רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
שלום,יש לי שאלה כללית,אולי אין עליה תשובה חד משמעית,אבל בכל זאת זאת ננסה,מה הזמן הממוצע להחזקת רכב? אם נניח אני קונה רכב חדש מהחברה,האם 3 שנים זה זמן טוב להחזיק אותו?כמובן שהגדרת "טוב" זה עבור כל אחד באופן אינדיבידואלי, אבל מבחינה של הממוצע בישראל..כל כמה זמן מחיזקים רכב חדש? ושוב אותה שאלה לגבי משומש-אם נניח קניתי רכב שהוא 8 שנים על הכביש,כמה זמן בממוצע כדאי להחזיק אותו למכור ולקנות אחד אחר?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ביטוח לנהג בן אוטוטו 20, לSTI 2004, מה מחיר של מקיף בלבד? רק לבעלי ניסיון. ואם אפשר המלצות לחברות ביטוח טובות עם מחירים טובים שמבטחות את הרכבים הללו.
הודעה אחרונה מאת M B3, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בס"ד בגלל שדפתי איזה מישהוא העלו לי את המחיר ב 4 אלף ש"ח איך זה יכול להיות ? בבעלותי טויוטה קורולה מודל 2000 אשמח לתשובות תודה .
הודעה אחרונה מאת ofers, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פיזו 206 שנת 99 דגם XR רציתי לדעת אם אני יכול להחליף את הגלגל הרזרבי שיש לי ברכב, בגלגל רזרבי רגיל שזה אומר במידה של כל הגלגלים ברכב כי הגלגל הרזרבי שלי הוא קטן (זה שאפשר לנהוג איתו במהירות מוגבלת).
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
מה הרכב הזה
מאת xlr2- 2 תגובות
- 914 צפיות
מה הרכב הזה
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערוץ 10 עשה תחקיר ,ובדק - שמו 4 צמיגים במידות שונות ואסורות כולל צמיגים מחוזקים של מסחריות, מכוני הרישוי באשדוד ובראשון לציון העבירו אותם בלי לבדוק בכלל. הדגישו גם שחובה שתיהיה אותה מידה בכל הגלגלים וזה דבר חשוב ! אשמח אם מישהו יעלה את הכתבה לחברים שלא ראו.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, אז ככה אני אפילו לא יודע איך להתחיל לכתוב את מה שאני רוצה לספר. היום בבוקר כמו שבכל בוקר אני נוסע ללימודים [אני סטודנט],התחלתי את דרכי,אספתי את 2 חבריי והתחלנו בנסיעה.(אני עדיין נהג חדש). בהמשך הדרך הגעתי לכביש בעל שלושה נתיבים עם צומת מרומזר.עצרתי את הרכב ברמזור אדום ולאחר מספר שניות נעצרה ליידי ניידת.בזמן הזה אני מדבר עם חבריי, הכל טוב ויפה. לאחר כמה שניות אני שומע את הצפצפה של הניידת מצפצפת לי,להזכיר כולם ברכב אצלי חגורים,אני מסתכל לכייון הניידת [בזמן הזה עדיין הרמזור אדום],ישבו בניידת של המשטרה נהג ועוד 2 מתנדבים.המתנדב שיש ליד הנהג הוא זה שקרא לי,אוקיי אני פונה אליו וחושב לעצמי מה כבר לא עשיתי בסדר,פתאום הדבר הכי לא צפוי וההזוי שאני שומע מפיו של המתנדב:"א…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2008/11/19/la-2008-2010-mazda3-shows-its-smiling-face/ איפה הימים שהיו מציגים דגמים חדשים קודם בארץ(הכוונה היא למזדה 6) בטח פורד רצו לעשות קצת כסף על חשבון כל רכבי השטח ששוכבים להם במחסנים.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לקנות פנסים קדמיים ואחוריים לגולף שלי (1600, 97, צבע לבן). רציתי לקבל מכם חוות דעת על הפנסים הנ"ל. מצורפות תמונות של הפנסים.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3625993,00.html
הודעה אחרונה מאת Casper, -
חבל שהיא נראית ככה
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב,ברשותי רכב גולף 89,המוצע למכירה ועומד בחנייה של ביתי. לפניי כשבוע שמו לי פתק מהעירייה שעליי לפנות את הרכב למקום אחר. המצבר של הרכב לא טוב,לכן גררתי את הרכב כ 100 מטרים,וחניתי במקום אחר מאחוריי הבית. אתמול ראיתי שוב פתק מהעירייה שעליי להזיז את הרכב למקום אחר,למרות שעברו רק מספר ימים שהוא שם! לרכב יש שלטים של מכירה וכו,התקשרתי לעירייה לא מעיניין אותם שאני רוצה למכור את האוטו,מה אני יכול לעשות במצב כזה??
הודעה אחרונה מאת kompy, -
אוטו בלי טסט
מאת ron5054- 1 תגובות
- 765 צפיות
אז ככה חזרתי לארץ לאחר שנה פלוס בחו"ל על הרכב נסע אחי והוא שילם את הרשיון אך לא עשה את בדיקת המכון כלמור כרגע על הרכב מדבקה שרשום עליה חודש 12 של שנת 2007 כלומר האוטו כבר שנה בלי טסט ואוטוטו כבר צריך לעשות ל-2009 עכשיו השאלה היא כזאת: לא נתקבל טופס חידוש רישיון לשנת 2009 אני מניח שזה יוצא מזה שהאוטו לא עבר טסט לשנת 2008 עכשיו השאלה היא כזאת אני צריך לעשות עכשיו טסט , לחכות שיתעדכן במחשב , ואז לעשות שוב לשנת 2009?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אחי הגדול בעזרת השם מתכוון לעשות עליה לארץ מארצות הברית. הוא צריך רכב בעל 7 מקומות שישרת אותו בארץ. עלה הרעיון של כדאיות יבוא רכב מארצות הברית, דבר שאני כבר בעל נסיון מסוים איתו (ייבאתי פורד מוסטנג). אחי בעל זכויות של קטין חוזר,אז אפתח בשאלה האם מישהו יודע אם קטין חוזר יש לו את הזכויות המקבילות לעולה חדש? ועכשיו בנוסף ברצוני לברר לגבי כמה רכבים והם: שברולט אפלאנדר, קרייזלר טאון קאנטרי. אני רוצה לברר לגבי אישור ורשיון יבוא, נתוני צריכת דלק, מנועים ודגמים,זמינות חלקים בארץ,עלות ביטוח וכל מידע נוסף שיכול לשפוך אור על הנושא. תודה מראש, אורי.
הודעה אחרונה מאת ory9, -
- 0 תגובות
- 682 צפיות
שלום.. אני מחזיק ברישיון לרכב פרטי (עוד חודשיים מסתיים המלווה),ורציתי לשאול האם מותר לי לנסוע על תומקאר לבד גם אם יש לי מלווה ברכב פרטי ? תודה מראש ויום טוב
הודעה אחרונה מאת tomer99, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים. ברשותי כמה שאלות: 1. האם ניתן לייבא רכב משומש לארה"ב. אם כן, מה הפרוצדורה ומה המגבלות? 2. מה הפרוצדורה של רישוי רכב בארה"ב, שנתי, טסט וכד'? 3. האם תייר יכול להכניס רכב לארה"ב? האם יש מגבלה (זמן למשל) שרכב הזה יכול לשהות בארה"ב? האם רכב הזה יכול לקבל רישוי בארה"ב? באילו מקורות באינטרנט אפשר לקרוא על כך? שאלה נוספת בקשר לדלקים. איזה סוגי דלק (אוקטן) נפוצים שם בתחנות דלק? תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חבר שלי,בן 17 וחצי נהג חדש לפני חודשיים בערך הסתיימה לו תקופת הליווי. היום הוא נסע,רחוב של פסי האטה,30-35 קמ"ש.... פתאום האוטו שלפניו נתן איתות אחד שמאלה ועצר בפתאומיות למהירות של אפס קמ"ש. כנראה שחבר שלי היה קצת לא עירני למצב ונכנס בו ממש בקלות בחלק האחורי של הרכב. לרכב של חבר שלי לא קרה משו מיוחד אולי כמה סימנים ממש קטנים מקדימה לרכב שפגע בו יש כמה מעיכות קטנות מאחורה כל זה היה במהירות איטית ולא התנגשות במהירות גבוהה חבר שלי עכשיו לא יודע מה קורה הם החליפו פרטים והוא מפחד שאם הבנאדם ילד לבית חולים או למשטרה ויתלונן ישללו לו את הרשיון שרק קיבל לא מזמן... הבנאדם אמר שיש לו קצת כאבים בצאוור אבל בנתיים לא הלך לבית חולים ואמר שאם ימשיכו כאבים הוא ילך...…
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בדקתי במחשבון להשוואת מחירי ביטוח חובה ומצאתי שיש פערים גדולים במחירים ,איך אתם מציעים לעשות בחירה ,האם רק לפי המחיר ?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 9 תגובות
- 960 צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה שרציתי לשאול כבר ממזמן, והיום אני שואל אותה: האם הקריטריונים שבגינם רכב "זוכה" בכוכבי בטיחות השתנו עם השנים והוחמרו? לדוגמא, רכב משנת 98 שקיבל 4 כוכבי בטיחות בזמנו, "זהה" מבחינת בטיחותית לרכב משנת 2005 שקיבל גם הוא 4 כוכבי בטיחות, ובטוח כמוהו? מקווה שהשאלה שלי היא לא שאלה ריטורית... תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת באיזה מדינה מייצרים את הפאביה החדשה? אם מישהו יודע (בטוח שאוראל יודע ). אגב גם אני התחדשתי בפאביה חדשה ככתוב בחתימה . נ.ב מתי יש מפגש פאביות? או סקודות?
הודעה אחרונה מאת focus RS, -
-
[חדשות רכב] וולבו S60 חדשה לגמרי!!
מאת Guest dor29- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עכשיו זה מסביר את ההוזלה הענקית שהם עוללו לה לא מזמן: http://www.netcar.co.il/default.asp
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
די הזדזעתי ממה שראיתי האוטו עבר כ 170000 הפנס הקדמי רועד , הנהג אמר לי שזה כבר קרה לו אחרי 20000 ולמרות שהחליף כמה פעמים את הפנס זה שוב חזר וזאת המחלה של האוטו לטענתו . כל הצבע של הדש בורד התקלף , משהו מזעזע . לסיכום הוא אמר לי שזה אוטו רק עם שם ואוטו שאסור להתקרב אליו לחלוטין לי זה היה דיי מוזר הסיפור הזה כי חשבתי שפאסאט זה חתיכת רכב מעולה .
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חברים , מי שחשב שהמנוע הוא 500 סמ"ק כמו בנוסטלגית וישנה - טועה. נכנסתי לאתר של פיאט במקרה וראיתי את המפרט של ה500 החדשה , המנוע בכלל 1,400 סמ"ק ידני או אוטומט. אני חושב שהסיפור נהרס , מה איתכם?
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום הלכתי לראות מזדה לאנטיס 200 GLX 1.6 וכשפתחתי את המכסה מנוע ראיתי על הבלוק מנוע בצד הטבעה של פורד! על המנוע בכלל לא רשום מאזדה איך יכול להיות??? המנועים של פוד מתאימים למאזדה?? צריך עזרה דחוף הבדיקה מחר תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
אתמול סגרתי במחיר אטרקטיבי לחלוטין מחיר של ביטוח מקיף ביחס לאחרים שדרשו 15K על סיוויק. כעת אני בחיפושים מייגעים אחרי הצעה נורמלית לביטוח חובה , למרות הפערים הלא גדולים שהיני יודע שיש בשוק אני רוצה לרדת ולמצוא את המחיר האטרקטיבי ביותר. קיבלתי הצעה מחברה לא מוכרת לחלוטין שנראת לא אמינה בגרוש לפי השירות שלהם. הם נתנו לי חובה בסך 1500 שח לכל נהג כולל צעירים , ביררתי עם אבא של חבר שהוא במקרה סוכן והוא טען שזה לא יכול להיות הגיוני לחלוטין ויש להיזהר מאד. אשמח לעזרה ולהמלצות ממבוטחים שבנינו שמצאו את המקום שבו קיבלו מחיר אטרקטיבי לביטוח חובה ובחברה אמינה. יש לציין שמדובר פה בצעיר בן 19 עם וותק של שנה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
בכיר באוצר: חברת ליסינג ויבואן רכב גדול יקרסו תוך שנה החשש נובע מהירידה במחירי עשרות אלפי מכוניות של חברות הליסינג והשימוש הנרחב בישראל בכלי רכב צמודים "בתוך חצי שנה עד שנה, אחת מחברות הליסינג הגדולות תקרוס, והיא צפויה לגרור עמה יבואן גדול של כלי רכב וכן ליצור בור במאזן של הבנק המממן" - כך מעריך בכיר במשרד האוצר. הסיבה לכך היא השימוש האדיר שנעשה בישראל בכלי רכב בליסינג והשינוי באופן שבו מחושב שווי השימוש (הערך הכספי של השימוש הפרטי בכלי רכב) לצורכי מס. http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20081006_1026772
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 5 עוקבים
- 53 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
כרגע נכנסתי הביתה אחרי נסיעה מרמת השרון לקריות. ראיתי בדרך לפחות 6 ניידות עם ממל"ז בכביש החוף. כנראה שהנסיעות ביום שישי בלילה במהירויות "נורמאליות" נגמרו ועכשיו צריך לנהוג עוד חצי שעה בלילה עם חשיכה די מוחלטת ומשעממת בחלקים רבים של הכביש ולהיות יותר חשוף לתאונות. במקום שעת נסיעה מתל אביב לחיפה, עכשיו זה לוקח שעה וחצי. יחי משטרת ישראל...
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפי מייל שנישלח מקצין רכב של חברת ליסינג גדולה - לא יודע אם זה נכון או לא.... "החל מחודש זה החלה המשטרה להפעיל מכמונות מהירות אוטומטיות על כביש 6 המהירות המרבית המותרת בכביש זה עומדת על 110 קמ"ש. במצלמות אלו המשטרה אינה מורידה 5 קמ"ש מהמהירות הרשומה כמו במכשירי הלייזר (ממ"לז). ככלל המשטרה מתחילה לאכוף בדרך בין עירונית, החל מהמהירות הגבוה ב- 20 קמ"ש מעל המהירות המרבית המותרת באותו קטע כביש. נהג שייתפס בנהיגה במהירות העולה ב- 41 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית עלולה לגרום לפסילה מנהלתית וכרוכה בהזמנה לדין." גיל
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני ואבא שלי התחדשנו בדיהטסו סיריון 2007, מה דעתכם על המכונית?
הודעה אחרונה מאת ball3000, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הכוונה-בודקים אוויר, שהוא תקין, שהוא נגיש... או שאתם מהזן העצלן יותר, שלא ממש יש לו כח להתחיל להתעסק איתו עד שיש צורך להחליף גלגל? אני מודה ומתוודה, אני מהסוג השני. אני יודע. אני ילד רע. מה אתכם?
הודעה אחרונה מאת Trinity, -
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,668 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- רפי לין
- stx
- שחר 1
- Paprika-Metuka
- amosbmw
- daniel.asu
- yahaga
- יבגניפ
- lanosforce
- yossiaviel
- tribel