רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
המקרה הוא כזה, חברתי לחיים קנתה בהמלצתי את הסקודה פאביה החדשה (לאחר שעשינו הרבה סיבובים בסוכנויות) בגרסא הכי פשוטה עם מנוע 1600 וגיר אוטומט. את הרכב קבלנו לפני שבועיים, מיד בנסיעה הביתה נשמע קול טרטור בעמידה. חזרנו לסוכנות והבחור שמסר לנו את הרכב ישב בו ואישר שהרעש לא תקין. קבענו תור למוסך לכמה ימים מאוחר יותר, חזרתי הביתה לפ"ת ולא נסעתי באוטו עד למועד התור במוסך. עשיתי סיבוב עם המכונאי הראשי והוא אמר שלטענתו הרעש תקין. לאחר מכן סרבתי לקבל את הרכב ואז התחילו הצעקות. הושבתי את מנהל המוסך ביחד עם מנהל האולם תצוגה ברכב ובמקרה הרעש חזר והם אישרו שזה לא תקין (הרעש לא נשמע כל הזמן). לאחר חצי שעה החזירו לי את הרכב, כאשר שאלתי את מנהל המוסך מה עשו הוא נתן לי תשובה חרטטנית…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כל הפרטים כאן יתרום לצמצום בתאונות הדרכים?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אני מבולבל, זה טיפטרוניק או DSG כי אני מבולבל. איך כותבים גיר רובוטי באנגלית?
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעלה שאלה זו עבור חבר שלא בפורום, יש לו רנו אקספרס והיה מעוניין לדעת אם המהירות הסופית אשר הוא מגיע אליה היא סופית בהחלט או שיש לכוון את אחד ממכלולי הרכב? הוא מגיע בשיא ל120 קמ"ש, הרכב רנו אקספרס, לא מועמס, שנת 94, מנוע 1400 קרבורטור. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 956 צפיות
שר התחבורע : עלינו על המסילה הנכונה עדות מהשטח:
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
אוקי אמא שלי צריכה עזרה: היא נוהגת מגיל 17 (כיום 44), ללא עבירה אחת על הכביש אמא שלי מדברת בפלאפון שהיא נוהגת, אבל רק אם הפלאפון מחובר לאוזניה שמחוברת לצד שמאל של אוזנה (בצד ימין היא מוותרת על האוזניה כדי שתוכל לשמוע את הסביבה) כאשר סיימה לדבר שוטר ראה אותה מכיוון השני, עשה פרסה ועצר אותה בצד. הוא אמר לה למה היא מדברת בפלאפון והיא אמרה לו בפירוש עכשיו לא דיברתי, לפני שעצרת אותי דיברתי אבל הייתי עם אוזניה בצד ימין מה שאומר שהשוטר לא ראה את האוזניה, היא הראתה לו לפני את הפלאפון מחובר לאוזניות והוא לא האמין. הוא רשם לה דוח של 1000 שקל(!) האם שווה לגשת למשפט? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הסיפור הוא כזה: קיבלתי מהעבודה מקום חניה באיזה חניון פקקטה שנמצא ליד מתקן לרחיצת מכוניות, אני חונה שם כבר חודש שבמהלכו שאלו אותי 20 פעם מי אני ולאיזה חברה אני שייך, וזאת למרות שביום הראשון נכנסתי למשרד ומסרתי שם וטלפון שהם אישרו עם מספר הרכב שהתקבל בפקס ממקום העבודה שלי. אתמול אני מגיע לרכב ונדהמתי לגלות שהמגבים שלי פורקו והוסרו, ועל השמשה הושאר לי פתק (מצורף). היה כבר 6 בערב והחניון היה סגור, לא נותר לי אלא להתעצבן ולנסוע הביתה בלי מגבים. גם היום בבוקר נסעתי לעבודה בלי מגבים, והתפללתי שלא יעצור אותי שוטר עם כל המחסומים שהיו בכבישים הבוקר. בדרך כבר הרמתי טלפונים לעבודה ובחניון עצמו הרמתי צעקות והמגבים הורכבו בחזרה. לא היה להם יותר מדי מה להגיד …
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן אני עוד חצי שנה בן 21, מעל 3 שנים רשיון, 0 הרשאות\נקודות. בגיל 17 וחודש שהוצאתי רשיון נסעתי עם המלווה (אמא שלי) וקיבלתי קנס על פרסה במקום אסור, 250 שקל ו0 נקודות, מאז זה שולם ו"נסגר התיק". היום יצאתי מהעבודה (עובד בחיפה באזור מת"מ) ונסעתי על כביש החוף לכיוון עיר תחתית, חוץ ממכונית אחת מלפנים שנסעה בדיוק באותה מהירות כ4 מטר ממני (סקודה לבנה) כל הכביש היה ריק. באזור קריית אליעזר קפץ שוטר לכביש שנסעתי בו וסימן לי לעצור בצד, אני עצרתי ומשום מה גם הסקודה הלבנה עצרה לפניי, השוטר הגיע נעמד מולי וביקש רשיונות, ובעל הסקודה יצא אמר לשוטר משהו והשוטר אמר לו: "דו'ח? אז בעל הסקודה אמר לו: "כן דו'ח יאללה ביי" והסתובב חזר לסקודה והלך. בנתיים השוטר לקח את הרשיונות…
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 952 צפיות
Hammond, May, Brosnan and Craig all in line for Lotus Evora ראיתי שיטות פירסום יותר טובות. אבל זאת הרשימה: מתי בתל אביב יהיה ראש עיר שקונה מכוניות ספורט בסיגנון? • Amanda Stretton – Driver and new face of F1 • Beyonce – International singer and actress (Destiny's Child) • Boris Johnson – Mayor of London • Daniel Craig – Actor • Dave Grohl – Musician (Foo Fighters) • Gavin Henson & Charlotte Church Welsh Rugby International/Singer, child prodigy, TV personality • Gemma Arterton - Actress • George Clooney - Actor • James Martin – Celebrity chef, Daily Mail's Motoring reporter • James May – TV personality and presenter of 'Top Gear' …
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כשנתיים (19/9/06) קניתי באוטו דיפו מצבר של ווארטה אטום 62 א"ש עם אחריות ל 3 שנים. לאחר שהרכב לא הניע נבדק המתח במוסך והתברר שהמצבר מת. נסעתי היום ליבואן, טלרון בפ"ת להחליף את המצבר.אישרו שאכן המצבר גמור, והביאו מצבר של אנרג'ייזר שעל הקטבים שלו נראו בבירור סימנים של שימוש והוא היה 60 א"ש בעוד שלי היה 62. כששאלתי למה אני מקבל לא מקבל מצבר של ווראטה ולמה אני מקבל 60 א"ש בעוד היה לי 62, אמרו לי שלפי תעודת האחריות, אני זכאי או לתיקון של המצבר הקיים או למצבר חליפי. אמרו שלא מייצרים היום 62 א"ש ו ש-60 "זה אותו דבר". הרכיבו את המצבר, המחודש לדעתי, בדקו טעינה ואמרו שהכל בסדר.האם כל העסק הזה חוקי? האם עלי לפנות לגורם משפטי?
הודעה אחרונה מאת madmax, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3161022,00.html
הודעה אחרונה מאת Discover, -
אני מעריך שמה שאני מרגיש נובע בעיקר מעצמאים שהבנק סגר להם את ברז האשראי וצריכים להיפגש דחוף עם מזומנים. כרגע עומדת בכביש גני התערוכה בואכה צומת הפיל פורשה (נדמה לי קיימן S ) כמעט חדשה עם שלט למכירה. בשכונה ליד מסתובבת 911, גם עם שלט למכירה. פתאום אני רואה שלטי "למכירה" על מיטב התוצרת הגרמנית שפעם הייתה נמכרת כמשומשת בעיקר במגרשי הטרייד-אין שעובדים עם היבואנים (בעיקר "אוטודיל") ופתאום אנשים מפרסמים את מספר הטלפון שלהם בשלט על האוטו. האמנם מדובר בתופעה?
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קרה מה שקרה, תבינו בבקשה אם לא אכנס לפרטים. תאונה קלה במהירות די אפסית ככל הנראה וזו התוצאה: http://up50.siz.co.il/up1/anj3dyn0ztue.jpg http://up47.siz.co.il/up1/do5ljjjnmaht.jpg http://up37.siz.co.il/up2/e2jnmtdmcmxv.jpg אין נפגעים, בקושי הורגשה המכה. למקרה שזה לא ברור, מדובר בטמבון. נשברה חתיכה קטנה והשפשופים שניתן לראות. אני מעדיף שההורים לא ידעו, אחרי הכל אין פה עירוב של משטרה וכרגע גם לא של ביטוח. מבקש לא עצות של "פנה למשטרה" וכו', אלא רק אם אפשר הערכת נזקים ועצות לתיקון. הרכב בתמונה הוא שברולט אופטרה, מודל 2005. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת asgsagas, -
שוק המכוניות דעך. 1 2
מאת barzelay- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
כולנו מחכים ל-1 לדצמבר להורדה הגדולה במחירי הרכב. המוסכים שוממים , לא קונים מכוניות "הגלגל" של העבודה קפה על שמריו. יצחק לוי שולט בשוק הזה חזק ודורסני.
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם, פנתה אלי מישהי שהתלוננה שהיא ננעלה בתוך רכבה ולא יכלה לצאת. מסתבר שאם אחרי שמכבים את האוטו, בעודך יושב בתוכו, האוטו ננעל, אין אפשרות לפתוח את הדלת של הרכב מפנים. יש 2 דרכים לאפשר פתיחה של הדלתות: או על ידי לחיצה על השלט או על ידי הכנסת המפתח לסוויץ' וסיבובו בחצי. מכירים סיפור כזה? קיים בעוד רכבים? יש בזה היגיון? למה לעשות את זה? מה האבטחה בזה? מישהו יכול להסביר לי? תודה לכולם, אמיר.
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אם יש אתר שיש בו את כל המידע על המכונית כמו משקל, כ"ס, וכל שאר הדברים - אשמח לקבל את הכתובת. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת DJcool, -
- 1 תגובות
- 717 צפיות
שלום אני זמן מה חושב לייבא ניסן (דאצן) 240 זד הבנתי שבעיקבות התרסקות הדולר חלו כמה הגבלות לגבי יבוא רכב מארהב כמו שהרכב חייב להיות תוצרת מקומית האם יש שינוי בתקנה בעקבות ההתחזקות של הדולר לאחרונה? האם התקנה תופסת גם לגביי מכוניות קלאסיות?(גם 914 על הכוונת) ושאלה אחרונה אשמח לדעת האם יש אתר כלל ארופאיי של רכבים יד שניה באנגלית לצערי האתרים היחידים שאני מכיר באירופה והם אתרים בריטים מבחר הlhd שם לא גבוה במיוחד .... אשמח לתשובות ענייניות בלבד תודה ויום נעים
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב. לפני כשנה החלטתי להפעיל את הביטוח בגלל מכה קטנה שהיתה ברכב. חשוב לציין כי אני נהג צעיר ונהגתי על הרכב של הוריי. עכשיו בעת חידוש הביטוח רכב, הוריי צריכים לשלם תוספת מחיר, למרות שאני עשיתי את המכה ואני הגשתי את הטביעה על שמי. האם יש אפשרות להצהיר שאני זה מגיש התביעה ולא הוריי, ובכך לפתור מהם את התוספת. כמובן שאבי הוא בעל הפוליסה. בברכה טל.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם יש שינוי משמעותי בצריכת הדלק ברכב שלכם? ברשותי סיוויק 05 עם גג נפתח , וברשות חבר אותו דגם בדיוק ללא סאן רוף, שנינו נוסעים רגוע , אני שותה יותר בהרבה ממנו בצורה משמעותית. כששאלתי אז בטיפול בחברה אמרו לי שזה לא משמעותי בכלל בצריכת דלק, כעת אני רואה שזה חתיכת עניין משמעותי בצריכת הדלק ברכב. יש לציין שהסאן רוף לא נפתח כולו (כל החלון בגג) אלא בצורה אלכסונית בהיותו סגור.(לרוב בחורף) לבעלי הנינג'ות עם החלונות בגג האם אצלכם גם ההשפעה היא כה משמעותית?
הודעה אחרונה מאת qil, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים! ברצוני לקבל הסבר למושג "רצועת כוח". מן הסתם אני יודע שאיןרצועה מוחשית, אלא תחום סל"ד בו מושג כוח סחיבה מסויים. אולי תוכלו להסביר לי יותר לעומק מה אומר מושג זה?
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
-
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
בעקבות כך שנושא הדלק הוא רכיב משמעותי מאוד הן מבחינת תנועה והן מבחינה כלכלית... רציתי לדעת איפה הכי כדאי לי לתדלק בבאר-שבע מבחינת מחיר ואמינות[כאלה שלא מוהלים]... תודה מראש =]
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 0 תגובות
- 686 צפיות
חבר מעוניין לקנות סוזוקי בשבוע הקרוב, האם לאור חוק ינואר וירידת המחירים עדיף לחכות או שהמחירי כבר מגלמים את ההוזלה הצפויה?
הודעה אחרונה מאת yarongti, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , כפי שהבנתי , שניתן להדליק פנסי ערפל אחוריים רק כאשר טווח הראיה ערפלי ומוגבל ל 50 מטר , ולפי חוק אסור להדליק אותם בכל מצב. השאלה שלי , מה עם פנסי הערפל הקדמיים ? מה אומר החוק? והאם מותר להדליק אותם תמיד (בחורף כמובן)?
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם ניתן לבטל בעילה של טעות במספר הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. במשך כמה שעות טובות אני קורא על בעיות חנייה עם השכנים, ושום דבר לא מקביל למקרה שלי. יש לי חנייה פרטית (לא בניין), ואני לא נכנס פנימה אלא חונה כמו שאר הרכבים ברחוב במקביל למדרכה, ואין לי עניין להיכנס פנימה, לאחר ברור מול הערייה אני לא חייב להיכנס לחנייה, ומותר לי לחנות במקביל. החנייה מסומנת באדום לבן כמובן. הבעיה היא לא עם שכן ספציפי, אלא עם כול אחד "שגונב" קצת מהאדום לבן. אני חוזר כמעט כול יום ב 1-2 בלילה, ואינני יכול להיכנס ולחנות (יש לי אוטו גדול). וכמובן בת"א למצוא חנייה בשעות האלו זה קילומטר מהבית לפחות. התקנת עמודים ע"י הערייה לא יעזור. השארת פתקים או לבקש יפה גם לא עוזר כי כול פעם זה רכב אחר. אינני יכול להיכנס לתוך החנייה מסיבות אחרות (…
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לא אחת ,נקלעים למצב שבו נוסעים אחרי נהג/ת אשר בכלל לא מודעים שהם עם פנס ערפל אחורי דלוק וזה מסנוור וזה מפריע וזה מעצבןןןןןןןןןןןןןןן. מה עושים? איך מחנכים למודעות? אולי בשיעורי נהיגה? ממש לא יודע.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 13.8 אלף צפיות
שלום אנשים. אני חושב אולי אולי לקנות קורקינט ממונע אבל מתלבט כי נאי לא יודע אם זה חוקי ואם שוטר יכול לתפוס אותי על דבר כזה ולהחרים לי אותו? מישהו יודע מה אומר החוק על זה?
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי. שאלה על מצב מסויים. נניח ורכב מסויים עוצר באדום לבן ומוריד נוסעים בכביש צר ורכב אחר פוגע לו במראה ושובר אותה. מי אשם במצב הזה? אם אין הוכחה שהאדם עצר באדום לבן האם יש מה לעשות בנידון וזה רק מילה נגד מילה?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יום ראשון,שבוע טוב,בוקר טוב,יוצא בצהלה בבוקר לכיוון הבסיס(מילואים) נכנס לרכב ושם לב שלפני כן משהו לא כשורה יוצא מרכב - שומו שמיים - מישהו התעסק עם הפלסטיקה של הפנסי ערפל! לא עזרו כל הצרחות\קללות שהיו לי בלב (ובגרון באותו רגע שנפלטו ליקום) , עוד העמדתי בשוק 2 נשים מאחורי בסיוויק מצועצעת יש למישהו מושג כמה עולה כזה חדש? עדיף מפירוקייה? או בכלל להשלים עם רוע הגזרה ולעזוב את זה ככה? מצ"ב תמונות המשך יום נעים ונטול התעללויות לכולכם אופיר
הודעה אחרונה מאת baSS4, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קבלו קישור - האם זהו עוד "קסם" שמעשיר רק את המפיץ? http://waterdelek.co.il/index.html#get מיקי
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)