" - ייבוא אישי.

ברוך הבא לשנת 2008.

(ובכל מקרה, אאל"ט המחיר ה"רשמי" של הM3 הוא באיזור ה800K)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
סתם לסבר לך את האוזן, בין המחיר "מחירון" לבין המחיר שאתה משלם בתכלס, יש הפרשים של עשרות אחוזים ועשרות עד מאות אלפי שקלים. במיוחד ברכבים כמו BMW/Mercedes/Audi.

במקרה הכי "גרוע" - ייבוא אישי.

ברוך הבא לשנת 2008.

(ובכל מקרה, אאל"ט המחיר ה"רשמי" של הM3 הוא באיזור ה800K)

רק לסבר לך את האוזן לא יודע מתי לאחרונה קנית רכב שכזה , אתה צודק בהנחות הגדולות שמקבלים על מכוניות יוקרה אבל שמדובר ברכבים שאינם נמצאים במלאי והם רק בהזמנה מיוחדת כגון M3 לא ניתן לקבל הנחות .

יש להם את השיקולים שלהם .

ובמקרה הכי גרוע יבוא אישי , עיין בבקשה בתקנות היבוא האישי ולמד , M3 למשל ניתן ליבא רק מגרמניה וזה יעלה לך יותר מבארץ .

פורסם
רק לסבר לך את האוזן לא יודע מתי לאחרונה קנית רכב שכזה , אתה צודק בהנחות הגדולות שמקבלים על מכוניות יוקרה אבל שמדובר ברכבים שאינם נמצאים במלאי והם רק בהזמנה מיוחדת כגון M3 לא ניתן לקבל הנחות .

יש להם את השיקולים שלהם .

ובמקרה הכי גרוע יבוא אישי , עיין בבקשה בתקנות היבוא האישי ולמד , M3 למשל ניתן ליבא רק מגרמניה וזה יעלה לך יותר מבארץ .

רק לסבר לך את האוזן, אני לא יודע מתי לאחרונה אתה קנית רכב שכזה, ואם ביצעת הזמנה מיוחדת או לא -

אבל אנחנו קנינו רכבים שכאלה (אמנם לא BMW, אבל של חברות מתחרות), חלקם בהזמנה מיוחדת - ותמיד יש הנחות.

זה לא משנה אם אתה עושה הזמנה מיוחדת או קונה מהמלאי - ההנחה תהיה גם תהיה. אם תזמין תוספות מיוחדות - ההנחה רק תגדל.

ד"א, ברכבים כמו במוו M3/5, מרצדס בגרסאות הAMG, אודי R8/RS6 וכו' - המחירון הוא מספר אקראי וכל קשר בינו לבין המחיר האמיתי מקרי בהחלט, המחירים הינם סתמיים לחלוטין ולא מייצגים שום דבר פרט למיצוב הרכב.

כל לקוח שיבוא לבצע הזמנה יקבל הנחה. לקוחות חוזרים או כאלה שמכירים אנשים נכונים (ורוב האנשים שקונים מכוניות שכאלה - מכירים מישהו), יקבלו הנחה אפילו גדולה יותר.

אז נכון, אם מדובר על רכב שקיים במלאי ואתה בסוף השנתון תקבל הנחה גדולה יותר,

אבל אפילו על הסדרה 7 החדשה של BMW, זאת שעדיין לא הגיעה בכלל לארץ - יש הנחה (ועזבו אתכם מהכתבות בעיתון שאין הנחה).

בלי קשר לאופציות שתשים על הרכב.

לגבי הייבוא אישי,

זה בסדר, תמשיך להיות תמים.

הM3 קופה עולה בגרמניה החל מ~60,000 אירו. כיוון שאתה מייצא את הרכב, אתה לא משלם את המע"מ שלהם - ולכן המחיר יהיה נמוך בכ-19 אחוז.

אבל בוא נעזוב את זה.

בגרמניה-

מחיר בסיס: 60,000 יורו.

עלות שילוח: 3000 יורו (ואני מגזים).

הרכב מגיע לארץ -

מס קנייה: 78 אחוז (אם אתה משחרר אותו מהמכס עכשיו. 75 אם הרכב ישוחרר בינואר).

מע"מ: 15.5 אחוז.

סה"כ ~ 130 אלף אירו (לפי 78 אחוז מס).

תוסיף לזה עוד אי אילו אגרות, תקינה, רישוי וכו' וכו' - 135 אלף אירו.

לפי שער של 5.1 שקל לאירו - מדובר על פחות מ700 אלף שקל (689,000 אם תרצה לדייק). לייבוא מגרמניה!

תביא אחת עם 5000KM על השעון, והמחיר צונח בעשרות אלפי שקלים.

תביא אחת מארה"ב (וזה בהחלט אפשרי) - והמחיר מתרסק ביותר מ100,000 ש"ח!

פורסם
אני לא ממש מצליח לשים את האצבע במקום הנכון אבל משהוא ביחידת הגריל והפנסים הקדמיים בשירוקו מזכיר לי מאוד איזה טויוטה, אולי סליקה ישנה?

בכל מקרה, עם איך שהשירוקו הזאת נראית (ותעלה)ואיך שהלאון נראית (ועולה)אני לא ממש מצליח להבין מי יקנה את השירוקו?

נכון, משהו בפרונט של האוטו קצת אנמי בהשוואה לדגם התצוגה IROC(בכוונה, בהוראת מנכ"ל פולקסווגן ווינטרקורן, שחש שהגריל "מאיים" במשהו על אודי, אותה ניהל קודם לכן). אך מעבר לכך, שירוקו היא מכונית סקסית, בניגוד לגולף. מכוניות קופה אמורות להיות סקסיות ולעורר את החשק. גולף, אפילו R32, נחשקת בזכות מה שהיא, לא בזכות איך שהיא נראית.

לאורך כל ההסטוריה, מכוניות קופה הצליחו בזכות הנקודה הזו, בלי קשר למה שנמצא מתחת למכסה המנוע. ראה את הפורד מוסטנג, הפורד קאפרי...או את הפולקסווגן שירוקו המקורית.

ובלי קשר, שירוקו החדשה מעט קלה מגולף 5 GTI, זריזה ממנה ולפי כל מה שקראתי עד כה, מהנה יותר בהתנהגותה. אם צ'מפיון יתחשבו בתמחורה בחו"ל וישווקו אותה באזור ה-200 אלף שקלים, יש להם ווינר ביד!

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אם צ'מפיון יתחשבו בתמחורה בחו"ל וישווקו אותה באזור ה-200 אלף שקלים, יש להם ווינר ביד!

ורשימת קונים ארוכה.

על החתום,

אחד בWaiting list.

פורסם
רק לסבר לך את האוזן, אני לא יודע מתי לאחרונה אתה קנית רכב שכזה, ואם ביצעת הזמנה מיוחדת או לא -

אבל אנחנו קנינו רכבים שכאלה (אמנם לא BMW, אבל של חברות מתחרות), חלקם בהזמנה מיוחדת - ותמיד יש הנחות.

זה לא משנה אם אתה עושה הזמנה מיוחדת או קונה מהמלאי - ההנחה תהיה גם תהיה. אם תזמין תוספות מיוחדות - ההנחה רק תגדל.

ד"א, ברכבים כמו במוו M3/5, מרצדס בגרסאות הAMG, אודי R8/RS6 וכו' - המחירון הוא מספר אקראי וכל קשר בינו לבין המחיר האמיתי מקרי בהחלט, המחירים הינם סתמיים לחלוטין ולא מייצגים שום דבר פרט למיצוב הרכב.

כל לקוח שיבוא לבצע הזמנה יקבל הנחה. לקוחות חוזרים או כאלה שמכירים אנשים נכונים (ורוב האנשים שקונים מכוניות שכאלה - מכירים מישהו), יקבלו הנחה אפילו גדולה יותר.

אז נכון, אם מדובר על רכב שקיים במלאי ואתה בסוף השנתון תקבל הנחה גדולה יותר,

אבל אפילו על הסדרה 7 החדשה של BMW, זאת שעדיין לא הגיעה בכלל לארץ - יש הנחה (ועזבו אתכם מהכתבות בעיתון שאין הנחה).

בלי קשר לאופציות שתשים על הרכב.

לגבי הייבוא אישי,

זה בסדר, תמשיך להיות תמים.

הM3 קופה עולה בגרמניה החל מ~60,000 אירו. כיוון שאתה מייצא את הרכב, אתה לא משלם את המע"מ שלהם - ולכן המחיר יהיה נמוך בכ-19 אחוז.

אבל בוא נעזוב את זה.

בגרמניה-

מחיר בסיס: 60,000 יורו.

עלות שילוח: 3000 יורו (ואני מגזים).

הרכב מגיע לארץ -

מס קנייה: 78 אחוז (אם אתה משחרר אותו מהמכס עכשיו. 75 אם הרכב ישוחרר בינואר).

מע"מ: 15.5 אחוז.

סה"כ ~ 130 אלף אירו (לפי 78 אחוז מס).

תוסיף לזה עוד אי אילו אגרות, תקינה, רישוי וכו' וכו' - 135 אלף אירו.

לפי שער של 5.1 שקל לאירו - מדובר על פחות מ700 אלף שקל (689,000 אם תרצה לדייק). לייבוא מגרמניה!

תביא אחת עם 5000KM על השעון, והמחיר צונח בעשרות אלפי שקלים.

תביא אחת מארה"ב (וזה בהחלט אפשרי) - והמחיר מתרסק ביותר מ100,000 ש"ח!

אני רואה שאתה (חושב) שאתה יודע הכל לכן הויכוח הזה הוא ויכוח סרק .

בכל מקרה M3 במחיר שציינת זה לא שווה מכיוון שהפרש רק של 100 אלף שקל מהמחיר בארץ זה לא משתלם .

יבוא אישי עושים שהמחיר הוא חצי מחיר .

המיסוי בארץ הוא 105 אחוז ועוד 15.5 אחוז מע"מ .זה חוק יבש וידוע .

פורסם
זה לא שווה מכיוון שהפרש רק של 100 אלף שקל מהמחיר בארץ זה לא משתלם.

מה שבעצם אתה אומר זה: "חמודי, אני בשביל פחות מ 100 אלף ש"ח אני לא קם בבוקר מהמיטה!" :shock:

סחטיין עליך, לא ידעתי שיש לנו כאלה מיליונרים בפורום שמזלזלים ככה ב100K ש"ח.

מי שקונה פורשה קאיין ולא טוארג , מי שקונה A4 ולא פאסאט, מי שקונה A3 ולא גולף וכו

אלא לקוחות אחרים לגמרי.

הלקוחות הפוטנציאלים של השירוקו הם אלה שקונים איביזה FR/קופרה ולא פולו GTI.

אלא שקונים לאון קופרה/FR/4 ולא גולף GTI.

רוצה לעשות את ההשואה הזאת או שפתאום הנתונים לא נוטים לך חסד?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני רואה שאתה (חושב) שאתה יודע הכל לכן הויכוח הזה הוא ויכוח סרק .

בכל מקרה M3 במחיר שציינת זה לא שווה מכיוון שהפרש רק של 100 אלף שקל מהמחיר בארץ זה לא משתלם .

יבוא אישי עושים שהמחיר הוא חצי מחיר .

המיסוי בארץ הוא 105 אחוז ועוד 15.5 אחוז מע"מ .זה חוק יבש וידוע .

1- אני לא חושב שאני יודע הכל. אבל במקרה הספציפי הזה - אתה מתווכח סתם.

2- צודק. 100 אלף שקל זה גרושים. מי מתחשבן בכלל על 100 אלף שקל?

3- מצטער לאכזב אותך, אבל שום רכב שהביאו לארץ בייבוא אישי, לא עלה חצי מהמחיר שלו אצל הדילר בארץ.

בטח ובטח ובטח שלא כאשר מדובר על רכב חדש לחלוטין (רוב הרכבים בייבוא אישי דרך הסוכנויות הינם משומשים עם כמה אלפים בודדים של קילומטרים).

4- שום אתה רושם דברים לא נכונים ולא מדוייקים בעליל.

המס בארץ אינו 105 אחוז.

המיסוי על רכב בארץ מתחלק ל3 מרכיבים;

1- מס קנייה. מס הקנייה הינו מס קבוע אשר עד שנת 2005 עמד על 95 אחוז (אם אני זוכר נכון).

החל משנת 2005 החל תהליך הדרגתי, אשר צפוי להסתיים ב2010, בו בתאריכים קבועים מראש המס יורד באחוז מסויים.

לצורך העניין, כעת המס הגיע לרמה של 78%. ב1.1.2009 המס ירד ב3 אחוזים ל75%.

ב1.1.2010 תתבצע הירידה האחרונה באחוז מס הקנייה, כאשר הוא יירד ל72% ושם התהליך ייעצר (נכון לעכשיו).

2- מכס. המכס קיים על רכבים המגיעים ממדינות מסויימות בלבד. ישנן מדינות (בעיקר מדינות אירופה וצפון אמריקה (קנדה-ארהב-מקסיקו)) אשר חתומות על הסכם סחר עם מדינת ישראל, ורכבים אשר מיוצרים במדינות אלו פטורים ממכס.

3- מע"מ. ערך המע"מ משתנה מעת לעת עפ"י קביעת שר האוצר ו/או ממשלת ישראל. נכון להיום, המס עומד על 15.5 אחוז.

המס הזה חל על מחיר הרכב + מחיר ההובלה + עלות מס קנייה + המכס במידה וקיים.

ובכל מקרה, גם אם המיסוי הוא 105 אחוז, הM3 בגרמניה עולה 60 אלף יורו כולל מע"מ (אשר אתה אמור לקבל עליו החזר במידה ואתה מייצא את הרכב).

תוסיף לזה את ה105% שאתה טוען שיש על כל רכב ושזה חוק יבש וידוע - מדובר על ~125 אלף יורו. מקסימום. 640,000 שקל.

חושב שאני טועה?

חושב שאתה יודע יותר טוב ממני?

במקום לזרוק מילים גדולות וססמאות כמו "חוק יבש וידוע" - אתה מוזמן להביא סימוכין לדבריך ולהוכיח אותם.

מתי אמורה השירוקו להגיע ארצה?

לפני שבוע-שבועיים אמר לי אדם בתפקיד מאוד בכיר בצ'מפיון שככל הנראה המשלוח הראשון יגיע בסביבות חודש מרץ, אם כי הם עושים מאמצים שתגיע לפני.

פורסם

בבקשה DISCOVER

http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/rechev.htm#a9

עבור על סעיף 4 ב' .

לגבי ה100 אלף שח , במקום לקפוץ בראש בבקשה לחשוב פעמיים , לא יודע כמה אתם מעורים ביבוא האישי אבל שאתה מיבא רכב ביבוא אישי היבואן נלחם בך כמו קהלני בעמק הבאחה , כלומר עושים לך דווקא ולא מוכנים "לגעת באוטו" לכן הפרש של פחות מ100 אלף שח לדעתי אינו שווה את העדר האחריות המקומית(קיימת בין לאומית)ותשתית היבואן הרשמי.

בנוסף , מי שיש לו את היכולת לרכוש M3 ב600 700 או 800 אלף שח(רמז , זה לא אדם שהונו מסתכם בסכום הזה)וחבילת תוספות בסיסית ברכב הנ"ל מגיע בקלות צפונה מ100 אלף שח לא תהייה לו בעיה לשלם עוד 100 אלף שח על התוספת "היבואן מסכים לטפל לי באוטו ולא עושה עלי חרם כמו בבית ספר".

רק שזה מגיע להפרש משמעותי של מאות אלפי שקלים גם המליונר ביותר(אם הוא חכם) יתחיל לחשוב שכדאי ביבוא אישי.

לגבי הרכבים המיובאים ביבוא אישי, יבואן רשמי לא ימכור לך רכב חדש ליצוא מכיוון שישנו יבואן רשמי של אותו יצרן בארץ(לדוגמא ב מ וו) אם חפצה נפשך ברכב חדש לגמרי עליך לקנות אותו ולהעלות אותו לכביש בחו"ל ואז ליבא אותו כיד שניה , בארצות הברית ניתן למצוא רכבים עם אפילו עם 100 מייל שנמצאים אצל הדילרים (מחבר'ה שקנו בשעבוד למשל ועד חבר'ה שזכו ברכב בקזינו) בקיצור רכבים חדשים לגמרי (כולל הריח).

פורסם

בדיוק קראתי מבחן בEVO, של השירוקו נגד ב.מ.וו 123D, מאזדה RX8 וולבו C30T5. השירוקו, כאמור, משתמשת ביחידת הכוח של הGTI הנוכחית. למרות שהיא לא החזקה במבחן מבחינת ההספק, היא סיפקה את התאוצות הטובות ביותר אבסולוטית עד 120 מייל שעה - שם עקפה אותה הRX8 - ואת תאוצות הביניים הטובות ביותר (למעט במהירויות נמוכות מאוד ובהילוך שישי, שם המומנט המטורף של הדיזל בבימר עשה את שלו).

זה הזכיר לי את גיליון "אוטו" של חודש שעבר, שהשווה בין הCTR, הגולף, האיביזה קופרה והמגאן ספורט, וגם שם, אם אינני טועה, הGTI הייתה המהירה ביותר - למרות נחיתות הספק. לא רק זה, אלא שהGTI הייתה מהירה גם מהS3 שנבחנה באותו גיליון, עד איזור ה160 קמ"ש...

הכיול של המנוע הזה ביחד עם הDSG מפצים על כל חסרון מספרי. בחדשה כנראה שהמצב טוב עוד יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

צודק, חיבור המס קנייה של 78 אחוז והמע"מ של 15.5 אחוז אכן מסתכמים ב105.8% של מיסים.

אבל שים לב שרכבים שמיובאים מארץ שונה, שאינה תחת הסכם סחר - משלמים כבר 120% מס.

והמס הזה נכון להיום, אבל הוא לא היה אותו דבר לפני שנה, שנתיים ושלוש, ולא יהיה אותו דבר החל מה1.1.09, ככה ש"חוק יבש וקבוע" זה ממש לא.

לגבי הרמת הנחה, אני מצטער לאכזב אותך, אבל אם אנשים מביאים טוארג או Q7 בייבוא אישי בשביל הנחה של 100-150 אלף שקל, גם אנשים שיקנו M3 יביאו בשביל הנחה שכזו.

לגבי החרם, דווקא נתקלתי במספר טוארגים בייבוא אישי שטופלו במוסך המרכזי של צ'מפיון - ככה שאין חרם. פשוט המדיניות שימוש באחריות היצרן שונה.

(במקום שהיבואן יחליף את החלק ואז יפנה ליצרן בשביל שישא בעלויות החלק + ההחלפה, הלקוח משלם על התיקון ואז פונה ליצרן בבקשה לזיכוי על עלויות החלק + ההחלפה).

לא נכון בעליל.

אתה חושב שלדילר בגרמניה אכפת אם הרכב עולה על הכביש או שהוא יוצא מהמדינה?

הדבר הזה נכון רק לגבי ארה"ב בגלל המחירים המיוחדים שהם מקבלים מהיצרנים האירופאיים.

היצרנים אוסרים עליהם למכור את הרכב מחוץ לארה"ב, ולכן הרכבים הללו נרשמים בתור יד ראשונה בתוך ארהב ואז נשלחים החוצה.

במקרים הללו באמת לא מקבלים זיכוי עבור המע"מ שנגבה על הרכב.

אם אתה מעוניין לקנות M3 בייבוא אישי מגרמניה אתה מוזמן להסתכל פה על המחירים:

קופה: http://www.bavarian-motors.co.il/index.php?option=com_content&task=view&id=182&Itemid=61

קבריולט: http://www.bavarian-motors.co.il/index.php?option=com_content&task=view&id=174&Itemid=61

וכן, המחירים באתר הם מחירים עדכניים.

בשורה התחתונה, סטינו לגמרי מנושא השרשור.

קהל הלקוחות שפונה לקנייה של M3, בטח שבארץ, שונה ולו במקצת מקהל הלקוחות שפונה לרכישת 911.

ועם כל הכבוד לעובדה שה911 יכולה להיות רכב לשימוש יומיומי, היא עדיין חסרה את השימושיות האמיתית שיש לM3, במיוחד בגרסאת הסדאן.

• תוכן חדש...