רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
נתפסתי בכביש החוף על 140 קמ"ש, זומנתי למשפט ולשימוע אצל קצין פוסל, אפשרות לשלילת רשיון ל-30 יום. נתפסתי ממרחק 284 מ' לפי האקדח. כמה שאלות: איך להתנהג מול הקצין? כמובן במטרה לשמור על הרשיון. האם להודות באשמה? האם המרחק שנתפסתי הוא חוקי? תודה
הודעה אחרונה מאת johni, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 6 אלף צפיות
הדגם היה פעם יותר נפוץ בכביש, בעיקר אצל מוניות, והיום נדיר לראות אותו . זאת מרצדס עם 6 דלתות שנראית כמו מרצדס רגילה שהאריכו אותה. מישהו יכול לומר איזה דגם זה ולתת פרטים עליו? תודה...
הודעה אחרונה מאת QuickDOG, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני בן 17 ועברתי טסט יש לנו סובארו אימפרזה שנת 2004 או 2003 לא זוכר יש לכם מושג כמה יעלה ביטוח צעיר וחדש וכזה רכב? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
אחת הסיבות שאני לא יוצא לשום מקום עם הרכב ומברך על כל יום שיש לי את הקטנוע ביום יום זה התופעה הבאה שגורמת לרכבים של רובנו לקבל מכות בכל חלקי הפח ברכב. נסו לספור על הכביש רכבים שאין אליהם שיפשוף אחד או שריטה או איזה מכה מפתיחה של דלת בצד...כימעט ואין. אפילו אצלי שהרכב נוסע רק בשישי שבת יש מכה כזאת. צילמתי היום שתי תמונות שפשוט הרתיחו אותי אפילו שהרכבים לא שלי. וזה באמת עוד ממש בקטנה כי אני רואה את זה כל היום בכבישים... דבר אחד לא מובן לי...מה הבעיה ללכת עוד 10,20 וכן אפילו 100 מטר אבל לחנות כמו בן אדם?
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למרות שזה קצת מבוים אני עדיין חושב שזה יפעל במציאות. מעניין מה היא הייתה אומרת עם הוא היה נוהג באיזה סיויק משופרת "מה נוסע לסגור חשבון" "מה דקרו את ניסו?" (עם זה הרכב שלכם,או שמכם אל תיעלבו הכל בגדר הצחוק)
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מדובר על הפנל הכסוף בצד ימין. במקרה שלי, ריססתי באופן חד פעמי ספריי סיליקון של חברת טרטל וקס העולמית על הדשברוד מספר טיפות זלגו על הפנל הכסוף וגרמו להמסת הצבע באזור הנזילה כאילו היה צבוע בצבעי מים ): (חשוב לציין שאני משתמש בספריי כזה קרוב ל 10 שנים בהצלחה רבה על מספר מכוניות שהיו ברשותי) קרסו (הידועה בשירות הגרוע שלה) טוענת כי אין מדובר בפגם ייצור מחפש אנשים נוספים שקרה להם מקרה דומה לצורך תביעה ייצוגית אפשרית ביקשתי מאמון הציבור שיבקשו מקרסו לשלוח את הפנל הפגום לבדיקת הצבע אצל גורם שלישי (אני חשבתי על מכון התקנים, למישהו יש רעין אחר?) 6492482 054 [email protected] דניאל
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בשעה טובה הורי רכשו פאסאט חדשה. הם לא מעוניינים להתקין דיבורית קבועה לרכב. היות ומעולם לא עשיתי שימוש בדיבורית bluetooth ברכב, אשמח לשמוע דעתכם על דיבוריות אלו. צריך לציין שהדיבורית מיועדת למכשיר W800 של סוני-אריקסון ונוקיה E61. עד כה, בדקתי רק של סוני-אריקסון: http://www.sonyericsson.com/cws/products/accessories/overview/hcb-150?cc=il&lc=en או http://www.sonyericsson.com/cws/products/accessories/overview/hcb-100e?cc=il&lc=en אשמח לשמוע חוות דעת מבעלי ניסיון או עצות לדיבורית אחרת אשר ניתן לחבר אותה לשקע מצית ברכב ולהוציא בכל רגע. מחיר לא מהווה כרגע שיקול ממשי. חשוב איכות שמע, קלות ממשק ותפעול. תודה מראש לעוזרים ליאור
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קודם כל אם הנושא לא במקום ,נא להעביר. אז ככה,הזמנתי אגזוז מאיביי.הגעתי לדואר בההגנה 137 בתל אביב והפקידה אומרת לי להציג לה 2 מסמכים...הראשון חשבון קנייה והשני אישור ממשרד התחבורה על האגזוז.את הראשון אין לי בעיה להביא אבל אישור ממשרד התחבורה קצת מסבך אותי... רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שהזמין אגזוז מאיביי והצליח להשיג אישור ממשרד התחבורה?ומה הפרוצדורה להוצאת האישור? תודה.
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3622137,00.html 127 ק"מ יותר מהמותר יש מצב שהשוטר יתחשב בי? יש איזה עו"ד שיכול להוציא את מהפלונטר:lol: ?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
שלום יש לאבא בויק חדשה 2008 מנוע 3800 V6 אמרקאיית אני חושה שהיא מוגבלת עש 180 קמ"ש אפשר לסיר את ההגבלה ? תודה לכם
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1373663 חבל שהוא מגיע רק מ22 אינטש'
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
התובע עו"ד רז לביא מציין, כי המשיבות מחזיקות ב-75% משוק הדלקים והשמנים. בהציגן מצג שווא לפיו השמן המוצע על-ידיהן למכירה הוא שמן התואם את תקן API או את תקן ACEA ובפועל מכרה לו שמן שאינו מתאים למטרה שלשמה רכש את השמן. לדבריו, על גבי בקבוקי השמן שרכש צוינו במפורש סימוניה API ו-ACEA של השמן והסתבר לו, כי המשיבות אינן מורשות כלל על-ידי API ו-ACEA לסמן שמנים הנמכרים על-ידיהן, בסימונים הרשמיים. ולמרות זאת הן מתיימרות למכור שמנים התואמים לתקני API ו-ACEA http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000032772 נו - מה אתם אומרים על זה? וכל אותם יבואנים ומוסכים מורשים שמשתמשים ב"שמנים" האלו - מה גורלם במקרה של תביעה? לדעתי זו רעידת אדמה ושלב חדש …
הודעה אחרונה מאת QuickDOG, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הכותרת די אומרת את הכל. אמא שלי יצאה נגד הרשיון שאני מוציא, ברור לה שאני אוציא את הרשיון, אבל בשביל לסבר לה את האוזן האם יש סטטיסטיקה שתתמוך בהחלטה שלי?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ליד הבית שלי יש מדרכה (קטע אפור שמותר לחנות לצידו) שבחלקו יש פתחי ניקוז מים לביוב. אותו חלק של הניקוז (חלק מצד המדרכה) שבור וחד מאוד. היום בפעם השניה כבר תוך חודשיים הצמיג ברכב שלי נכנס באותו חלק ונקרע לגמרי ! למי אפשר לפנות באותו נושא ? יש כאן עילה לתביעה כלשהי ? אני אעלה תמונה בקרוב. דבר נוסף, באותו קטע כביש יש 2 פסי האטה במרחק של 30 מטר האחד מהשני, לצד האחד יש תמרור והשני לא מסומן ע"י תמרור. בחודש שעבר אחד מבני משפחתי נהג ברכב ונכנס באותו פס האטה (שהוא גבוה מאוד מהרגיל) וכתוצאה מכך נשבר אגן השמן ונעשה נזק חמור לרכב ! הרכב תוקן במוסך מורשה ויש קבלות על הכל. עם אותה השאלה, למי פונים ? יש טעם בכלל לנסות ? תודה רבה ושבת שלום !
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 799 צפיות
אני מנסה לברר ולא מוצא תשובה. מחר אני בע"ה רוכש רכב בעל אגרה ששולמה וטסט עד ה25 לחודש, התכנון הוא לעשות העברת בעלות ומיד לאחר מכן לגשת לטסט. אל תשאלו למה לא הפוך, זה פשוט ככה. השאלה הנשאלת האם יש מניעה לגשת לטסט כאשר הרישיון המשולם מופיע על שם הבעלים הקודמים? (אולי לוקח יום יומיים למחשבים להתעדכן - לא יודע כל דבר?) ניסיתי לברר ולחפש אך לא מצאתי תשובה כלשהיא. תודה רבה מראש! אבי.
הודעה אחרונה מאת qil, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לעשות מחקר קטן שבודק את הקשר בין סיכויים להידרס למוות ובעלות על רישיון נהיגה. כיוון שמתים יותר מ100 הולכי רגל בשנה בארץ, אפשר לעשות מחקר קטן על זה. ההשערה הראשונית שלי היא שאנשים ללא רישיון נהיגה הם בעלי תפיסה פחות טובה של צורת החשיבה של הנהגים, ולפיכך נוטים יותר להידרס. למשל, אם אני מגיע ברגל למעבר חציה, אז נכון, החוק אומר שכולם צריכים לעצור לי, אבל בפועל לא כולם עושים את זה. כנהג אני יודע לצפות את זה ויודע שיש סיכוי שהראשון עצר אבל ברגע שאני אעבור אותו יהיה מישהו אחר בנתיב ליד שלא יבין למה הראשון עצר ויעקוף אותו, תוך שהוא הורג אותי. בן אדם שאין לו רישיון נהיגה ולא מבין את קו המחשבה ואת מבנה החוקים, פשוט לא יחשב את האפשרות הזו. כמו שאמרתי…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 1 תגובות
- 861 צפיות
שלום, אני ממש מצטער אם נפתח דיון כזה או דומה. אתמול ראיתי באחד הפורומים הערה שכי אין היום ממל"זים בשימוש בכבישים (יעודו של ה M20). ולכן אני רוצה לוודא זאת, ואם בכלל עד כמה הוא יעיל, אחוזי הצלחה (+-). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת danny66, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש בארץ מועדון לסיטרואן zx וולקן?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מתי אתם מכניסים ת אוטו לטיפול? לפי הק"מ שעבר או לפי החודשים שעברו? ביונדאי שלי אמורים לעשות כל 15000 ק"מ או כל חצי שנה( חצי שנה נראה לי קצת מוקדם מדי) עכשיו אצלי עברה חצי שנה מאז הטיפול הקודם אבל האוטו עבר רק 5000 ק"מ. מה אומרים? להכניס לטיפול או לחכות עוד? ואם לחכות אז עד מתי?
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחר מחשבה קצרה עלה בדעתי שיש הרבה אנשים שמחפשים תחנות דלק זולות בגלל עלות מחרי הדלק כיום. אז עלה בדעתי לפתוח שרשור זה שיפרט את התחנות דלק הזולות במדינה. בבקשה לכול מי שמגיב ומוסיף תחנת דלק, שיוסף אזור ובאיזה עיר היא נמצאת ועם מישהו יודע כמה רחוב יעזור מאוד. אז אני יתחיל: תחנת דלק טן שנמצאת במרכז באזור תעשיה חולון ברחוב הפלד(צמוד למוסך פורד מזדה) מחירי הדלק הם כאלה 95: 5.38 96: 5.39 בנוסף למחירים האלה צריך להוסיף ש: 1.לא משנה מתי תבוא לתדלק עם זה בערב שישי בשבת או בחג הם אף פעם אבל אף פעם לא לוקחים דמי שירות זאת אומרת שבא לך מתדלק מתדלק לך את הרכב ואתה משלם לפי שרות עצמי. 2.למשלמים בכרטיס אשראי ישרכרט על כול תדלוק במאה שקל מקבלים 1.5 ש"ח הנחה נוס…
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היום הגיע לנו הרכב החדש שבו הזמנו מליסינג הרכב הגיע חדש חדש עם הניילונים. שמתי לב שאין לו תצג מעל ההגה, ואני חושב שזה 09 האם זה באמת נחשב 09 ? האם המנוע שונה? אשמח לשמוע חוות דעת וידע בנושא
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב! אני מביט בכל המועדונים שיש בישראל ואני לא מוצא מועדון להישתייך אליו. מה קורה בישראל..מצידי לפתוח מועדון של פורד בעצמי בעלי פורד להתעורר,תודה
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום בבקר לפני כחצי שעה פניתי ימינה לרחוב משכית באזור התעשייה הרצלייה,כל מי שמכיר את הרחוב יודע כמה הוא פקוק ועמוס ברוב שעות היום,רוחב הרחוב 2 נתיבים ביום טוב וב3 לפנות בוקר. אני פונה על 20 קמש מהמסלול הימני לימני ומזהה מיד שוטרת ושוטר בצד ימין במארב אחרהם הנידת שחוסמת כמובן את הנתיב שלי,ובצד שמאל לפניה חוסמת משאית שפורקת סחורה את הנתיב השמאלי,מה שמאלץ את הפונים משני נתיבים כאמור להדחק ולהשתחל בין השניים. מה עושה השוטרת? מיד אחרי קופצת באמוק לכביש לעצור את נהג הz4/m3 שנסע אחרי {אבל לא אותת} מיד בסיום הפנייה ושוב יוצרת עיכוב לתנועה!!! ואני שואל----זה מה שחשוב ברחוב הזה? לא רק שלא "משחררים" את הציר אלא גם תורמים לחסימתו?,פלא שהציבור מזלזל בעבודת השוטרים?
הודעה אחרונה מאת ילדון ה-5 טורבו, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 809 צפיות
שלום אני בעל מאזדה 3 אני רוצה לקנות אזעקת ביפר עד 1000 שקל כולל התקנה ולא יודע איזו אמינה יותר,וטובה יותר אשמח לקישורים
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- 2 תגובות
- 950 צפיות
קיבלתי דו"ח על מהירות של 250 שקל לפני 5 חודשים ושכחתי לשלם אותו, רק איזה 10 ימים אחרי שעברו 90 יום שילמתי את ה250 בדואר, זה אומר ששילמתי אותו או שאני עדיין צריך להוסיף את ה50%? זה היה לפני איזה חודש ולא הודיעו לי כלום. תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
פרטים ראשונים על מחליפת הסונטה: http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/235794/
הודעה אחרונה מאת _A.S_, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 848 צפיות
http://technology.todaysbigthing.com/2008/10/29
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
לוחמה בטיסים?
מאת SuRuK- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 780 צפיות
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3619831,00.html מבצע דומה ללא מסוק נערך אמש ליד צומת כברי
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי גרירה של רכב על ידי רכב אחר באמצעות חבל. הכוונה שלי היא האם למישהו ניתקע הרכב, האם אני יכול לחבר את הרכב שלו לשלי ולגרור אותו? אני רוצה לציין שלא מדובר בגרירה על כבישים מהירים אלא על גרירה בתוך העיר-מרחק של כמה רחובות. *אם ניתן לצרף את החוק הנ"ל אני אודה מאוד. אני שואל כי שמעתי שזה חוק בעיתי בגלל שמצד אחד אומרים אסור אבל מצד שני שמעתי שיש קריטריונים ושזה חוק מאוד מעורפל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SlowRide
- Markm4
- NickName1
- Satori
- Stangg
- Michazzz
- aviaviavi
- hondacivic02es
- איציק נ.
- T_A
- yuvk
- romansah