Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שני דברים מעצבנים אותי.

תרבות הליסינג = חזירות בצריכת דלק, יותר זיהום אוויר, שאני צריך לנשום את זה, כי אני הולך ברגל, או מנסה לנסוע בצורה יותר חסכונית (ואולי גם אני לא הייתי עומד בפיתוי לו היו מציעים לי טויוטה/מזדה חדשה - אז אני לא מיתמם, אני רק מציין עובדה בלי להרחיב).

יש משהו במה שאתה אומר.

מנגד אם חושבים מה אחוז הנסיעות שהיו נכסחות לו הנהג היה צריך לשלם על הדלק מכיסו הפרטי - מניסיון אישי בתור נוהג בליסינג מעל 10 שנים אני יכול להגיד לך שהאחוז הזה הוא די זניח.

לא מגיע אפילו ל-10%.

ויותר מכך - אם כל הדיבורים לתחזוקה לקויה - בכל זאת מדובר ברכבים חדשים ומזהמים פחות.

ברכבים פרטיים אנשים עושים שמיניות באוויר כדי לא להחליף ממיר קטליטי וחיישני לאמבדה ואחרים כדי לדאוג לפעולה אופטימלית של המנוע ורמת זיהום נמוכה.

בקיצור - לא בטוח מה גורם ליותר זיהום..............

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכתובת הייתה על הקיר מהיום שהרפורמה הזו יצאה לדרך.

לחברות הליסינג אין סיבה לפחד מהחזרות רכבים ע"י לקוחות, ואי חידוש חוזים לאחר תום 3 שנים אצל לקוח מסוים - זו כבר עובדה מוגמרת!

זה טוב לנו? זה רע לנו? ימים יגידו.

מי שעוקב יודע, חברות הליסינג כבר נערכו לכך ע"י מעבר לחוזי ליסינג למכוניות משומשות.

בכל מקרה, כנראה שהמודל של חברות הליסינג עומד להשתנות והם יפנו יותר ויותר לשוק הפרטי (כמו בארה"ב) שמבוסס על החכרת הרכב ללקוח הפרטי בעבור תשלום חודשי (לא כולל כיסוי הוצאות דלק כמובן).

ותהנו בעובדה שלכל מי שיש לו ליסינג לאחר ששילם את עלות הרכב 3K בחודש X 3 שנים זה 108000 שח ובסוף אין לו רכב למכור כיד 2 ב2/3 מהסכום לאחר תקופת הליסינג ולכן יותר מופסד ברוב המקרים...

תקרא את הערך הבא בויקיפדיה (בבקשה תמקד בערך "שנאת חינם"):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A0%D7%90%D7%94

וזה מעבר לעובדה שבין מה שאתה מתאר לעובדות יש קשר רופף (אם בכלל). אתה מודע לזה ש 3K זה ברוטו נכון...?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לחברות הליסינג אין סיבה לפחד מהחזרות רכבים ע"י לקוחות, ואי חידוש חוזים לאחר תום 3 שנים אצל לקוח מסוים - זו כבר עובדה מוגמרת!

מי שעוקב יודע, חברות הליסינג כבר נערכו לכך ע"י מעבר לחוזי ליסינג למכוניות משומשות.

בכל מקרה, כנראה שהמודל של חברות הליסינג עומד להשתנות והם יפנו יותר ויותר לשוק הפרטי (כמו בארה"ב) שמבוסס על החכרת הרכב ללקוח הפרטי בעבור תשלום חודשי (לא כולל כיסוי הוצאות דלק כמובן).

זה שחברות הליסינג נערכו, ידוע. השאלה אם ההערכות הזו מספקת.

צריל לזכור שחברות הליסינג נערכו לרפורמה, לא למיתון בקנה מידה רחב, שישפיע גם על המודל העסקי החדש. לא מדובר על אי חידוש חוזים מדובר על אי קיום חוזים והחזרת רכבים לפני סיום התקופה.

צריך גם לזכור שבמכירה ללקוח הפרטי לא נהנית חברת הליסינג ממקלט המס (שהרפורמה הקטינה) ממנה נהנו לקוחותיה בעבר ולכן האטקרטיביות שלה יורדת. כלומר, החברות במשק ועובדיהם נהנו ממקלט המס שסיפקה המדינה לעובד והשתמשו ברכב כאמצעי לתת הטבה פטורה חלקית ממס לעובד, לשמחת כולם. מול לקוחות פרטיים נהנית חברת הליסינג רק מכושר הקנייה המשופר שלה לעומת הלקוח הפרטי ולא נהנית מכך שהשירות שהיא מציעה ללקוח מוזל במימון מדינת ישראל.

המשפט על מה שילם מי ששילם על הרכב הוא שטות מוחלטת ומראה לא על שנאה אלא על חוסר הבנה בכלכלה. התשלום הוא מס על הטבה, לא תשלום על רכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה מודע שבנוסף ל 3K יש עוד שווי שימוש לקבוצה 2 בערך של 1570 ש"ח, שרק זה מביא את סה"כ לסכום של 4570 ש"ח ברוטו לא כולל את ההפסד של ההפרשות לסוציאליות.

בשיקלול פשוט זה מגיע לערך של כ 5500 ש"ח ברוטו, כ 2700 נטו X 36 חודש = 95K נטו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ל: CX25GTI

מה שנקרא: "ספר לי על זה"..

יודע גם יודע.

דרך אגב השווי שימוש רק יעלה ויעלה עוד הרבה, כל בעלי הליסינג יודעים מכך ולכן מגמת ביטול החוזים / אי חידוש.

http://www.b-wise.co.il/TipsIn.asp?tipID=64

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
אתה מודע שבנוסף ל 3K יש עוד שווי שימוש לקבוצה 2 בערך של 1570 ש"ח, שרק זה מביא את סה"כ לסכום של 4570 ש"ח ברוטו לא כולל את ההפסד של ההפרשות לסוציאליות.

ההפסד להפרשות סוציאליות הוא תיאורטי בלבד ולמעשה לא קיים. אם המעביד. זה בכלל לא בטוח שבמקום הרכב העובד היה מקבל את אותה הטבה במזומן, כולל הסוציאליות. יש סיבה טובה מאוד למה מעבידים אוהבים ליסיניג (או אהבו, עד שעלו מחירי הדלק...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הימור: חברת הליסינג היא אלבר והיבואן הוא של סובארו.

יחד עם זאת, יתכן שבסך הכל מדובר בספין תקשורתי של חברות הליסינג, להראות שהן לא מי יודע מה רווחיות, כדי למנוע גזירות נוספות בנוסף לשווי הרכב שהועלה.

הורדת מחיר הרכב החדש משפיעה על על שווי מלאי הרכב המשומש שבידי חברת הליסינג, אבל לא באותו שיעור. 10% הורדה במחיר רכב חדש לא תוריד 10% במחיר רכב בן 3, מה גם שלמיטב ידיעתי רוב חוזי הליסינג מחודשים - ואז חברת הליסינג נהנית מרכב חדש זול יותר (כן, אני יודע שהיא לא משלמת את מחיר המחירון, אבל המחיר אחרי הנחה יקטן גם הוא).

אז נכון שצד הנכסים במאזן ייפגע - אבל לא יותר מחברה שמחזיקה, נניח, ניירות ערך ושנפגעת מהמשבר הנוכחי.

נכון גם שחלק מחברות הליסינג מנפיקות אג"ח מיועדות, כדי לממן את צי הרכב, אבל אני מאמין שהן יעמדו בהחזרים.

מה שכן - אם אכן יהיו פיטורים המוניים בישראל, חברות הליסינג יפגעו.

אבל - הן שרדו את הגל הקודם של 2001-2002 ואני מאמין שרובן ישרדו גם הפעם.

מה שקרה בעקבות המשבר הקודם (מעבר לטרגדיה של אנשים שאיבדו את פרנסתם) הוא שאין יותר בליסינג מכוניות כמו 206GTI וקליאו ספורט (כי החברות נתקעו אז עם החזרות של מכוניות כאלה שהיה קשה למכור).

עכשיו זה כבר לא משנה, גם ככה בקבוצות 1 עד 4 יש רק משפחתומטיות או מיני-מיני-ואנים.

פורסם

איתן,

הבעיה היא לא רק המיתון שיבוא או לא,

הבעיה היותר גדולה היא שינוי שווי ההטבה לצורכי מס, וזה מתרחש בינואר 2009.

אני לא זוכר את המדרגות העתידיות אבל לצורך הענין אם כיום מדרגה 2 =1,300 ש"ח, ובינואר היא תהיה 2,500 ש"ח, אני לא בטוח שמקבל הרכב יאהב את זה שפתאום הוא משלם תוספת מיסים.

כאן כבר יכנס שיקול אישי של כל עובד ועובד מה עדיף לו.

יש רבים שזה יקפיץ אותם מדרגת מס- ולא בטוח שהם יוכלו להתמודד עם זה.

זאת יכולה להיות הסיבה העיקרית לכך שחברות הליסינג יוצפו בכלים ובאי חידוש חוזים או ביטולם - על זה בעיקר דיבר שר האוצר

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז נכון שצד הנכסים במאזן ייפגע - אבל לא יותר מחברה שמחזיקה, נניח, ניירות ערך ושנפגעת מהמשבר הנוכחי.

נכון גם שחלק מחברות הליסינג מנפיקות אג"ח מיועדות, כדי לממן את צי הרכב, אבל אני מאמין שהן יעמדו בהחזרים.

מה שכן - אם אכן יהיו פיטורים המוניים בישראל, חברות הליסינג יפגעו.

איתן, אתה צודק חלקית.

ענף הליסינג מאופיין במינוף גבוה מאוד, לכן ירידה בשווי צי כלי הרכב שברשות חברה ממונפת - עלולה להביא אותה לחדלות פירעון.

אני ממליץ לך לקרוא בעיון את הניתוחים של FALOU שבשרשור הזה, שלדעתי מסכמים היטב את העניין.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אולי שענף זה יקרוס סוף סוף נראה נהגים שקנו רכבים מכספיהם ונוהגים כבני אדם כי אכפת להם מהרכב ולא חיות שגורמים לך לבלום בפראות כדי לא להרוג אותם.

לפעמים אני מצטער שנתתי להם להשתחל בפראות לנתיב והייתי צריך לתת לחכמולוג להכנס ברכב שלפניו או במעקה בטיחות שהוא כמעט שפשף בנהיגתו הפראית....

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

אם החברה לא תרכש במלואה ע"י גוף אחר שישאף להפעיל אותה , אכן בעיה לכל מי שנוהג ברכבי דורנט.

אם החברה קורסת לחלוטין אני באופן אישי הייתי מעלים את הרכב עד שאני מפוצה ע"י כונס הנכסים במלוא הוצאותיי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הימור: חברת הליסינג היא אלבר והיבואן הוא של סובארו.

יחד עם זאת, יתכן שבסך הכל מדובר בספין תקשורתי של חברות הליסינג, להראות שהן לא מי יודע מה רווחיות, כדי למנוע גזירות נוספות בנוסף לשווי הרכב שהועלה.

.

מאוד יתכן , כי עד כמה שאני מבין הקבוצה הזו ממונפת מאוד , אבל מאידך היא גדולה מידי מכדי שיתנו לה ליפול

.

אם חברה מסויימת החזיקה SRS (אגח"ים בעייתיים שאולצה לרשום להן ערך נמוך מידי והפסידה על הנייר ), וכתוצאה מההפסד ההוני היא לא עומדת בקובננטס של הבנקים , אין שום סיכוי בעולם שהבנקים לא יסגרו לה את קווי האשראי בזמנים טרופים אלו . אלא אם כן החובות שלה הן כאלו שהבנק בטוח שאם יתן לה למשוך הוא יקבל יותר ממה שיקבל עכשיו והוא לא צריך להלוות יותר

ואגח"ים צריך לשלם , כשהבנקים יודעים שאין לך כסף וכול המאזן שלך מבוסס על רכוש שקשה מאוד למכור ו/או שרשום בספרים שלך בשווי שקשה מאוד להשיג בשוק , הסבירות שהם יממנו לך את האג"ח היא קלושה מאוד מאוד

מה שקרה בעקבות המשבר הקודם (מעבר לטרגדיה של אנשים שאיבדו את פרנסתם) הוא שאין יותר בליסינג מכוניות כמו 206GTI וקליאו ספורט (כי החברות נתקעו אז עם החזרות של מכוניות כאלה שהיה קשה למכור).

עכשיו זה כבר לא משנה, גם ככה בקבוצות 1 עד 4 יש רק משפחתומטיות או מיני-מיני-ואנים.

משברים קודמים לא לוו בבנקים שמפחדים להלוות . הבנקים מפחדים עדיין להלוות את הכסף שלהם לבנקים בעולם , והם בודקים את היתרות שלהם בסיטי בנק שמא הוא יגרר לנפילה , אתה חושב שהם יממנו מערכת ליסינג עכשיו ?

בברכה יהודה

פורסם
אולי שענף זה יקרוס סוף סוף נראה נהגים שקנו רכבים מכספיהם ונוהגים כבני אדם כי אכפת להם מהרכב ולא חיות שגורמים לך לבלום בפראות כדי לא להרוג אותם.

לפעמים אני מצטער שנתתי להם להשתחל בפראות לנתיב והייתי צריך לתת לחכמולוג להכנס ברכב שלפניו או במעקה בטיחות שהוא כמעט שפשף בנהיגתו הפראית....

הכללה מדויקת.., ממש כך, מעל 200,000 איש אשר נוהגים ברכבי ליסינג כולם מופרעים להוריד את כולם מהכביש.:twisted:

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...