Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני, מה שאמרתי זה שבעצם אין קשר בין מהירות ובין תאונות, אך רק בתנאי שכולם נוסעים על אותה מהירות. קל יותר לגרום לכולם לנסוע על 120 מאשר על 90.

מה שקורה בארץ היא העובדה שהנורמה המקובלת היא לנסוע על 110-130, בעוד שישנם אנשים מסוימים שנוסעים על 90 בנתיב השמאלי וגורמים לאחרים לעשות יותר עבירות כי צריכים לעקוף אותם מימין.

אם כולם היו נוסעים על 90, אין בעיה. אם כולם היו נוסעים על 120, אין בעיה.

הבעיה כאן היא לא מהירות, אלא הפרשי מהירות.

בכביש החוף אין בעיה לנסוע על 110 בשום נקודה. שישימו קיר הפרדה בגובה מטר ושוליים רחבים יותר, ואז הכביש יהיה מותאם אפילו ל120.

כל הקנסות וכל המיסים על רכב חדש צריכים להגיע ישירות לתשתית ולא למקומות אחרים. אולי ככה יוכלו לשים תשתית יותר מתאימה ולהעלות את המהירות המותרת.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בלילה שבין ה22-21 (שישי-שבת) היה אכן מבצע גדול של המשטרה, לפחות בדרכים הראשיות.

אבל לא כמות הניידות הדהימה אותי, אלא עליית רמת התחכום של המשטרה.

4:27 נסיעה על כביש 5, ממחלף מורשה לכיוון מחלף ירקון (נסיעה מזרחה).

כשאני עובר מתחת לגשר של מחלף פתח תקווה, אני קולט בזווית העין משהו שונה.

מסתבר שעל נתיב ההאצה לכיוון מזרח עומדת ניידת (מוסוות כמובן, ככל הנראה ג'טה) ושוטר מממל"ז על הנהגים הנוסעים על כביש 5.

אני לא מדבר על נתיב ההשתלבות, אלא על נתיב ההאצה, שכביכול נסתר מהעין עבור מי שנוסע בכביש 5.

המיקום הזה הוא מושלם לתפיסת מהירות:

נתיב ההאצה נמצא במיקום גבוה יותר מכביש 5, והתאורה שעל כביש 5 מסתירה את הנעשה בו.

מעבר לכך, הגשר של מחלף פתח תקווה מסתיר את הניידת, כך שרק לאחר הגשר אפשר ליצור איתה קשר עין (וכאמור בגלל תנאי התאורה הזיהוי של ניידות גלויה או מוסוות הוא קלוש).

המרחק (לפי המפה המצורפת) בין מיקום הניידת לרגע הגילוי שלה (נניח שזה הגשר עצמו) הוא כ-150 מטרים, מרחק תקני לתפיסת מהירות בשעות הלילה. בנוסף, אפשר להמשיך לשמור על קשר עין עם הנהג הנתפס לאורך כל נתיב ההאצה.

מעבר לכך, הקטע הזה של הכביש הוא אחרי ירידה שנמשכת ממחלף הכפר הירוק עד למחלף פתח תקווה, ורכבים רבים נוסעים שם במהירות העולה על 120.

זו פעם ראשונה שאני רואה ניסיון של משטרת התנועה לממל"ז כשהניידת נמצאת על כביש אחר (ולא עומדת בשוליים/תחנת אוטובוס/מפגש בין שני כבישים).

זאת אומרת שמעתה להסתכל על השוליים כדי לנסות ולאתר ניידת משטרה זה לא מספיק.

מעבר למה שכתבתי פה, שמעתי (כרגע זה בגדר שמועה, עד שיוכח אחרת) שיש שוטרים שמממל"זים ללא הניידת (עומדים על גשר או מעבר לשולי הכביש) ומיד מודיעים לניידת שאורבת בהמשך הכביש פרטים על הרכב שתפסו בממל"ז (כנראה דגם, נתיב הנסיעה ומהירות).

לי זה נשמע קצת מופרך מהסיבה שהשוטר צריך להציג לנהג את המהירות שבו הוא נסע (לשוטר יהיו כמה דקות ללכת את המאות מטרים שלקח לניידת לעצור את הרכב. ואני אופטימי כשאמרתי מאות מטרים), ויכולה להיות בעיה מבחינה משפטית בהקשר של שמירה על קשר עין עם המכונית שעברה את העבירה.

בכל מקרה, אם הדבר נכון זה אומר ששוטרים יכולים לעמוד על גשרים או בכלל לבצע מארב של ממש מעבר לשולי הכביש.

מעניין מאיפה הם שאבו את הרעיון (מארב בשטח, סימון המטרה עם לייזר...) מישהו אמר יחידות מיוחדות? 8)

1.JPG

2.JPG

פורסם

ברווז:

1) המוזיקה הייתה קלטית, לא קלאסית. להמחשה

לא תיארתי לעצמי שיש פה עוד מישהו שיודע מה זה מוזיקה קלטית.

הרי אף אחד לא הוסיף אותה לשירשור המוזיקה הגדול.

מצד שני, אם אתה תשים אותה, אתה תנצח בהליכה בתחרות "התגובה ההזוייה ביותר אי פעם":arrow:

2) אני מאמין במשהו!

אני מאמין שיש איזשהו אידיוט במשטרה שהחליט שהמשבר הכלכלי לא מספיק וצריך לזי**ן טיפה יותר את הנהגים.

:lol::lol::lol:

נחמד

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני פעם ראיתי זוג שוטרים עם ממל"ז ללא רכב בכביש ב"ש - ת"א (לכיוון צפון), במיקום שקרוב איפהשהוא לצומת קמה, לא ממש זוכר איפה.

פורסם
אני מודה שזה ממש מרשים שעצרו אותי כל כך הרבה פעמים.

ברווז:

1) המוזיקה הייתה קלטית, לא קלאסית. להמחשה

2) אני מאמין במשהו! אני מאמין שיש איזשהו אידיוט במשטרה שהחליט שהמשבר הכלכלי לא מספיק וצריך לזי**ן טיפה יותר את הנהגים.

תמיד הכרתי את זה כמוסיקה אירית, טוב לדעת את השם הנכון.

"ai motoare capul doare"

פורסם

קלטים יש לא רק אשכנזים (יעני אירים או סקוטים), אלא גם ספרדים (זוכרים את הקבוצה שרביבו שיחק בה בספרד? סלטה ויגו? אז סלטה זה קלטה, רק שהספרדים לא מסוגלים לדבר בלי הלשון בין השיניים, הם הפכו את זה ל-סֶלטה).

אלה השבטים הקדומים של האיים הבריטיים, לפני שהגיעו הסקסונים (מגרמניה) וגירשו אותם לכיוון הצפון (סקוטלנד) ומערב (אירלנד).

מוסיקה אירית אינה בהכרח קלטית. יש את שירי השיכורים שלהם, שבד"כ יבוצעו ע"י זמר (גבר) בשם פאדי או'פיניגן או שם דומה, שאינם קשורים לקלטים.

המוזיקה הקלטית בד"כ מבוצעת ע"י נשים על סף העילפון (ע"ע אניה, שינייד או'קונור בשירים מסויימים), ומלווה ע"י כינורות מייבבים ותופי טם טם מעורות כבשים ששוגלו בידי רועים בודדים.

אגב, מעניין אותי מה מונע מהמשטרה לשלוח שוטר שיממל"ז על אופנוע?

שום דבר. בשבת נפלתי על אחד עם קוואסאקי KLE שנשען על הארגז ומממל"ז בכביש 3 (כבר דיברתי אלף פעם על הסכנות הנוראיות שבנסיעה מהירה על הכביש הכי דומה לאוטובאן בארץ (RIGHT...), לא רוצה להתעצבן שוב).

כמו כן, ישהרבה מהם שמסתובבים עם טוסטוס ושולפים את הבטריה עם הממל"ז מהארגז.

• תוכן חדש...